Huna - traditie samanica Hawaiiana 

print
 
Huna - traditie samanica Hawaiiana

Traditia Huna reprezinta o expresie unica de intelepciune indigena care provine din invataturile secrete ale culturii antice polineziene din Hawaii si din insulele South Seas. Toate aceste culturi insulare sunt legate prin mitologie si limba comune, practici samanice impartasite si abordari similare legate de viata de zi cu zi, comert, sanatate si comunitate. Calea Huna in domeniul sau vast de aplicare reprezinta o abordare remarcabila a vietii, si totusi direct aplicabila  in societatea noastra actuala.

Pana la un moment dat, practicile misterioase ale maestrilor polinezieni Huna au fost clasificate ca fiind foarte ezoterice, influentate de superstitii si ca exista dincolo de notiunile stiintifice ale realitatii. Aceasta atitudine condescendenta asupra practicilor Huna a fost inlaturata pe parcursul ultimului deceniu, dupa o cercetare stiintifica care a demonstrat ca dincolo de indoiala profesionala cum ca puterea constiintei prin care maestrii antici Huna genereaza miracole, exista in realitate.

Invataturile Huna si tehnicile sale au aparut din inima culturii polineziene care s-a extins peste mii de ani. La fel ca in multe alte culturi antice, exista si numeroase mituri despre originile intelepciunii si ale spiritualitatii Huna. De exemplu exista un mit durabil polinezian care spune ca, cu mult timp in urma, esenta intelepciunii Huna a fost adusa pe pamant de catre o rasa extraterestra care este numita Menehunes sau Manahunas. Acest mit identifica constelatia Pleiadelor ca fiind casa acestei rase extraterestre.

Exista multe versiuni ale povestilor vechi din cultura insulelor polineziene , transmitand faptul ca un grup de pleiedieni au venit pe pamant acum mii de ani, in continentul cunoscut in traditia Hawaiiana ca Mu, o insula vasta plutitoare din centrul Oceanului Pacific. Pornind de la aceasta premisa, Menehunes au raspandit intelepciunea lor galactica Huna si tehnicile de manifestare in intreaga cultura polineziana, iar apoi in China, India antica, Egipt si in alte parti ale globului pamantesc.

Traditia Huna este considerata a fi un mod de viata. Ca multe alte practici spirituale din jurul lumii, Huna detine o "porunca" simpla si practica: Gandeste si actioneaza mereu cu iubire.  Filosofia Huna se bazeaza pe 7 principii Huna, legi universale si legi ale naturii, cum ar fi:

1.IKE: Lumea este ceea ce crezi tu ca este.
2.MAKIA: Energia curge unde merge atentia.
3.KALA: Nu exista limite.
4.ALOHA: A iubi inseamna a fi fericit cu ceea ce ai.
5.MANAWA: ACUM este momentul puterii.
6. PONO: Eficacitatea este masura adevarului.
7. MANA: Toata puterea vine din interior.

Oamenii de stiinta au descoperit multi termeni de baza Huna si concepte in limbile ezoterice ale multor altor traditii din intreaga lume. Poate ca traditiile spirituale de pe planeta noastra au fost polenizate de invataturi de "dincolo de cer"... Nimeni nu poate spune cand se termina faptele si cand incep miturile, deoarece marile mituri umane despre creatie contin o mare putere in sine.

Lucrul sigur pe care il cunoastem este ca ramasitele intelepciunii antice Huna se extind pana si in timpurile noastre si raman la fel de puternice, si de aceea ne face sa ne gandim ca trebuie sa provina dintr-o mostenire cu adevarat uimitoare.

 
Subiectul:   samanism Categoria:   spiritualitate Data: 2011-04-05
 
Autor:          iuliana s.

"Dezvoltarea personala este importanta pentru fiecare dintre noi deoarece sunt multe lucruri esentiale despre care nimeni nu ne invata la scoala, lucruri pe care trebuie sa le invatam singuri, pas cu pas..."

 
Disclaimer :

Autorii acestui site, in afara de cazurile specificate in mod expres, nu sunt medici, psihologi sau terapeuti, nu se prezinta astfel si nu se substituie persoanelor cu studii autorizate in domeniu. Ca urmare materialele de pe acest site au scop strict de informare si sunt destinate exclusiv dezvoltarii personale, si nu diagnosticului, tratarii sau vindecarii unor situatii patologice. Teoriile, ideile si aplicatiile prezentate sunt viziunea personala a autorilor si nu pot substitui in nici un fel consultatiile de specialitate. Fiecare vizitator al site-ului este responsabil pentru propriile idei, propriile decizii, propriul confort fizic, emotional, mental si spiritual. Iti recomandam sa nu aplici nimic ce ti-ar putea aduce suferinta fizica, mentala, emotionala, spirituala. Utilizeaza doar ce ti se pare a fi util pentru tine, si ignora restul.

