Cuvintele de putere 

print
 
Cuvintele de putere

Metoda

-Amplifica efectul unui verb prin folosirea unui adverb care intensifica sensul si mai ales continutul emotional.

-Foloseste intensificatorul pentru a sugera subtil la alte persoane ce emotii ar trebui sa simta.

-In acelasi mod, poti utiliza, de asemenea, adverbe pentru a atenua si a reduce continutul natural emotional al unui verb.

Exemplu:
Asta este foarte interesant. (intensificatoare de baza)
Asta este foarte, foarte interesant. (repetitie pentru a spori efectul)
Asta este extrem de interesant. (sugereaza raspuns extrem)
Asta este uimitor de interesant. (sugereaza uimirea)
Asta este teribil de interesant. (sugereaza a fi speriat)
Asta este destul de interesant. (reduce intensitatea)
Asta este un pic interesant. (reduce intensitatea)

Discutie

Intensificatorul de baza este "foarte" si poate fi folosit cu multe verbe. Alte intensificatoare de multe ori au acelasi inteles ca fiind "foarte", dar utilizarea diferitelor forme de intensificatoare includ: foarte, cu adevarat, extrem, remarcabil, fantastic etc.

Sugerand ce sa simta

- Intensificatoare de multe ori sugereaza subtil celorlalte persoane ceea ce sa simta. Prin numirea emotiilor prin adverb, celelalte persoane trebuie sa ia in considerare aceasta emotie si, prin urmare, sa inceapa sa o simta.

- Deoarece adverbul nu este subiect sau verb, acesta nu este la fel de observat si din aceasta cauza aceste sugestii pot trece de filtrele constiintei sau chair si ale subconstientului.

De-intensificare

Asa cum intensificatoarele cresc emotiile, acelasi efect se poate face in sens invers, in cazul in care nivelul natural al emotiei implicate de un adverb poate fi redus. Acest lucru poate fi facut in mod deliberat pentru a se aplana o situatie. De asemenea, poate aparea intr-un limbaj neglijent, in cazul in care cauti sa eviti sa spui ceva care ar supara o alta persoana si, prin urmare, sfarsesti prin a face declaratii foarte slabe, care au o sansa mica de a schimba mintea cuiva.

Imprumut de la negativ
Exista un model curios de intensificatoare care folosesc cuvinte negative ca sa-si intensifice verbele pozitive. Aceste cuvinte sunt: groaznic, ingrozitor, teama, teribil, ridicol, nebunesc, dezgustator, hidos etc.

Exemplu:
Ea este cumplit de frumoasa.
Ce idee nebunesc de buna!

Ceea ce se intampla aici este faptul ca multe emotii puternice sunt negative, astfel incat folosirea lor intr-un context pozitiv imprumuta intensitatea de emotie, in timp ce indicii contextuali arata ca sensul real este pozitiv. Un efect suplimentar este ca prin combinarea cuvintelor negative si pozitive in aceeasi propozitie creeaza confuzie, care de asemenea, adauga emotie.

Un fapt curios cu privire la aceasta utilizare este ca se gaseste in mod frecvent in exprimarea celor din clasa superioara a poporului britanic. Ce lucru ridicol de interesant!

De-intensificare de intensificare

Uneori, intensificarea se face in mod deliberat, dar cu intentia opusa. Aceasta utilizare a sarcasmului se poate face impotriva unei alte persoane sau poate fi utilizata intr-un sens mai ironic cu privire la situatie.

Exemplu: Oh, foarte inteligent! ( De fapt, inseamna mai degraba prost)

 
Subiectul:   comunicare Categoria:   minte si emotii Data: 2011-09-06
 
Autor:          iuliana s.

"Dezvoltarea personala este importanta pentru fiecare dintre noi deoarece sunt multe lucruri esentiale despre care nimeni nu ne invata la scoala, lucruri pe care trebuie sa le invatam singuri, pas cu pas..."

