Legatura subtila dintre femei si luna 

print
 
Legatura subtila dintre femei si luna

In anii 1960, un barbat pe nume Alexander Marshack a descoperit o bucata de os de aproape 30.000 de ani, langa izvoarele Nilului. Acest os avea intervale periodice si crestaturi sculptate in el, ca si cand marca o secventa de timp. Mai tarziu Marshack a descoperit alte marcaje pe oase, coarne de cerb, pietre si figuri de zeita, in Spania, Italia, Rusia si Cehoslovacia.

Teoria lui Marschack este ca aceste obiecte au fost primele incercari de a pastra o evidenta a timpului, si ca aceste marcaje au fost de fapt indicatori de cicluri lunare. Acest lucru implica un grad de sofisticare mentala din partea stramosilor, fapt pe care nimeni nu si l-a imaginat inca.

Mai tarziu, a fost descoperita o sculptura in stanca, cu varsta de aproximativ 24.000 de ani. Sculptura reprezinta o figura de sex feminin in picioare. Ea tine ridicat in mana dreapta un corn de bizon – cu o forma de semiluna. Cornul este crestat cu treisprezece linii. Aceste 13 linii au ajuns sa fie interpretate ca fiind cele 13 zile de la Luna noua vizibila pana la luna plina.

Cea mai uluitoare parte a acestei sculpturi este indicata de mana stanga a femeii. Ea isi odihneste mana stanga pe pantecele ei umflat, aratand tuturor o relatie intre fazele lunii si ciclurile uterului. In aceast bazorelief, misterul si puterea din taramurile ceresti au fost reprezentate in forma femeii. Aceasta unitate misterioasa a taramului celest si terestru personificat in femeie este cu siguranta cea mai puternica imagine religioasa a acelor vremuri.

La un moment dat in timpul calatoriei noastre pe scara evolutiei, Luna a devenit imaginea universala a zeitei vesnice. Luna nu a guvernat doar mareele geografice, dar si cele biologice. Ciclul menstrual coincide cu ciclul de 28 de zile al lunii. Chiar si in prezent, in multe parti ale lumii, femeile se refera la ciclul lor menstrual ca fiind in timpul lunii lor.

Nu este de mirare sa descoperi ca toate calendarele timpurii s-au bazat pe aceasta asociere primara intre ciclurile de menstruatie si ciclurile lunii. O luna a fost masurata de la o luna noua la alta, oferind 13 luni noi in fiecare an. In consecinta, toate calendarele din trecut au avut treisprezece luni pe an. Imaginea lunara in continua schimbare a zeitei a devenit un simbol unificator al cerului cu pamantul si a dat sens si masura tuturor lucrurilor.

Datorita asocierii lor misterioase cu Zeita Lunii, femeile au fost privite in mod firesc ca lideri ai unui trib, clan sau structura sociala. Procesele lor biologice au fost percepute intr-un context spiritual, prin care femeile au devenit detinatoarele puterii naturale, initiatoarele acestei specii. In cultura antica care a fost examinata de cercetatori, femeile dominau barbatii insa, in societatile de mai tarziu, barbatii aveau putere absoluta asupra femeilor. Prin fiecare indicatie, comunitatile timpurii au cautat sa traiasca in armonie cu procesele organice si ciclice ale naturii, mai degraba decat sa domine sau sa utilizeze mediul lor, un proces care a devenit tipic in evolutia epocii bronzului.

 
Subiectul:   astrologie Categoria:   spiritualitate Data: 2012-01-10
 
Autor:          iuliana s.

"Dezvoltarea personala este importanta pentru fiecare dintre noi deoarece sunt multe lucruri esentiale despre care nimeni nu ne invata la scoala, lucruri pe care trebuie sa le invatam singuri, pas cu pas..."

 
Disclaimer :

Autorii acestui site, in afara de cazurile specificate in mod expres, nu sunt medici, psihologi sau terapeuti, nu se prezinta astfel si nu se substituie persoanelor cu studii autorizate in domeniu. Ca urmare materialele de pe acest site au scop strict de informare si sunt destinate exclusiv dezvoltarii personale, si nu diagnosticului, tratarii sau vindecarii unor situatii patologice. Teoriile, ideile si aplicatiile prezentate sunt viziunea personala a autorilor si nu pot substitui in nici un fel consultatiile de specialitate. Fiecare vizitator al site-ului este responsabil pentru propriile idei, propriile decizii, propriul confort fizic, emotional, mental si spiritual. Iti recomandam sa nu aplici nimic ce ti-ar putea aduce suferinta fizica, mentala, emotionala, spirituala. Utilizeaza doar ce ti se pare a fi util pentru tine, si ignora restul.

