Este util sa ne spalam creierul 

print
 
Este util sa ne spalam creierul

Brainwashing este un termen perceput intr-un mod negativ de catre majoritatea oamenilor. Insa creierul nostru ar avea nevoie de cate o "spalare" uneori.

Fiecare persoana vine in aceasta lume cu mintea limpede, si cu convingerea ca totul este posibil, pozitiv si bine. In timpul copilariei putem face ce vrem si sa devenim orice, fara nici un fel de limite. Pe masura ce crestem, adunam convingeri, temeri si limitari din mediul nostru, care formeaza treptat persoana care suntem astazi. O multime din aceste convingeri sunt din pacate negative si nerealiste, si in timp ce ne construim viata, acestea ne limiteaza actiunile. Acestea contribuie prin urmare la nefericire si senzatia de neimplinire in viata.

Este nevoie doar de o remarca mica si aparent inofensiva, de exemplu "lasa-ma pe mine, ca nu te pricepi la asta", care te poate convinge ca nu esti bun la un anumit nivel. Un profesor care numeste un elev stangaci poate face mai mult rau cu aceasta remarca decat isi poate imagina vreodata. Cu fiecare remarca convingerea este exploatata in continuare in copil, si incepe sa creada ca este intr-adevar stangaci. Chiar daca o astfel de remarca este acompaniata de un zambet sau are intentia unei glume, poate lasa rani grave in sistemul de convingeri al unei persoane.

Odata ajunsi la maturitate, oamenii continua sa fie influentati de aceasta programare in toate etapele vietii. Suntem influentati de copii, parinti, prieteni, parteneri, colegi, ziare, TV, reviste si asa mai departe. Uneori pozitiv, dar de foarte multe ori intr-un mod negativ. Nu este de mirare ca ne limitam in atat de multe feluri. Convingerea este cheia catre succesul tau. Daca tu crezi ca poti face ceva, atunci il poti face, la fel daca nu crezi ca poti, atunci nu o vei face.

Vestea cea buna este ca ne putem reprograma mintea si putem inlocui convingerile noastre limitatoare cu unele eliberatoare. Aceasta reprogramare se numeste brainwashing pozitiv. Brainwashing poate fi realizat prin utilizarea afirmatiilor. O afirmatie este o declaratie pentru sine, care se refera la un obiectiv pe care vrei sa il realizezi si care depaseste convingerile negative care te opresc sa iti atingi visul.

”Sunt un negociator excelent” este o afirmatie care daca este facuta in mod regulat in timpul zilei, te va ajuta sa atingi obiectivul pe care l-ai stabilit. Aceasta conversatie pozitiva cu sinele iti ajuta mintea sa depaseasca convingerile pe care le ai despre tine, care te limiteaza in actiunile tale si in atingerea succesului.

Gandeste-te la convingerile tale si incearca sa descoperi care sunt cele care te opresc sa ajungi la potentialul tau adevarat in viata. Apoi nu trebuie decat sa le elimini din sistemul tau. Formuleaza o afirmatie pozitiva care anuleaza convingerile tale negative si repeta-o zi de zi de mai multe ori pe zi.

De exemplu, daca una dintre convingerile tale este ca esti un slab negociator, atunci afirmatia ta poate suna asa: "Sunt un bun negociator" Noteaza-o in jurnal, pe computer, pe oglinda si spune afirmatia cu voce tare de 20 de ori dimineata, la prinz si sera. Incearca si verifica ce rezultate ai dupa 21 de zile. Succes!

 
Subiectul:   minte, ganduri Categoria:   minte si emotii Data: 2011-12-21
 
Autor:          iuliana s.

"Dezvoltarea personala este importanta pentru fiecare dintre noi deoarece sunt multe lucruri esentiale despre care nimeni nu ne invata la scoala, lucruri pe care trebuie sa le invatam singuri, pas cu pas..."

 
Disclaimer :

Autorii acestui site, in afara de cazurile specificate in mod expres, nu sunt medici, psihologi sau terapeuti, nu se prezinta astfel si nu se substituie persoanelor cu studii autorizate in domeniu. Ca urmare materialele de pe acest site au scop strict de informare si sunt destinate exclusiv dezvoltarii personale, si nu diagnosticului, tratarii sau vindecarii unor situatii patologice. Teoriile, ideile si aplicatiile prezentate sunt viziunea personala a autorilor si nu pot substitui in nici un fel consultatiile de specialitate. Fiecare vizitator al site-ului este responsabil pentru propriile idei, propriile decizii, propriul confort fizic, emotional, mental si spiritual. Iti recomandam sa nu aplici nimic ce ti-ar putea aduce suferinta fizica, mentala, emotionala, spirituala. Utilizeaza doar ce ti se pare a fi util pentru tine, si ignora restul.

