Huna de baza - Ho'oponopono 

print
 
Huna de baza - Ho'oponopono

Cuvantul Ho'oponopono inseamna a face dreptate. In esenta, acesta inseamna a face pace cu stramosii, sau a face pace cu oamenii cu care ai relatii. Scopul initial al Ho'oponopono a fost de a corecta greselile care au avut loc in viata cuiva, inclusiv Hala (pierderea lucrului dorit, sa greseasca, sa nu asculte) si Hewa (a trece peste bord, a exagera), care au fost iluzii, si chiar si 'lno ( a face rau, aceasta presupune a rani pe cineva cu ura in minte), chiar si accidental.

Aceasta descriere nu este in nici un caz o instruire completa in modul de a practica Ho'oponopono. Desi este in regula sa il faci singur, pentru siguranta ta si a altora, aceasta nu ar trebui sa se faca cu altcineva fara formare profesionala.

Ho'oponopono include in practica sa si codul Hawaiian de iertare, care este un aspect foarte important deoarece atunci cand iertam pe altii, ne iertam pe noi insine. Exista o vorba "oamenii fac doar ceea ce pot cu resursele pe care le au la dispozitie". Daca ai auzit vreodata aceasta vorba, ea are de a face cu iertarea. Gandeste-te la asta, daca crezi ca faci parte din categoria acestor oameni.

In traditiile din Est, exista de asemenea traditii reale care se refera la curatarea relatiilor cu stramosii. In China, Japonia, cat si in traditia Hawaiiana, alinierea si curatarea problemelor din trecut in relatii, mai ales cu rudele, este considerata foarte importanta.

In acelasi timp, poate ca exista anumite modele de familii pe care nu ti le doresti. Cu siguranta ai auzit pe cineva spunand "acesta este modul in care facem asta in familia noastra", "noi nu facem asta in familia noastra". Ceea ce rezulta din asta este o plasare a anumitor teme in generatii de familie, precum tristete sau alte trasaturi nefericite. Ho'oponopono are rolul de a iti permite sa cureti toate aceste aspecte.

Procesul Ho'oponopono:
- Gandeste-te la cineva cu care nu te simti in totalitate aliniat sau sprijinit.
- In ochiul mintii tale, construieste o scena mica mai jos de tine.
- Imagineaza-ti o sursa infinita de iubire si vindecare care curge dintr-o sursa de mai sus, deasupra capului (de la Sinele tau Superior), si deschide partea de sus a capului si lasa acea iubire si flux de vindecare in interiorul corpului tau, umple-ti inima pentru a vindeca acea persoana de pe scena. Trebuie sa te asiguri daca este bine pentru tine sa vindeci acea persoana si daca aceasta accepta vindecarea.
- Atunci cand vindecarea este completa, discuta cu acea persoana si iart-o si roag-o pe ea sa te ierte si pe tine.
- Apoi, da-i drumul acelei persoane si priveste-o plutind departe. In timp ce se intampla asta, taie cablul aka care va leaga. Daca vindeci intr-o relatie curenta primara, atunci asimileaza acea persoana inauntru.
- Fa acest lucru cu fiecare persoana din viata ta, cu care te simti incomplet sau nealiniat.
- Testul final este sa poti vedea acea persoana si sa te gandesti la ea fara nici o emotie negativa. Insa daca simti emotii negative, atunci trebuie sa repeti procesul.

Iertandu-i pe ceilalti, te ierti pe tine insuti si te eliberezi de poveri inutile care nu iti provoaca decat amaraciune. Foloseste-ti resursele din sine si iarta pe toti cei care ti-au gresit!

 
Subiectul:   samanism Categoria:   spiritualitate Data: 2011-05-03
 
Autor:          iuliana s.

"Dezvoltarea personala este importanta pentru fiecare dintre noi deoarece sunt multe lucruri esentiale despre care nimeni nu ne invata la scoala, lucruri pe care trebuie sa le invatam singuri, pas cu pas..."

 
Disclaimer :

Autorii acestui site, in afara de cazurile specificate in mod expres, nu sunt medici, psihologi sau terapeuti, nu se prezinta astfel si nu se substituie persoanelor cu studii autorizate in domeniu. Ca urmare materialele de pe acest site au scop strict de informare si sunt destinate exclusiv dezvoltarii personale, si nu diagnosticului, tratarii sau vindecarii unor situatii patologice. Teoriile, ideile si aplicatiile prezentate sunt viziunea personala a autorilor si nu pot substitui in nici un fel consultatiile de specialitate. Fiecare vizitator al site-ului este responsabil pentru propriile idei, propriile decizii, propriul confort fizic, emotional, mental si spiritual. Iti recomandam sa nu aplici nimic ce ti-ar putea aduce suferinta fizica, mentala, emotionala, spirituala. Utilizeaza doar ce ti se pare a fi util pentru tine, si ignora restul.

