Istoria Astrologiei 

print
 
Istoria Astrologiei

Cuvantul "astrologie" este un cuvant grecesc care semnifica "Stiinta Stelelor". Astrologia este considerata una dintre cele mai vechi filosofii care inca mai exista pe lume. Unii spun ca aceasta exista de mai mult de 3000 de ani, insa unele studii recente a unor credinte mai ezoterice o plaseaza inapoi catre trecutul cel mai indepartat al istoriei.

Din cele mai vechi timpuri si pana in ziua de astazi, astrologia a fost folosita pentru a prezice ce se va intampla cu anumite tari, care va fi rezultatul razboaielor, tendintele economice si mult mai multe despre cursul actiunilor personale, de asemenea.

Fermierii din jurul lumii stiu ca pentru majoritatea culturilor agricole, trebuie sa plantezi primavara si sa recoltezi toamna. Insa in unele regiuni nu exista o diferentiere prea mare intre sezoane. Datorita faptului ca diferite constelatii sunt vizibile in periode diferite ale anului, le poti folosi ca pe un ghid care iti spune ce luna este. De exemplu, Scorpius este vizibil pe cerul serii al emisferei nordice in timpul verii.

Istoricii cred ca multe dintre aceste mituri asociate cu constelatiile au fost inventate doar pentru a le readuce aminte fermierilor despre momentele propice culturilor lor. Atunci cand acestia zareau anumite constelatii, ei stiau ca este timpul pentru plantare sau pentru recoltare. De-a lungul timpului aceasta dependenta fata de cer a devenit o fundatie importanta in multe culturi. Triburile nomade au urmarit cerul pentru a sti cand sa se mute intr-o alta locatie.

Astrologia si horoscopul isi au radacinile din Grecia antica, cu mii de ani in urma. Grecii antici au dezvoltat convingerea ca pozitia soarelui si a planetelor are un anume efect asupra vietii unei persoane si ca se pot prezice ce evenimente se pot intampla in viitor, luand in considerare pozitia astrelor.

Astrologia a fost folosita de Caldei care au fost locuitorii Babilonului inainte de anii 3000 i.Hr. Aceasta s-a raspandit in Asia dupa ce oamenii din China au aratat interes fata de aceasta stiinta si au inceput sa practice astrologia. Se spune ca acesti oameni au observat pentru prima data ca pozitia soarelui influenteaza anotimpurile, la fel si ciclurile de plantare a culturilor agricole.

Cu timpul, undeva prin anii 500 i.Hr., filozoful Platon a folosit astrologia si a studiat-o in continuare. Acest lucru a tinut aceasta practica in viata si i-a permis sa se raspandeasca de-a lungul veacurilor. Odata cu trecerea timpului, astrologia a avut o crestere de popularitate atunci cand a inflorit in Egipt in jurul anilor 300 i.Hr. Astrologia a intalnit o scadere a activitatii atunci cand Galileo Galilei, primul astronom, a folosit un telescop in secolul al XVI-lea. In timpul Evului Mediu, practica astrologiei a fost tinuta ascunsa, sau, daca vreti, ocultata, atunci cand Biserica crestina a devenit vocea predominanta in conducerea lumii.

 Abia in anii 1600, un astrolog pe nume William Lilly a redenumit astrologia ca fiind " astrologia crestina", pentru a evita monopolul Bisericii si pentru a o face mai usor de acceptat. Acest punct din istorie are un rol esential in popularizarea astrologiei si a horoscopului pe care il cunoastem astazi.

 
Subiectul:   astrologie Categoria:   spiritualitate Data: 2011-04-04
 
Autor:          iuliana s.

"Dezvoltarea personala este importanta pentru fiecare dintre noi deoarece sunt multe lucruri esentiale despre care nimeni nu ne invata la scoala, lucruri pe care trebuie sa le invatam singuri, pas cu pas..."

 
Disclaimer :

Autorii acestui site, in afara de cazurile specificate in mod expres, nu sunt medici, psihologi sau terapeuti, nu se prezinta astfel si nu se substituie persoanelor cu studii autorizate in domeniu. Ca urmare materialele de pe acest site au scop strict de informare si sunt destinate exclusiv dezvoltarii personale, si nu diagnosticului, tratarii sau vindecarii unor situatii patologice. Teoriile, ideile si aplicatiile prezentate sunt viziunea personala a autorilor si nu pot substitui in nici un fel consultatiile de specialitate. Fiecare vizitator al site-ului este responsabil pentru propriile idei, propriile decizii, propriul confort fizic, emotional, mental si spiritual. Iti recomandam sa nu aplici nimic ce ti-ar putea aduce suferinta fizica, mentala, emotionala, spirituala. Utilizeaza doar ce ti se pare a fi util pentru tine, si ignora restul.

