


- Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte]
- Drumul catre tine insuti - M. Scott Peck [carte]
- 7 obiceiuri ale increderii in sine
- Eckhart Tolle - Un Nou Pamant [carte]
- Obiective de dezvoltare personala
- Obiective de Anul Nou
- Brian Tracy - Punctul Focal [carte]
- "The Body Image Workbook" - Thomas Cash [carte]
- Official Hugs - Martha Bolton [carte]
- Larry Crane - Cursul de abundenta [carte]



Durerea dupa moartea cuiva - 10 lucruri pe care trebuie sa le stii


Durerea este o parte din viata si din traiul nostru. Toata lumea se intristeaza dupa moartea cuiva, insa nu toata lumea jeleste. Nu multi dintre noi isi arata durerea in public din pricina anumitor invataturi care ne spun ca durerea este ceva personal si trebuie traita in intimitate.
Durerea tacuta tinde sa perpetueze multe minciuni si mituri care exista deja. Iata 10 lucruri pe care trebuie sa le stii despre durere, pentru a putea elimina unele inexactitati culturale care ne provoaca suferinte inutile.
1. Durerea este o reactie umana normala la pierderea unei persoane dragi, unui animal, obiect sau ideal. Indiferent de varsta unui om, de sexul acestuia, durerea este ceva complet normal. Cu toate acestea, in ziua de astazi inca mai exista oameni care cred ca durerea este un semn de slabiciune. De fapt, este un proces vital care conduce la acceptarea lucrurilor dificile care au avut loc in viata unui om. Cand alegem sa iubim, alegem in mod automat sa si suferim.
2. Toata lumea sufera si nimeni nu este imun la durere. Daca cineva va pierde un obiect cu o investitie emotionala, sau o persoana draga, este inevitabil sa se intristeze. In acea persoana vor avea loc schimbari de identitate deoarece tocmai a pierdut o parte din sine. Fiecare relatie emotionala este diferita si se bazeaza pe caracteristicile celui in viata, ale persoanei care a murit si pe modul in care acestia au interactionat.
3. Nu toti oamenii se deprima sau experimenteaza vina si furie atunci cand sunt intristati. Cu toate ca este normal ca cineva sa experimenteze toate aceste emotii, unii nu traiesc nici unele dintre acestea. Reactia lor este influentata de sistemul lor de credinta, natura relatiei cu persoana iubita si modul in care moartea a aparut.
4. Durerea poate aparea oriunde exista o investitie emotionala, nu neaparat doar in situatia mortii unei persoane dragi. Despartirea, divortul, incarcerarea, pierderea unei case, pierderea unui animal sau pierderea unui prieten care se muta, sau disparitia unui obiect cu semnificatie emotionala poate fi cauza durerii pentru unii dintre noi.
5. Oamenii experimenteaza durerea in multe feluri, iar doliul este individual pentru fiecare persoana. Unele persoane nu plang si nu dau nici un semn de emotie care ar putea indica durerea prin care trec.
6. Atunci cand suferim dupa o pierdere majora, exista pierderi secundare care trebuie recunoscute si planse. In timp ce moartea aduce pierderea prezentei fizice a persoanei iubite, aceasta poate aduce si pierderea unei case, unui autovehicul, stabilitatii financiare, viselor pentru viitor cu acea persoana, companiei acesteia, sau sursa de intelepciune. Toate aceste pierderi asociate trebuie recunoscute si planse.
7. Oamenii care jelesc de multe ori spun ca au parte de niste experiente extraordinare. Exista situatii spontane care au loc, iar persoanele in doliu sunt convinse ca au primit un mesaj sau un semn de la persoana decedata. Aceste experiente se rezuma la vizite in vise, viziuni, senzatia de atingere, sau experimentarea unor sincronicitati iesite din comun. Cand au loc astfel de situatii, nu trebuie sa negi confortul persoanei indurerate.
8. Durerea revine. Chiar si dupa cateva luni sau ani, durerea poate reveni cu o intensitate la fel de mare. Atunci cand ne amintim ceva trist, poate o zi de nastere sau aniversare, putem sa cadem din nou in tristete si sa ne intoarcem la durere. Este ceva normal iar raspunsul emotional trebuie sa fie acceptat.
9. Durerea nu trece neaparat cu ajutorul timpului. De multe ori cei din jur se asteapta ca dupa o luna sau doua, persoanele in doliu sa isi revina si sa treaca peste pierderea lor. Insa durerea este individuala pentru fiecare, astfel ea are durata necesara pentru ca persoana respectiva sa se vindece. Unii pot suferi chiar si ani de zile.
10. Durerea este o consecinta obisnuita a iubirii. Cand iubim, durerea este inevitabila cand celalat de langa noi nu mai este acolo. Dar iubirea nu moare niciodata, iar relatia noastra cu persoana decedata va continua dincolo de limite si va fi hranita cu amintiri frumoase, noi traditii si pomenirea acesteia in timpul evenimentelor importante.
Dupa o astfel de pierdere, poate ca ati vrea sa auziti ca durerea va trece. Adevarul este ca durerea nu trece niciodata. Doar te obisnuiesti cu ea. Iar felul in care decizi sa traiesti si sa iti magaeriezi durerea te va defini ca fiinta de acum incolo.
Obiectul durerii tale, nu numai ca nu a disparut dar va face parte in continuare din viata ta si impreuna cu durerea pe care o simti te vor influenta in crearea fiintei ce vei deveni.
Subiectul: moarte | Categoria: spiritualitate | Data: 2011-04-15 |
Autor: iuliana s. |
"Dezvoltarea personala este importanta pentru fiecare dintre noi deoarece sunt multe lucruri esentiale despre care nimeni nu ne invata la scoala, lucruri pe care trebuie sa le invatam singuri, pas cu pas..."
Autorii acestui site, in afara de cazurile specificate in mod expres, nu sunt medici, psihologi sau terapeuti, nu se prezinta astfel si nu se substituie persoanelor cu studii autorizate in domeniu. Ca urmare materialele de pe acest site au scop strict de informare si sunt destinate exclusiv dezvoltarii personale, si nu diagnosticului, tratarii sau vindecarii unor situatii patologice. Teoriile, ideile si aplicatiile prezentate sunt viziunea personala a autorilor si nu pot substitui in nici un fel consultatiile de specialitate. Fiecare vizitator al site-ului este responsabil pentru propriile idei, propriile decizii, propriul confort fizic, emotional, mental si spiritual. Iti recomandam sa nu aplici nimic ce ti-ar putea aduce suferinta fizica, mentala, emotionala, spirituala. Utilizeaza doar ce ti se pare a fi util pentru tine, si ignora restul.
Recomanda articolul :
Mai multe articole text»
Din aceeasi categorie


7 obiceiuri ale increderii in sine



7 obiceiuri ale increderii in sine
Introducere in reflexologie [video]
Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte]
![Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte]](/images/articles/thumbs/pescarusul_jonathan_livingston.jpg)