Femeia si barbatul - echilibru? 

print
 
Femeia si barbatul - echilibru?

Femei versus barbati! Inca din antichitate a existat competitie intre femei si barbati. Dar ce fundamente au aceste lupte pentru suprematie? Cine este mai puternic? Cine are dreptul sa domine si de ce? Cum isi castiga fiecare locul in societate si cand se va sfarsi lupta in relatia de cuplu pentru a dovedi cine este conducatorul? Fie ca este vorba de o competitie sportiva, de o competitie la locul de munca sau intr-o casnicie, femeile si barbatii incearca sa dovedeasca cine este cel mai bun, in loc sa genereze un echilibru atat de necesar.

Femeile se bazeaza pe frumusete, iscusinta si inteligenta. Barbatii apeleaza la masculinitate, la putere si la intelepciune. Dar cine spune ca barbatii si femeile nu pot face schimb de atribute? Exista femei puternice si barbati frumosi, femei intelepte si barbati iscusiti.

De-a lungul istoriei fiecare a incercat sa isi dovedeasca maiestria si inteligenta. Barbatii au fost inventatori, iar femeile au descoperit leacuri. Daca in trecut rolul barbatilor era de a munci pentru a intretine familia si al femeilor de a creste copiii si de a avea grija de casa, in secolul nostru femeia incearca sa il ajunga pe barbat din urma si sa demonstreze ca nu este inferioara si ca poate face cu usurinta ceea ce poate face si barbatul.

Barbatii se simt de cele mai multe ori amenintati de acest lucru si de faptul ca uneori femeile pot face ceea ce fac ei, cu mai multa maiestrie. Sigur ati auzit de femei aviator. Si de barbati creatori de moda. In zilele noastre, nimic nu este imposibil. Femeile si barbatii au facut schimb de roluri, insa nu au renuntat la competitia dintre ei.

Mai nou femeile muncesc in timp ce barbatii au concediu de paternitate. Acest lucru nu se intampla acum 50 de ani. Si totusi, de ce aceasta dorinta de a arata cine este cel mai puternic? Sa fie firea umana? Sa fie dorinta de afirmare a masculinitatii barbatilor? Tot ce se poate. Insa exista si calea de mijloc, in care intre barbat si femeie exista armonie si echilibru.

Atunci cand nu exista competitie si probleme in relatia de cuplu, exista dragoste, echilibru, respect si armonie. Atunci cand femeia stie ca ii poate prelua cu brio rolul barbatului, dar nu o face, acesta nu se simte amenintat si intre cei doi nu incepe un razboi. Insa, cand se simte in aer dorinta de lupta, intervine un dezechilibru care duce la ruperea colaborarii dintre cei doi.

Femeile ar trebui sa accepte ca barbatii sunt orgoliosi prin natura lor si ca o posibila amenintare, fie ea si nevinovata sau dorinta unei femei de a ajuta un barbat suna ca goarna care anunta inamicul. Respectand sau mimandu-ne rolurile putem mentine echilibrul intre cele doua sexe, chiar si atunci cand noi femeile stim cu siguranta ca putem face si treaba barbatului.

 
Subiectul:   iubire, cuplu, sexualitate Categoria:   relatia cu ceilalti Data: 2011-03-26
 
Autor:          alexandra

"Dezvoltarea personala este o arta. Este arta de a te desavarsi pe tine insuti ca propria creatie. Imi place sa scriu si sa impartasesc din gandurile mele celor care au nevoie de ele. Geniul exista pentru a fi daruit. Fac acest lucru prin ceea ce scriu, sa daruiesc o particica din mine in fiecare articol."

 
Disclaimer :

Autorii acestui site, in afara de cazurile specificate in mod expres, nu sunt medici, psihologi sau terapeuti, nu se prezinta astfel si nu se substituie persoanelor cu studii autorizate in domeniu. Ca urmare materialele de pe acest site au scop strict de informare si sunt destinate exclusiv dezvoltarii personale, si nu diagnosticului, tratarii sau vindecarii unor situatii patologice. Teoriile, ideile si aplicatiile prezentate sunt viziunea personala a autorilor si nu pot substitui in nici un fel consultatiile de specialitate. Fiecare vizitator al site-ului este responsabil pentru propriile idei, propriile decizii, propriul confort fizic, emotional, mental si spiritual. Iti recomandam sa nu aplici nimic ce ti-ar putea aduce suferinta fizica, mentala, emotionala, spirituala. Utilizeaza doar ce ti se pare a fi util pentru tine, si ignora restul.