Comenteaza articolul

Nume:
 
Email:
 
Website:
 
Comentariu:
 
Cod de validare:
 

 

Recomanda articolul :

 
Email(uri)* :
Mesaj :
*Introduceti adresele de email separate prin virgule
 
Trimite Anuleaza
 

 

Mai multe articole text»


Din aceeasi categorie

In viata totul este trecator, chiar si problemele
 
In viata totul este trecator, chiar si problemele Viata nu are numai parti bune. Chiar daca ar fi asa, nu ne-am putea bucura cu adevarat de ceea ce are bun de oferit decat in contrast cu partile ei mai putin bune.Problemele apar de obicei si fara a fi provocate de ceva sau cineva. Pot aparea situatii conflictuale din senin, disensiuni sau lucruri care sa ne faca sa devenim nervosi, tristi, frustrati. ...
 
Daca esti intr-o groapa, inceteaza sa mai sapi!
 
Daca esti intr-o groapa, inceteaza sa mai sapi! Daca te afli intr-o situatie dificila, nu continua sa faci ceea ce ai facut pana acum. Totul se bazeaza pe experienta de viata. Daca nu am avut o experienta asemanatoare, s-ar putea sa nu stim cum se ne descurcam. Astfel ramanem cu iluzia ca daca vom continua sa facem ceea ce am facut pana acum, lucrurile se vor schimba. Dar acest lucru nu se va intampla. ...
 
E V E N I M E N T E - unde mergi
 
M A G A Z I N - produse pentru o viata mai frumoasa
 
Login
 
 
Ultima carte

Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte]

 
Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte] In `Pescarusul Jonathan Livingston` vo ...
 
 
 
Ultimul articol text

7 obiceiuri ale increderii in sine

 
7 obiceiuri ale increderii in sine Inainte de a deprinde noi obiceiuri trebuie sa renunti la vechile obiceiuri. Exista 7 obiceiuri esentiale pe care trebuie sa le stapanesti. Dupa ce faci toate aceste lucruri, nu te vei mai gandi la obtinerea unei increderi in si ...
 
 
 
Reclama 6
 
 
 
Reclama 7
 
 
 
Ultimul articol video

Introducere in reflexologie [video]

 
Reflexologia este o practica veche de  ...
 
 
 
R A D I O -muzica pentru suflet
 
Reclama 8
 
 
 
 
 
Ultimul articol text

7 obiceiuri ale increderii in sine

 
7 obiceiuri ale increderii in sine Inainte de a deprinde noi obiceiuri trebuie sa renunti la vechile obiceiuri. Exista 7 obiceiuri esentiale pe care trebuie sa le stapanesti. Dupa ce faci toate aceste lucruri, nu te vei mai gandi la obtinerea unei increderi in sine puternice, ci aceasta devine o parte ta ca persoana. Atunci cand se intampla acest lucru, te vei simti in mod natural puternic, vei face din ce in ce mai putine alegeri gresite si actiunile tale te vor duce spre realizari tot mai mari. ...
 
 
Ultimul articol video

Introducere in reflexologie [video]

 
Reflexologia este o practica veche de vindecare si metoda alternativa si moderna de ingrijire a sanatatii. Desi aceasta practica a fost recunoscuta la nivel global ca o forma viabila de vindecare de mai multi ani, numai recent reflexologia a devenit cunoscuta si acceptata in mai multe tari. ...
 
 
Ultimul articol carte

Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte]

 
Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte] In `Pescarusul Jonathan Livingston` vom intalni o pasare care vrea sa se uite dincolo de viata normala, care pentru o pasare inseamna a manca, a dormi si a se reproduce. Aceasta pasare vrea sa zboare cat mai sus si mai rapid si sa faca cele mai indraznete miscari. Richard Bach stia, evident, o multime de lucruri despre aviatie si fascinatia acestuia este evidenta in carte. El reuseste sa impleteasca intr-un mod extrem de armonios domeniul aviatiei, aerodinamica, spiritualitatea si intrebarile de genul "de ce suntem aici" intr-o tesatura diafana si vesnic actuala ...
 
 
 
close

Te rugam sa te loghezi pentru a putea folosi aceasta optiune

 
User:
 
Parola:
 
 
Am uitat parola >>>