Echilibrul acid-bazic din organism 

print
 
Echilibrul acid-bazic din organism

Sanatatea si bolile corpului uman depind de echilibrul biologic, psihologic si chimic, care joaca un rol important in mecanismul de reglementare din toate functiile corpului. Atunci cand aceste functii sunt perturbate, apar modificari care pot semnala debutul unei boli. Aceste modificari pot fi observate prin schimbarea pH-ului organismului nostru. Orice tip de terapie poate avea success doar daca organismul este ajutat sa elimine acizii, fapt care include schimbari in obiceiurile de viata si consumarea unor alimente care aduc alcalinitatea necesara organismului.

Echilibrul acid si alcalin in organism este extrem de important pentru sanatatea noastra. Orice organ sau celula poate fi deteriorat sau complet distrus din cauza aciditatii crescute. Cu toate acestea, organismul nostru are in singe un mecanism de reglare a aciditatii, care incearca sa pastreze o nivelul pH-ului la 7.4.

Echilibrul acid-bazic

Controlul vegetativ al celulelor depinde de echilibrul acid-bazic, minerale, vitamine, oligoelemente, aminoacizi, acizi grasi si enzime. Controlul constant de acid este de o importanta vitala. Echilibrul intre acizi si baze ne protejeaza de multe boli ale civilizatiei moderne.

Astazi, din pricina stilului de viata modern, majoritatea oamenilor acumuleaza prea multi acizi in organism. Consecintele acestui fapt sunt muschii tari si dureri neplacute. Cauzele sunt numeroase, dar cele mai importante sunt trecerea de la dieta cu legume la cea cu proteine si lipsa activitatii fizice. Acest lucru este cauzat si de alimente denaturate, pline de conservanti si culori artificiale.

Aciditatea este una din cauzele cele mai frecvente ale indigestiei. Dezechilibrul intre acizi si baze este cauza frecventa de inflamare a membranei mucoase gastrice. Experientele ne spun ca pentru un consum neglijent de carne ar trebui sa consumam de sapte ori mai multe legume. Pentru neutralizarea acidului excesiv, organismul are nevoie de minerale, mai presus de toate de potasiu si sodiu. De asemenea si calciul are un rol semnificativ deoarece este depus in dinti si oase.

Oboseala si insomnia sunt in mare parte cauzate de cresterea nivelului de acizi in organism. In cazul in care exista o crestere locala sau generala a nivelului de acid in organism, consecintele pot fi dureri foarte mari.

Dezechilibrul intre acizi si baze poate fi cauza unor boli si altor afectiuni precum: eruptii cutanate, osteoporoza, eczeme si iritatii pe piele, raceala, dureri de cap si multe probleme intestinale. Modul cel mai recomandat pentru vindecarea bolilor acute si cronice este normalizarea echilibrului intre acid si baze.

Ce trebuie sa evitam pentru a nu provoca cresterea de acizi in organism:

- Excesul de carne.
- Mediul contaminat- aer.
- Ploaie acida, care forteaza mineralele din nivelele mai mici din sol.
- Tocarea, prelucarea si prepararea alimentelor.
- Setea.
- Alcoolul, fumatul.
- Activitatea fizica scazuta, stres.
- Factori externi care pot cauza demineralizarea organismului - temperaturi ridicate si transpiratie in exces.
- Medicamente, cum ar fi Silicatii, care sunt principalul compus in toate analgezicele si pastilele.

 
Subiectul:   alimente, dieta, nutritie Categoria:   corp Data: 2011-09-13
 
Autor:          iuliana s.

"Dezvoltarea personala este importanta pentru fiecare dintre noi deoarece sunt multe lucruri esentiale despre care nimeni nu ne invata la scoala, lucruri pe care trebuie sa le invatam singuri, pas cu pas..."

 
Disclaimer :

Autorii acestui site, in afara de cazurile specificate in mod expres, nu sunt medici, psihologi sau terapeuti, nu se prezinta astfel si nu se substituie persoanelor cu studii autorizate in domeniu. Ca urmare materialele de pe acest site au scop strict de informare si sunt destinate exclusiv dezvoltarii personale, si nu diagnosticului, tratarii sau vindecarii unor situatii patologice. Teoriile, ideile si aplicatiile prezentate sunt viziunea personala a autorilor si nu pot substitui in nici un fel consultatiile de specialitate. Fiecare vizitator al site-ului este responsabil pentru propriile idei, propriile decizii, propriul confort fizic, emotional, mental si spiritual. Iti recomandam sa nu aplici nimic ce ti-ar putea aduce suferinta fizica, mentala, emotionala, spirituala. Utilizeaza doar ce ti se pare a fi util pentru tine, si ignora restul.

