Konosuke Matsushita - 10 lectii de succes in afaceri 

print
 
Konosuke Matsushita - 10 lectii de succes in afaceri

Konosuke Matsushita este fondatorul Panasonic. Acesta a inceput sa lucreze pentru el insusi, in 1918, si nu a avut aproape nimic, nici bani, nici o educatie si nici un fel de conexiuni. Cu toate acestea firma lui a inflorit sub indrumarea unui calauzitor inteligent, intelept si inspirat.
Acesta a oferit si lumii 10 lectii pentru a avea succes in afaceri, si cate care sunt sfaturile lui:

1. Iubeste-ti munca pentru a o face bine.
Regula de baza a lui Konosuke Matsushita a fost "Ceea ce iti place, o vei face bine". Daca iti place munca pana in punctul in care crezi ca este chemarea ta naturala, atunci vei da dovada de flexibilitate, inovatie si incredere in luarea deciziilor, si succes in timp ce inaintezi in scopurile tale. Insa daca crezi ca managementul este o ocupatie in regula, insa speri la un loc de munca mai bun, atunci va fi dificil pentru tine sa devii de succes.

2. Urmeaza-ti intuitia.
Daca exista o formula pentru succesul in afaceri, aceasta este operarea intr-un mod simplu si cu picioarele pe pamant.

3. Urmeaza Legile naturii.
Supune-te legilor naturii. O afacere de succes este o afacere normala, obisnuita, care vinde la un pret care permite o marja de profit echitabil sau colectarea platilor la timp. Strategiile inteligente si calculele atente pot fi importante, dar la fel sunt si legile simple universale.

4. Un lider trebuie sa aiba o viziune.
Liderii in orice domeniu ar trebui sa aibe intotdeaua o viziune clara a ceea ce vor sa faca si apoi sa abordeze pe altii pentru sprijin sau opinii.

5. Visele ar trebui impartite.
Matsushita a devenit cunoscut ca un manager care a vorbit despre visele sale. Acesta a profitat de orice oportunitate pentru a impartasi cu angajatii sai planurile si visele sale pentru viitorul companiei. Acele vise au ghidat si au inspirat multi oameni care au lucrat pentru el.

6. Managementul este o creatie perpetua.
Totul incepe cu o idee pentru o intreprindere. Apoi cladesti un plan de baza, ridici capitalul necesar si pui la un loc facilitatile si echipamentul necesar. In cele din urma, angajezi personal, dezvolti o linie de produse, le produci, si astfel aduci o contributie in societate.

7. Nu presupune ca ceva este imposibil.
Chiar si atunci cand toti in jurul tau afirma ca ceva este imposibil, daca faci un pas in urma si reconsideri datoriile tale in cele mai simple termene, dincolo de zgomotele notiunilor obositoare si preconcepute, de multe ori solutiile vor veni la tine ca din senin.

8. Managementul transparent stimuleaza cresterea.
Matsushita crede ca o atitudine deschisa in practicile de management este esentiala pentru o afacere care urmareste sa creasca. Acesta a adoptat o practica lunara de a anunta detalii referitoare la conturile companiei pentru toti angajatii, de la directori la cei mai mici ucenici pentru ca ei sa vada cum stau lucrurile. Aceasta practica a facut atmosfera in atelier mult mai luminoasa. Cresterea companiei era datorata angajatilor care erau satisfacuti de faptul ca aduc o contributie societatii.

9. Metoda "Barajului"
Anumiti factori economici pot inhiba cresterea corporativa. De aceea Konosuke a adoptat "metoda barajului". Aceasta metoda a oferit o modalitate de a tine o intreprindere pe linia de plutire chiar si in perioade de schimbari neasteptate in conditiile de afaceri. Este foarte important sa se creeze o structura interna puternica capabila sa supravietuiasca crizei economice care ar putea interveni pe parcurs.

10. Perioadele grele au partile lor bune.
Atunci cand esti in ascensiune, nu ai timp sa te uiti in jurul tau, astfel incat nu observi nici o problema. Insa atunci cand ritmul tau incetineste, poti vedea totul in toate directiile si daca observi ceva gresit, ai timp sa rezolvi.

 
Subiectul:   succes Categoria:   spiritualitate Data: 2011-05-04
 
Autor:          iuliana s.

"Dezvoltarea personala este importanta pentru fiecare dintre noi deoarece sunt multe lucruri esentiale despre care nimeni nu ne invata la scoala, lucruri pe care trebuie sa le invatam singuri, pas cu pas..."

