De ce esueaza oamenii inteligenti 

print
 
De ce esueaza oamenii inteligenti

Lista motivelor pentru care esuaza oamenii inteligenti este extrasa din cartea "In cautarea mintii umane" scrisa de R. Sternberg.

1. Lipsa de motivatie. Un talent este irelevant daca o persoana nu este motivata sa il foloseasca ca atare. Motivarea poate fi externa prin aprobarea sociala, sau interna prin satisfactia ce vine din sentimental de munca bine facuta. Sursele externe tind sa fie trecatoare, pe cand sursele interne tind sa produca performanta pe termen lung.

2. Lipsa de control asupra impulsurilor. Impulsivitatea obisnuita devine un impediment in obtinerea unei performante optime. Unele persoane nu isi folosesc resursele intelectuale pe deplin pentru a rezolva o problema, in schimb folosesc prima solutie care le vine in minte.

3. Lipsa de perseveranta. Unii oameni renunta prea usor, in timp ce altii sunt in imposibilitatea de a se opri chiar si atunci cand cautarea va fi in mod evident inutila.

4. Utilizarea abilitatilor in mod gresit. Este posibil ca oamenii sa nu isi foloseasca abilitatile potrivite pentru sarcinile in care sunt angajati.

5. Incapacitatea de a transforma gandurile in actiune. Unele persoane par a fi ingropate in gandire. Desi acestea au idei bune, rareori par capabile sa faca ceva cu ele.

6. Lipsa de orientare a produsului. Unii oameni par a fi mai preocupati de proces decat de rezultatul activitatii.

7. Incapacitatea de a finaliza sarcinile. Pentru unii oameni, nimic nu se apropie de sfarsit. Probabil este frica de ceea ce ar face mai departe, sau teama de a deveni fara speranta implicati in detaliu.

8. Imposibilitatea de a initia ceva. Unele persoane nu vor sau nu pot sa initieze un proiect. Acest lucru poate fi cauzat de indecizie sau teama de angajament.

9. Teama de esec. Oamenii nu pot ajunge la performante de varf, deoarece ei evita incercarile cu adevarat importante in viata.

10. Amanare. Unele persoane nu sunt in masura sa actioneze fara presiune. Acestia vor cauta sa faca lucrurile minore pentru a le amana pe cele cu adevarat importante.

11. Atribuire gresita a vinei. Unii oameni dau vina pe ei chiar si pentru cele mai mici incidente, in timp ce unii dau vina pe altii.

12. Auto-mila excesiva. Unii oameni petrec mai mult timp plangandu-si de mila, in loc sa faca un efort pentru a depasi problema.

13. Dependenta excesiva. Unii oameni se asteapta ca ceilalti sa faca pentru ei ceea ce ar trebui sa faca ei insisi.

14. Dificultati personale. Unii oameni permit dificultatilor personale sa interfereze extrem in activitatea lor. In timpul vietii, ne putem astepta la bucurii reale dar si la necazuri la fel de reale. Mentinerea unei perspective corecte este deseori dificila.

15. Distractibilitati si lipsa de concentrare. Chiar si unele persoane foarte inteligente au deschideri foarte scurte de atentie.

16. Diseminarea prea putina sau prea multa. Preluarea prea multor activitati poate avea ca rezultat risipirea energiei in mai multe directii si ca atare, nici o activitate nu va fi finalizata la timp. Daca preiei prea putine activitati poate duce de asemenea, la ratarea unor oportunitati si niveluri reduse de finalizare.

17. Incapacitatea de a intelege recompensa intarziata. Unele persoane se recompenseaza sau sunt rasplatiti de catre altii pentru finalizarea unor sarcini mici, evitand in acelasi timp sarcini mai mari, care i-ar face sa castige recompense mai mari.

18. Incapacitatea de a vedea padurea de copaci. Unii oameni devin obsedati de detalii si sunt fie ostili sau incapabili sa vada imaginea de ansamblu in proiectele lor.

19. Lipsa de echilibru intre gandirea critica, analitica, si gandirea creativa si sintetica. Este important pentru oameni sa invete ce fel de gandire este asteptata de la ei in fiecare tip de situatie.

20. Prea putina sau prea multa incredere in sine. Lipsa de incredere in sine poate stirbi capacitatea unei persoane de a finaliza proiecte. In schimb, persoanele cu prea multa incredere in sine s-ar putea sa nu stie cand sa admita ca au gresit sau cand au nevoie de auto-imbunatatire.

 
Subiectul:   succes Categoria:   succes, cariera, bani Data: 2011-09-06
 
Autor:          iuliana s.

"Dezvoltarea personala este importanta pentru fiecare dintre noi deoarece sunt multe lucruri esentiale despre care nimeni nu ne invata la scoala, lucruri pe care trebuie sa le invatam singuri, pas cu pas..."

