Imbratisarile ca un remediu impotriva depresiei 

print
 
Imbratisarile ca un remediu impotriva depresiei

La un moment dat in viata, fiecare om este afectat de depresie, fie a lui sau a altcuiva din familia sa. Schimbarea stilului de viata este necesara pentru toti cei afectati de depresie pentru a evita ca aceasta stare sa devina mai mult decat temporara.

Multi oameni considera ca pentru a face ca viata lor sa conteze, trebuie sa faca lucruri mari, dar poate ca este timpul sa re-definim sensul de lucruri `mari`. Se poate face o diferenta mare in lume prin schimbarea statisticilor in ceea ce priveste depresia in lume. Putin cate putin putem invata cum sa aducem fericirea in inimile noastre si sa indepartam emotiile negative care ne afecteaza. Cum putem face acest lucru? Aceasta diferenta poate fi facuta prin schimbarea propriei noastre vieti si a anturajului, si ca intr-un efect de unda sa raspandim starea de bine si sa facem aceasta lume un loc mai bun.

Conform unor statistici, motivul pentru care depresia este in crestere este scaderea drastica a numarului imbratisarilor pe care le primesc sau le ofera adultii. Bebelusii sunt atinsi aproape tot timpul din ziua in care se nasc, dar dupa fiecare an din viata lor, acestia sunt atinsi tot mai putin. Multi dintre noi credem ca este neadecvat sa imbratisezi un adolescent sau parintii acestora, astfel apelam doar la o strangere de mana.

Stilul de viata al oamenilor devine tot mai stresant si dispar si oportunitatile de contact fizic. In urma cu douazeci de ani, profesorii obisnuiau sa isi imbratiseze elevii, iar atingerea era un semn al grijei. Astazi insa, preocuparile legate de hartuirea sexuala si atingerea neadecvata ii face pe oameni sa fie extrem de prudenti si retinuti in a atinge alte persoane. In consecinta, multi dintre noi tanjim dupa o atingere calda si ocazionala de la familie, prieteni si colegi.

Noi studii indica ca terapia prin atingere este un mod eficient de a depasi probleme medicale, printre care si depresia. Studiile indica faptul ca atingerea sub forma de imbratisare are un efect benefic asupra perceptiei durerii, tratamentului unei boli, precum si dezvoltarea fizica si emotionala.

Imbratisarile ajuta corpul sa diminueze din hormonii de stres si sa mareasca endorfinele, ducand astfel la o perceptie scazuta a durerii si un sentiment de bunastare. Daca imbratisarea sau atingerea vine din partea cuiva pentru care ai sentimente pozitive, precum un prieten, partener sau iubit, atunci ai parte si de un sentiment sporit de siguranta si iubire.

Imbratisarile pot aduce in viata ta un sentiment sporit de conexiune si apartenenta. Acestea sunt gratis si la indemana tuturor. Imbratisarea este o situatie castig-castig deoarece atunci cand oferi o imbratisare, primesti una inapoi.

 
Subiectul:   imbratisare Categoria:   corp Data: 2012-02-08
 
Autor:          iuliana s.

"Dezvoltarea personala este importanta pentru fiecare dintre noi deoarece sunt multe lucruri esentiale despre care nimeni nu ne invata la scoala, lucruri pe care trebuie sa le invatam singuri, pas cu pas..."

 
Disclaimer :

Autorii acestui site, in afara de cazurile specificate in mod expres, nu sunt medici, psihologi sau terapeuti, nu se prezinta astfel si nu se substituie persoanelor cu studii autorizate in domeniu. Ca urmare materialele de pe acest site au scop strict de informare si sunt destinate exclusiv dezvoltarii personale, si nu diagnosticului, tratarii sau vindecarii unor situatii patologice. Teoriile, ideile si aplicatiile prezentate sunt viziunea personala a autorilor si nu pot substitui in nici un fel consultatiile de specialitate. Fiecare vizitator al site-ului este responsabil pentru propriile idei, propriile decizii, propriul confort fizic, emotional, mental si spiritual. Iti recomandam sa nu aplici nimic ce ti-ar putea aduce suferinta fizica, mentala, emotionala, spirituala. Utilizeaza doar ce ti se pare a fi util pentru tine, si ignora restul.

