Kung Fu 

print
 
Kung Fu

Kung Fu este o eticheta generica folosita pentru a descrie artele martiale care provin din China. Kung Fu chinezesc nu este numai despre lupta, ci si despre disciplina de sine, respect de sine, rabdare si smerenie. Ceea ce face artele martiale chinezesti unice este utilizarea mediatiei, ca parte a artei lor.

Kung Fu poarta numele si de Wushu, Gongfu, sau Kuoshu si initial denota experienta in orice abilitate, si nu exclusiv in artele martiale.

Filosofia, practica si conceptul de Kung Fu pot fi urmarite inca din textele antice chinezesti, cum ar fi Dao De Jing, Zhuang Zi sau Zi Fa Bing, toate acestea fiind scrise intre 1111 - 255 i.Ch. Aceste texte contin pasaje legate de practica, propagarea si principiile artelor martiale chinezesti, sau Kung Fu cum este cunoscut astazi.

O teorie cu privire la prima istorie scrisa despre Kung Fu se refera la Imparatul Galben, care a domnit din 2698 i.Ch, si care a scris primul tratat in artele martiale chinezesti. Altii dau credit calugarilor taoisti pentru introducerea unei forme de arta moderna care seamana cu Tai Chi in jurul anilor 500 i.Hr.

Kung Fu a devenit un cuvant comun in Occident la sfarsitul anilor 1960, care a fost popularizat de filmele cu arte martiale si seriale TV. Astazi lumea occidentala a cunoscut de asemenea, o crestere imensa in producerea filmelor de arte martiale in care joaca actori mari sau maestrii precum Jackie Chan sau Jet Li.

Principiile de baza in Kung Fu:

Conceptul Kung Fu se invarte in jurul a trei principii de baza, si anume: motivatia, auto-disciplina si timpul.

Potrivit expertilor, adevarata motivatie din spatele invatarii Kung Fu este sursa de inspiratie si nu forta, care trebuie sa provina dintr-o dorinta interioara de a invata si de a dezvolta mintea si corpul. Motivarea aici este forta motrica fundamentala. Nu exista nici un castig extern sau lumesc pentru elev, ci doar rasplata care este aceea de cunoastere, aptitudine, putere si intelepciune.

In Kung Fu, disciplina este complementara motivatiei. Disciplina pune motivatia in fapta si actiune. Un elev trebuie sa faca un efort in ceea ce a fost motivat, iar auto-disciplina il ajuta sa inceapa si il ghideaza pentru a-si atinge aceste obiective. Prin urmare, fara disciplina, motivatia este doar o stare de spirit latenta.

Timpul este calea spre perfectiune in artele martiale. Odata ce motivatia si auto-disciplina se stabilesc, un elev trebuie sa petreaca o perioada considerabila de timp pentru a-si pune mintea si corpul la lucru. Un elev cu adevarat inspirat nu are optiunea de a pierde timpul, de a ramane inactiv sau de a se rasfata cu activitati inutile. Tot ceea ce face acesta trebuie sa reflecte motivatia si auto-disciplina.

 
Subiectul:   arte martiale Categoria:   spiritualitate Data: 2011-05-09
 
Autor:          iuliana s.

"Dezvoltarea personala este importanta pentru fiecare dintre noi deoarece sunt multe lucruri esentiale despre care nimeni nu ne invata la scoala, lucruri pe care trebuie sa le invatam singuri, pas cu pas..."

 
Disclaimer :

Autorii acestui site, in afara de cazurile specificate in mod expres, nu sunt medici, psihologi sau terapeuti, nu se prezinta astfel si nu se substituie persoanelor cu studii autorizate in domeniu. Ca urmare materialele de pe acest site au scop strict de informare si sunt destinate exclusiv dezvoltarii personale, si nu diagnosticului, tratarii sau vindecarii unor situatii patologice. Teoriile, ideile si aplicatiile prezentate sunt viziunea personala a autorilor si nu pot substitui in nici un fel consultatiile de specialitate. Fiecare vizitator al site-ului este responsabil pentru propriile idei, propriile decizii, propriul confort fizic, emotional, mental si spiritual. Iti recomandam sa nu aplici nimic ce ti-ar putea aduce suferinta fizica, mentala, emotionala, spirituala. Utilizeaza doar ce ti se pare a fi util pentru tine, si ignora restul.

