Elementul personal in Feng-Shui 

print
 
Elementul personal in Feng-Shui

Pentru a avea o sanatate buna, prosperitate si o casnicie fericita, trebuie sa aflam care este elementul nostru personal in Feng Shui, precum si al celor cu care locuim (elementele au de a face cu anul nasterii) si sa localizam mediul care ar putea spori influenta generativa si elimina impactul distructiv.

Ordinea generativa a elementelor in Feng-Shui este: APA este necesara pentru a sustine cresterea LEMNULUI, care arde si creeaza FOC, care lasa cenusa din care se obtin PAMANTUL si METALUL.
Ordinea distructiva a elementelor in Feng-Shui este: Metalul taie Lemnul care atrage nutrientii din Pamant, Pamantul blocheaza Apa care stinge Focul si Focul topeste Metalul.

In functie de anul in care te-ai nascut poti afla ce element esti din imaginea alaturata. Iata si ce calitati reprezinta fiecare element in parte:
Pamant: diplomatul - simtul loialitatii, moderat, armonios, ii place sa faca parte, ii place compania altora, acorda o atentie sporita la detalii, are nevoie sa fie util si uneori poate fi incapatanat.
Foc: magicianul - intuitiv, plin de compasiune, comunicativ, ii place placerea, ii place sa fie indragostit si detesta sa fie plictisit.
Apa: filosoful - cinstit, imaginativ, inteligent, cauta cunoastere, dur, original, independent, poate fi secretos si are nevoie sa fie protejat.
Metal: catalizatorul - ii place sa fie in control, organizat, precis, discriminatoriu, are nevoie sa aibe mereu dreptate, ii plac ordinea si curatenia si apreciaza calitatea.
Lemn: pionierul - activ, hotarat, expansiv, practic, ii place sa fie ocupat, are nevoia sa castige, uneori poate fi dominator.

In Feng Shui, scopul este de a crea armonie intre tine si mediul inconjurator. Elementul tau personal te va ghida in deciziile decorarii interioare. Daca ai fost nascut intr-un an de metal, ar trebui sa ai elemente de pamant in casa ta deoarece pamantul creeaza metalul intr-un ciclu productiv. Totusi nu ar trebui sa ai prea multe simboluri de foc pentru ca focul topeste metalul in ciclul distructiv. Toate acestea devin mai complicate atunci cand sunt mai multi membrii ai familiei intr-o casa. In acest caz, elementul sustinatorului de familie vor fi folosite pentru spatiile comune din casa, insa fiecare camera a celorlalte persoane trebuie sa fie decorata dupa propriul lor element.

Exista mai multe sisteme de astrologie chineza, iar cele mai populare fiind Bazi si Zi Wei Dou Shu. Ambele sisteme folosesc cele cinci elemente, insa intr-un mod diferit, de aceea dupa un sistem poti apartine elementului metal, iar dupa alt sistem elementului focului. Cu toate acestea, ambele rezultate pot fi corecte. Principiul celor cinci elemente este universal in studiile chinezesti, deci nu ar fi o surpriza ca un practicant sa iti spuna ca apartii unui alt element. El ar putea folosi un sistem diferit.

 
Subiectul:   feng shui Categoria:   spiritualitate Data: 2011-03-22
 
Autor:          iuliana s.

"Dezvoltarea personala este importanta pentru fiecare dintre noi deoarece sunt multe lucruri esentiale despre care nimeni nu ne invata la scoala, lucruri pe care trebuie sa le invatam singuri, pas cu pas..."

 
Disclaimer :

Autorii acestui site, in afara de cazurile specificate in mod expres, nu sunt medici, psihologi sau terapeuti, nu se prezinta astfel si nu se substituie persoanelor cu studii autorizate in domeniu. Ca urmare materialele de pe acest site au scop strict de informare si sunt destinate exclusiv dezvoltarii personale, si nu diagnosticului, tratarii sau vindecarii unor situatii patologice. Teoriile, ideile si aplicatiile prezentate sunt viziunea personala a autorilor si nu pot substitui in nici un fel consultatiile de specialitate. Fiecare vizitator al site-ului este responsabil pentru propriile idei, propriile decizii, propriul confort fizic, emotional, mental si spiritual. Iti recomandam sa nu aplici nimic ce ti-ar putea aduce suferinta fizica, mentala, emotionala, spirituala. Utilizeaza doar ce ti se pare a fi util pentru tine, si ignora restul.

