Despre Ayurveda 

print
 
Despre Ayurveda

Ayurveda este un sistem holistic de medicina din India, care foloseste un model constitutional. Scopul sau este de a oferi indrumare in ceea ce priveste produsele alimentare si stilul de viata, astfel incat oamenii sanatosi sa se mentina, iar cei cu probleme in sanatate sa si le imbunatateasca.

Semnificatia cuvantului "Ayurveda"

Ayurveda este alcatuita din doua cuvinte sanscrite. "Ayu" inseamna viata si "Veda" inseamna cunoastere. Ayurveda este pentru a sti despre viata. Cu toate acestea, pentru a intelege pe deplin scopul Ayurveda, trebuie sa definim mai intai "ayu", sau viata. "Ayu" este alcatuita din patru parti esentiale: combinatia mintii, corpului, simturilor si a sufletului.

In Ayurveda exista mai multe aspecte, care sunt destul de unice:

- Recomandarile sale vor fi diferite pentru fiecare persoana in parte, cu privire la tipul de alimentatie si stilul de viata pe care acesta ar trebuie sa il urmeze, pentru a fi complet sanatos. Acest lucru se datoreaza utilizarii modelului constitutional.
- Absolut orice in Ayurveda este validat prin observare, cercetare, examinare directa si cunostinte derivate din textele antice.
- Se intelege ca existe anumite forte energetice (Tridoshas) care influenteaza natura si fiintele umane.
- In Ayurveda se crede ca exista o legatura puternica intre minte si corp, si de aceea exista o varietate de informatii cu privire la aceasta relatie.

Ayurveda - Origine


Ayurveda este un sistem complicat de vindecare, care a fost initiat in India cu mii de ani in urma. Cartile vechi de intelepciune, pe numele Veda,  prezinta anumite dovezi istorice cu referire la Ayurveda. In Rig Veda au fost mentionate aproape 60 de solutii care ar putea fi folosite pentru a ajuta o persoana sa depaseasca diverse afectiuni.

Rig Veda a fost scris acum 6.000 de ani, iar Ayurveda se crede ca a existat chiar mai mult decat atat. Ayurveda nu este doar un sistem medical, ci este stiinta vietii. Cu totii suntem o parte integranta a naturii.  Asa cum animalele si plantele traiesc in armonie cu natura si utilizeaza legile naturii pentru a crea sanatate si echilibru in fiintele lor, si noi aderam la aceleasi principii.

Ayurveda este un sistem care ajuta la mentinerea sanatatii unei persoane prin utilizarea principiilor inerente ale naturii, de a aduce individul inapoi in echilibru cu sinele lui adevarat. In esenta, Ayurveda a existat inca de la inceputul timpului, deoarece am fost intotdeauna guvernati de legile naturii.

O persoana care intelege ca este un individ unic, aceasta permite sistemului Ayurveda sa abordeze nu doar problemele specifice de sanatate, ci de asemenea sa ii ofera explicatia de ce o persoana raspunde diferit fata de alta.

 
Subiectul:   ayurveda Categoria:   corp Data: 2011-05-24
 
Autor:          iuliana s.

"Dezvoltarea personala este importanta pentru fiecare dintre noi deoarece sunt multe lucruri esentiale despre care nimeni nu ne invata la scoala, lucruri pe care trebuie sa le invatam singuri, pas cu pas..."

 
Disclaimer :

Autorii acestui site, in afara de cazurile specificate in mod expres, nu sunt medici, psihologi sau terapeuti, nu se prezinta astfel si nu se substituie persoanelor cu studii autorizate in domeniu. Ca urmare materialele de pe acest site au scop strict de informare si sunt destinate exclusiv dezvoltarii personale, si nu diagnosticului, tratarii sau vindecarii unor situatii patologice. Teoriile, ideile si aplicatiile prezentate sunt viziunea personala a autorilor si nu pot substitui in nici un fel consultatiile de specialitate. Fiecare vizitator al site-ului este responsabil pentru propriile idei, propriile decizii, propriul confort fizic, emotional, mental si spiritual. Iti recomandam sa nu aplici nimic ce ti-ar putea aduce suferinta fizica, mentala, emotionala, spirituala. Utilizeaza doar ce ti se pare a fi util pentru tine, si ignora restul.