Comenteaza articolul

Nume:
 
Email:
 
Website:
 
Comentariu:
 
Cod de validare:
 

 

Recomanda articolul :

 
Email(uri)* :
Mesaj :
*Introduceti adresele de email separate prin virgule
 
Trimite Anuleaza
 

 

Mai multe articole text»


Din aceeasi categorie

Apa si banii in Feng Shui
 
Apa si banii in Feng Shui In Feng Shui, apa este legata de bani. Fotografii sau tablouri cu cascade ne pot ajuta sa ne conectam cu fluxul nesfarsit al abundentei universale. In particular, apa are o influenta foarte puternica in Feng Shui-ul banilor. In cazul in care apa este pozitionata corect, aceasta poate aduce noroc si productivitate, iar daca este pozitionata incorect poate aduce ghinion. ...
 
Tipuri de yoga - Tantra Yoga
 
Tipuri de yoga - Tantra Yoga Cuvantul "tantra" inseamna literal expansiune. Un yoghin tantra se concentreaza pe extinderea tuturor nivelelor de constiinta, cu scopul de a dezvalui si realiza realitatea suprema. Tantra se concentreaza pe aspectul dinamic al divinitatii numit Shakti, sau "mama cosmica". ...
 
E V E N I M E N T E - unde mergi
 
M A G A Z I N - produse pentru o viata mai frumoasa
 
Login
 
 
Ultima carte

Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte]

 
Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte] In `Pescarusul Jonathan Livingston` vo ...
 
 
 
Ultimul articol text

7 obiceiuri ale increderii in sine

 
7 obiceiuri ale increderii in sine Inainte de a deprinde noi obiceiuri trebuie sa renunti la vechile obiceiuri. Exista 7 obiceiuri esentiale pe care trebuie sa le stapanesti. Dupa ce faci toate aceste lucruri, nu te vei mai gandi la obtinerea unei increderi in si ...
 
 
 
Reclama 6
 
 
 
Reclama 7
 
 
 
Ultimul articol video

Introducere in reflexologie [video]

 
Reflexologia este o practica veche de  ...
 
 
 
R A D I O -muzica pentru suflet
 
Reclama 8
 
 
 
 
 
Ultimul articol text

7 obiceiuri ale increderii in sine

 
7 obiceiuri ale increderii in sine Inainte de a deprinde noi obiceiuri trebuie sa renunti la vechile obiceiuri. Exista 7 obiceiuri esentiale pe care trebuie sa le stapanesti. Dupa ce faci toate aceste lucruri, nu te vei mai gandi la obtinerea unei increderi in sine puternice, ci aceasta devine o parte ta ca persoana. Atunci cand se intampla acest lucru, te vei simti in mod natural puternic, vei face din ce in ce mai putine alegeri gresite si actiunile tale te vor duce spre realizari tot mai mari. ...
 
 
Ultimul articol video

Introducere in reflexologie [video]

 
Reflexologia este o practica veche de vindecare si metoda alternativa si moderna de ingrijire a sanatatii. Desi aceasta practica a fost recunoscuta la nivel global ca o forma viabila de vindecare de mai multi ani, numai recent reflexologia a devenit cunoscuta si acceptata in mai multe tari. ...
 
 
Ultimul articol carte

Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte]

 
Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte] In `Pescarusul Jonathan Livingston` vom intalni o pasare care vrea sa se uite dincolo de viata normala, care pentru o pasare inseamna a manca, a dormi si a se reproduce. Aceasta pasare vrea sa zboare cat mai sus si mai rapid si sa faca cele mai indraznete miscari. Richard Bach stia, evident, o multime de lucruri despre aviatie si fascinatia acestuia este evidenta in carte. El reuseste sa impleteasca intr-un mod extrem de armonios domeniul aviatiei, aerodinamica, spiritualitatea si intrebarile de genul "de ce suntem aici" intr-o tesatura diafana si vesnic actuala ...
 
 
 
close

Te rugam sa te loghezi pentru a putea folosi aceasta optiune

 
User:
 
Parola:
 
 
Am uitat parola >>>