Maestrii Huna 

print
 
Maestrii Huna

Conform dictionarului, Kahuna este definit a fi un preot, vrajitor, magician, ministru, sau un expert intr-o profesie anume. In cele mai vechi timpuri acest termen insemna un grup de experti, in fiecare comunitate locala polineziana, care erau recunoscuti ca maestri in domeniile lor specifice. Acestia invatau membrii alesi din generatia urmatoare despre ritualurile lor secrete si tehnicile ceremoniilor, si de asemenea efectuau activitati cerute de comunitate.

De exemplu, fiecare familie extinsa ar fi avut un maestru kahunas care era constructor, arhitect, sau o persoana care ducea mai departe o veche traditie de design, sisteme de irigatie, constructia pescariilor, construirea caselor si asa mai departe - cunoscand cum sa aleaga copacul perfect, cum sa construiasca o barca pentru a naviga mii de kilometrii de largul marii fara a se scufunda, sau cum sa invete marinarii barcilor pentru ca acestia sa poata face fapte magice pentru a supravietui calatoriilor de lunga durata.

Iata cateva exemple de maestri Huna:

1. Astronomii kahunas - au dus mai departe traditia remarcabila polineziana de navigatie pe distante mari pe ocean. Acestia, de asemenea, s-au angajat in magie, folosind puterile constiintelor lor pentru a putea ajunge la zone de uscat relativ mici, aflate in mijlocul celui mai mare ocean si, prin conectarea constiintei lor cu aceste insule, atrageau canoele migratoare direct in locul ales din mijlocul Pacificului. Pentru mintile moderne, astfel de fapte pareau cu adevarat miraculoase, pana la cercetarile recente care au demonstrat modul in care functioneaza constiinta.

2. Vindecatorii kahunas - au fost maestrii ai terapiilor cu ierburi si plante, care de asemenea erau experti in expansionarea constiintei pentru a afecta in mod pozitiv un organism biologic. Ceremonia de vindecare Huna, care este numita si "haipule", este o munca extrem de concentrata pe anumite procese psihologice care permit intentia mintii noastre sa se manifeste fizic ca vindecarea.

3. Organizatorii kahunas - duceau mai departe intelepciunea de integritate a comunitatii, reglementarea apelor si pamanturilor si organizarea locala sociala. Intr-un fel anume, acestia ar putea fi priviti ca niste politicieni, insa in traditia polineziana acestia au o semnificatie mai profunda din punct de vedere spiritual. Fiecare persoana era vazuta ca o parte integrala dintr-o comunitate, iar conflictele erau rezolvate printr-o ceremonie specifica numita ho'o Pono Pono, in cursul careia armonia interpersonala a fost realizata printr-o dinamica a unui grup frumos si puternic.

4. Hula kahunas - erau maestrii ceremoniilor spirituale ale comunitatii, care au inclus cantece si dansuri vechi, spunand prin miscare si cuvinte istoria comunitatii, binecuvantand toate aspectele legate de comunitate si povestile de zi cu zi care au trezit sinele spiritual al dansatorilor, cantaretilor, percutionistilor si al tuturor membrilor comunitatii.

Pe langa acesti maestrii Huna, au existat si alti experti care erau considerati kahunas deoarece ei au luat responsabilitatea de a transmite urmatoarei generatii anumite credinte si tehnici care erau esentiale pentru supravietuirea si bunastarea spirituala a comunitatii.

 
Subiectul:   samanism Categoria:   spiritualitate Data: 2011-05-02
 
Autor:          iuliana s.

"Dezvoltarea personala este importanta pentru fiecare dintre noi deoarece sunt multe lucruri esentiale despre care nimeni nu ne invata la scoala, lucruri pe care trebuie sa le invatam singuri, pas cu pas..."

