Despre Yoga 

print
 
Despre Yoga

Yoga preda notiuni de meditatie si exercitii fizice menite sa duca la iluminare spirituala, mentala si fizica. Exista multe tipuri diferite de yoga practicate astazi, cum ar fi Karma Yoga, Jnana Yoga, Raja Yoga, Hatha Yoga sau Kripalu Yoga. Yoga este un cuvant in sanscrita, inseamna unire si se refera nu numai la uniunea dintre corp, minte si spirit dar si la constiinta individuala si universala.

Yoga implica de obicei Hatha, miscari si exercitii fizice, si meditatie intr-un efort de a se indrepta spre transcenderea ego-ului in sinele pur si atingerea armoniei, si echilibrului in univers. Fiecare sistem de Yoga implica activarea chakrelor, sau centrele de energie ale corpului, sau energia vitala a corpului, prin meditatie si Hatha.

Fiecare sistem de practica Yoga are scopul de a ajuta individul sa renunte la ego-ul sau. Numai prin renuntare poate un individ sa devina iluminat.

Exista 8 traditii centrale de Yoga:

1. Hatha - Yoga fizica.
Aceasta forma de Yoga practica miscari, intinderi, si exercitii de respiratie, si este de obicei o parte dintre cele mai multe stiluri de yoga.

2. Bhakti - Yoga devotionala.
Aceasta forma de yoga este cunoscuta sub numele de yoga devotianala. Aceasta cale este de parere ca iluminarea vine prin devotamentul fata de o fiinta superioara. Rugaciunea si ritualul sunt forme de devotiune, care sunt practicate de catre un practicant de yoga devotionala. Aceasta cale crede ca un individ este prea limitat pentru a obtine iluminare pe cont propriu si doar prin impreunarea sinelui cu o putere suprema in univers, se poate ajunge la fericire. Credinta este necesara in acest aspect.

3. Raja - Yoga mentala.
Acest tip de yoga este cunoscut sub numele de Yoga imparateasca si a fost creat de Patanjali. Scopul acestui tip de yoga este de a elimina suferinta si limitarile pe care indivizii si le aduc in viata lor. Principalele concepte in aceasta forma de Yoga sunt calmarea turbulentelor mentale, emotionale si spirituale, accentul punindu-se pe disciplina mentala intr-o maniera stiintifica pentru a obtine control asupra fortei vitale a cuiva prin meditatie, miscare si respiratie.

4. Karma - Lucreaza sau actioneaza.
Yoga Karmica se implica in conducerea unei vieti, cu intentii bune si prin fapte bune in viata cuiva. Puritatea motivatiei este foarte importanta in karma yoga, la fel ca si altruismul si miscarea. Fiecare actiune pe care o face o persoana in viata sa, reflecta sinele sau interior, de la spalatul pe dinti la hranirea oamenilor saraci. Acest tip de yoga este un serviciu de yoga pentru altii.

5. Jnana - Intelepciune.
Aceasta forma de Yoga se bazeaza pe cunoasterea de sine. Spre deosebire de Bhakti Yoga, care considera ca exista o forta superioara care ajutala iluminare, Jnana Yoga este de parere ca oamenii nu sunt separati niciodata de divin, si ca actul de devotament fata de un zeu neaga faptul ca unitatea cu divinitatea exista. Jnana Yoga incurajeaza descoperirea si curiozitatea, mai degraba decat credinta ca o cale spre iluminare. Aceasta cale de yoga are scopul de a elibera practicantul de iluzii si limitari.

6. Laya - Ezoterica.

7. Mantra - Cantare.

8. Vedanta - Filosofica.

 
Subiectul:   yoga Categoria:   spiritualitate Data: 2011-05-11
 
Autor:          iuliana s.

"Dezvoltarea personala este importanta pentru fiecare dintre noi deoarece sunt multe lucruri esentiale despre care nimeni nu ne invata la scoala, lucruri pe care trebuie sa le invatam singuri, pas cu pas..."