Comenteaza articolul

Nume:
 
Email:
 
Website:
 
Comentariu:
 
Cod de validare:
 

 

Recomanda articolul :

 
Email(uri)* :
Mesaj :
*Introduceti adresele de email separate prin virgule
 
Trimite Anuleaza
 

 

Mai multe articole text»


Din aceeasi categorie

Cele mai uzuale convingeri
 
Cele mai uzuale convingeri Iata o scurta lista de convingeri comune care ne opresc sa traim o viata asa cum ne dorim, in toate domeniile. In theta healing, poti afla direct care sunt convingerile tale ce te limiteaza, si sa ii ceri Creatorului sa le elimine si sa le inlocuiasca cu convingeri pozitive, care sa te ajute sa iti restabilesti echilibrul pe care il cauti. ...
 
Aplicatii ale meloterapiei in sanatate
 
Aplicatii ale meloterapiei in sanatate Cercetatori din lumea intreaga au demonstrat ca meloterapia poate avea efecte pozitive asupra mai multor probleme de sanatate. ...
 
E V E N I M E N T E - unde mergi
 
M A G A Z I N - produse pentru o viata mai frumoasa
 
Login
 
 
Ultima carte

Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte]

 
Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte] In `Pescarusul Jonathan Livingston` vo ...
 
 
 
Ultimul articol text

7 obiceiuri ale increderii in sine

 
7 obiceiuri ale increderii in sine Inainte de a deprinde noi obiceiuri trebuie sa renunti la vechile obiceiuri. Exista 7 obiceiuri esentiale pe care trebuie sa le stapanesti. Dupa ce faci toate aceste lucruri, nu te vei mai gandi la obtinerea unei increderi in si ...
 
 
 
Reclama 6
 
 
 
Reclama 7
 
 
 
Ultimul articol video

Introducere in reflexologie [video]

 
Reflexologia este o practica veche de  ...
 
 
 
R A D I O -muzica pentru suflet
 
Reclama 8
 
 
 
 
 
Ultimul articol text

7 obiceiuri ale increderii in sine

 
7 obiceiuri ale increderii in sine Inainte de a deprinde noi obiceiuri trebuie sa renunti la vechile obiceiuri. Exista 7 obiceiuri esentiale pe care trebuie sa le stapanesti. Dupa ce faci toate aceste lucruri, nu te vei mai gandi la obtinerea unei increderi in sine puternice, ci aceasta devine o parte ta ca persoana. Atunci cand se intampla acest lucru, te vei simti in mod natural puternic, vei face din ce in ce mai putine alegeri gresite si actiunile tale te vor duce spre realizari tot mai mari. ...
 
 
Ultimul articol video

Introducere in reflexologie [video]

 
Reflexologia este o practica veche de vindecare si metoda alternativa si moderna de ingrijire a sanatatii. Desi aceasta practica a fost recunoscuta la nivel global ca o forma viabila de vindecare de mai multi ani, numai recent reflexologia a devenit cunoscuta si acceptata in mai multe tari. ...
 
 
Ultimul articol carte

Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte]

 
Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte] In `Pescarusul Jonathan Livingston` vom intalni o pasare care vrea sa se uite dincolo de viata normala, care pentru o pasare inseamna a manca, a dormi si a se reproduce. Aceasta pasare vrea sa zboare cat mai sus si mai rapid si sa faca cele mai indraznete miscari. Richard Bach stia, evident, o multime de lucruri despre aviatie si fascinatia acestuia este evidenta in carte. El reuseste sa impleteasca intr-un mod extrem de armonios domeniul aviatiei, aerodinamica, spiritualitatea si intrebarile de genul "de ce suntem aici" intr-o tesatura diafana si vesnic actuala ...
 
 
 
close

Te rugam sa te loghezi pentru a putea folosi aceasta optiune

 
User:
 
Parola:
 
 
Am uitat parola >>>