 
Disclaimer :

Autorii acestui site, in afara de cazurile specificate in mod expres, nu sunt medici, psihologi sau terapeuti, nu se prezinta astfel si nu se substituie persoanelor cu studii autorizate in domeniu. Ca urmare materialele de pe acest site au scop strict de informare si sunt destinate exclusiv dezvoltarii personale, si nu diagnosticului, tratarii sau vindecarii unor situatii patologice. Teoriile, ideile si aplicatiile prezentate sunt viziunea personala a autorilor si nu pot substitui in nici un fel consultatiile de specialitate. Fiecare vizitator al site-ului este responsabil pentru propriile idei, propriile decizii, propriul confort fizic, emotional, mental si spiritual. Iti recomandam sa nu aplici nimic ce ti-ar putea aduce suferinta fizica, mentala, emotionala, spirituala. Utilizeaza doar ce ti se pare a fi util pentru tine, si ignora restul.

Comenteaza articolul

Nume:
 
Email:
 
Website:
 
Comentariu:
 
Cod de validare:
 

 

Recomanda articolul :

 
Email(uri)* :
Mesaj :
*Introduceti adresele de email separate prin virgule
 
Trimite Anuleaza
 

 

Mai multe articole text»


Din aceeasi categorie

Tipuri de yoga - Raja Yoga
 
Tipuri de yoga - Raja Yoga Raja inseamna imparatesc sau regal. Meditatia Raja yoga se bazeaza in general pe conducerea fortei vitale a cuiva pentru a aduce mintea si emotiile in echilibru, astfel incat atentia sa poata fi usor concentrata pe obiectul meditatiei. ...
 
Citate despre timp
 
Citate despre timp Gasesti aici o selectie de citate despre TIMP. ...
 
E V E N I M E N T E - unde mergi
 
M A G A Z I N - produse pentru o viata mai frumoasa
 
Login
 
 
Ultima carte

Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte]

 
Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte] In `Pescarusul Jonathan Livingston` vo ...
 
 
 
Ultimul articol text

7 obiceiuri ale increderii in sine

 
7 obiceiuri ale increderii in sine Inainte de a deprinde noi obiceiuri trebuie sa renunti la vechile obiceiuri. Exista 7 obiceiuri esentiale pe care trebuie sa le stapanesti. Dupa ce faci toate aceste lucruri, nu te vei mai gandi la obtinerea unei increderi in si ...
 
 
 
Reclama 6
 
 
 
Reclama 7
 
 
 
Ultimul articol video

Introducere in reflexologie [video]

 
Reflexologia este o practica veche de  ...
 
 
 
R A D I O -muzica pentru suflet
 
Reclama 8
 
 
 
 
 
Ultimul articol text

7 obiceiuri ale increderii in sine

 
7 obiceiuri ale increderii in sine Inainte de a deprinde noi obiceiuri trebuie sa renunti la vechile obiceiuri. Exista 7 obiceiuri esentiale pe care trebuie sa le stapanesti. Dupa ce faci toate aceste lucruri, nu te vei mai gandi la obtinerea unei increderi in sine puternice, ci aceasta devine o parte ta ca persoana. Atunci cand se intampla acest lucru, te vei simti in mod natural puternic, vei face din ce in ce mai putine alegeri gresite si actiunile tale te vor duce spre realizari tot mai mari. ...
 
 
Ultimul articol video

Introducere in reflexologie [video]

 
Reflexologia este o practica veche de vindecare si metoda alternativa si moderna de ingrijire a sanatatii. Desi aceasta practica a fost recunoscuta la nivel global ca o forma viabila de vindecare de mai multi ani, numai recent reflexologia a devenit cunoscuta si acceptata in mai multe tari. ...
 
 
Ultimul articol carte

Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte]

 
Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte] In `Pescarusul Jonathan Livingston` vom intalni o pasare care vrea sa se uite dincolo de viata normala, care pentru o pasare inseamna a manca, a dormi si a se reproduce. Aceasta pasare vrea sa zboare cat mai sus si mai rapid si sa faca cele mai indraznete miscari. Richard Bach stia, evident, o multime de lucruri despre aviatie si fascinatia acestuia este evidenta in carte. El reuseste sa impleteasca intr-un mod extrem de armonios domeniul aviatiei, aerodinamica, spiritualitatea si intrebarile de genul "de ce suntem aici" intr-o tesatura diafana si vesnic actuala ...
 
 
 
close

Te rugam sa te loghezi pentru a putea folosi aceasta optiune

 
User:
 
Parola:
 
 
Am uitat parola >>>