Comenteaza articolul

Nume:
 
Email:
 
Website:
 
Comentariu:
 
Cod de validare:
 

 

Recomanda articolul :

 
Email(uri)* :
Mesaj :
*Introduceti adresele de email separate prin virgule
 
Trimite Anuleaza
 

 

Mai multe articole text»


Din aceeasi categorie

Mai mult curaj in pat
 
Pasirea in afara zonei de confort poate fi exact ceea iti trebuie pentru a iti implini dorintele, a te apropria de partener si de a reimprospata relatia. ...
 
David Murdock - Strategii pentru longevitate
 
David Murdock - Strategii pentru longevitate David Murdock este unul dintre cei mai bogati oameni din lume, aflandu-se pe locul 374 in revista Forbes. Este presedintele unei companii pe nume "Dole Foods" si la cei 87 de ani ai sai, el se bucura de o sanatate zdravana, de energie si creativitate mentala ca cineva mai tanar decat el cu cateva decenii. ...
 
E V E N I M E N T E - unde mergi
 
M A G A Z I N - produse pentru o viata mai frumoasa
 
Login
 
 
Ultima carte

Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte]

 
Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte] In `Pescarusul Jonathan Livingston` vo ...
 
 
 
Ultimul articol text

7 obiceiuri ale increderii in sine

 
7 obiceiuri ale increderii in sine Inainte de a deprinde noi obiceiuri trebuie sa renunti la vechile obiceiuri. Exista 7 obiceiuri esentiale pe care trebuie sa le stapanesti. Dupa ce faci toate aceste lucruri, nu te vei mai gandi la obtinerea unei increderi in si ...
 
 
 
Reclama 6
 
 
 
Reclama 7
 
 
 
Ultimul articol video

Introducere in reflexologie [video]

 
Reflexologia este o practica veche de  ...
 
 
 
R A D I O -muzica pentru suflet
 
Reclama 8
 
 
 
 
 
Ultimul articol text

7 obiceiuri ale increderii in sine

 
7 obiceiuri ale increderii in sine Inainte de a deprinde noi obiceiuri trebuie sa renunti la vechile obiceiuri. Exista 7 obiceiuri esentiale pe care trebuie sa le stapanesti. Dupa ce faci toate aceste lucruri, nu te vei mai gandi la obtinerea unei increderi in sine puternice, ci aceasta devine o parte ta ca persoana. Atunci cand se intampla acest lucru, te vei simti in mod natural puternic, vei face din ce in ce mai putine alegeri gresite si actiunile tale te vor duce spre realizari tot mai mari. ...
 
 
Ultimul articol video

Introducere in reflexologie [video]

 
Reflexologia este o practica veche de vindecare si metoda alternativa si moderna de ingrijire a sanatatii. Desi aceasta practica a fost recunoscuta la nivel global ca o forma viabila de vindecare de mai multi ani, numai recent reflexologia a devenit cunoscuta si acceptata in mai multe tari. ...
 
 
Ultimul articol carte

Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte]

 
Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte] In `Pescarusul Jonathan Livingston` vom intalni o pasare care vrea sa se uite dincolo de viata normala, care pentru o pasare inseamna a manca, a dormi si a se reproduce. Aceasta pasare vrea sa zboare cat mai sus si mai rapid si sa faca cele mai indraznete miscari. Richard Bach stia, evident, o multime de lucruri despre aviatie si fascinatia acestuia este evidenta in carte. El reuseste sa impleteasca intr-un mod extrem de armonios domeniul aviatiei, aerodinamica, spiritualitatea si intrebarile de genul "de ce suntem aici" intr-o tesatura diafana si vesnic actuala ...
 
 
 
close

Te rugam sa te loghezi pentru a putea folosi aceasta optiune

 
User:
 
Parola:
 
 
Am uitat parola >>>