 
Disclaimer :

Autorii acestui site, in afara de cazurile specificate in mod expres, nu sunt medici, psihologi sau terapeuti, nu se prezinta astfel si nu se substituie persoanelor cu studii autorizate in domeniu. Ca urmare materialele de pe acest site au scop strict de informare si sunt destinate exclusiv dezvoltarii personale, si nu diagnosticului, tratarii sau vindecarii unor situatii patologice. Teoriile, ideile si aplicatiile prezentate sunt viziunea personala a autorilor si nu pot substitui in nici un fel consultatiile de specialitate. Fiecare vizitator al site-ului este responsabil pentru propriile idei, propriile decizii, propriul confort fizic, emotional, mental si spiritual. Iti recomandam sa nu aplici nimic ce ti-ar putea aduce suferinta fizica, mentala, emotionala, spirituala. Utilizeaza doar ce ti se pare a fi util pentru tine, si ignora restul.

Comenteaza articolul

Nume:
 
Email:
 
Website:
 
Comentariu:
 
Cod de validare:
 

 

Recomanda articolul :

 
Email(uri)* :
Mesaj :
*Introduceti adresele de email separate prin virgule
 
Trimite Anuleaza
 

 

Mai multe articole text»


Din aceeasi categorie

Beneficiile Reiki
 
Beneficiile Reiki Reiki este o forma de vindecare japoneza care a devenit foarte cunoscuta in intreaga lume. ...
 
12 Tehnici de brainstorming
 
12 Tehnici de brainstorming Ai dat de o problema pe care nu o poti rezolva? Ai nevoie de solutii si idei noi? Procesul de brainstorming solicita sa gandesti neconventional si se poate aplica in orice context. ...
 
E V E N I M E N T E - unde mergi
 
M A G A Z I N - produse pentru o viata mai frumoasa
 
Login
 
 
Ultima carte

Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte]

 
Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte] In `Pescarusul Jonathan Livingston` vo ...
 
 
 
Ultimul articol text

7 obiceiuri ale increderii in sine

 
7 obiceiuri ale increderii in sine Inainte de a deprinde noi obiceiuri trebuie sa renunti la vechile obiceiuri. Exista 7 obiceiuri esentiale pe care trebuie sa le stapanesti. Dupa ce faci toate aceste lucruri, nu te vei mai gandi la obtinerea unei increderi in si ...
 
 
 
Reclama 6
 
 
 
Reclama 7
 
 
 
Ultimul articol video

Introducere in reflexologie [video]

 
Reflexologia este o practica veche de  ...
 
 
 
R A D I O -muzica pentru suflet
 
Reclama 8
 
 
 
 
 
Ultimul articol text

7 obiceiuri ale increderii in sine

 
7 obiceiuri ale increderii in sine Inainte de a deprinde noi obiceiuri trebuie sa renunti la vechile obiceiuri. Exista 7 obiceiuri esentiale pe care trebuie sa le stapanesti. Dupa ce faci toate aceste lucruri, nu te vei mai gandi la obtinerea unei increderi in sine puternice, ci aceasta devine o parte ta ca persoana. Atunci cand se intampla acest lucru, te vei simti in mod natural puternic, vei face din ce in ce mai putine alegeri gresite si actiunile tale te vor duce spre realizari tot mai mari. ...
 
 
Ultimul articol video

Introducere in reflexologie [video]

 
Reflexologia este o practica veche de vindecare si metoda alternativa si moderna de ingrijire a sanatatii. Desi aceasta practica a fost recunoscuta la nivel global ca o forma viabila de vindecare de mai multi ani, numai recent reflexologia a devenit cunoscuta si acceptata in mai multe tari. ...
 
 
Ultimul articol carte

Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte]

 
Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte] In `Pescarusul Jonathan Livingston` vom intalni o pasare care vrea sa se uite dincolo de viata normala, care pentru o pasare inseamna a manca, a dormi si a se reproduce. Aceasta pasare vrea sa zboare cat mai sus si mai rapid si sa faca cele mai indraznete miscari. Richard Bach stia, evident, o multime de lucruri despre aviatie si fascinatia acestuia este evidenta in carte. El reuseste sa impleteasca intr-un mod extrem de armonios domeniul aviatiei, aerodinamica, spiritualitatea si intrebarile de genul "de ce suntem aici" intr-o tesatura diafana si vesnic actuala ...
 
 
 
close

Te rugam sa te loghezi pentru a putea folosi aceasta optiune

 
User:
 
Parola:
 
 
Am uitat parola >>>