Comenteaza articolul

Nume:
 
Email:
 
Website:
 
Comentariu:
 
Cod de validare:
 

 

Recomanda articolul :

 
Email(uri)* :
Mesaj :
*Introduceti adresele de email separate prin virgule
 
Trimite Anuleaza
 

 

Mai multe articole text»


Din aceeasi categorie

Stiinta moderna si Huna
 
Stiinta moderna si Huna Huna este o abordare pragmatica a utilizarii puterii mintii tale pentru a influenta anumite evenimente si evolutii din lumea exterioara. Premisa in Huna consta in faptul ca mintea umana de zi cu zi poarta puterea de a difuza ganduri sau imagini intr-o interconectare pre-problema. Mai mult, aceasta emisie de informatii energizate are puterea de a afecta direct, nu numai materia fizica, dar si gandurile oamenilor. ...
 
Procese in respiratie
 
Procese in respiratie Un adult in stare de repaus inhaleaza si expira de aproximativ 16 ori pe minut. De fiecare data, o jumatate de litru de aer este inhalat si expiratt. La sfarsitul unei expirari normale, o persoana poate forta plaminii sa elibereze o jumatate de litru suplimentar de aer, insa in plamini va ramine in permanenta un litru de aer care nu poate fi expirat. ...
 
E V E N I M E N T E - unde mergi
 
M A G A Z I N - produse pentru o viata mai frumoasa
 
Login
 
 
Ultima carte

Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte]

 
Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte] In `Pescarusul Jonathan Livingston` vo ...
 
 
 
Ultimul articol text

7 obiceiuri ale increderii in sine

 
7 obiceiuri ale increderii in sine Inainte de a deprinde noi obiceiuri trebuie sa renunti la vechile obiceiuri. Exista 7 obiceiuri esentiale pe care trebuie sa le stapanesti. Dupa ce faci toate aceste lucruri, nu te vei mai gandi la obtinerea unei increderi in si ...
 
 
 
Reclama 6
 
 
 
Reclama 7
 
 
 
Ultimul articol video

Introducere in reflexologie [video]

 
Reflexologia este o practica veche de  ...
 
 
 
R A D I O -muzica pentru suflet
 
Reclama 8
 
 
 
 
 
Ultimul articol text

7 obiceiuri ale increderii in sine

 
7 obiceiuri ale increderii in sine Inainte de a deprinde noi obiceiuri trebuie sa renunti la vechile obiceiuri. Exista 7 obiceiuri esentiale pe care trebuie sa le stapanesti. Dupa ce faci toate aceste lucruri, nu te vei mai gandi la obtinerea unei increderi in sine puternice, ci aceasta devine o parte ta ca persoana. Atunci cand se intampla acest lucru, te vei simti in mod natural puternic, vei face din ce in ce mai putine alegeri gresite si actiunile tale te vor duce spre realizari tot mai mari. ...
 
 
Ultimul articol video

Introducere in reflexologie [video]

 
Reflexologia este o practica veche de vindecare si metoda alternativa si moderna de ingrijire a sanatatii. Desi aceasta practica a fost recunoscuta la nivel global ca o forma viabila de vindecare de mai multi ani, numai recent reflexologia a devenit cunoscuta si acceptata in mai multe tari. ...
 
 
Ultimul articol carte

Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte]

 
Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte] In `Pescarusul Jonathan Livingston` vom intalni o pasare care vrea sa se uite dincolo de viata normala, care pentru o pasare inseamna a manca, a dormi si a se reproduce. Aceasta pasare vrea sa zboare cat mai sus si mai rapid si sa faca cele mai indraznete miscari. Richard Bach stia, evident, o multime de lucruri despre aviatie si fascinatia acestuia este evidenta in carte. El reuseste sa impleteasca intr-un mod extrem de armonios domeniul aviatiei, aerodinamica, spiritualitatea si intrebarile de genul "de ce suntem aici" intr-o tesatura diafana si vesnic actuala ...
 
 
 
close

Te rugam sa te loghezi pentru a putea folosi aceasta optiune

 
User:
 
Parola:
 
 
Am uitat parola >>>