Iubire versus Judecata 

print
 
Iubire versus Judecata

Printr-o serie de discutii despre conceptul de iubire versus judecata, putem ajunge la unele intuitii puternice si anume ca iubirea este opusul judecatii. Te vei intreba cum adica? Am crezut  in tot acest timp ca opusul iubirii este ura...

Cu cat vei ajunge sa iti intelegi emotiile, vei intelege de ce aceasta credinta pe care ai avut-o pentru mult timp nu este adevarata. Ura nu este opusul iubirii ci este doar o forma de protectie.

Iubirea este o emotie, si in forma ei pura, aceasta este cea mai puternica emotie care exista. Este lumina care straluceste prin intregul intuneric in fiecare colt al universului nostru.

Judecata pe de alta parte este lipsita de emotie. In forma ei pura, aceasta este logica pura si este extrem de puternica pentru a fi respinsa. Cu toate acestea, judecata poate evoca emotii din cauza puterii sau lipsei de putere folosite pentru a sprijini orice hotarare. Insa, indiferent de emotiile pe care le simte cineva, judecata nu este o emotie.

Puterea iubirii poate atrage impreuna chiar si cei mai indepartati oameni. Dragostea trece dincolo de rasa, religie, varsta, venit - nu exista aproape nimic ce nu poate fi unit prin iubire. Putem observa puterea iubirii in casnicii si prietenii.

Judecata, pe de alta parte, de cele mai multe ori serveste scopul de a separa si categorisi. Aceasta contribuie la crearea de ierarhii si diviziuni in familie, cariere, politica, religii si natiuni. Judecata adesea justifica razboaie si genocide. Chiar si atunci cand serveste scopul de a aduce oamenii impreuna, aceasta serveste si scopul de a separa.

Iubirea nu se bazeaza pe obiectivitate si in forma sa cea mai adevarata, iubirea este neconditionata. Aceasta nu evalueaza si nu pune la indoiala - ci doar este.
Pe cand insasi natura judecatii este conditionata. Aceasta cere intrebari si raspunsuri, si in timp ce  pare sa fie bazata pe adevar, de multe ori nu este.

Iubirea ne loveste de multe ori ca o tona de caramizi. Nu exista nimic subtil aici. Dragostea adolescentina, sau o imbratisare de la copilul tau iti poate inmuia picioarele. Exista si momente in care iubirea poate sa se strecoare la noi in secret, insa nu foarte des.

Judecata insa este foarte subtila si multi dintre noi nici nu realizam ca am format judecati, chiar daca acestea sunt corecte sau nu. Judecata este legata de opiniile si viziunile pe care le avem asupra lumii si, in timp ce uneori sustinem ca unele judecati sunt adevaruri, acestea sunt bazate pe opinie, presupunere, rationalizare si justificare. Aceste influente ne fac sa devenim aroganti atunci cand ne regasim definind un adevar fals.

Iubirea nu se hraneste din ierarhizari. Judecata depinde de ierarhizare. Persoana care judeca este adesea vazuta sau isi doreste sa fie vazuta ca superioara persoanei judecate.

Traim intr-o lume in care avem nevoie si de iubire dar intr-o oarecare masura si de judecata, si aparent putem observa ca judecata si-a facut loc in toate colturile lumii precum calea spre adevar, insa atunci cand privim adanc in sine, putem observa ca simtim iubirea  mult mai aproape de sufletul nostru. Si asta se intampla pentru ca nimeni nu isi doreste sa fie judecat dar toti dorim sa fim iubiti. Iubiti oamenii si judecati faptele.

 
Subiectul:   iubire neconditionata Categoria:   spiritualitate Data: 2011-04-29
 
Autor:          iuliana s.

"Dezvoltarea personala este importanta pentru fiecare dintre noi deoarece sunt multe lucruri esentiale despre care nimeni nu ne invata la scoala, lucruri pe care trebuie sa le invatam singuri, pas cu pas..."

 
Disclaimer :

Autorii acestui site, in afara de cazurile specificate in mod expres, nu sunt medici, psihologi sau terapeuti, nu se prezinta astfel si nu se substituie persoanelor cu studii autorizate in domeniu. Ca urmare materialele de pe acest site au scop strict de informare si sunt destinate exclusiv dezvoltarii personale, si nu diagnosticului, tratarii sau vindecarii unor situatii patologice. Teoriile, ideile si aplicatiile prezentate sunt viziunea personala a autorilor si nu pot substitui in nici un fel consultatiile de specialitate. Fiecare vizitator al site-ului este responsabil pentru propriile idei, propriile decizii, propriul confort fizic, emotional, mental si spiritual. Iti recomandam sa nu aplici nimic ce ti-ar putea aduce suferinta fizica, mentala, emotionala, spirituala. Utilizeaza doar ce ti se pare a fi util pentru tine, si ignora restul.

