Despre hipnoterapie 

print
 
Despre hipnoterapie

Lumile moderne ale stiintei si medicinei au devenit tot mai constiente de beneficiile hipnozei, si cum invatarea hipnoterapiei permite cuiva sa isi utilizeze puterile neexplorate ale mintii. Practica interesanta a hipnozei poate ajuta la controlul greutatii, renuntarea la fumat, gestionarea fobiilor si depasirea de probleme personale si emotionale.

Fiecare persoana interesata sa faca o schimbare pozitiva in viata sa ar putea beneficia din invatarea hipnoterapiei, precum si cineva care cauta sa isi sporeasca abilitatile profesionale cu ajutorul hipnozei. Instruirea in acest domeniu amplu implica cercetarea a numeroase subiecte precum si training cu un hipnoterapeut certificat.

Ce este hipnoterapia?

Nu se cunoaste definitia exacta a hipnoterapiei. Hipnoterapia foloseste hipnoza pentru a corecta o problema adanc inradacinata in subconstient, pentru a depasi un anumit tip de dificultate personala, sau pentru probleme mai simple, cum ar fi construirea de incredere sau eliminarea unui obicei nociv. Toate tipurile de hipnoterapie utilizeaza hipnoza pentru a realiza schimbari pozitive, insa nu toate tipurile de hipnoza sunt considerate a fi hipnoterapie.

Hipnoterapia poate imbunatati chiar si probleme comune de sanatate, cum ar fi hipertensiunea arteriala si sindromul de colon iritabil. Problemele grave sau psihologice vor putea fi tratate cu succes prin hipnoterapie daca aceasta va fi utilizata in combinatie cu psihoterapia sau ingrijirea psihiatrica.

Potrivit unor statistici recente, hipnoterapia s-a dovedit a fi mai eficienta decat terapia de comportament si chiar decit psihanaliza, si de asemenea, da rezultate intr-un timp considerabil mai scurt.

Recuperarea de la o trauma, cresterea stimei de sine, sau chiar si controlul durerii provocate de nastere sunt doar cateva din numeroasele utilizari ale hipnoterapiei.

Chiar daca invatarea hipnoterapiei are beneficii indiscutabile si potentialul de a imbunatati o varietate de probleme, atat mentale cat si fizice, aceasta nu ar trebui sa fie folosita pentru a inlocui un diagnostic stabilit de medic, ci mai degraba pentru a completa tratamentul medical atunci cand este cazul.


Hipnoterapia poate fi folosita si pentru: ameliorarea durerilor cronice, tratarea insomniei, eliminarea fobiilor, pierderea in greutate, oprirea din fumat, reducerea stress-ului si a anxietatii si tratarea migrenelor.

Unul dintre cele mai bune aspecte ale hipnoterapiei este ca vei dobindi aptitudini care vor ramane cu tine toata viata si sunt aplicabile in multe situatii diferite. De asemenea, ca societate suntem mereu in cautare de remedii naturale de vindecare a organismului, fara consum de medicamente puternice si potential daunatoare, astfel incit, cererea practicilor de hipnoza si hipnoterapie este in continua crestere.

 
Subiectul:   hipnoza Categoria:   minte si emotii Data: 2012-02-14
 
Autor:          iuliana s.

"Dezvoltarea personala este importanta pentru fiecare dintre noi deoarece sunt multe lucruri esentiale despre care nimeni nu ne invata la scoala, lucruri pe care trebuie sa le invatam singuri, pas cu pas..."

 
Disclaimer :

Autorii acestui site, in afara de cazurile specificate in mod expres, nu sunt medici, psihologi sau terapeuti, nu se prezinta astfel si nu se substituie persoanelor cu studii autorizate in domeniu. Ca urmare materialele de pe acest site au scop strict de informare si sunt destinate exclusiv dezvoltarii personale, si nu diagnosticului, tratarii sau vindecarii unor situatii patologice. Teoriile, ideile si aplicatiile prezentate sunt viziunea personala a autorilor si nu pot substitui in nici un fel consultatiile de specialitate. Fiecare vizitator al site-ului este responsabil pentru propriile idei, propriile decizii, propriul confort fizic, emotional, mental si spiritual. Iti recomandam sa nu aplici nimic ce ti-ar putea aduce suferinta fizica, mentala, emotionala, spirituala. Utilizeaza doar ce ti se pare a fi util pentru tine, si ignora restul.

