Legatura dintre constientizare si creier 

print
 
Legatura dintre constientizare si creier

Constientizarea nu poate exista, cu exceptia cazului in care exista ceva constient si anume creierul. Inainte de existenta creierului si dupa moartea acestuia, nu a existat si nu va fi nici o constientizare.

Acesta este argumentul de baza, impotriva intelegerii faptului ca dincolo de minte si corp exista constientizarea pura, care reprezinta ceea ce suntem la nivelul cel mai profund. Acest argument presupune ca fara creier nu am fi constienti de nimic, prin urmare, dupa moartea sa nu va fi nici o constientizare.

Este evident ca fara prezenta constientizarii, nu am sti nici macar ca propriile noastre perceptii exista. Insa, acest lucru nu inseamna ca suntem intotdeauna constienti de fiecare dintre ele, deoarece acest lucru este dictat de fenomenul asupra caruia ne indreptam atentia, sau catre care ne concentram mintea. Senzatiile detectate de corp, gandurile si imaginile mentale care apar in minte si putem deveni constienti de ele doar prin directionarea atentiei asupra lor.

Prin urmare, constientizarea este precum un ecran pe care apar toate gandurile si senzatiile, iar mintea devine constienta de ele prin concentrare asupra lor. Imagineaza-ti ca deschizi ochii si te uiti la o vedere frumoasa - tot ceea ce vezi, apare imediat in constientizare, insa pentru ca mintea ta sa faca ceva cu asta, trebuie sa se concentreze asupra unui element din ceea ce se vede. De exemplu, poti observa o pasare, un copac anume, sau culoarea frumoasa a cerului. Insa daca observi doar ca vederea este frumoasa, acest lucru in sine nu spune prea multe si evidentiaza faptul ca nici nu merita sa fie spus ceva.

Mintea este un instrument de rezolvare a problemelor, de a stoca informatii, extrage si prelucra, precum si de a evalua datele furnizate de simturile noastre. Ea realizeaza acest lucru prin concentrare pe anumite senzatii, pe ganduri si imagini mentale care sunt prezente in memorie si le proceseaza. De fapt, noi doar vedem lucrurile asa cum sunt, atunci cand acestea nu sunt vazute prin filtrul mintii. Iar acest lucru se intampla atunci cand fenomele pe care le intampinam au puterea de a ne "ingheta mintea", cum ar fi un apus de soare frumos, o cascada sau orice fenomen natural minunat.

Beneficiul de a avea o minte sofisticata este ca poti deveni constient de constientizare. Este usor sa vezi acest lucru, doar stand linistit si observand modul in care gandurile si senzatiile vin si pleaca, in timp ce constientizarea este o prezenta constanta a constientei subiective.

In cazul in care conceptul de constientizare este respins, redus la nivelul de a "deveni constient de ceva" este usor sa demonstram ca acest lucru nu necesita neaparat un creier. De exemplu, toate fiintele din lume se bazeaza pe constientizarea mediului inconjurator, iar comportamentul acestora este afectat in mod direct de asta. Acest lucru demonstreaza capacitatea de a procesa datele primite si de a actiona in functie de acestea, insa nu necesita existenta unui creier in definitia normala a cuvantului.

Constientizarea exista la un nivel mult mai profund decat corpul si mintea, iar la nivelul cel mai subtil, noi suntem aceasta constientizare.

 
Subiectul:   minte, ganduri Categoria:   minte si emotii Data: 2011-05-27
 
Autor:          iuliana s.

"Dezvoltarea personala este importanta pentru fiecare dintre noi deoarece sunt multe lucruri esentiale despre care nimeni nu ne invata la scoala, lucruri pe care trebuie sa le invatam singuri, pas cu pas..."

 
Disclaimer :

Autorii acestui site, in afara de cazurile specificate in mod expres, nu sunt medici, psihologi sau terapeuti, nu se prezinta astfel si nu se substituie persoanelor cu studii autorizate in domeniu. Ca urmare materialele de pe acest site au scop strict de informare si sunt destinate exclusiv dezvoltarii personale, si nu diagnosticului, tratarii sau vindecarii unor situatii patologice. Teoriile, ideile si aplicatiile prezentate sunt viziunea personala a autorilor si nu pot substitui in nici un fel consultatiile de specialitate. Fiecare vizitator al site-ului este responsabil pentru propriile idei, propriile decizii, propriul confort fizic, emotional, mental si spiritual. Iti recomandam sa nu aplici nimic ce ti-ar putea aduce suferinta fizica, mentala, emotionala, spirituala. Utilizeaza doar ce ti se pare a fi util pentru tine, si ignora restul.

