


- Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte]
- Drumul catre tine insuti - M. Scott Peck [carte]
- 7 obiceiuri ale increderii in sine
- Eckhart Tolle - Un Nou Pamant [carte]
- Obiective de dezvoltare personala
- Obiective de Anul Nou
- Brian Tracy - Punctul Focal [carte]
- "The Body Image Workbook" - Thomas Cash [carte]
- Official Hugs - Martha Bolton [carte]
- Larry Crane - Cursul de abundenta [carte]



Echilibrul acid-bazic din organism


Sanatatea si bolile corpului uman depind de echilibrul biologic, psihologic si chimic, care joaca un rol important in mecanismul de reglementare din toate functiile corpului. Atunci cand aceste functii sunt perturbate, apar modificari care pot semnala debutul unei boli. Aceste modificari pot fi observate prin schimbarea pH-ului organismului nostru. Orice tip de terapie poate avea success doar daca organismul este ajutat sa elimine acizii, fapt care include schimbari in obiceiurile de viata si consumarea unor alimente care aduc alcalinitatea necesara organismului.
Echilibrul acid si alcalin in organism este extrem de important pentru sanatatea noastra. Orice organ sau celula poate fi deteriorat sau complet distrus din cauza aciditatii crescute. Cu toate acestea, organismul nostru are in singe un mecanism de reglare a aciditatii, care incearca sa pastreze o nivelul pH-ului la 7.4.
Echilibrul acid-bazic
Controlul vegetativ al celulelor depinde de echilibrul acid-bazic, minerale, vitamine, oligoelemente, aminoacizi, acizi grasi si enzime. Controlul constant de acid este de o importanta vitala. Echilibrul intre acizi si baze ne protejeaza de multe boli ale civilizatiei moderne.
Astazi, din pricina stilului de viata modern, majoritatea oamenilor acumuleaza prea multi acizi in organism. Consecintele acestui fapt sunt muschii tari si dureri neplacute. Cauzele sunt numeroase, dar cele mai importante sunt trecerea de la dieta cu legume la cea cu proteine si lipsa activitatii fizice. Acest lucru este cauzat si de alimente denaturate, pline de conservanti si culori artificiale.
Aciditatea este una din cauzele cele mai frecvente ale indigestiei. Dezechilibrul intre acizi si baze este cauza frecventa de inflamare a membranei mucoase gastrice. Experientele ne spun ca pentru un consum neglijent de carne ar trebui sa consumam de sapte ori mai multe legume. Pentru neutralizarea acidului excesiv, organismul are nevoie de minerale, mai presus de toate de potasiu si sodiu. De asemenea si calciul are un rol semnificativ deoarece este depus in dinti si oase.
Oboseala si insomnia sunt in mare parte cauzate de cresterea nivelului de acizi in organism. In cazul in care exista o crestere locala sau generala a nivelului de acid in organism, consecintele pot fi dureri foarte mari.
Dezechilibrul intre acizi si baze poate fi cauza unor boli si altor afectiuni precum: eruptii cutanate, osteoporoza, eczeme si iritatii pe piele, raceala, dureri de cap si multe probleme intestinale. Modul cel mai recomandat pentru vindecarea bolilor acute si cronice este normalizarea echilibrului intre acid si baze.
Ce trebuie sa evitam pentru a nu provoca cresterea de acizi in organism:
- Excesul de carne.
- Mediul contaminat- aer.
- Ploaie acida, care forteaza mineralele din nivelele mai mici din sol.
- Tocarea, prelucarea si prepararea alimentelor.
- Setea.
- Alcoolul, fumatul.
- Activitatea fizica scazuta, stres.
- Factori externi care pot cauza demineralizarea organismului - temperaturi ridicate si transpiratie in exces.
- Medicamente, cum ar fi Silicatii, care sunt principalul compus in toate analgezicele si pastilele.
Subiectul: alimente, dieta, nutritie | Categoria: corp | Data: 2011-09-13 |
Autor: iuliana s. |
"Dezvoltarea personala este importanta pentru fiecare dintre noi deoarece sunt multe lucruri esentiale despre care nimeni nu ne invata la scoala, lucruri pe care trebuie sa le invatam singuri, pas cu pas..."
Autorii acestui site, in afara de cazurile specificate in mod expres, nu sunt medici, psihologi sau terapeuti, nu se prezinta astfel si nu se substituie persoanelor cu studii autorizate in domeniu. Ca urmare materialele de pe acest site au scop strict de informare si sunt destinate exclusiv dezvoltarii personale, si nu diagnosticului, tratarii sau vindecarii unor situatii patologice. Teoriile, ideile si aplicatiile prezentate sunt viziunea personala a autorilor si nu pot substitui in nici un fel consultatiile de specialitate. Fiecare vizitator al site-ului este responsabil pentru propriile idei, propriile decizii, propriul confort fizic, emotional, mental si spiritual. Iti recomandam sa nu aplici nimic ce ti-ar putea aduce suferinta fizica, mentala, emotionala, spirituala. Utilizeaza doar ce ti se pare a fi util pentru tine, si ignora restul.
Recomanda articolul :
Mai multe articole text»
Din aceeasi categorie

7 obiceiuri ale increderii in sine



7 obiceiuri ale increderii in sine
Introducere in reflexologie [video]
Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte]
![Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte]](/images/articles/thumbs/pescarusul_jonathan_livingston.jpg)