Feng Shui - harta Ba-Gua si cele 9 zone ale vietii 

print
 
Feng Shui - harta Ba-Gua si cele 9 zone ale vietii

Vechii maestrii chinezi Feng Shui au identificat 9 zone alte vietii, care trebuie ingrijite pentru ca oamenii sa fie fericiti, sanatosi, liberi si prosperi. Fiecare dintre aceste zone ale vietii rezoneaza cu un numar bazat pe numerele "patratului magic"- harta Ba-Gua, care contine noua patrate mici, fiecare cu un numar propriu.

Exista o legatura intrinseca intre fiecare dintre aceste 9 zone ale vietii, numarul lor si principiul traditional al filozofiei chineze care corespund aceluiasi numar.

Cele 9 zone de viata sunt:
1. cariera, misiunea vietii si individualitatea;
2. casatorie, relatii si parteneriate;
3. sanatate, familie si comunitate;
4. avere, prosperitate si valoarea sinelui;
5. centrul de noroc si recunostinta;
6. spiritualitate, oameni de mare ajutor si calatorii;
7. copii, creativitate si divertisment;
8. intelepciune, cunoastere de sine si calm;
9. faima, reputatie si viata sociala.

Ce este harta Ba-Gua?
Harta Ba-Gua este fundatia teoriilor pentru zonele vietii - aceasta este in forma de diagrama care combina doua grafice: Ba-Gua si Patratul Magic pentru a fi folosite in Feng Shui.
Ba-Gua inseamna 8 trigrame - care sunt combinatii de trei linii, unele solide sau yang, iar altele intrerupte sau yin. Trigramele exista doar in opt combinatii. Linia de jos reprezinta Pamantul, linia de mijloc reprezinta Omenirea sau Emotivul, iar linia de sus reprezinta Raiul si Gandurile.

Patratul Magic (numit si Lo Shu)
Se spune ca in antichitate au existat 7 patrate magice in Orientul Mijlociu, iar fiecare era asociat cu unul din cele sapte corpuri ceresti recunoscute in acel timp: Soarele, Luna, Mercur, Marte, Venus, Saturn si Jupiter. La momentul respectiv, cel mai simplu patrat magic a fost patratul Saturn, iar cel mai complex patrat magic: patratul Lunii. "Magia" in aceste patrate este de fapt matematica - atunci cand adaugi un numar in fiecare rand, coloana si pe diagonala, acestea se combina toate la acelasi numar. Singurul patrat magic care era recunoscut in China a fost patratul Saturn, care este planeta legata de pamant si agricultura. Legenda spune ca acum aproximativ 2200 i.Hr, un imparat chinez pe nume Yu, a vazut o broasca testoasa iesind din raul Lo, care avea puncte gravate pe carapace intr-un aranjament tic-tac-toe, iar fiecare grup se combina cu numerele din patratul magic. Toate randurile, coloanele si diagonalele patratului magic se combina pana la 15.

Ba-Gua aduce urmatoarele beneficii:
-Ba-Gua iti protejeaza casa de ghinion, in special in cazurile in care casa se afla in fata unui cimitir, spital sau pompe funebre.
-aseaza Ba-Gua pe partea de sus a intrarii principale pentru a fi protejati de spirite rele si oameni nocivi.
-Ba-Gua perturba orice element care ar putea ajunge la casa ta.
-Ba-Gua aduce noroc, prosperitate si energie pozitiva.

Nu te limita si nu te simti frustrat cu Feng Shui in cazul in care tot ce stii despre acesta este Ba-Gua. Culorile Ba-Gua si cele 5 elementele Feng Shui nu sunt singura modalitate de a folosi Feng Shui pentru a imbunatati o zona din viata ta. Fiecare culoare, inclusiv cele care nu sunt in Ba-Gua, au un efect psihologic asupra constientului nostru, la fel ca si mirosurile, sunetele si texturile.

 
Subiectul:   feng shui Categoria:   spiritualitate Data: 2011-03-26
 
Autor:          iuliana s.

"Dezvoltarea personala este importanta pentru fiecare dintre noi deoarece sunt multe lucruri esentiale despre care nimeni nu ne invata la scoala, lucruri pe care trebuie sa le invatam singuri, pas cu pas..."

