Istoria semnelor zodiacale chinezesti 

print
 
Istoria semnelor zodiacale chinezesti

Istoria semnelor din zodiacul chinezesc incepe de pe vremea Regelui Jad. Acesta a cerut sa vada o reprezentare a animalelor pamantului, asa ca a trimis invitatii pentru animalele specifice sa vina la curtea sa. Se spune ca sobolanul a primit doua invitatii, dintre care una era pentru el, iar cealalta pentru pisica, insa sobolanul fiind istet si necinstit a decis sa nu ii dea pisicii invitatia sa.

La curte au venit toate cele 11 animale carora le-au fost trimise invitatii. Regele a vrut sa stie unde este cel de-al 12-lea animal, asa ca un mesager a fost trimis sa mai aduca un animal. Ultima invitatie i-a fost data porcului. Aceste animale au fost si inca sunt reprezentarile celor 12 semne zodiacale chinezesti.

Cele 12 semne zodiacale chinezesti sunt: sobolan, bou, tigru, dragon, caine, porc, berbec, capra, iepure, sarpe, cal si maimuta. Fiecare semn este reprezentativ pentru un anumit an. Zodiacul chinezesc functioneaza pe un ciclu de rotatie de 12 ani.

In semnele zodiacale, exista multi factori pe care oamenii ii citesc zi cu zi. Acestia isi cauta horoscoapele zilnice pentru a vedea ce le prevede ziua in legatura cu deciziile financiare, detalii privind cum va merge ziua sau luna pentru ei si despre compatibilitatile intre semnele zodiacale pentru dragoste si relatii.

Unii oameni nu cred in ceea ce citesc, pe cand altii cred cu desavarsire in horoscop.  Exista sustinatori devotati ai semnelor zodiacale chinezesti atat in China cat si in restul lumii. Compatibilitatea dintre un semn zodiacal si altul  pentru relatiile romantice este probabil cea mai cautata informatie. Unii oameni isi bazeaza deciziile romantice si isi cauta partenerii pe  baza compatibilitatii dintre semnele zodiacale. Multi oameni platesc pentru astfel de citiri doar pentru a afla cum va decurge viata lor romantica.

Saraca pisica a ajuns insa ultima, din nefericire. Toate cele 12 semne zodiacale chinezesti au fost alocate deja iar locul sau din zodiac a fost dat porcului. Ciclul a fost inchis iar pisica a ratat ocazia doar din cauza sobolanului inselator. Poate ca de-a lungul timpului, in istorie pisica s-a razbunat pe sobolan, dar indiferent de toate aceasta, ea ramane foarte interesanta cand vine vorba de povestile mitologice.

Exista si o a alta varianta a legendei care inconjoara zodiacul chinezesc si anume ca Regele Jad a organizat de fapt o cursa de inot in scopul de a selecta animalele care urmau sa fie luate in zodiac. Pisica si sobolanul erau considerati cei mai slabi inotatori dintre toate animalele. Astfel ei doi au conceput un plan si au decis sa traverseze raul pe spatele boului. Datorita naivitatii boului, acesta a fost de acord sa ii transporte in spinare peste rau. Cum au fost pe cale sa ajunga la tarm, sobolanul, pentru a-si asigura victoria, a impins pisica in rau. Se spune ca din pricina acelui incident, pisica a devenit un inamic al sobolanului pe care nu l-a iertat niciodata, si de aceea uraste chiar si apa.

 
Subiectul:   astrologie Categoria:   spiritualitate Data: 2011-04-02
 
Autor:          iuliana s.

"Dezvoltarea personala este importanta pentru fiecare dintre noi deoarece sunt multe lucruri esentiale despre care nimeni nu ne invata la scoala, lucruri pe care trebuie sa le invatam singuri, pas cu pas..."

 
Disclaimer :

Autorii acestui site, in afara de cazurile specificate in mod expres, nu sunt medici, psihologi sau terapeuti, nu se prezinta astfel si nu se substituie persoanelor cu studii autorizate in domeniu. Ca urmare materialele de pe acest site au scop strict de informare si sunt destinate exclusiv dezvoltarii personale, si nu diagnosticului, tratarii sau vindecarii unor situatii patologice. Teoriile, ideile si aplicatiile prezentate sunt viziunea personala a autorilor si nu pot substitui in nici un fel consultatiile de specialitate. Fiecare vizitator al site-ului este responsabil pentru propriile idei, propriile decizii, propriul confort fizic, emotional, mental si spiritual. Iti recomandam sa nu aplici nimic ce ti-ar putea aduce suferinta fizica, mentala, emotionala, spirituala. Utilizeaza doar ce ti se pare a fi util pentru tine, si ignora restul.

