


- Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte]
- Drumul catre tine insuti - M. Scott Peck [carte]
- 7 obiceiuri ale increderii in sine
- Eckhart Tolle - Un Nou Pamant [carte]
- Obiective de dezvoltare personala
- Obiective de Anul Nou
- Brian Tracy - Punctul Focal [carte]
- "The Body Image Workbook" - Thomas Cash [carte]
- Official Hugs - Martha Bolton [carte]
- Larry Crane - Cursul de abundenta [carte]



Detoxifierea si rolul ei pentru organism


In ultima vreme au aparut tot felul de teorii despre detoxifiere. Unii spun ca ajuta organismul sa scape de reziduurile acumulate de-a lungul timpului si care ii sunt nocive. Altii spun ca detoxifierea face rau organismului si ca nu aduce nimic bun. Unde este adevarul? Undeva la mijloc!
Alimentele pe care le ingeram zi de zi, noxele din atmosfera, stresul, gandurile negative, poluarea pe care o intalnim la tot pasul isi lasa efectele asupra organismului nostru. Chiar daca acestea nu sunt vizibile pe loc, in timp ne vor afecta grav starea de sanatate pe termen lung.
Facem des curatenie in casa, in masina, dar rareori ne gandim sa ne curatam si trupul de reziduuri. Ne gandim ca se curata el singur si ca nu e nevoie de prea mult efort din partea noastra. Gresim, pentru ca organismul are nevoie de ajutor pentru a scapa de ceea ce in timp a depus. Colonul este important in absorbtia apei si a elementelor nutritive. In timp, reziduurile acumulate in organism se depun pe peretii intestinului impiedicand procesele de absorbtie.
Detoxifierea joaca un rol important in inlaturarea acestor reziduuri si eliberearea intestinului. Imagineaza-ti o masina ale carei filtre nu au fost schimbate 20 de ani. Crezi ca acea masina va mai functiona la parametrii optimi? Sigur ca nu. La fel stau lucrurile si in cazul corpului nostru.
Starile de oboseala, de ameteala, de apatie, de somnolenta si de irascibilitate sunt date de aceste toxine acumulate in organism. Daca nu luam in seama aceste semne pe care organismul ni le da si care sunt un semnal de alarma puternic, vom avea de suferit.
Detoxifierea nu inseamna folosirea unor produse miraculoase. Inseamna consumul de hrana verde, neprocesata, in stare cruda, sub forma de legume si fructe. Consumul de apa indicat intr-o zi este de 2-2.5 litri. In cazul unei cure de detoxifiere, se recomanda 2-3 litri de apa zilnic, sucuri de fructe si de legume, salate, legume crude si seminte. Semintele si in general fibrele ajuta la buna functionare a sistemului digestiv. Din alimentatia zilnica nu ar trebui sa lipseasca cel putin 2-3 nuci. Semintele si nucile se pot pune in salatele de legume sau de fructe.
Detoxifierea nu trebuie perceputa ca o corvoada. Este de fapt, un favor pe care il facem organismului nostru, pe care ni-l va returna inzecit. Cura de detoxifiere poate dura intre una si trei saptamani, insa celor care sufera de boli grave le este recomandata sub supravegherea unui medic. Pe toata perioada curei se recomanda miscarea fizica. Este un lucru cunoscut faptul ca miscarea ajuta in procesul de digestie al organismului. Nu trebuie sa faci eforturi deosebite, dar trebuie sa ai un echilibru intre alimentatie si miscarea fizica pentru a ajuta organismul sa scape de toxine.
Desi parerile sunt impartite in ceea ce priveste subiectul 'efectele adverse ale detoxifierii', aceasta este recomandata macar o data sau de doua ori pe an. Este important sa fim constienti ca nu traim intr-un mediu tocmai sanatos si ca poluarea are un rol major in imbolnavirea organismului.
Consumul de vegetale precum fructele si legumele ne ajuta organismul sa asimileze vitaminele atat de necesare. Detoxifierea nu are efect daca nu este urmata de un stil de viata sanatos, de miscare si de consumul de lichide. Corpul nostru are nevoie de apa si de vitamine pentru a functiona in conditii normale. Nu il priva de toate acestea!
Subiectul: detoxifierea organismului | Categoria: spiritualitate | Data: 2011-03-26 |
Autor: alexandra |
"Dezvoltarea personala este o arta. Este arta de a te desavarsi pe tine insuti ca propria creatie. Imi place sa scriu si sa impartasesc din gandurile mele celor care au nevoie de ele. Geniul exista pentru a fi daruit. Fac acest lucru prin ceea ce scriu, sa daruiesc o particica din mine in fiecare articol."
Autorii acestui site, in afara de cazurile specificate in mod expres, nu sunt medici, psihologi sau terapeuti, nu se prezinta astfel si nu se substituie persoanelor cu studii autorizate in domeniu. Ca urmare materialele de pe acest site au scop strict de informare si sunt destinate exclusiv dezvoltarii personale, si nu diagnosticului, tratarii sau vindecarii unor situatii patologice. Teoriile, ideile si aplicatiile prezentate sunt viziunea personala a autorilor si nu pot substitui in nici un fel consultatiile de specialitate. Fiecare vizitator al site-ului este responsabil pentru propriile idei, propriile decizii, propriul confort fizic, emotional, mental si spiritual. Iti recomandam sa nu aplici nimic ce ti-ar putea aduce suferinta fizica, mentala, emotionala, spirituala. Utilizeaza doar ce ti se pare a fi util pentru tine, si ignora restul.
Recomanda articolul :
Mai multe articole text»
Din aceeasi categorie

7 obiceiuri ale increderii in sine



7 obiceiuri ale increderii in sine
Introducere in reflexologie [video]
Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte]
![Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte]](/images/articles/thumbs/pescarusul_jonathan_livingston.jpg)