I CHING cele 8 trigrame 

print
 
I CHING cele 8 trigrame

Trigrama este o componenta de baza a I CHING si este reprezentata de un simbol cu trei linii. Liniile din acest simbol pot fi drepte sau intrerupte, in care cele drepte simbolizeaza Yang iar cele intrerupte Yin. I Ching contine 64 de trigrame. I Ching este un text antic chinezesc, considerat a fi un oracol stravechi care contine toata intelepciunea puterii absolute a timpului.

Multi dintre noi am auzit de Yin si Yang ca termeni pentru feminin si masculin, insa acestea au multe alte semnificatii pentru chinezi. In privinta trigramelor exista 8 combinatii posibile a cate trei componente, iar fiecare trigrama contine Yin si Yang. Trigramele descriu sapte tipuri de constiinta si unul de constientizare. Acestea sunt simboluri foarte cunoscute in filozofia Estica, si pot fi observate si pe steagul Coreei de Sud. Fiecare trigrama in parte contine o structura interioara, imagine, motivatie si esenta. Toate trigramele la un loc pot fi considerate spatiale, sau temporare daca ne referim la una dupa alta. Iata ce reprezinta fiecare trigrama in parte:

1. Sun. Simtirea - aceasta este definita de linia Yin slaba, in partea de jos si in afara. Motivatia este moale si patrunzatoare iar imaginea este reprezentata de vant si iarba.

2. Li. Gandirea - uneste datele sensului cu cuvinte, urmarind astfel dorinte sau motivatii. Gandirea este reprezentata de imaginea lemnului arzand, astfel ea are un inceput si un sfarsit. Nu trebuie sa te gandesti dincolo de solutia unei probleme, deoarece motivatia ne impinge sa obtinem claritatea care inca nu a fost detasata de gand.

3. Tui. Sentiment - acesta experimenteaza semnale interioare spre deosebire de semnalele exterioare ale simturilor. Imaginea este reprezentata de un lac foarte calm si clar prin care te poti uita. Motivatia este linistea, bucuria de a fi impreuna si nu pentru mila sau simpatie care inseamna suferinta accentuata si vulnerabilitate fata de celalalt.

4. Kun. Pamantul - este reprezentat de imaginea vastitatii planetei noastre. Motivatia este receptivitatea iar samanta trebuie primita si crescuta.

5. Ken. Trupul - trebuie sa fie acceptat asa cum este pentru ca nimeni nu este in masura sa il schimbe. Imaginea care il reprezinta este un munte. Se crede ca numai intr-o liniste deplina sau intr-un somn foarte profund, trupul poate comunica cu tine despre motivatiile lui.

6. Kan. Sufletul - se afla intre cer si pamant, intre spirit si trup. Sufletul este precum un rau care trebuie sa curga de la sursa sa din munte pana in mare, unde se transforma, moare si intr-un final se reincarneaza in ploaie. Motivatia este pericolul si abisul.

7. Chen. Spiritul - acesta poate fi atins doar in starea de veghe. Este reprezentat de imaginea unor tunete si fulgere, iar motivatia este incitanta. Pentru inceput poti experimenta frica, iar apoi rasul, deoarece vei intelege mai bine jocul si regulile acestuia.

8. Chien. Constientizarea - inseamna a trai in acelasi ritm cu spiritul timpului. Aceasta este reprezentata de imaginea raiului noptii iar motivatia este creativitatea.

Scopul I Ching este sa imbine creativitatea cosmica cu elementele vietii de zi cu zi: "astazi, fiind distrus Ieri, pregateste venirea lui Maine, asa si Intunericul se infige in Lumina, ciclul vital al Universului se interpune fara sa se opreasca, violenta putere a Timpului se incovoaie, inflexibila, schimba si transforma Existenta, fara a se putea opri, continua alternanta Yang-Yin-Yang-Yin, codul binar al devenirii."

 
Subiectul:   texte sacre Categoria:   spiritualitate Data: 2011-03-23
 
Autor:          iuliana s.

"Dezvoltarea personala este importanta pentru fiecare dintre noi deoarece sunt multe lucruri esentiale despre care nimeni nu ne invata la scoala, lucruri pe care trebuie sa le invatam singuri, pas cu pas..."

