Feng Shui - Ba-Gua - Zona 5, noroc si recunostinta 

print
 
Feng Shui - Ba-Gua - Zona 5, noroc si recunostinta

Zona 5 in Feng Shui Ba-Gua se refera la noroc si recunostinta.

Ca orice altceva in Univers, intamplarile din viata noastra se supun legii cauzei si a efectului. Cu toate acestea, din pricina complexitatii lumii in care traim, este dificil sa prevedem efectele pe care le generam printr-o actiune pe care o facem in prezent. Astfel, ne intoarcem iar la ideile de "noroc" sau "sansa", ca un fel de explicatie pentru evenimentele nepravazute.

Cand auzim cuvantul "noroc", mintea noastra vizualizeaza loterii, surprize, tombole si pariuri. In limba chineza cuvantul "noroc" are o legatura mai stransa cu ce se va intampla in viitor ca urmare a actiunilor din trecut si prezent. Acest lucru nu implica o iluzie ca viitorul poate fi controlat, dar indica faptul ca avem posibilitatea de a alege ce cai sa urmam in imprejurarile vietii noastre.
De cele mai multe ori situatiile care sunt considerate "ghinion" sunt legate mai mult de ignoranta decat soarta si de multe ori au o legatura cu vina. In textele Feng Shui acest domeniu al vietii este mentionat ca Good Fortune (intamplare norocoasa) si astfel ne distrage atentia de la asocierile negative cu cuvantul "noroc".

In mare parte, viitorul este imprevizibil, nu aduce nimic bun nici macar incercarea de a-l controla, insa atitudinea corecta fata de viitor ar fi sa avem incredere ca Puterea care ne-a creat va avea grija de noi, asa cum a facut-o, asa cum o face si acum in prezent.

Dam tot ce putem din noi si avem incredere, si suntem recunoscatori pentru fiecare aspect din conditiile noastre prezente. Actul de recunostinta este ceva magic si inexplicabil care transmuta toate experientele noastre. Actul de recunostinta ne ofera posibilitatea de a alege. Cand multumim pentru o anumita experienta din inima noastra, atunci avem sansa sa alegem daca o lasam sa plece, sau o pastram. Prin urmare, daca noi ii vom rezista, aceasta va persista.

Actul de recunostinta este un act de iubire, iar respingerea bunatatii din mandrie este cel mai mare dusman al actului de recunostinta. Trebuie sa dam dovada de smerenie pentru a accepta binecuvantarile, ajutorul si cadourile vietii. Trebuie sa recunoastem ca nu avem totul sub control si ca, uneori, avem nevoie de alte persoane sa ne ajute. Trebuie sa ne convingem ca fiecare experienta este glorioasa prin faptul ca ne invata ceva despre lume si omenire.

Nu respinge bunatatea pe care ti-o ofera o persoana, chiar si atunci cand consideri ca nu ai nevoie de ajutor. In acest caz, mai degraba redirectioneaza bunatatea sa spre altcineva care ar putea beneficia de ea, sau accepta cu bucurie si pe urma ajuta si tu pe cineva.
Recunostinta este un sentiment de bunavointa, iubire si multumire, prin care ne manifestam compasiunea si intelegerea. Uneori insa nu suntem in pozitia de a rasplati pe cei care ne-au favorizat, dar putem da mai departe.

 
Subiectul:   feng shui Categoria:   spiritualitate Data: 2011-03-18
 
Autor:          iuliana s.

"Dezvoltarea personala este importanta pentru fiecare dintre noi deoarece sunt multe lucruri esentiale despre care nimeni nu ne invata la scoala, lucruri pe care trebuie sa le invatam singuri, pas cu pas..."

 
Disclaimer :

Autorii acestui site, in afara de cazurile specificate in mod expres, nu sunt medici, psihologi sau terapeuti, nu se prezinta astfel si nu se substituie persoanelor cu studii autorizate in domeniu. Ca urmare materialele de pe acest site au scop strict de informare si sunt destinate exclusiv dezvoltarii personale, si nu diagnosticului, tratarii sau vindecarii unor situatii patologice. Teoriile, ideile si aplicatiile prezentate sunt viziunea personala a autorilor si nu pot substitui in nici un fel consultatiile de specialitate. Fiecare vizitator al site-ului este responsabil pentru propriile idei, propriile decizii, propriul confort fizic, emotional, mental si spiritual. Iti recomandam sa nu aplici nimic ce ti-ar putea aduce suferinta fizica, mentala, emotionala, spirituala. Utilizeaza doar ce ti se pare a fi util pentru tine, si ignora restul.