Comenteaza articolul

Nume:
 
Email:
 
Website:
 
Comentariu:
 
Cod de validare:
 

 

Recomanda articolul :

 
Email(uri)* :
Mesaj :
*Introduceti adresele de email separate prin virgule
 
Trimite Anuleaza
 

 

Mai multe articole text»


Din aceeasi categorie

Ayurveda - Arta antica a vietuirii
 
Ayurveda - Arta antica a vietuirii Ayurveda este un dar de la Dumnezeu, ca raspuns pentru rugaciunile frecvente ale stramosilor nostri. Aceasta nu a fost data doar cu scopul de a vindeca boli, dar si pentru a prezenta un mod de viata care este sanatos si rodnic. ...
 
Posturi Yoga - Ardha Sarvangasana
 
Posturi Yoga - Ardha Sarvangasana Postura Ardha Sarvangasana este regina tuturor asanelor. Asa cum sugereaza si cuvantul "Sarvang" care inseamna "toate partile", aceasta asana este in esenta concentrata pe fiecare parte a corpului. Este o postura unica care asigura intinerirea intregului sistem. De asemenea, este numita si postura lumanarii sau postura umarului. ...
 
E V E N I M E N T E - unde mergi
 
M A G A Z I N - produse pentru o viata mai frumoasa
 
Login
 
 
Ultima carte

Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte]

 
Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte] In `Pescarusul Jonathan Livingston` vo ...
 
 
 
Ultimul articol text

7 obiceiuri ale increderii in sine

 
7 obiceiuri ale increderii in sine Inainte de a deprinde noi obiceiuri trebuie sa renunti la vechile obiceiuri. Exista 7 obiceiuri esentiale pe care trebuie sa le stapanesti. Dupa ce faci toate aceste lucruri, nu te vei mai gandi la obtinerea unei increderi in si ...
 
 
 
Reclama 6
 
 
 
Reclama 7
 
 
 
Ultimul articol video

Introducere in reflexologie [video]

 
Reflexologia este o practica veche de  ...
 
 
 
R A D I O -muzica pentru suflet
 
Reclama 8
 
 
 
 
 
Ultimul articol text

7 obiceiuri ale increderii in sine

 
7 obiceiuri ale increderii in sine Inainte de a deprinde noi obiceiuri trebuie sa renunti la vechile obiceiuri. Exista 7 obiceiuri esentiale pe care trebuie sa le stapanesti. Dupa ce faci toate aceste lucruri, nu te vei mai gandi la obtinerea unei increderi in sine puternice, ci aceasta devine o parte ta ca persoana. Atunci cand se intampla acest lucru, te vei simti in mod natural puternic, vei face din ce in ce mai putine alegeri gresite si actiunile tale te vor duce spre realizari tot mai mari. ...
 
 
Ultimul articol video

Introducere in reflexologie [video]

 
Reflexologia este o practica veche de vindecare si metoda alternativa si moderna de ingrijire a sanatatii. Desi aceasta practica a fost recunoscuta la nivel global ca o forma viabila de vindecare de mai multi ani, numai recent reflexologia a devenit cunoscuta si acceptata in mai multe tari. ...
 
 
Ultimul articol carte

Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte]

 
Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte] In `Pescarusul Jonathan Livingston` vom intalni o pasare care vrea sa se uite dincolo de viata normala, care pentru o pasare inseamna a manca, a dormi si a se reproduce. Aceasta pasare vrea sa zboare cat mai sus si mai rapid si sa faca cele mai indraznete miscari. Richard Bach stia, evident, o multime de lucruri despre aviatie si fascinatia acestuia este evidenta in carte. El reuseste sa impleteasca intr-un mod extrem de armonios domeniul aviatiei, aerodinamica, spiritualitatea si intrebarile de genul "de ce suntem aici" intr-o tesatura diafana si vesnic actuala ...
 
 
 
close

Te rugam sa te loghezi pentru a putea folosi aceasta optiune

 
User:
 
Parola:
 
 
Am uitat parola >>>