 
Disclaimer :

Autorii acestui site, in afara de cazurile specificate in mod expres, nu sunt medici, psihologi sau terapeuti, nu se prezinta astfel si nu se substituie persoanelor cu studii autorizate in domeniu. Ca urmare materialele de pe acest site au scop strict de informare si sunt destinate exclusiv dezvoltarii personale, si nu diagnosticului, tratarii sau vindecarii unor situatii patologice. Teoriile, ideile si aplicatiile prezentate sunt viziunea personala a autorilor si nu pot substitui in nici un fel consultatiile de specialitate. Fiecare vizitator al site-ului este responsabil pentru propriile idei, propriile decizii, propriul confort fizic, emotional, mental si spiritual. Iti recomandam sa nu aplici nimic ce ti-ar putea aduce suferinta fizica, mentala, emotionala, spirituala. Utilizeaza doar ce ti se pare a fi util pentru tine, si ignora restul.

Comenteaza articolul

Nume:
 
Email:
 
Website:
 
Comentariu:
 
Cod de validare:
 

 

Recomanda articolul :

 
Email(uri)* :
Mesaj :
*Introduceti adresele de email separate prin virgule
 
Trimite Anuleaza
 

 

Mai multe articole text»


Din aceeasi categorie

Huna de baza - Ho'oponopono
 
Huna de baza - Ho'oponopono Cuvantul Ho'oponopono inseamna a face dreptate. In esenta, acesta inseamna a face pace cu stramosii, sau a face pace cu oamenii cu care ai relatii. Scopul initial al Ho'oponopono a fost de a corecta greselile care au avut loc in viata cuiva, inclusiv Hala (pierderea lucrului dorit, sa greseasca, sa nu asculte) si Hewa (a trece peste bord, a exagera), care au fost iluzii, si chiar si 'lno ( a face rau, aceasta presupu ...
 
Numerologia - compatibilitatea numerelor
 
Numerologia - compatibilitatea numerelor Dupa cum bine stim, numerologia este o stiinta veche a numerelor. Fiecare numar detine o anumita caracteristica care ar putea fi sau nu compatibila cu alte numere. Gasirea compatibilitatii numerologiei te poate ajuta sa intelegi relatiile si natura celuilalt. ...
 
E V E N I M E N T E - unde mergi
 
M A G A Z I N - produse pentru o viata mai frumoasa
 
Login
 
 
Ultima carte

Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte]

 
Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte] In `Pescarusul Jonathan Livingston` vo ...
 
 
 
Ultimul articol text

7 obiceiuri ale increderii in sine

 
7 obiceiuri ale increderii in sine Inainte de a deprinde noi obiceiuri trebuie sa renunti la vechile obiceiuri. Exista 7 obiceiuri esentiale pe care trebuie sa le stapanesti. Dupa ce faci toate aceste lucruri, nu te vei mai gandi la obtinerea unei increderi in si ...
 
 
 
Reclama 6
 
 
 
Reclama 7
 
 
 
Ultimul articol video

Introducere in reflexologie [video]

 
Reflexologia este o practica veche de  ...
 
 
 
R A D I O -muzica pentru suflet
 
Reclama 8
 
 
 
 
 
Ultimul articol text

7 obiceiuri ale increderii in sine

 
7 obiceiuri ale increderii in sine Inainte de a deprinde noi obiceiuri trebuie sa renunti la vechile obiceiuri. Exista 7 obiceiuri esentiale pe care trebuie sa le stapanesti. Dupa ce faci toate aceste lucruri, nu te vei mai gandi la obtinerea unei increderi in sine puternice, ci aceasta devine o parte ta ca persoana. Atunci cand se intampla acest lucru, te vei simti in mod natural puternic, vei face din ce in ce mai putine alegeri gresite si actiunile tale te vor duce spre realizari tot mai mari. ...
 
 
Ultimul articol video

Introducere in reflexologie [video]

 
Reflexologia este o practica veche de vindecare si metoda alternativa si moderna de ingrijire a sanatatii. Desi aceasta practica a fost recunoscuta la nivel global ca o forma viabila de vindecare de mai multi ani, numai recent reflexologia a devenit cunoscuta si acceptata in mai multe tari. ...
 
 
Ultimul articol carte

Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte]

 
Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte] In `Pescarusul Jonathan Livingston` vom intalni o pasare care vrea sa se uite dincolo de viata normala, care pentru o pasare inseamna a manca, a dormi si a se reproduce. Aceasta pasare vrea sa zboare cat mai sus si mai rapid si sa faca cele mai indraznete miscari. Richard Bach stia, evident, o multime de lucruri despre aviatie si fascinatia acestuia este evidenta in carte. El reuseste sa impleteasca intr-un mod extrem de armonios domeniul aviatiei, aerodinamica, spiritualitatea si intrebarile de genul "de ce suntem aici" intr-o tesatura diafana si vesnic actuala ...
 
 
 
close

Te rugam sa te loghezi pentru a putea folosi aceasta optiune

 
User:
 
Parola:
 
 
Am uitat parola >>>