Comenteaza articolul

Nume:
 
Email:
 
Website:
 
Comentariu:
 
Cod de validare:
 

 

Recomanda articolul :

 
Email(uri)* :
Mesaj :
*Introduceti adresele de email separate prin virgule
 
Trimite Anuleaza
 

 

Mai multe articole text»


Din aceeasi categorie

Despre geneza Universului
 
Despre geneza Universului Cum a luat nastere Universul? Suntem singuri in galaxie? Cat de vechi sunt originile Pamantului? Cate stele exista? Dar planete? Cu ce ne ajuta sa stim asta? La ce ne foloseste cunoasterea teoriei Big Bang-ului? Lista cu intrebari este destul de lunga. Insa, ca sa avem un punct de pornire, ne vom opri asupra genezei Universului. ...
 
Clasificarea Karmei dupa functiile sale
 
Clasificarea Karmei dupa functiile sale Daca ne gandim la diferitele functii pe care le poate avea, Karma este clasificata in patru tipuri: 1. Karma de reproducereFiecare nastere este conditionata de o karma buna sau rea, care predomina in momentul mortii. Karma care conditioneaza o nastere viitoare se numeste Karma de reproducere. Moartea unei persoane este doar un sfarsit temporar al unui fenomen temporar.   ...
 
E V E N I M E N T E - unde mergi
 
M A G A Z I N - produse pentru o viata mai frumoasa
 
Login
 
 
Ultima carte

Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte]

 
Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte] In `Pescarusul Jonathan Livingston` vo ...
 
 
 
Ultimul articol text

7 obiceiuri ale increderii in sine

 
7 obiceiuri ale increderii in sine Inainte de a deprinde noi obiceiuri trebuie sa renunti la vechile obiceiuri. Exista 7 obiceiuri esentiale pe care trebuie sa le stapanesti. Dupa ce faci toate aceste lucruri, nu te vei mai gandi la obtinerea unei increderi in si ...
 
 
 
Reclama 6
 
 
 
Reclama 7
 
 
 
Ultimul articol video

Introducere in reflexologie [video]

 
Reflexologia este o practica veche de  ...
 
 
 
R A D I O -muzica pentru suflet
 
Reclama 8
 
 
 
 
 
Ultimul articol text

7 obiceiuri ale increderii in sine

 
7 obiceiuri ale increderii in sine Inainte de a deprinde noi obiceiuri trebuie sa renunti la vechile obiceiuri. Exista 7 obiceiuri esentiale pe care trebuie sa le stapanesti. Dupa ce faci toate aceste lucruri, nu te vei mai gandi la obtinerea unei increderi in sine puternice, ci aceasta devine o parte ta ca persoana. Atunci cand se intampla acest lucru, te vei simti in mod natural puternic, vei face din ce in ce mai putine alegeri gresite si actiunile tale te vor duce spre realizari tot mai mari. ...
 
 
Ultimul articol video

Introducere in reflexologie [video]

 
Reflexologia este o practica veche de vindecare si metoda alternativa si moderna de ingrijire a sanatatii. Desi aceasta practica a fost recunoscuta la nivel global ca o forma viabila de vindecare de mai multi ani, numai recent reflexologia a devenit cunoscuta si acceptata in mai multe tari. ...
 
 
Ultimul articol carte

Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte]

 
Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte] In `Pescarusul Jonathan Livingston` vom intalni o pasare care vrea sa se uite dincolo de viata normala, care pentru o pasare inseamna a manca, a dormi si a se reproduce. Aceasta pasare vrea sa zboare cat mai sus si mai rapid si sa faca cele mai indraznete miscari. Richard Bach stia, evident, o multime de lucruri despre aviatie si fascinatia acestuia este evidenta in carte. El reuseste sa impleteasca intr-un mod extrem de armonios domeniul aviatiei, aerodinamica, spiritualitatea si intrebarile de genul "de ce suntem aici" intr-o tesatura diafana si vesnic actuala ...
 
 
 
close

Te rugam sa te loghezi pentru a putea folosi aceasta optiune

 
User:
 
Parola:
 
 
Am uitat parola >>>