Comenteaza articolul

Nume:
 
Email:
 
Website:
 
Comentariu:
 
Cod de validare:
 

 

Recomanda articolul :

 
Email(uri)* :
Mesaj :
*Introduceti adresele de email separate prin virgule
 
Trimite Anuleaza
 

 

Mai multe articole text»


Din aceeasi categorie

Aromaterapia - 7 beneficii
 
Aromaterapia - 7 beneficii Aromaterapia este o practica foarte veche care poate fi folosita acasa pentru a trata diferite boli sau dureri. Aceasta este o terapie vindecatoare care foloseste uleiuri esentiale din plante pentru a trata si a alina boli. ...
 
I CHING, evolutia si creativitatea
 
I CHING, evolutia si creativitatea Chinezii au dovedit ca bazele evolutiei sunt reprezentate de o organizare de sine si ca nu exista nici un plan care ne decide evolutia. O facem noi insine.  Aceasta nu se intampla la intamplare ci noi creem o mare parte din ea, de-a lungul timpului. Evolutia nu ni se intampla ci noi o facem. ...
 
E V E N I M E N T E - unde mergi
 
M A G A Z I N - produse pentru o viata mai frumoasa
 
Login
 
 
Ultima carte

Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte]

 
Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte] In `Pescarusul Jonathan Livingston` vo ...
 
 
 
Ultimul articol text

7 obiceiuri ale increderii in sine

 
7 obiceiuri ale increderii in sine Inainte de a deprinde noi obiceiuri trebuie sa renunti la vechile obiceiuri. Exista 7 obiceiuri esentiale pe care trebuie sa le stapanesti. Dupa ce faci toate aceste lucruri, nu te vei mai gandi la obtinerea unei increderi in si ...
 
 
 
Reclama 6
 
 
 
Reclama 7
 
 
 
Ultimul articol video

Introducere in reflexologie [video]

 
Reflexologia este o practica veche de  ...
 
 
 
R A D I O -muzica pentru suflet
 
Reclama 8
 
 
 
 
 
Ultimul articol text

7 obiceiuri ale increderii in sine

 
7 obiceiuri ale increderii in sine Inainte de a deprinde noi obiceiuri trebuie sa renunti la vechile obiceiuri. Exista 7 obiceiuri esentiale pe care trebuie sa le stapanesti. Dupa ce faci toate aceste lucruri, nu te vei mai gandi la obtinerea unei increderi in sine puternice, ci aceasta devine o parte ta ca persoana. Atunci cand se intampla acest lucru, te vei simti in mod natural puternic, vei face din ce in ce mai putine alegeri gresite si actiunile tale te vor duce spre realizari tot mai mari. ...
 
 
Ultimul articol video

Introducere in reflexologie [video]

 
Reflexologia este o practica veche de vindecare si metoda alternativa si moderna de ingrijire a sanatatii. Desi aceasta practica a fost recunoscuta la nivel global ca o forma viabila de vindecare de mai multi ani, numai recent reflexologia a devenit cunoscuta si acceptata in mai multe tari. ...
 
 
Ultimul articol carte

Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte]

 
Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte] In `Pescarusul Jonathan Livingston` vom intalni o pasare care vrea sa se uite dincolo de viata normala, care pentru o pasare inseamna a manca, a dormi si a se reproduce. Aceasta pasare vrea sa zboare cat mai sus si mai rapid si sa faca cele mai indraznete miscari. Richard Bach stia, evident, o multime de lucruri despre aviatie si fascinatia acestuia este evidenta in carte. El reuseste sa impleteasca intr-un mod extrem de armonios domeniul aviatiei, aerodinamica, spiritualitatea si intrebarile de genul "de ce suntem aici" intr-o tesatura diafana si vesnic actuala ...
 
 
 
close

Te rugam sa te loghezi pentru a putea folosi aceasta optiune

 
User:
 
Parola:
 
 
Am uitat parola >>>