Despre geneza Universului  

print
 
Despre geneza Universului

"Prin spatiu, Universul ma cuprinde, ma inghite ca pe un punct, prin gandire il cuprind eu." - Blaise Pascal

Cum a luat nastere Universul? Suntem singuri in galaxie? Cat de vechi sunt originile Pamantului? Cate stele exista? Dar planete? Cu ce ne ajuta sa stim asta? La ce ne foloseste cunoasterea teoriei Big Bang-ului?

Lista cu intrebari despre Univers este destul de lunga. Insa, ca sa avem un punct de pornire, ne vom opri asupra genezei Universului. Te-ai intrebat vreodata cum a luat nastere acesta? Din ce? Care sunt elementele care il compun? Care sunt principiile care stau la baza formarii Universului?

Ei bine, oamenii de stiinta sustin ca Universul a luat nastere in urma unei asa numite teorii ce poarta numele de Big Bang. Aceasta s-ar putea traduce prin « teoria expansiunii » pentru ca cercetarile in domeniu si mai toate studiile stiintifice sustin afirmatia conform careia Universul, inca de la inceputurile sale, de la stadiul de particula primordiala, este in continua extindere.
Aceasta expansiune se pare ca este uniforma, din toate punctele de vedere.

« Data de nastere » estimativa a Universului pare sa fie acum 13,73 de miliarde de ani in urma. Exista numeroase teorii despre cum a luat nastere acesta, insa cea mai recunoscuta este Teoria Big Bang-ului. Universul este in continua schimbare sau in continua transformare. Indiferent de calea incotro se indreapta, va ridica intotdeauna semne de intrebare cu privire la geneza sa, la conditiile pe care le ofera formelor de viata si la necunoscutele sale.

In ceea ce priveste existenta noastra in Univers ca unici locuitori ai acestuia, studii recente realizate intr-o prestigioasa universitate din Anglia, releva faptul ca exista sanse mari ca Terra sa fie singura planeta care sa ofere conditii propice formelor de viata inteligente. Desi exista si alte planete cu climat aproape asemanator Terrei, existenta unor forme de viata pe aceste planete este foarte putin probabila. Pamantul este, conform tuturor cercetarilor, singura planeta care ofera conditiile necesare formelor de viata cum suntem noi, oamenii.

Desi suntem pana la acest moment singurii din galaxia noastra, exista totusi diversitate. Exista planete si corpuri ceresti care formeaza aceasta diversitate. Pamantul, planetele, stelele si restul corpurilor ceresti formeaza o diversitate care nu va inceta niciodata sa ofere subiecte de cercetare oamenilor de stiinta sau sa surprinda prin dinamismul lor.

Cu toate acestea, este, cred, hazardat sa afirmam ca aceasta forma de viata pe care o experimentam noi acum pe Terra este singura care exista. Poate ca simturile noastre pamantene nu permit perceperea a ceea ce este dincolo de ele, iar formele de viata sau de existenta sunt mult mai subtile decat putem sa le observam noi. De la particula primordiala evoluam continuu in acest Univers.

 
Subiectul:   univers, unitate Categoria:   spiritualitate Data: 2011-03-26
 
Autor:          alexandra

"Dezvoltarea personala este o arta. Este arta de a te desavarsi pe tine insuti ca propria creatie. Imi place sa scriu si sa impartasesc din gandurile mele celor care au nevoie de ele. Geniul exista pentru a fi daruit. Fac acest lucru prin ceea ce scriu, sa daruiesc o particica din mine in fiecare articol."

 
Disclaimer :

Autorii acestui site, in afara de cazurile specificate in mod expres, nu sunt medici, psihologi sau terapeuti, nu se prezinta astfel si nu se substituie persoanelor cu studii autorizate in domeniu. Ca urmare materialele de pe acest site au scop strict de informare si sunt destinate exclusiv dezvoltarii personale, si nu diagnosticului, tratarii sau vindecarii unor situatii patologice. Teoriile, ideile si aplicatiile prezentate sunt viziunea personala a autorilor si nu pot substitui in nici un fel consultatiile de specialitate. Fiecare vizitator al site-ului este responsabil pentru propriile idei, propriile decizii, propriul confort fizic, emotional, mental si spiritual. Iti recomandam sa nu aplici nimic ce ti-ar putea aduce suferinta fizica, mentala, emotionala, spirituala. Utilizeaza doar ce ti se pare a fi util pentru tine, si ignora restul.

