S.N. Lazarev - Cauzele imbolnavirii 

print
 
S.N. Lazarev - Cauzele imbolnavirii

Serghei Nikolaevici Lazarev este terapeut si psiholog rus contemporan. In cartile sale, el explica din perspectiva sa ca terapeut, cauza aparitiei bolilor. Explicatiile prezentate de acesta sunt in concordanta perfecta cu invataturile religioase.

Cauzele aparitiei bolilor

- S.N. Lazarev s-a intrebat de ce se imbolnavesc oamenii, in timp ce trata oameni bolnavi care aveau nevoie de serviciile sale.
Pe masura ce studia si aprofunda acest fenomen, a inceput sa descopere ce anume cauza imbolnavirea. In prima sa carte, Lazarev arata ca unele boli isi au radacinile in negarea iubirii fata de ceilalti, cum ar fi copiii. Privind din aceasta perspectiva, Lazarev a stiut clar ca psihicul, sanatatea, caracterul, structura spirituala si destinul sunt unite intr-un plan subtil. In consecinta, modificarea unuia dintre aceste elemente produce modificari asupra celorlalte.

-Lazarev isi trateaza pacientii in felul urmator: le studiaza comportamentul, le spune unde gresesc si apoi ii trimite intr-o camera alaturata pentru a se ruga.

-Ani de investigatii si tratamente l-au condus pe Lazarev spre o cunoastere mai ampla a procesului mortii. Cartile sale au fost traduse rapid in mai multe limbi si s-a dovedit ca au fost de folos oamenilor cu probleme de sanatate.

-Ultimele sale carti ne arata concluziile la care a ajuns terapeutul rus. Dupa multe investigatii, Lazarev a ajuns la concluzia ca bolile si accidentele vin atunci cand:
*Piramida de valori a unei persoane este construita gresit.
*Persoana respectiva a pierdut din rezervele sale de iubire (energie, chi, ki, qi).
Cu alte cuvinte, omul poate trai in conditii de siguranta fata de boli, accidente si necazuri, atata timp cat el are o piramida de valori corecta iar chi-ul sau este in crestere. Ambele conditii trebuie indeplinite simultan.

-O piramida corecta de valori trebuie sa contina in prim plan iubirea fata de divinitate. Atasamentul fata de familie, profesie, fata de onestitate si de justitie, valori intelectuale, relatii, spiritualitate, fata de destinul fericit, viata si dorinta trebuie sa umple pozitiile urmatoare. Problemele oamenilor provin din faptul ca ei pun valorile umane mai presus decat iubirea fata de divinitate.

-Necazurile si bolile sunt un sprijin in procesul de regasire a divinitatii si acestea dispar la scurt timp dupa ce boala este reorientata.

-Dupa o perioada in care iubirea(chi) este pierduta, omului ii este oferita purificarea prin umilinta. Daca acesta accepta umilinta, lucrurile se opresc in acel punct, daca nu accepta, atunci i se va oferi dupa o perioada nu prea lunga de timp, purificarea prin boala.

-In zilele noastre, purificarea prin boala este acceptata mai des decat purificarea prin umilinta. Acceptarea purificarii trebuie sa aiba substanta. Daca la suprafata, omul poate fi enervat dar in adancul sufletului sau accepta purificarea, atunci acesta este salvat.

-Individul care are sentimentul de legitimitate interioara vede in jurul sau numai persoane vinovate, iar acestea sunt de obicei rudele. Dupa aceasta, desigur acesta vrea sa-i pedepseasca pe cei vinovati. S.N. Lazarev constata ca sentimentul nostru ca avem mereu dreptate este incompatibil cu iubirea.

 
Subiectul:   sanatate Categoria:   corp Data: 2011-08-01
 
Autor:          iuliana s.

"Dezvoltarea personala este importanta pentru fiecare dintre noi deoarece sunt multe lucruri esentiale despre care nimeni nu ne invata la scoala, lucruri pe care trebuie sa le invatam singuri, pas cu pas..."