 
Disclaimer :

Autorii acestui site, in afara de cazurile specificate in mod expres, nu sunt medici, psihologi sau terapeuti, nu se prezinta astfel si nu se substituie persoanelor cu studii autorizate in domeniu. Ca urmare materialele de pe acest site au scop strict de informare si sunt destinate exclusiv dezvoltarii personale, si nu diagnosticului, tratarii sau vindecarii unor situatii patologice. Teoriile, ideile si aplicatiile prezentate sunt viziunea personala a autorilor si nu pot substitui in nici un fel consultatiile de specialitate. Fiecare vizitator al site-ului este responsabil pentru propriile idei, propriile decizii, propriul confort fizic, emotional, mental si spiritual. Iti recomandam sa nu aplici nimic ce ti-ar putea aduce suferinta fizica, mentala, emotionala, spirituala. Utilizeaza doar ce ti se pare a fi util pentru tine, si ignora restul.

Comenteaza articolul

Nume:
 
Email:
 
Website:
 
Comentariu:
 
Cod de validare:
 

 

Recomanda articolul :

 
Email(uri)* :
Mesaj :
*Introduceti adresele de email separate prin virgule
 
Trimite Anuleaza
 

 

Mai multe articole text»


Din aceeasi categorie

Arte martiale de origine coreana - Tae Kwon Do
 
Arte martiale de origine coreana - Tae Kwon Do Tae Kwon Do este o arta martiala coreeana cu radacini datand in urma cu aproximativ 2000 de ani. Acesta este un sport national in Coreea, iar acum este un eveniment sportiv prezent si la Jocurile Olimpice. ...
 
Tao - Surasul interior
 
Tao - Surasul interior Surasul interior (inner smile) este o practica binecunoscuta in Tao, in care le zambim in interior organelor majore ale corpului nostru, astfel activand in noi energia bunastarii si trezind cele cinci elemente din reteaua asociativa. ...
 
E V E N I M E N T E - unde mergi
 
M A G A Z I N - produse pentru o viata mai frumoasa
 
Login
 
 
Ultima carte

Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte]

 
Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte] In `Pescarusul Jonathan Livingston` vo ...
 
 
 
Ultimul articol text

7 obiceiuri ale increderii in sine

 
7 obiceiuri ale increderii in sine Inainte de a deprinde noi obiceiuri trebuie sa renunti la vechile obiceiuri. Exista 7 obiceiuri esentiale pe care trebuie sa le stapanesti. Dupa ce faci toate aceste lucruri, nu te vei mai gandi la obtinerea unei increderi in si ...
 
 
 
Reclama 6
 
 
 
Reclama 7
 
 
 
Ultimul articol video

Introducere in reflexologie [video]

 
Reflexologia este o practica veche de  ...
 
 
 
R A D I O -muzica pentru suflet
 
Reclama 8
 
 
 
 
 
Ultimul articol text

7 obiceiuri ale increderii in sine

 
7 obiceiuri ale increderii in sine Inainte de a deprinde noi obiceiuri trebuie sa renunti la vechile obiceiuri. Exista 7 obiceiuri esentiale pe care trebuie sa le stapanesti. Dupa ce faci toate aceste lucruri, nu te vei mai gandi la obtinerea unei increderi in sine puternice, ci aceasta devine o parte ta ca persoana. Atunci cand se intampla acest lucru, te vei simti in mod natural puternic, vei face din ce in ce mai putine alegeri gresite si actiunile tale te vor duce spre realizari tot mai mari. ...
 
 
Ultimul articol video

Introducere in reflexologie [video]

 
Reflexologia este o practica veche de vindecare si metoda alternativa si moderna de ingrijire a sanatatii. Desi aceasta practica a fost recunoscuta la nivel global ca o forma viabila de vindecare de mai multi ani, numai recent reflexologia a devenit cunoscuta si acceptata in mai multe tari. ...
 
 
Ultimul articol carte

Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte]

 
Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte] In `Pescarusul Jonathan Livingston` vom intalni o pasare care vrea sa se uite dincolo de viata normala, care pentru o pasare inseamna a manca, a dormi si a se reproduce. Aceasta pasare vrea sa zboare cat mai sus si mai rapid si sa faca cele mai indraznete miscari. Richard Bach stia, evident, o multime de lucruri despre aviatie si fascinatia acestuia este evidenta in carte. El reuseste sa impleteasca intr-un mod extrem de armonios domeniul aviatiei, aerodinamica, spiritualitatea si intrebarile de genul "de ce suntem aici" intr-o tesatura diafana si vesnic actuala ...
 
 
 
close

Te rugam sa te loghezi pentru a putea folosi aceasta optiune

 
User:
 
Parola:
 
 
Am uitat parola >>>