Comenteaza articolul

Nume:
 
Email:
 
Website:
 
Comentariu:
 
Cod de validare:
 

 

Recomanda articolul :

 
Email(uri)* :
Mesaj :
*Introduceti adresele de email separate prin virgule
 
Trimite Anuleaza
 

 

Mai multe articole text»


Din aceeasi categorie

Cum iti evaluezi gradul de dezvoltare spirituala
 
Cum iti evaluezi gradul de dezvoltare spirituala Cand pornesti pe un drum spiritual, uneori, simti nevoia sa te opresti si sa te intrebi cit de mult ai parcurs din acel drum si la ce nivel te afli. Exista citeva astfel de "borne" care iti pot da o idee depre locul in care te afli pe drumul tau. ...
 
Fructe proaspete in cosmetica
 
Fructe proaspete in cosmetica Fructele iti pot reda stralucirea pierduta si pot face minuni cu tenul tau. Iata cinci fructe proaspete care sunt foarte bune in cosmetica si care iti pot face pielea sa radieze si nu numai. ...
 
E V E N I M E N T E - unde mergi
 
M A G A Z I N - produse pentru o viata mai frumoasa
 
Login
 
 
Ultima carte

Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte]

 
Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte] In `Pescarusul Jonathan Livingston` vo ...
 
 
 
Ultimul articol text

7 obiceiuri ale increderii in sine

 
7 obiceiuri ale increderii in sine Inainte de a deprinde noi obiceiuri trebuie sa renunti la vechile obiceiuri. Exista 7 obiceiuri esentiale pe care trebuie sa le stapanesti. Dupa ce faci toate aceste lucruri, nu te vei mai gandi la obtinerea unei increderi in si ...
 
 
 
Reclama 6
 
 
 
Reclama 7
 
 
 
Ultimul articol video

Introducere in reflexologie [video]

 
Reflexologia este o practica veche de  ...
 
 
 
R A D I O -muzica pentru suflet
 
Reclama 8
 
 
 
 
 
Ultimul articol text

7 obiceiuri ale increderii in sine

 
7 obiceiuri ale increderii in sine Inainte de a deprinde noi obiceiuri trebuie sa renunti la vechile obiceiuri. Exista 7 obiceiuri esentiale pe care trebuie sa le stapanesti. Dupa ce faci toate aceste lucruri, nu te vei mai gandi la obtinerea unei increderi in sine puternice, ci aceasta devine o parte ta ca persoana. Atunci cand se intampla acest lucru, te vei simti in mod natural puternic, vei face din ce in ce mai putine alegeri gresite si actiunile tale te vor duce spre realizari tot mai mari. ...
 
 
Ultimul articol video

Introducere in reflexologie [video]

 
Reflexologia este o practica veche de vindecare si metoda alternativa si moderna de ingrijire a sanatatii. Desi aceasta practica a fost recunoscuta la nivel global ca o forma viabila de vindecare de mai multi ani, numai recent reflexologia a devenit cunoscuta si acceptata in mai multe tari. ...
 
 
Ultimul articol carte

Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte]

 
Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte] In `Pescarusul Jonathan Livingston` vom intalni o pasare care vrea sa se uite dincolo de viata normala, care pentru o pasare inseamna a manca, a dormi si a se reproduce. Aceasta pasare vrea sa zboare cat mai sus si mai rapid si sa faca cele mai indraznete miscari. Richard Bach stia, evident, o multime de lucruri despre aviatie si fascinatia acestuia este evidenta in carte. El reuseste sa impleteasca intr-un mod extrem de armonios domeniul aviatiei, aerodinamica, spiritualitatea si intrebarile de genul "de ce suntem aici" intr-o tesatura diafana si vesnic actuala ...
 
 
 
close

Te rugam sa te loghezi pentru a putea folosi aceasta optiune

 
User:
 
Parola:
 
 
Am uitat parola >>>