Iesi din zona de confort 

print
 
Iesi din zona de confort

"Daca vrei ca totul sa ramana asa cum este, este nevoie ca totul sa se schimbe." - Giuseppe Tomasi di Lampedusa

Unul dintre cele mai importante motive pentru care oamenii se limiteaza la a lectura si la a discuta lucrurille in loc sa ia masuri concrete pentru a schimba viata lor in bine, este pur si simplu pentru ca este inconfortabil. Insa pentru a face schimbari in viata ta, va trebui sa pasesti in afara zonei tale confort. Cel putin pentru o vreme. Te intrebi cum ai putea face asta? Iata cateva sfaturi care te pot ajuta.

Curiozitatea.
Atunci cand esti blocat de teama in zona ta de confort, ai tendinta de a crea diviziuni in lumea si in  mintea ta. Astfel ajungem sa cream bariere intre noi si alte lucruri sau oameni.
Curiozitatea ne poate ajuta sa ne deschidem deoarece ea este plina de anticipare si entuziasm. Iar atunci cand suntem deschisi avem mai multe lucruri distractive la care sa ne gandim decat teama. Curiozitatea ne deschide in a intelege ceva anume si astfel temerile noastre dispar, incetul cu incetul. Cum putem deveni mai curiosi? O metoda este sa ne amintim cum a devenit viata mai distractiva in trecut datorita schimbarii si sa ne amintim toate lucrurile care ne-au ajutat sa descoperim si sa experimentam. Si apoi sa muncim pentru acele lucruri. Curiozitatea este un obicei care poate deveni o parte naturala din tine.

Dprinde obiceiul de a incerca lucruri noi.

Astfel iti extinzi zona de confort si iti mentii si curiozitatea. Avanseaza. Incearca lucruri noi, cum ar fi muzica - asculta in fiecare luna un gen diferit de muzica. Sau poti face acelasi lucru cu alimentele - incearca produse noi in fiecare luna. Aceste obiceiuri, aparent marunte, te ajuta sa stai deoparte de rutina si de asemenea sa descoperi lucruri noi interesante care pot fi distractive.

Avanseaza in pasi marunti.

Ceea ce ne tine in zona noastra de confort este adesea teama.
Sa presupunem ca doresti sa fii mai putin nervos si incomod in situatii sociale. Pentru a rezolva aceasta problema, trebuie sa faci pasi marunti. Pasi precum a saluta oamenii, a te implica mai mult in conversatii la munca sau la scoala, in asa fel incat sa iti exerciti abilitatile de conversatie. In timp, aceste lucruri vor deveni mai confortabile si vei reusi sa iti extinzi zona de confort. Zona de confort este ca un elastic. Tragi de el si revine la loc. Dar cu cit tragi mai mult de el, incepe sa se deformeze. Asa este si zona de comfort. Trebuie doar sa ai rabdare cu tine.

Concentreaza-te asupra trecutului pozitiv.

Realizeaza ca poate fi distractiv sa afli cum sa iesi din zona de confort indiferent ce iti spune mintea si sentimentele inainte de a incepe. Gandeste-te la perioada anterioara, atunci cand ai evadat din zona ta de confort. Concentreaza-te pe amintiri pozitive, atunci cand ai iesit de acolo, cand ti-ai luat sansa in maini. In acest fel, vei realiza ca nu a fost asa de rau, ci mai degraba distractiv si nou pentru tine.

De multe ori ne gasim deruland automat experientele negative - sau interpretarile gresite ale evenimentelor - in mintea noastra, atunci cand suntem pe cale de a face ceva. Si, inconstient, uitam despre amintirile pozitive si realizarile noastre. Lasa doar fluxul de amintiri bune sa treaca prin mintea ta.
Incearca lucrurile de mai sus si alege schimbarea chiar daca este inconfortabil sa iesi din zona de confort. Acest tip de disconfort este temporar si daca te vei concentra vei reusi sa te alimentezi cu experiente si cunostinte noi.

 
Subiectul:   schimbare, zona de confort Categoria:   minte si emotii Data: 2011-03-26
 
Autor:          iuliana s.

"Dezvoltarea personala este importanta pentru fiecare dintre noi deoarece sunt multe lucruri esentiale despre care nimeni nu ne invata la scoala, lucruri pe care trebuie sa le invatam singuri, pas cu pas..."