Comenteaza articolul

Nume:
 
Email:
 
Website:
 
Comentariu:
 
Cod de validare:
 

 

Recomanda articolul :

 
Email(uri)* :
Mesaj :
*Introduceti adresele de email separate prin virgule
 
Trimite Anuleaza
 

 

Mai multe articole text»


Din aceeasi categorie

Compasiunea si intelegerea celor din jur - o cale de a deveni mai buni
 
Compasiunea si intelegerea celor din jur - o cale de a deveni mai buni Compasiunea sta la baza intelegerii semenilor nostri. Intotdeauna vor exista diferente intre oameni. Fie ca e vorba de rasa, de sex, de preferinte religioase, de apartenenta la o comunitate sau alta, de gusturi sau de conceptii de viata, cu totii suntem diferiti. ...
 
Iubirea de sine in 10 pasi
 
Iubirea de sine in 10 pasi Iubirea de sine te ajuta sa te dezvolti ca om, sa iti doresti sa cresti, sa evoluezi, sa fi mai bun, mai frumos, mai altruist. Iubindu-te pe tine, ii poti iubi pe ceilalti..Iubeste-ti trupul. Foarte multe femei se subestimeaza si isi subapreciaza trupurile. Indiferent cat de gras sau slab, frumos sau urat esti, iubeste-ti corpul, pentru ca este templul sufletului tau, iar frumusetea izvoraste din interior. ...
 
E V E N I M E N T E - unde mergi
 
M A G A Z I N - produse pentru o viata mai frumoasa
 
Login
 
 
Ultima carte

Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte]

 
Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte] In `Pescarusul Jonathan Livingston` vo ...
 
 
 
Ultimul articol text

7 obiceiuri ale increderii in sine

 
7 obiceiuri ale increderii in sine Inainte de a deprinde noi obiceiuri trebuie sa renunti la vechile obiceiuri. Exista 7 obiceiuri esentiale pe care trebuie sa le stapanesti. Dupa ce faci toate aceste lucruri, nu te vei mai gandi la obtinerea unei increderi in si ...
 
 
 
Reclama 6
 
 
 
Reclama 7
 
 
 
Ultimul articol video

Introducere in reflexologie [video]

 
Reflexologia este o practica veche de  ...
 
 
 
R A D I O -muzica pentru suflet
 
Reclama 8
 
 
 
 
 
Ultimul articol text

7 obiceiuri ale increderii in sine

 
7 obiceiuri ale increderii in sine Inainte de a deprinde noi obiceiuri trebuie sa renunti la vechile obiceiuri. Exista 7 obiceiuri esentiale pe care trebuie sa le stapanesti. Dupa ce faci toate aceste lucruri, nu te vei mai gandi la obtinerea unei increderi in sine puternice, ci aceasta devine o parte ta ca persoana. Atunci cand se intampla acest lucru, te vei simti in mod natural puternic, vei face din ce in ce mai putine alegeri gresite si actiunile tale te vor duce spre realizari tot mai mari. ...
 
 
Ultimul articol video

Introducere in reflexologie [video]

 
Reflexologia este o practica veche de vindecare si metoda alternativa si moderna de ingrijire a sanatatii. Desi aceasta practica a fost recunoscuta la nivel global ca o forma viabila de vindecare de mai multi ani, numai recent reflexologia a devenit cunoscuta si acceptata in mai multe tari. ...
 
 
Ultimul articol carte

Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte]

 
Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte] In `Pescarusul Jonathan Livingston` vom intalni o pasare care vrea sa se uite dincolo de viata normala, care pentru o pasare inseamna a manca, a dormi si a se reproduce. Aceasta pasare vrea sa zboare cat mai sus si mai rapid si sa faca cele mai indraznete miscari. Richard Bach stia, evident, o multime de lucruri despre aviatie si fascinatia acestuia este evidenta in carte. El reuseste sa impleteasca intr-un mod extrem de armonios domeniul aviatiei, aerodinamica, spiritualitatea si intrebarile de genul "de ce suntem aici" intr-o tesatura diafana si vesnic actuala ...
 
 
 
close

Te rugam sa te loghezi pentru a putea folosi aceasta optiune

 
User:
 
Parola:
 
 
Am uitat parola >>>