Comenteaza articolul

Nume:
 
Email:
 
Website:
 
Comentariu:
 
Cod de validare:
 

 

Recomanda articolul :

 
Email(uri)* :
Mesaj :
*Introduceti adresele de email separate prin virgule
 
Trimite Anuleaza
 

 

Mai multe articole text»


Din aceeasi categorie

Elementul personal in Feng-Shui
 
Elementul personal in Feng-Shui Pentru a avea o sanatate buna, prosperitate si o casnicie fericita, trebuie sa aflam care este elementul nostru personal in Feng Shui, precum si al celor cu care locuim (elementele au de a face cu anul nasterii) si sa localizam mediul care ar putea spori influenta generativa si elimina impactul distructiv. ...
 
Chakra Sacrala
 
Chakra Sacrala Chakra sacrala este reprezentata de culoarea Orange si este situata in partea inferioara a abdomenului. ...
 
E V E N I M E N T E - unde mergi
 
M A G A Z I N - produse pentru o viata mai frumoasa
 
Login
 
 
Ultima carte

Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte]

 
Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte] In `Pescarusul Jonathan Livingston` vo ...
 
 
 
Ultimul articol text

7 obiceiuri ale increderii in sine

 
7 obiceiuri ale increderii in sine Inainte de a deprinde noi obiceiuri trebuie sa renunti la vechile obiceiuri. Exista 7 obiceiuri esentiale pe care trebuie sa le stapanesti. Dupa ce faci toate aceste lucruri, nu te vei mai gandi la obtinerea unei increderi in si ...
 
 
 
Reclama 6
 
 
 
Reclama 7
 
 
 
Ultimul articol video

Introducere in reflexologie [video]

 
Reflexologia este o practica veche de  ...
 
 
 
R A D I O -muzica pentru suflet
 
Reclama 8
 
 
 
 
 
Ultimul articol text

7 obiceiuri ale increderii in sine

 
7 obiceiuri ale increderii in sine Inainte de a deprinde noi obiceiuri trebuie sa renunti la vechile obiceiuri. Exista 7 obiceiuri esentiale pe care trebuie sa le stapanesti. Dupa ce faci toate aceste lucruri, nu te vei mai gandi la obtinerea unei increderi in sine puternice, ci aceasta devine o parte ta ca persoana. Atunci cand se intampla acest lucru, te vei simti in mod natural puternic, vei face din ce in ce mai putine alegeri gresite si actiunile tale te vor duce spre realizari tot mai mari. ...
 
 
Ultimul articol video

Introducere in reflexologie [video]

 
Reflexologia este o practica veche de vindecare si metoda alternativa si moderna de ingrijire a sanatatii. Desi aceasta practica a fost recunoscuta la nivel global ca o forma viabila de vindecare de mai multi ani, numai recent reflexologia a devenit cunoscuta si acceptata in mai multe tari. ...
 
 
Ultimul articol carte

Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte]

 
Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte] In `Pescarusul Jonathan Livingston` vom intalni o pasare care vrea sa se uite dincolo de viata normala, care pentru o pasare inseamna a manca, a dormi si a se reproduce. Aceasta pasare vrea sa zboare cat mai sus si mai rapid si sa faca cele mai indraznete miscari. Richard Bach stia, evident, o multime de lucruri despre aviatie si fascinatia acestuia este evidenta in carte. El reuseste sa impleteasca intr-un mod extrem de armonios domeniul aviatiei, aerodinamica, spiritualitatea si intrebarile de genul "de ce suntem aici" intr-o tesatura diafana si vesnic actuala ...
 
 
 
close

Te rugam sa te loghezi pentru a putea folosi aceasta optiune

 
User:
 
Parola:
 
 
Am uitat parola >>>