


- Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte]
- Drumul catre tine insuti - M. Scott Peck [carte]
- 7 obiceiuri ale increderii in sine
- Eckhart Tolle - Un Nou Pamant [carte]
- Obiective de dezvoltare personala
- Obiective de Anul Nou
- Brian Tracy - Punctul Focal [carte]
- "The Body Image Workbook" - Thomas Cash [carte]
- Official Hugs - Martha Bolton [carte]
- Larry Crane - Cursul de abundenta [carte]



Legatura dintre constientizare si creier

Constientizarea nu poate exista, cu exceptia cazului in care exista ceva constient si anume creierul. Inainte de existenta creierului si dupa moartea acestuia, nu a existat si nu va fi nici o constientizare.
Acesta este argumentul de baza, impotriva intelegerii faptului ca dincolo de minte si corp exista constientizarea pura, care reprezinta ceea ce suntem la nivelul cel mai profund. Acest argument presupune ca fara creier nu am fi constienti de nimic, prin urmare, dupa moartea sa nu va fi nici o constientizare.
Este evident ca fara prezenta constientizarii, nu am sti nici macar ca propriile noastre perceptii exista. Insa, acest lucru nu inseamna ca suntem intotdeauna constienti de fiecare dintre ele, deoarece acest lucru este dictat de fenomenul asupra caruia ne indreptam atentia, sau catre care ne concentram mintea. Senzatiile detectate de corp, gandurile si imaginile mentale care apar in minte si putem deveni constienti de ele doar prin directionarea atentiei asupra lor.
Prin urmare, constientizarea este precum un ecran pe care apar toate gandurile si senzatiile, iar mintea devine constienta de ele prin concentrare asupra lor. Imagineaza-ti ca deschizi ochii si te uiti la o vedere frumoasa - tot ceea ce vezi, apare imediat in constientizare, insa pentru ca mintea ta sa faca ceva cu asta, trebuie sa se concentreze asupra unui element din ceea ce se vede. De exemplu, poti observa o pasare, un copac anume, sau culoarea frumoasa a cerului. Insa daca observi doar ca vederea este frumoasa, acest lucru in sine nu spune prea multe si evidentiaza faptul ca nici nu merita sa fie spus ceva.
Mintea este un instrument de rezolvare a problemelor, de a stoca informatii, extrage si prelucra, precum si de a evalua datele furnizate de simturile noastre. Ea realizeaza acest lucru prin concentrare pe anumite senzatii, pe ganduri si imagini mentale care sunt prezente in memorie si le proceseaza. De fapt, noi doar vedem lucrurile asa cum sunt, atunci cand acestea nu sunt vazute prin filtrul mintii. Iar acest lucru se intampla atunci cand fenomele pe care le intampinam au puterea de a ne "ingheta mintea", cum ar fi un apus de soare frumos, o cascada sau orice fenomen natural minunat.
Beneficiul de a avea o minte sofisticata este ca poti deveni constient de constientizare. Este usor sa vezi acest lucru, doar stand linistit si observand modul in care gandurile si senzatiile vin si pleaca, in timp ce constientizarea este o prezenta constanta a constientei subiective.
In cazul in care conceptul de constientizare este respins, redus la nivelul de a "deveni constient de ceva" este usor sa demonstram ca acest lucru nu necesita neaparat un creier. De exemplu, toate fiintele din lume se bazeaza pe constientizarea mediului inconjurator, iar comportamentul acestora este afectat in mod direct de asta. Acest lucru demonstreaza capacitatea de a procesa datele primite si de a actiona in functie de acestea, insa nu necesita existenta unui creier in definitia normala a cuvantului.
Constientizarea exista la un nivel mult mai profund decat corpul si mintea, iar la nivelul cel mai subtil, noi suntem aceasta constientizare.
Subiectul: minte, ganduri | Categoria: minte si emotii | Data: 2011-05-27 |
Autor: iuliana s. |
"Dezvoltarea personala este importanta pentru fiecare dintre noi deoarece sunt multe lucruri esentiale despre care nimeni nu ne invata la scoala, lucruri pe care trebuie sa le invatam singuri, pas cu pas..."
Autorii acestui site, in afara de cazurile specificate in mod expres, nu sunt medici, psihologi sau terapeuti, nu se prezinta astfel si nu se substituie persoanelor cu studii autorizate in domeniu. Ca urmare materialele de pe acest site au scop strict de informare si sunt destinate exclusiv dezvoltarii personale, si nu diagnosticului, tratarii sau vindecarii unor situatii patologice. Teoriile, ideile si aplicatiile prezentate sunt viziunea personala a autorilor si nu pot substitui in nici un fel consultatiile de specialitate. Fiecare vizitator al site-ului este responsabil pentru propriile idei, propriile decizii, propriul confort fizic, emotional, mental si spiritual. Iti recomandam sa nu aplici nimic ce ti-ar putea aduce suferinta fizica, mentala, emotionala, spirituala. Utilizeaza doar ce ti se pare a fi util pentru tine, si ignora restul.
Recomanda articolul :
Mai multe articole text»
Din aceeasi categorie


7 obiceiuri ale increderii in sine



7 obiceiuri ale increderii in sine
Introducere in reflexologie [video]
Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte]
![Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte]](/images/articles/thumbs/pescarusul_jonathan_livingston.jpg)