Comenteaza articolul

Nume:
 
Email:
 
Website:
 
Comentariu:
 
Cod de validare:
 

 

Recomanda articolul :

 
Email(uri)* :
Mesaj :
*Introduceti adresele de email separate prin virgule
 
Trimite Anuleaza
 

 

Mai multe articole text»


Din aceeasi categorie

Moartea - doliul, durerea si jelirea
 
Moartea - doliul, durerea si jelirea Impactul mortii, al doliului si a jelirii are efecte diferite asupra fiecarei persoane. Oamenii fac fata pierderii unei persoane dragi intr-o varietate de moduri. In aceasta perioada foarte dificila, unele persoane gasesc puterea sa evolueze in timpul acestui proces. Durerea ii face sa se gandeasca la viata lor si ii grabeste sa adopte un mod de viata mai plin de semnificatie, pentru momentul in care si ei se vor co ...
 
Cu ce te poate ajuta Huna
 
Cu ce te poate ajuta Huna Daca iti doresti sa inveti principiile pragmatice si procedurile Huna pentru a-ti imbunatati viata, iata o lista de beneficii realiste la care te poti astepta: ...
 
E V E N I M E N T E - unde mergi
 
M A G A Z I N - produse pentru o viata mai frumoasa
 
Login
 
 
Ultima carte

Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte]

 
Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte] In `Pescarusul Jonathan Livingston` vo ...
 
 
 
Ultimul articol text

7 obiceiuri ale increderii in sine

 
7 obiceiuri ale increderii in sine Inainte de a deprinde noi obiceiuri trebuie sa renunti la vechile obiceiuri. Exista 7 obiceiuri esentiale pe care trebuie sa le stapanesti. Dupa ce faci toate aceste lucruri, nu te vei mai gandi la obtinerea unei increderi in si ...
 
 
 
Reclama 6
 
 
 
Reclama 7
 
 
 
Ultimul articol video

Introducere in reflexologie [video]

 
Reflexologia este o practica veche de  ...
 
 
 
R A D I O -muzica pentru suflet
 
Reclama 8
 
 
 
 
 
Ultimul articol text

7 obiceiuri ale increderii in sine

 
7 obiceiuri ale increderii in sine Inainte de a deprinde noi obiceiuri trebuie sa renunti la vechile obiceiuri. Exista 7 obiceiuri esentiale pe care trebuie sa le stapanesti. Dupa ce faci toate aceste lucruri, nu te vei mai gandi la obtinerea unei increderi in sine puternice, ci aceasta devine o parte ta ca persoana. Atunci cand se intampla acest lucru, te vei simti in mod natural puternic, vei face din ce in ce mai putine alegeri gresite si actiunile tale te vor duce spre realizari tot mai mari. ...
 
 
Ultimul articol video

Introducere in reflexologie [video]

 
Reflexologia este o practica veche de vindecare si metoda alternativa si moderna de ingrijire a sanatatii. Desi aceasta practica a fost recunoscuta la nivel global ca o forma viabila de vindecare de mai multi ani, numai recent reflexologia a devenit cunoscuta si acceptata in mai multe tari. ...
 
 
Ultimul articol carte

Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte]

 
Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte] In `Pescarusul Jonathan Livingston` vom intalni o pasare care vrea sa se uite dincolo de viata normala, care pentru o pasare inseamna a manca, a dormi si a se reproduce. Aceasta pasare vrea sa zboare cat mai sus si mai rapid si sa faca cele mai indraznete miscari. Richard Bach stia, evident, o multime de lucruri despre aviatie si fascinatia acestuia este evidenta in carte. El reuseste sa impleteasca intr-un mod extrem de armonios domeniul aviatiei, aerodinamica, spiritualitatea si intrebarile de genul "de ce suntem aici" intr-o tesatura diafana si vesnic actuala ...
 
 
 
close

Te rugam sa te loghezi pentru a putea folosi aceasta optiune

 
User:
 
Parola:
 
 
Am uitat parola >>>