Comenteaza articolul

Nume:
 
Email:
 
Website:
 
Comentariu:
 
Cod de validare:
 

 

Recomanda articolul :

 
Email(uri)* :
Mesaj :
*Introduceti adresele de email separate prin virgule
 
Trimite Anuleaza
 

 

Mai multe articole text»


Din aceeasi categorie

Dosha Vata
 
Dosha Vata Dosha Vata este alcatuita din doua elemente, spatiu si aer. Charaka Samhita, textul ayurvedic cel mai venerat , defineste caracteristicile Doshei Vata astfel: uscat si dur; rece; lipsa de greutate si lumina; foarte mic, strapunge molecule; mereu in miscare; larg, nelimitat, nelegat si dur. ...
 
Sanatatea si activitatea fizica
 
Sanatatea si activitatea fizica Activitatea fizica nu trebuie sa fie extenuanta pentru a obtine o imbunatatire a starii de sanatate. Femei si barbati de toate varstele se bucura de astfel de rezultate in urma efectuarii unei cantitati moderate de exercitii fizice. Aceleasi rezultate pot fi obtinute in sesiuni mai lungi de activitati mai putin intense de exemplu, puteti obtine aceleasi rezultate dupa 30 de minute de mers pe jos, ca si cind ati fi fa ...
 
E V E N I M E N T E - unde mergi
 
M A G A Z I N - produse pentru o viata mai frumoasa
 
Login
 
 
Ultima carte

Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte]

 
Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte] In `Pescarusul Jonathan Livingston` vo ...
 
 
 
Ultimul articol text

7 obiceiuri ale increderii in sine

 
7 obiceiuri ale increderii in sine Inainte de a deprinde noi obiceiuri trebuie sa renunti la vechile obiceiuri. Exista 7 obiceiuri esentiale pe care trebuie sa le stapanesti. Dupa ce faci toate aceste lucruri, nu te vei mai gandi la obtinerea unei increderi in si ...
 
 
 
Reclama 6
 
 
 
Reclama 7
 
 
 
Ultimul articol video

Introducere in reflexologie [video]

 
Reflexologia este o practica veche de  ...
 
 
 
R A D I O -muzica pentru suflet
 
Reclama 8
 
 
 
 
 
Ultimul articol text

7 obiceiuri ale increderii in sine

 
7 obiceiuri ale increderii in sine Inainte de a deprinde noi obiceiuri trebuie sa renunti la vechile obiceiuri. Exista 7 obiceiuri esentiale pe care trebuie sa le stapanesti. Dupa ce faci toate aceste lucruri, nu te vei mai gandi la obtinerea unei increderi in sine puternice, ci aceasta devine o parte ta ca persoana. Atunci cand se intampla acest lucru, te vei simti in mod natural puternic, vei face din ce in ce mai putine alegeri gresite si actiunile tale te vor duce spre realizari tot mai mari. ...
 
 
Ultimul articol video

Introducere in reflexologie [video]

 
Reflexologia este o practica veche de vindecare si metoda alternativa si moderna de ingrijire a sanatatii. Desi aceasta practica a fost recunoscuta la nivel global ca o forma viabila de vindecare de mai multi ani, numai recent reflexologia a devenit cunoscuta si acceptata in mai multe tari. ...
 
 
Ultimul articol carte

Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte]

 
Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte] In `Pescarusul Jonathan Livingston` vom intalni o pasare care vrea sa se uite dincolo de viata normala, care pentru o pasare inseamna a manca, a dormi si a se reproduce. Aceasta pasare vrea sa zboare cat mai sus si mai rapid si sa faca cele mai indraznete miscari. Richard Bach stia, evident, o multime de lucruri despre aviatie si fascinatia acestuia este evidenta in carte. El reuseste sa impleteasca intr-un mod extrem de armonios domeniul aviatiei, aerodinamica, spiritualitatea si intrebarile de genul "de ce suntem aici" intr-o tesatura diafana si vesnic actuala ...
 
 
 
close

Te rugam sa te loghezi pentru a putea folosi aceasta optiune

 
User:
 
Parola:
 
 
Am uitat parola >>>