Comenteaza articolul

Nume:
 
Email:
 
Website:
 
Comentariu:
 
Cod de validare:
 

 

Recomanda articolul :

 
Email(uri)* :
Mesaj :
*Introduceti adresele de email separate prin virgule
 
Trimite Anuleaza
 

 

Mai multe articole text»


Din aceeasi categorie

Citate Osho
 
Citate Osho Gasesti aici o selectie de citate din OSHO. ...
 
Crezi in Astrologie?
 
Crezi in Astrologie? Foarte multi oameni cred in astrologie. Astrologia este studiul corpurilor ceresti, cum ar fi luna, soarele si alte planete si apoi referirea pozitiilor acestora si altor detalii la situatiile zilnice de viata ale oamenilor. Exista multi sustinatori si oameni carora le place sa citeasca horoscopul pentru a vedea cum va decurge ziua lor. ...
 
E V E N I M E N T E - unde mergi
 
M A G A Z I N - produse pentru o viata mai frumoasa
 
Login
 
 
Ultima carte

Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte]

 
Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte] In `Pescarusul Jonathan Livingston` vo ...
 
 
 
Ultimul articol text

7 obiceiuri ale increderii in sine

 
7 obiceiuri ale increderii in sine Inainte de a deprinde noi obiceiuri trebuie sa renunti la vechile obiceiuri. Exista 7 obiceiuri esentiale pe care trebuie sa le stapanesti. Dupa ce faci toate aceste lucruri, nu te vei mai gandi la obtinerea unei increderi in si ...
 
 
 
Reclama 6
 
 
 
Reclama 7
 
 
 
Ultimul articol video

Introducere in reflexologie [video]

 
Reflexologia este o practica veche de  ...
 
 
 
R A D I O -muzica pentru suflet
 
Reclama 8
 
 
 
 
 
Ultimul articol text

7 obiceiuri ale increderii in sine

 
7 obiceiuri ale increderii in sine Inainte de a deprinde noi obiceiuri trebuie sa renunti la vechile obiceiuri. Exista 7 obiceiuri esentiale pe care trebuie sa le stapanesti. Dupa ce faci toate aceste lucruri, nu te vei mai gandi la obtinerea unei increderi in sine puternice, ci aceasta devine o parte ta ca persoana. Atunci cand se intampla acest lucru, te vei simti in mod natural puternic, vei face din ce in ce mai putine alegeri gresite si actiunile tale te vor duce spre realizari tot mai mari. ...
 
 
Ultimul articol video

Introducere in reflexologie [video]

 
Reflexologia este o practica veche de vindecare si metoda alternativa si moderna de ingrijire a sanatatii. Desi aceasta practica a fost recunoscuta la nivel global ca o forma viabila de vindecare de mai multi ani, numai recent reflexologia a devenit cunoscuta si acceptata in mai multe tari. ...
 
 
Ultimul articol carte

Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte]

 
Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte] In `Pescarusul Jonathan Livingston` vom intalni o pasare care vrea sa se uite dincolo de viata normala, care pentru o pasare inseamna a manca, a dormi si a se reproduce. Aceasta pasare vrea sa zboare cat mai sus si mai rapid si sa faca cele mai indraznete miscari. Richard Bach stia, evident, o multime de lucruri despre aviatie si fascinatia acestuia este evidenta in carte. El reuseste sa impleteasca intr-un mod extrem de armonios domeniul aviatiei, aerodinamica, spiritualitatea si intrebarile de genul "de ce suntem aici" intr-o tesatura diafana si vesnic actuala ...
 
 
 
close

Te rugam sa te loghezi pentru a putea folosi aceasta optiune

 
User:
 
Parola:
 
 
Am uitat parola >>>