 
Disclaimer :

Autorii acestui site, in afara de cazurile specificate in mod expres, nu sunt medici, psihologi sau terapeuti, nu se prezinta astfel si nu se substituie persoanelor cu studii autorizate in domeniu. Ca urmare materialele de pe acest site au scop strict de informare si sunt destinate exclusiv dezvoltarii personale, si nu diagnosticului, tratarii sau vindecarii unor situatii patologice. Teoriile, ideile si aplicatiile prezentate sunt viziunea personala a autorilor si nu pot substitui in nici un fel consultatiile de specialitate. Fiecare vizitator al site-ului este responsabil pentru propriile idei, propriile decizii, propriul confort fizic, emotional, mental si spiritual. Iti recomandam sa nu aplici nimic ce ti-ar putea aduce suferinta fizica, mentala, emotionala, spirituala. Utilizeaza doar ce ti se pare a fi util pentru tine, si ignora restul.

Comenteaza articolul

Nume:
 
Email:
 
Website:
 
Comentariu:
 
Cod de validare:
 

 

Recomanda articolul :

 
Email(uri)* :
Mesaj :
*Introduceti adresele de email separate prin virgule
 
Trimite Anuleaza
 

 

Mai multe articole text»


Din aceeasi categorie

Citate despre fericire
 
Citate despre fericire Gasesti aici o selectie de citate despre FERICIRE. ...
 
Tipuri de fobii
 
Tipuri de fobii Grecii au fost primii care au dezvoltat stiinta si psihologia umana, si astfel au avut posibilitatea de a defini tulbarari ale omului. Acestia isi doreau sa inteleaga si sa vindece afectiuni ale mintii umane. O astfel de tulburare este fobia, o anxietate neinteleasa provocata de teama fata de un obiect, eveniment sau situatie care nu este amenintatoare pentru altii. ...
 
E V E N I M E N T E - unde mergi
 
M A G A Z I N - produse pentru o viata mai frumoasa
 
Login
 
 
Ultima carte

Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte]

 
Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte] In `Pescarusul Jonathan Livingston` vo ...
 
 
 
Ultimul articol text

7 obiceiuri ale increderii in sine

 
7 obiceiuri ale increderii in sine Inainte de a deprinde noi obiceiuri trebuie sa renunti la vechile obiceiuri. Exista 7 obiceiuri esentiale pe care trebuie sa le stapanesti. Dupa ce faci toate aceste lucruri, nu te vei mai gandi la obtinerea unei increderi in si ...
 
 
 
Reclama 6
 
 
 
Reclama 7
 
 
 
Ultimul articol video

Introducere in reflexologie [video]

 
Reflexologia este o practica veche de  ...
 
 
 
R A D I O -muzica pentru suflet
 
Reclama 8
 
 
 
 
 
Ultimul articol text

7 obiceiuri ale increderii in sine

 
7 obiceiuri ale increderii in sine Inainte de a deprinde noi obiceiuri trebuie sa renunti la vechile obiceiuri. Exista 7 obiceiuri esentiale pe care trebuie sa le stapanesti. Dupa ce faci toate aceste lucruri, nu te vei mai gandi la obtinerea unei increderi in sine puternice, ci aceasta devine o parte ta ca persoana. Atunci cand se intampla acest lucru, te vei simti in mod natural puternic, vei face din ce in ce mai putine alegeri gresite si actiunile tale te vor duce spre realizari tot mai mari. ...
 
 
Ultimul articol video

Introducere in reflexologie [video]

 
Reflexologia este o practica veche de vindecare si metoda alternativa si moderna de ingrijire a sanatatii. Desi aceasta practica a fost recunoscuta la nivel global ca o forma viabila de vindecare de mai multi ani, numai recent reflexologia a devenit cunoscuta si acceptata in mai multe tari. ...
 
 
Ultimul articol carte

Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte]

 
Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte] In `Pescarusul Jonathan Livingston` vom intalni o pasare care vrea sa se uite dincolo de viata normala, care pentru o pasare inseamna a manca, a dormi si a se reproduce. Aceasta pasare vrea sa zboare cat mai sus si mai rapid si sa faca cele mai indraznete miscari. Richard Bach stia, evident, o multime de lucruri despre aviatie si fascinatia acestuia este evidenta in carte. El reuseste sa impleteasca intr-un mod extrem de armonios domeniul aviatiei, aerodinamica, spiritualitatea si intrebarile de genul "de ce suntem aici" intr-o tesatura diafana si vesnic actuala ...
 
 
 
close

Te rugam sa te loghezi pentru a putea folosi aceasta optiune

 
User:
 
Parola:
 
 
Am uitat parola >>>