 
Disclaimer :

Autorii acestui site, in afara de cazurile specificate in mod expres, nu sunt medici, psihologi sau terapeuti, nu se prezinta astfel si nu se substituie persoanelor cu studii autorizate in domeniu. Ca urmare materialele de pe acest site au scop strict de informare si sunt destinate exclusiv dezvoltarii personale, si nu diagnosticului, tratarii sau vindecarii unor situatii patologice. Teoriile, ideile si aplicatiile prezentate sunt viziunea personala a autorilor si nu pot substitui in nici un fel consultatiile de specialitate. Fiecare vizitator al site-ului este responsabil pentru propriile idei, propriile decizii, propriul confort fizic, emotional, mental si spiritual. Iti recomandam sa nu aplici nimic ce ti-ar putea aduce suferinta fizica, mentala, emotionala, spirituala. Utilizeaza doar ce ti se pare a fi util pentru tine, si ignora restul.

Comenteaza articolul

Nume:
 
Email:
 
Website:
 
Comentariu:
 
Cod de validare:
 

 

Recomanda articolul :

 
Email(uri)* :
Mesaj :
*Introduceti adresele de email separate prin virgule
 
Trimite Anuleaza
 

 

Mai multe articole text»


Din aceeasi categorie

Tai Chi Chuan
 
Tai Chi Chuan Tai Chi este o straveche arta martiala chineza practicata cu muschii cit mai relaxati. ...
 
Si tu esti un om frumos!
 
Si tu esti un om frumos! Ar trebui sa ne repetam asta in oglinda in fiecare dimineata si in fiecare seara. Noi suntem frumosi! Suntem atat de frumosi pe dinafara precum suntem pe dinauntru. Vedem frumusetea in cei din jurul nostru, in arta, in muzica, in natura. ...
 
E V E N I M E N T E - unde mergi
 
M A G A Z I N - produse pentru o viata mai frumoasa
 
Login
 
 
Ultima carte

Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte]

 
Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte] In `Pescarusul Jonathan Livingston` vo ...
 
 
 
Ultimul articol text

7 obiceiuri ale increderii in sine

 
7 obiceiuri ale increderii in sine Inainte de a deprinde noi obiceiuri trebuie sa renunti la vechile obiceiuri. Exista 7 obiceiuri esentiale pe care trebuie sa le stapanesti. Dupa ce faci toate aceste lucruri, nu te vei mai gandi la obtinerea unei increderi in si ...
 
 
 
Reclama 6
 
 
 
Reclama 7
 
 
 
Ultimul articol video

Introducere in reflexologie [video]

 
Reflexologia este o practica veche de  ...
 
 
 
R A D I O -muzica pentru suflet
 
Reclama 8
 
 
 
 
 
Ultimul articol text

7 obiceiuri ale increderii in sine

 
7 obiceiuri ale increderii in sine Inainte de a deprinde noi obiceiuri trebuie sa renunti la vechile obiceiuri. Exista 7 obiceiuri esentiale pe care trebuie sa le stapanesti. Dupa ce faci toate aceste lucruri, nu te vei mai gandi la obtinerea unei increderi in sine puternice, ci aceasta devine o parte ta ca persoana. Atunci cand se intampla acest lucru, te vei simti in mod natural puternic, vei face din ce in ce mai putine alegeri gresite si actiunile tale te vor duce spre realizari tot mai mari. ...
 
 
Ultimul articol video

Introducere in reflexologie [video]

 
Reflexologia este o practica veche de vindecare si metoda alternativa si moderna de ingrijire a sanatatii. Desi aceasta practica a fost recunoscuta la nivel global ca o forma viabila de vindecare de mai multi ani, numai recent reflexologia a devenit cunoscuta si acceptata in mai multe tari. ...
 
 
Ultimul articol carte

Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte]

 
Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte] In `Pescarusul Jonathan Livingston` vom intalni o pasare care vrea sa se uite dincolo de viata normala, care pentru o pasare inseamna a manca, a dormi si a se reproduce. Aceasta pasare vrea sa zboare cat mai sus si mai rapid si sa faca cele mai indraznete miscari. Richard Bach stia, evident, o multime de lucruri despre aviatie si fascinatia acestuia este evidenta in carte. El reuseste sa impleteasca intr-un mod extrem de armonios domeniul aviatiei, aerodinamica, spiritualitatea si intrebarile de genul "de ce suntem aici" intr-o tesatura diafana si vesnic actuala ...
 
 
 
close

Te rugam sa te loghezi pentru a putea folosi aceasta optiune

 
User:
 
Parola:
 
 
Am uitat parola >>>