Incredere sau neincredere in propria persoana 

print
 
Incredere sau neincredere in propria persoana

"Să reuşeşti într-o profesie dificilă necesită o încredere oarbă în tine însuţi. Tocmai de aceea oameni aproape lipsiţi de talent, dar care cred în ei, ajung deseori mult mai departe decat unii care au talent, dar nu încredere." - Sophia Loren

Vedem in fiecare zi oameni care merg pe strada cu capul sus, cu pieptul inainte, cu un zambet usor pe buze, emanand siguranta, incredere si confort. Sigur te-ai intrebat adesea cum reusesc sa faca asta. Poate ca i-ai si invidiat ca reusesc sa atraga privirile, desi nu sunt nici cei mai frumosi si nici cei mai bogati oameni. Ce motiv au astfel de oameni sa fie fericiti? Sa fie un castig neasteptat, un cec primit cu o suma mare de bani, o avere primita de la o matusa drept mostenire? Sa fie un job mai bun cu un salariu uluitor?

Secretul lor este increderea in propria persoana. Oamenii care au incredere in ei insisi sunt diferiti de cei nesiguri. Nesiguranta de multe ori creeaza dependenta. Dependenta induce disconfort si o stare negativa care ii face pe oameni sa fie nemultumiti de vietile lor. Increderea in propriile forte genereaza realizari extraordinare. Oamenii care se preocupa de dezvoltarea lor personala, isi cunosc limitele si sunt constienti de ceea ce pot; sunt acei oameni care exploateaza la maximum toate resursele de care dispun: fizice, psihice, sufletesti, pentru ca stiu ca numai asa pot profita de potentialul pe care il au.

Care sunt diferentele intre un om care este sigur pe sine si are incredere in propriile forte si un om nesigur?

Oamenii siguri pe ei au incredere in propriile forte si fac ceea ce le dicteaza inima si mintea. Oamenii nesiguri pleaca urechea la criticile celor din jur si de cele mai multe ori se lasa convinsi ca ideile lor nu sunt bune si renunta. Aceasta este o diferenta importanta.

De obicei oamenii care au incredere in propriile forte isi recunosc greselile si incearca sa le repare. Cei neincrezatori isi vad greselile si incearca sa le acopere sau sa se lamenteze. Diferenta sta in faptul ca prima categorie este dispusa sa isi asume vina, pe cand cea de-a doua doar sa o planga.

Asumarea riscurilor, pana si a riscului de a recunoaste greselile pe care le fac, este caracteristica oamenilor increzatori in propriile forte. Cei lipsiti de incredere analizeaza riscurile inainte de a face un pas care sa le pericliteze linistea sau sa ii scoata din zona de confort.

Primul pas spre dobandirea increderii de sine este sa privim la realizarile de pana acum si sa luam tot ceea ce am indeplinit bun, fie ca e vorba de o slujba, de cumpararea unei case sau pur si simplu de o carte pe care am dorit sa o citim.
Pasul urmator este sa constientizam atat defectele cat si calitatile noastre, punand accent pe ce avem mai de valoare. Calitatile noastre si lucrurile pe care le putem face cu ajutorul lor sunt cele ne pot ajuta sa ne construim increderea in noi insine.
Stabilirea directiei in care vrem ca viata noastra sa mearga este de asemenea un pas important. Asa cum am mentionat mai sus, oamenii fara incredere in propriile lor forte se bazeaza pe parerile celorlalti ca puncte de reper in luarea deciziilor si asumarea riscurilor. Daca vrem sa fim stapani pe propriile noastre vieti si siguri de ceea ce vom indeplini, va trebui sa renuntam la teama si la dependenta.

Dezvoltarea personala deschide usi pentru a ne facilita drumul spre ceea ce ne dorim. Bazandu-ne pe propriile puteri si fiind constienti de valorile noastre, dezvoltandu-ne continuu, dorindu-ne sa fim independeti si tot timpul siguri pe noi, nu exista sanse de a da gres.

 
Subiectul:   incredere Categoria:   minte si emotii Data: 2011-03-26
 
Autor:          alexandra

"Dezvoltarea personala este o arta. Este arta de a te desavarsi pe tine insuti ca propria creatie. Imi place sa scriu si sa impartasesc din gandurile mele celor care au nevoie de ele. Geniul exista pentru a fi daruit. Fac acest lucru prin ceea ce scriu, sa daruiesc o particica din mine in fiecare articol."

