E-urile toxice din alimente 

print
 
E-urile toxice din alimente

E-urile sunt aditivi alimentari - substante chimice folosite pentru conservare, colorare sau ameliorarea alimentelor. Ele pun in pericol sanatatea organismului uman provocind: dereglari hormonale, alergii, boli intestinale si ale ficatului, tulburari hepatice, tulburari hepato-biliare si ale tubului digestiv, cresterea nivelului de colesterol, probleme cu greutatea si chiar cancerul.

Cele mai multe produse alimentare din magazine contin E-uri. Chiar daca unele dintre acestea sunt considerate inofensive, majoritatea E-urilor sunt nocive pentru sanatatea noastra daca le consumam pe o perioada lunga de timp.

Specialistul in nutritie, dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institului de Cercetari Alimentare, a creat o lista a celor mai periculosi aditivi alimentari pe care ii gasim in produsele pe care le consumam zilnic sub forma de alimente procesate.

-E 220- dioxidul de sulf -  este gasit in vin si bere. Medicul Mencinicopschi sustine ca acest aditiv alimentar provoaca dureri de cap, afectiuni intestinale si aparitia senzatiei de ameteala.
-E 103 - tartrazina si E 110 - este intalnit in sucurile acidulate. Ambii aditivi sunt coloranti artificiali care nu trebuie consumati des, deoarece ne pun sanatatea rinichilor si a ficatului in pericol. Acest colorant mai poate fi intalnit si in cereale glazurate, prajituri, peste afumat, sosuri, deserturi instant, lactate aromate si icre de peste.
-E 104 - galben de chinolina - este gasit in sucuri de grapefruit rosu. Se recomanda consumarea acestuia cu moderatie, in special de copii, deoarece poate cauza aparitia ADHD-ului. Persoanele astmatice trebuie sa evite acest aditiv.
-E 951 - aspartamul - este un indulcitor care este folosit foarte des in industria alimentara, deoarece ofera alimentor un gust deosebit, insa poate fi si sursa a peste 70 de boli canceroase. Acesta este intalnit in guma de mestecat, bauturi racoritoare si produse zaharoase, si poate duce la aparitia bolilor pulmonare, scaderea imunitatii si infectii intestinale.
-E 476 - poliricinoleat de pologlicerol - se poate gasi in dulciurile pe baza de ciocolata sau cacao. Se recomanda consumul mai rar al acestui aditiv, deoarece poate duce la aparitia alergiilor, tulburarilor nervoase, dereglari hormonale si la cresterea nivelului de colesterol.
-E 621 - glutamatul de sodiu - este aditivul care da un gust irezistibil hamburgerilor, shaormei, pizzei si majoritatii preparatelor de tip fast-food. Specialistii in nutritie atrag atentia ca acest aditiv este foarte periculos, deoarece nu functioneaza doar la nivelul gustului ci si al creierului uman. Rolul glutamatului este de a da creierului impresia ca acel aliment este foarte gustos si este considerat un aditiv toxic.
-E 924 - bromatul de potasiu - este intalnit in produsele de panificatie si trebuie consumat mai rar, deoarece acesta poate duce la senzatii de greata, diaree sau varsaturi.
-E 514 - sulfatul de sodiu - dauneaza vezicii biliare, iar E 327 Lactatul de calciu are ca reactii adverse insuficienta renala si stari de hipercalcemie.
-E 250 si E 251 - nitritul si nitratul de sodiu, dau mezelurilor o culoare rozalie si apetisanta, insa pot duce la formarea notrozaminelor care sunt cancerigene.

Din 315 de aditivi alimentari doar 20 sunt considerati siguri. E 160, E 162, E 300, E 100 - sunt cativa dintre aditivii alimentari considerati inofensivi. Aceste E-uri sunt substante naturale extrase din legume si fructe si se pot intalni in alimente sub forma de lecitina, coloranti si vitamine. E 160 este un colorant rosu-galben obtinut din tomate si este considerat sigur si cu proprietatea de a reduce riscul de aparitie a cancerului.
Chiar daca acesti aditivi sunt considerati inofensivi, este mai bine sa ne procuram substantele respective in stare naturala din alimentele care le contin in mod natural, sustine prof.dr. Gheorghe Mencinicopschi.
In ceea ce priveste aditivii, aveti grija ce alimente cumparati, verificati de fiecare data ingredientele produselor pe care le consumati prin citirea cu atentie a etichetelor, pentru a evita contaminarea cu E-uri toxice.

 
Subiectul:   alimente, dieta, nutritie Categoria:   corp Data: 2011-03-26
 
Autor:          iuliana s.

"Dezvoltarea personala este importanta pentru fiecare dintre noi deoarece sunt multe lucruri esentiale despre care nimeni nu ne invata la scoala, lucruri pe care trebuie sa le invatam singuri, pas cu pas..."