Comenteaza articolul

Nume:
 
Email:
 
Website:
 
Comentariu:
 
Cod de validare:
 

 

Recomanda articolul :

 
Email(uri)* :
Mesaj :
*Introduceti adresele de email separate prin virgule
 
Trimite Anuleaza
 

 

Mai multe articole text»


Din aceeasi categorie

Lupta in relatia de cuplu
 
Lupta in relatia de cuplu Diferentele dintre sexe au facut de-a lungul timpului deliciul unor articole si dezbateri care mai de care mai argumentate si mai aprinse. Ceea ce ar trebui subliniat este chiar faptul ca diferentele dintre sexe si preferintele lor sunt exact acelea care fac ca sentimentul sa nu isi piarda niciodata farmecul. ...
 
4 pasi spre sexul tantric
 
Obiectivul principal in Tantra este de a prelungi actul sexual si de a creste energia puternica sexuala si a intimitatii cu partenerul tau. Daca te concentrezi exclusiv pe marele final, atunci vei pierde gama uimitoare de sentimente pe care le ofera restul spectacolului. ...
 
E V E N I M E N T E - unde mergi
 
M A G A Z I N - produse pentru o viata mai frumoasa
 
Login
 
 
Ultima carte

Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte]

 
Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte] In `Pescarusul Jonathan Livingston` vo ...
 
 
 
Ultimul articol text

7 obiceiuri ale increderii in sine

 
7 obiceiuri ale increderii in sine Inainte de a deprinde noi obiceiuri trebuie sa renunti la vechile obiceiuri. Exista 7 obiceiuri esentiale pe care trebuie sa le stapanesti. Dupa ce faci toate aceste lucruri, nu te vei mai gandi la obtinerea unei increderi in si ...
 
 
 
Reclama 6
 
 
 
Reclama 7
 
 
 
Ultimul articol video

Introducere in reflexologie [video]

 
Reflexologia este o practica veche de  ...
 
 
 
R A D I O -muzica pentru suflet
 
Reclama 8
 
 
 
 
 
Ultimul articol text

7 obiceiuri ale increderii in sine

 
7 obiceiuri ale increderii in sine Inainte de a deprinde noi obiceiuri trebuie sa renunti la vechile obiceiuri. Exista 7 obiceiuri esentiale pe care trebuie sa le stapanesti. Dupa ce faci toate aceste lucruri, nu te vei mai gandi la obtinerea unei increderi in sine puternice, ci aceasta devine o parte ta ca persoana. Atunci cand se intampla acest lucru, te vei simti in mod natural puternic, vei face din ce in ce mai putine alegeri gresite si actiunile tale te vor duce spre realizari tot mai mari. ...
 
 
Ultimul articol video

Introducere in reflexologie [video]

 
Reflexologia este o practica veche de vindecare si metoda alternativa si moderna de ingrijire a sanatatii. Desi aceasta practica a fost recunoscuta la nivel global ca o forma viabila de vindecare de mai multi ani, numai recent reflexologia a devenit cunoscuta si acceptata in mai multe tari. ...
 
 
Ultimul articol carte

Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte]

 
Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte] In `Pescarusul Jonathan Livingston` vom intalni o pasare care vrea sa se uite dincolo de viata normala, care pentru o pasare inseamna a manca, a dormi si a se reproduce. Aceasta pasare vrea sa zboare cat mai sus si mai rapid si sa faca cele mai indraznete miscari. Richard Bach stia, evident, o multime de lucruri despre aviatie si fascinatia acestuia este evidenta in carte. El reuseste sa impleteasca intr-un mod extrem de armonios domeniul aviatiei, aerodinamica, spiritualitatea si intrebarile de genul "de ce suntem aici" intr-o tesatura diafana si vesnic actuala ...
 
 
 
close

Te rugam sa te loghezi pentru a putea folosi aceasta optiune

 
User:
 
Parola:
 
 
Am uitat parola >>>