Comenteaza articolul

Nume:
 
Email:
 
Website:
 
Comentariu:
 
Cod de validare:
 

 

Recomanda articolul :

 
Email(uri)* :
Mesaj :
*Introduceti adresele de email separate prin virgule
 
Trimite Anuleaza
 

 

Mai multe articole text»


Din aceeasi categorie

Feng Shui - Ba-Gua - Zona 3 familie, sanatate si comunitate
 
Feng Shui - Ba-Gua - Zona 3 familie, sanatate si comunitate O sanatate puternica si legaturile de familie sunt motoarele care dau putere existentei noastre atat fizice cat si emotionale. Atunci cand se aplica Feng Shui pentru prima data, la domiciliu sau locul de munca, primele lucruri care vor fi manipulate sunt problemele de sanatate si de familie. Ele sunt piatra de temelie pe care noi construim edificiul vietii noastre. ...
 
Meditatia in viata cotidiana
 
Meditatia in viata cotidiana Meditatia nu este destinata doar oamenilor care traiesc intr-o pestera sau un ashram, si nici  persoanelor ale caror unic interes este spiritualitatea. Meditatia, la nivel fizic, relaxeaza corpul, il reface cu vitalitate si reface nivelul de energie, sanatatea si echilibrul. Meditatia previne oboseala  provenita din suprasolicitare. ...
 
E V E N I M E N T E - unde mergi
 
M A G A Z I N - produse pentru o viata mai frumoasa
 
Login
 
 
Ultima carte

Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte]

 
Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte] In `Pescarusul Jonathan Livingston` vo ...
 
 
 
Ultimul articol text

7 obiceiuri ale increderii in sine

 
7 obiceiuri ale increderii in sine Inainte de a deprinde noi obiceiuri trebuie sa renunti la vechile obiceiuri. Exista 7 obiceiuri esentiale pe care trebuie sa le stapanesti. Dupa ce faci toate aceste lucruri, nu te vei mai gandi la obtinerea unei increderi in si ...
 
 
 
Reclama 6
 
 
 
Reclama 7
 
 
 
Ultimul articol video

Introducere in reflexologie [video]

 
Reflexologia este o practica veche de  ...
 
 
 
R A D I O -muzica pentru suflet
 
Reclama 8
 
 
 
 
 
Ultimul articol text

7 obiceiuri ale increderii in sine

 
7 obiceiuri ale increderii in sine Inainte de a deprinde noi obiceiuri trebuie sa renunti la vechile obiceiuri. Exista 7 obiceiuri esentiale pe care trebuie sa le stapanesti. Dupa ce faci toate aceste lucruri, nu te vei mai gandi la obtinerea unei increderi in sine puternice, ci aceasta devine o parte ta ca persoana. Atunci cand se intampla acest lucru, te vei simti in mod natural puternic, vei face din ce in ce mai putine alegeri gresite si actiunile tale te vor duce spre realizari tot mai mari. ...
 
 
Ultimul articol video

Introducere in reflexologie [video]

 
Reflexologia este o practica veche de vindecare si metoda alternativa si moderna de ingrijire a sanatatii. Desi aceasta practica a fost recunoscuta la nivel global ca o forma viabila de vindecare de mai multi ani, numai recent reflexologia a devenit cunoscuta si acceptata in mai multe tari. ...
 
 
Ultimul articol carte

Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte]

 
Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte] In `Pescarusul Jonathan Livingston` vom intalni o pasare care vrea sa se uite dincolo de viata normala, care pentru o pasare inseamna a manca, a dormi si a se reproduce. Aceasta pasare vrea sa zboare cat mai sus si mai rapid si sa faca cele mai indraznete miscari. Richard Bach stia, evident, o multime de lucruri despre aviatie si fascinatia acestuia este evidenta in carte. El reuseste sa impleteasca intr-un mod extrem de armonios domeniul aviatiei, aerodinamica, spiritualitatea si intrebarile de genul "de ce suntem aici" intr-o tesatura diafana si vesnic actuala ...
 
 
 
close

Te rugam sa te loghezi pentru a putea folosi aceasta optiune

 
User:
 
Parola:
 
 
Am uitat parola >>>