 
Disclaimer :

Autorii acestui site, in afara de cazurile specificate in mod expres, nu sunt medici, psihologi sau terapeuti, nu se prezinta astfel si nu se substituie persoanelor cu studii autorizate in domeniu. Ca urmare materialele de pe acest site au scop strict de informare si sunt destinate exclusiv dezvoltarii personale, si nu diagnosticului, tratarii sau vindecarii unor situatii patologice. Teoriile, ideile si aplicatiile prezentate sunt viziunea personala a autorilor si nu pot substitui in nici un fel consultatiile de specialitate. Fiecare vizitator al site-ului este responsabil pentru propriile idei, propriile decizii, propriul confort fizic, emotional, mental si spiritual. Iti recomandam sa nu aplici nimic ce ti-ar putea aduce suferinta fizica, mentala, emotionala, spirituala. Utilizeaza doar ce ti se pare a fi util pentru tine, si ignora restul.

Comenteaza articolul

Nume:
 
Email:
 
Website:
 
Comentariu:
 
Cod de validare:
 

 

Recomanda articolul :

 
Email(uri)* :
Mesaj :
*Introduceti adresele de email separate prin virgule
 
Trimite Anuleaza
 

 

Mai multe articole text»


Din aceeasi categorie

Prezentare expert S.N. Lazarev
 
Prezentare expert S.N. Lazarev Autorul cartii "Diagnostics of Karma" Serghei Nikolaevici Lazarev este psiholog si a devenit cunoscut in intreaga lume pentru munca sa in domeniul bioenergetic. ...
 
Celule fericite - exercitiul fizic
 
Celule fericite - exercitiul fizic Intotdeauna auzim ca ar trebui sa facem miscare fizica. Dar care sunt beneficiile reale sau valoarea miscarii fizice? Unii cred ca raspunsul este unul evident, dar nu toti sunt de acord. Daca ne uitam cu atentie in jurul nostru este imposibil sa nu observam ca cei mai sanatosi oameni sunt cei care sunt intr-o forma fizica buna, care sunt fie pasionati de sporturi sau doar fac miscare fizica in mod regulat. ...
 
E V E N I M E N T E - unde mergi
 
M A G A Z I N - produse pentru o viata mai frumoasa
 
Login
 
 
Ultima carte

Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte]

 
Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte] In `Pescarusul Jonathan Livingston` vo ...
 
 
 
Ultimul articol text

7 obiceiuri ale increderii in sine

 
7 obiceiuri ale increderii in sine Inainte de a deprinde noi obiceiuri trebuie sa renunti la vechile obiceiuri. Exista 7 obiceiuri esentiale pe care trebuie sa le stapanesti. Dupa ce faci toate aceste lucruri, nu te vei mai gandi la obtinerea unei increderi in si ...
 
 
 
Reclama 6
 
 
 
Reclama 7
 
 
 
Ultimul articol video

Introducere in reflexologie [video]

 
Reflexologia este o practica veche de  ...
 
 
 
R A D I O -muzica pentru suflet
 
Reclama 8
 
 
 
 
 
Ultimul articol text

7 obiceiuri ale increderii in sine

 
7 obiceiuri ale increderii in sine Inainte de a deprinde noi obiceiuri trebuie sa renunti la vechile obiceiuri. Exista 7 obiceiuri esentiale pe care trebuie sa le stapanesti. Dupa ce faci toate aceste lucruri, nu te vei mai gandi la obtinerea unei increderi in sine puternice, ci aceasta devine o parte ta ca persoana. Atunci cand se intampla acest lucru, te vei simti in mod natural puternic, vei face din ce in ce mai putine alegeri gresite si actiunile tale te vor duce spre realizari tot mai mari. ...
 
 
Ultimul articol video

Introducere in reflexologie [video]

 
Reflexologia este o practica veche de vindecare si metoda alternativa si moderna de ingrijire a sanatatii. Desi aceasta practica a fost recunoscuta la nivel global ca o forma viabila de vindecare de mai multi ani, numai recent reflexologia a devenit cunoscuta si acceptata in mai multe tari. ...
 
 
Ultimul articol carte

Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte]

 
Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte] In `Pescarusul Jonathan Livingston` vom intalni o pasare care vrea sa se uite dincolo de viata normala, care pentru o pasare inseamna a manca, a dormi si a se reproduce. Aceasta pasare vrea sa zboare cat mai sus si mai rapid si sa faca cele mai indraznete miscari. Richard Bach stia, evident, o multime de lucruri despre aviatie si fascinatia acestuia este evidenta in carte. El reuseste sa impleteasca intr-un mod extrem de armonios domeniul aviatiei, aerodinamica, spiritualitatea si intrebarile de genul "de ce suntem aici" intr-o tesatura diafana si vesnic actuala ...
 
 
 
close

Te rugam sa te loghezi pentru a putea folosi aceasta optiune

 
User:
 
Parola:
 
 
Am uitat parola >>>