Comenteaza articolul

Nume:
 
Email:
 
Website:
 
Comentariu:
 
Cod de validare:
 

 

Recomanda articolul :

 
Email(uri)* :
Mesaj :
*Introduceti adresele de email separate prin virgule
 
Trimite Anuleaza
 

 

Mai multe articole text»


Din aceeasi categorie

Iertarea imbunatateste stima de sine
 
Iertarea imbunatateste stima de sine A ierta este o calitate foarte puternica. Atunci cand ierti pe cineva dezvalui o mica parte din natura ta interioara. Capacitatea de a ierta nu este usoara pentru toti, asa ca daca vei ierta, tu vei fi intr-o categorie aparte care iti va aduce respect de sine in primul rand. Daca nu ii poti ierta pe altii, atunci vei acumula sentimente negative si furie interioara. ...
 
Este egoista iubirea de sine?
 
Este egoista iubirea de sine? Exista diferite tipuri de iubire pe care o manifestam fata de oamenii din viata noastra: iubirea pentru un iubit/iubita, sot sau sotie, pentru familia noastra, pentru copiii nostri, pentru prietenii nostrii, pentru umanitate, in general si iubirea pentru noi insine. Care din toate acestea este cea mai importanta ramura a iubirii? Care ar trebui sa fie prima noastra prioritate? Sa fie oare iubirea de sine cea mai mare ...
 
E V E N I M E N T E - unde mergi
 
M A G A Z I N - produse pentru o viata mai frumoasa
 
Login
 
 
Ultima carte

Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte]

 
Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte] In `Pescarusul Jonathan Livingston` vo ...
 
 
 
Ultimul articol text

7 obiceiuri ale increderii in sine

 
7 obiceiuri ale increderii in sine Inainte de a deprinde noi obiceiuri trebuie sa renunti la vechile obiceiuri. Exista 7 obiceiuri esentiale pe care trebuie sa le stapanesti. Dupa ce faci toate aceste lucruri, nu te vei mai gandi la obtinerea unei increderi in si ...
 
 
 
Reclama 6
 
 
 
Reclama 7
 
 
 
Ultimul articol video

Introducere in reflexologie [video]

 
Reflexologia este o practica veche de  ...
 
 
 
R A D I O -muzica pentru suflet
 
Reclama 8
 
 
 
 
 
Ultimul articol text

7 obiceiuri ale increderii in sine

 
7 obiceiuri ale increderii in sine Inainte de a deprinde noi obiceiuri trebuie sa renunti la vechile obiceiuri. Exista 7 obiceiuri esentiale pe care trebuie sa le stapanesti. Dupa ce faci toate aceste lucruri, nu te vei mai gandi la obtinerea unei increderi in sine puternice, ci aceasta devine o parte ta ca persoana. Atunci cand se intampla acest lucru, te vei simti in mod natural puternic, vei face din ce in ce mai putine alegeri gresite si actiunile tale te vor duce spre realizari tot mai mari. ...
 
 
Ultimul articol video

Introducere in reflexologie [video]

 
Reflexologia este o practica veche de vindecare si metoda alternativa si moderna de ingrijire a sanatatii. Desi aceasta practica a fost recunoscuta la nivel global ca o forma viabila de vindecare de mai multi ani, numai recent reflexologia a devenit cunoscuta si acceptata in mai multe tari. ...
 
 
Ultimul articol carte

Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte]

 
Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte] In `Pescarusul Jonathan Livingston` vom intalni o pasare care vrea sa se uite dincolo de viata normala, care pentru o pasare inseamna a manca, a dormi si a se reproduce. Aceasta pasare vrea sa zboare cat mai sus si mai rapid si sa faca cele mai indraznete miscari. Richard Bach stia, evident, o multime de lucruri despre aviatie si fascinatia acestuia este evidenta in carte. El reuseste sa impleteasca intr-un mod extrem de armonios domeniul aviatiei, aerodinamica, spiritualitatea si intrebarile de genul "de ce suntem aici" intr-o tesatura diafana si vesnic actuala ...
 
 
 
close

Te rugam sa te loghezi pentru a putea folosi aceasta optiune

 
User:
 
Parola:
 
 
Am uitat parola >>>