 
Disclaimer :

Autorii acestui site, in afara de cazurile specificate in mod expres, nu sunt medici, psihologi sau terapeuti, nu se prezinta astfel si nu se substituie persoanelor cu studii autorizate in domeniu. Ca urmare materialele de pe acest site au scop strict de informare si sunt destinate exclusiv dezvoltarii personale, si nu diagnosticului, tratarii sau vindecarii unor situatii patologice. Teoriile, ideile si aplicatiile prezentate sunt viziunea personala a autorilor si nu pot substitui in nici un fel consultatiile de specialitate. Fiecare vizitator al site-ului este responsabil pentru propriile idei, propriile decizii, propriul confort fizic, emotional, mental si spiritual. Iti recomandam sa nu aplici nimic ce ti-ar putea aduce suferinta fizica, mentala, emotionala, spirituala. Utilizeaza doar ce ti se pare a fi util pentru tine, si ignora restul.

Comenteaza articolul

Nume:
 
Email:
 
Website:
 
Comentariu:
 
Cod de validare:
 

 

Recomanda articolul :

 
Email(uri)* :
Mesaj :
*Introduceti adresele de email separate prin virgule
 
Trimite Anuleaza
 

 

Mai multe articole text»


Din aceeasi categorie

Schimbare din impuls ... cu prudenta?
 
Schimbare din impuls ... cu prudenta? Te-ai intrebat vreodata care este pretul schimbarii? Cat de scump platim o schimbare nascuta din impuls? Ce avem de pierdut? Relatii, prietenie, angajamente. Si nu numai atat. Schimbarile pe care le facem din impuls ne afecteaza si pe noi insine, nu numai relatiile cu ceilalti. Putem plati din greu aceste schimbari care ne afecteaza fizic, psihic, moral, social. ...
 
Reusita- poti realiza ceea ce iti propui
 
Reusita- poti realiza ceea ce iti propui Suntem inconjurati de oameni care ne spun "Da, poti!" sau "Nu vei reusi niciodata!". Fiecare dintre aceste "incurajari" ne influenteaza viata. Cum poti reusi in pofida descurajarilor celor din jur? Cum iti poti urma visul desi ceilalti nu il vad ca pe ceva realizabil? Cum poti atinge teluri inalte cand totul pare sa fie potrivnic? Constientizand puterea gandurilor tale! ...
 
E V E N I M E N T E - unde mergi
 
M A G A Z I N - produse pentru o viata mai frumoasa
 
Login
 
 
Ultima carte

Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte]

 
Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte] In `Pescarusul Jonathan Livingston` vo ...
 
 
 
Ultimul articol text

7 obiceiuri ale increderii in sine

 
7 obiceiuri ale increderii in sine Inainte de a deprinde noi obiceiuri trebuie sa renunti la vechile obiceiuri. Exista 7 obiceiuri esentiale pe care trebuie sa le stapanesti. Dupa ce faci toate aceste lucruri, nu te vei mai gandi la obtinerea unei increderi in si ...
 
 
 
Reclama 6
 
 
 
Reclama 7
 
 
 
Ultimul articol video

Introducere in reflexologie [video]

 
Reflexologia este o practica veche de  ...
 
 
 
R A D I O -muzica pentru suflet
 
Reclama 8
 
 
 
 
 
Ultimul articol text

7 obiceiuri ale increderii in sine

 
7 obiceiuri ale increderii in sine Inainte de a deprinde noi obiceiuri trebuie sa renunti la vechile obiceiuri. Exista 7 obiceiuri esentiale pe care trebuie sa le stapanesti. Dupa ce faci toate aceste lucruri, nu te vei mai gandi la obtinerea unei increderi in sine puternice, ci aceasta devine o parte ta ca persoana. Atunci cand se intampla acest lucru, te vei simti in mod natural puternic, vei face din ce in ce mai putine alegeri gresite si actiunile tale te vor duce spre realizari tot mai mari. ...
 
 
Ultimul articol video

Introducere in reflexologie [video]

 
Reflexologia este o practica veche de vindecare si metoda alternativa si moderna de ingrijire a sanatatii. Desi aceasta practica a fost recunoscuta la nivel global ca o forma viabila de vindecare de mai multi ani, numai recent reflexologia a devenit cunoscuta si acceptata in mai multe tari. ...
 
 
Ultimul articol carte

Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte]

 
Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte] In `Pescarusul Jonathan Livingston` vom intalni o pasare care vrea sa se uite dincolo de viata normala, care pentru o pasare inseamna a manca, a dormi si a se reproduce. Aceasta pasare vrea sa zboare cat mai sus si mai rapid si sa faca cele mai indraznete miscari. Richard Bach stia, evident, o multime de lucruri despre aviatie si fascinatia acestuia este evidenta in carte. El reuseste sa impleteasca intr-un mod extrem de armonios domeniul aviatiei, aerodinamica, spiritualitatea si intrebarile de genul "de ce suntem aici" intr-o tesatura diafana si vesnic actuala ...
 
 
 
close

Te rugam sa te loghezi pentru a putea folosi aceasta optiune

 
User:
 
Parola:
 
 
Am uitat parola >>>