 
Disclaimer :

Autorii acestui site, in afara de cazurile specificate in mod expres, nu sunt medici, psihologi sau terapeuti, nu se prezinta astfel si nu se substituie persoanelor cu studii autorizate in domeniu. Ca urmare materialele de pe acest site au scop strict de informare si sunt destinate exclusiv dezvoltarii personale, si nu diagnosticului, tratarii sau vindecarii unor situatii patologice. Teoriile, ideile si aplicatiile prezentate sunt viziunea personala a autorilor si nu pot substitui in nici un fel consultatiile de specialitate. Fiecare vizitator al site-ului este responsabil pentru propriile idei, propriile decizii, propriul confort fizic, emotional, mental si spiritual. Iti recomandam sa nu aplici nimic ce ti-ar putea aduce suferinta fizica, mentala, emotionala, spirituala. Utilizeaza doar ce ti se pare a fi util pentru tine, si ignora restul.

Comenteaza articolul

Nume:
 
Email:
 
Website:
 
Comentariu:
 
Cod de validare:
 

 

Recomanda articolul :

 
Email(uri)* :
Mesaj :
*Introduceti adresele de email separate prin virgule
 
Trimite Anuleaza
 

 

Mai multe articole text»


Din aceeasi categorie

Este egoista iubirea de sine?
 
Este egoista iubirea de sine? Exista diferite tipuri de iubire pe care o manifestam fata de oamenii din viata noastra: iubirea pentru un iubit/iubita, sot sau sotie, pentru familia noastra, pentru copiii nostri, pentru prietenii nostrii, pentru umanitate, in general si iubirea pentru noi insine. Care din toate acestea este cea mai importanta ramura a iubirii? Care ar trebui sa fie prima noastra prioritate? Sa fie oare iubirea de sine cea mai mare ...
 
Puterea cuvintelor
 
Puterea cuvintelor "La inceput a fost cuvantul!" . Asa suna un citat din Biblie. Lumea este alcatuita din cuvinte. Noi suntem alcatuiti din cuvintele pe care le rostim si care ne sunt adresate. Puterea cuvintelor este inimaginabila. Cuvintele pot transforma cea mai inghetata inima intr-una calda, blanda si pot sterge ura, durerea, ranchiuna. Pe de alta parte ele pot aduce lacrimi, delasare, despartire, durere. Cuvintele sunt cele care ...
 
E V E N I M E N T E - unde mergi
 
M A G A Z I N - produse pentru o viata mai frumoasa
 
Login
 
 
Ultima carte

Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte]

 
Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte] In `Pescarusul Jonathan Livingston` vo ...
 
 
 
Ultimul articol text

7 obiceiuri ale increderii in sine

 
7 obiceiuri ale increderii in sine Inainte de a deprinde noi obiceiuri trebuie sa renunti la vechile obiceiuri. Exista 7 obiceiuri esentiale pe care trebuie sa le stapanesti. Dupa ce faci toate aceste lucruri, nu te vei mai gandi la obtinerea unei increderi in si ...
 
 
 
Reclama 6
 
 
 
Reclama 7
 
 
 
Ultimul articol video

Introducere in reflexologie [video]

 
Reflexologia este o practica veche de  ...
 
 
 
R A D I O -muzica pentru suflet
 
Reclama 8
 
 
 
 
 
Ultimul articol text

7 obiceiuri ale increderii in sine

 
7 obiceiuri ale increderii in sine Inainte de a deprinde noi obiceiuri trebuie sa renunti la vechile obiceiuri. Exista 7 obiceiuri esentiale pe care trebuie sa le stapanesti. Dupa ce faci toate aceste lucruri, nu te vei mai gandi la obtinerea unei increderi in sine puternice, ci aceasta devine o parte ta ca persoana. Atunci cand se intampla acest lucru, te vei simti in mod natural puternic, vei face din ce in ce mai putine alegeri gresite si actiunile tale te vor duce spre realizari tot mai mari. ...
 
 
Ultimul articol video

Introducere in reflexologie [video]

 
Reflexologia este o practica veche de vindecare si metoda alternativa si moderna de ingrijire a sanatatii. Desi aceasta practica a fost recunoscuta la nivel global ca o forma viabila de vindecare de mai multi ani, numai recent reflexologia a devenit cunoscuta si acceptata in mai multe tari. ...
 
 
Ultimul articol carte

Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte]

 
Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte] In `Pescarusul Jonathan Livingston` vom intalni o pasare care vrea sa se uite dincolo de viata normala, care pentru o pasare inseamna a manca, a dormi si a se reproduce. Aceasta pasare vrea sa zboare cat mai sus si mai rapid si sa faca cele mai indraznete miscari. Richard Bach stia, evident, o multime de lucruri despre aviatie si fascinatia acestuia este evidenta in carte. El reuseste sa impleteasca intr-un mod extrem de armonios domeniul aviatiei, aerodinamica, spiritualitatea si intrebarile de genul "de ce suntem aici" intr-o tesatura diafana si vesnic actuala ...
 
 
 
close

Te rugam sa te loghezi pentru a putea folosi aceasta optiune

 
User:
 
Parola:
 
 
Am uitat parola >>>