 
Disclaimer :

Autorii acestui site, in afara de cazurile specificate in mod expres, nu sunt medici, psihologi sau terapeuti, nu se prezinta astfel si nu se substituie persoanelor cu studii autorizate in domeniu. Ca urmare materialele de pe acest site au scop strict de informare si sunt destinate exclusiv dezvoltarii personale, si nu diagnosticului, tratarii sau vindecarii unor situatii patologice. Teoriile, ideile si aplicatiile prezentate sunt viziunea personala a autorilor si nu pot substitui in nici un fel consultatiile de specialitate. Fiecare vizitator al site-ului este responsabil pentru propriile idei, propriile decizii, propriul confort fizic, emotional, mental si spiritual. Iti recomandam sa nu aplici nimic ce ti-ar putea aduce suferinta fizica, mentala, emotionala, spirituala. Utilizeaza doar ce ti se pare a fi util pentru tine, si ignora restul.

Comenteaza articolul

Nume:
 
Email:
 
Website:
 
Comentariu:
 
Cod de validare:
 

 

Recomanda articolul :

 
Email(uri)* :
Mesaj :
*Introduceti adresele de email separate prin virgule
 
Trimite Anuleaza
 

 

Mai multe articole text»


Din aceeasi categorie

NLP - beneficii personale
 
NLP - beneficii personale Programarea Neuro-Lingvistica este plina de beneficii personale, de care se poate bucura absolut oricine. Multi oameni din intreaga lume se bucura de beneficiile de a-si imbunatati vietile personale, cu ajutorul tehnicilor predate prin NLP. ...
 
Beneficiile Reiki
 
Beneficiile Reiki Reiki este o forma de vindecare japoneza care a devenit foarte cunoscuta in intreaga lume. ...
 
E V E N I M E N T E - unde mergi
 
M A G A Z I N - produse pentru o viata mai frumoasa
 
Login
 
 
Ultima carte

Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte]

 
Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte] In `Pescarusul Jonathan Livingston` vo ...
 
 
 
Ultimul articol text

7 obiceiuri ale increderii in sine

 
7 obiceiuri ale increderii in sine Inainte de a deprinde noi obiceiuri trebuie sa renunti la vechile obiceiuri. Exista 7 obiceiuri esentiale pe care trebuie sa le stapanesti. Dupa ce faci toate aceste lucruri, nu te vei mai gandi la obtinerea unei increderi in si ...
 
 
 
Reclama 6
 
 
 
Reclama 7
 
 
 
Ultimul articol video

Introducere in reflexologie [video]

 
Reflexologia este o practica veche de  ...
 
 
 
R A D I O -muzica pentru suflet
 
Reclama 8
 
 
 
 
 
Ultimul articol text

7 obiceiuri ale increderii in sine

 
7 obiceiuri ale increderii in sine Inainte de a deprinde noi obiceiuri trebuie sa renunti la vechile obiceiuri. Exista 7 obiceiuri esentiale pe care trebuie sa le stapanesti. Dupa ce faci toate aceste lucruri, nu te vei mai gandi la obtinerea unei increderi in sine puternice, ci aceasta devine o parte ta ca persoana. Atunci cand se intampla acest lucru, te vei simti in mod natural puternic, vei face din ce in ce mai putine alegeri gresite si actiunile tale te vor duce spre realizari tot mai mari. ...
 
 
Ultimul articol video

Introducere in reflexologie [video]

 
Reflexologia este o practica veche de vindecare si metoda alternativa si moderna de ingrijire a sanatatii. Desi aceasta practica a fost recunoscuta la nivel global ca o forma viabila de vindecare de mai multi ani, numai recent reflexologia a devenit cunoscuta si acceptata in mai multe tari. ...
 
 
Ultimul articol carte

Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte]

 
Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte] In `Pescarusul Jonathan Livingston` vom intalni o pasare care vrea sa se uite dincolo de viata normala, care pentru o pasare inseamna a manca, a dormi si a se reproduce. Aceasta pasare vrea sa zboare cat mai sus si mai rapid si sa faca cele mai indraznete miscari. Richard Bach stia, evident, o multime de lucruri despre aviatie si fascinatia acestuia este evidenta in carte. El reuseste sa impleteasca intr-un mod extrem de armonios domeniul aviatiei, aerodinamica, spiritualitatea si intrebarile de genul "de ce suntem aici" intr-o tesatura diafana si vesnic actuala ...
 
 
 
close

Te rugam sa te loghezi pentru a putea folosi aceasta optiune

 
User:
 
Parola:
 
 
Am uitat parola >>>