 
Disclaimer :

Autorii acestui site, in afara de cazurile specificate in mod expres, nu sunt medici, psihologi sau terapeuti, nu se prezinta astfel si nu se substituie persoanelor cu studii autorizate in domeniu. Ca urmare materialele de pe acest site au scop strict de informare si sunt destinate exclusiv dezvoltarii personale, si nu diagnosticului, tratarii sau vindecarii unor situatii patologice. Teoriile, ideile si aplicatiile prezentate sunt viziunea personala a autorilor si nu pot substitui in nici un fel consultatiile de specialitate. Fiecare vizitator al site-ului este responsabil pentru propriile idei, propriile decizii, propriul confort fizic, emotional, mental si spiritual. Iti recomandam sa nu aplici nimic ce ti-ar putea aduce suferinta fizica, mentala, emotionala, spirituala. Utilizeaza doar ce ti se pare a fi util pentru tine, si ignora restul.

Comenteaza articolul

Nume:
 
Email:
 
Website:
 
Comentariu:
 
Cod de validare:
 

 

Recomanda articolul :

 
Email(uri)* :
Mesaj :
*Introduceti adresele de email separate prin virgule
 
Trimite Anuleaza
 

 

Mai multe articole text»


Din aceeasi categorie

Traieste cu pasiune!
 
Traieste cu pasiune! Ce inseamna a trai cu pasiune? Inseamna a te bucura de fiecare clipa, de fiecare oportunitate, a privi fiecare lucru marunt in toata frumusetea lui, a aprecia natura, pe cei din jur, pe cei dragi, familia, relatiile. Mai inseamna si a-ti recunoaste propriile calitati si sentimente sau a te bucura de tot ceea ce te inconjoara. ...
 
Mituri si conceptii gresite despre hipnoza
 
Mituri si conceptii gresite despre hipnoza Fie ca vrei sa inveti cum sa devii un hipnotizator sau te gandesti sa consulti unul pentru ajutor, este important sa ai o idee clara despre ceea ce este hipnoza dar si ceea ce nu este. Multi oameni au conceptii gresite in legatura cu hipnoza, care au fost alimentate de filme, spectacole de comedie si multe alte forme de mass-media. ...
 
E V E N I M E N T E - unde mergi
 
M A G A Z I N - produse pentru o viata mai frumoasa
 
Login
 
 
Ultima carte

Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte]

 
Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte] In `Pescarusul Jonathan Livingston` vo ...
 
 
 
Ultimul articol text

7 obiceiuri ale increderii in sine

 
7 obiceiuri ale increderii in sine Inainte de a deprinde noi obiceiuri trebuie sa renunti la vechile obiceiuri. Exista 7 obiceiuri esentiale pe care trebuie sa le stapanesti. Dupa ce faci toate aceste lucruri, nu te vei mai gandi la obtinerea unei increderi in si ...
 
 
 
Reclama 6
 
 
 
Reclama 7
 
 
 
Ultimul articol video

Introducere in reflexologie [video]

 
Reflexologia este o practica veche de  ...
 
 
 
R A D I O -muzica pentru suflet
 
Reclama 8
 
 
 
 
 
Ultimul articol text

7 obiceiuri ale increderii in sine

 
7 obiceiuri ale increderii in sine Inainte de a deprinde noi obiceiuri trebuie sa renunti la vechile obiceiuri. Exista 7 obiceiuri esentiale pe care trebuie sa le stapanesti. Dupa ce faci toate aceste lucruri, nu te vei mai gandi la obtinerea unei increderi in sine puternice, ci aceasta devine o parte ta ca persoana. Atunci cand se intampla acest lucru, te vei simti in mod natural puternic, vei face din ce in ce mai putine alegeri gresite si actiunile tale te vor duce spre realizari tot mai mari. ...
 
 
Ultimul articol video

Introducere in reflexologie [video]

 
Reflexologia este o practica veche de vindecare si metoda alternativa si moderna de ingrijire a sanatatii. Desi aceasta practica a fost recunoscuta la nivel global ca o forma viabila de vindecare de mai multi ani, numai recent reflexologia a devenit cunoscuta si acceptata in mai multe tari. ...
 
 
Ultimul articol carte

Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte]

 
Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte] In `Pescarusul Jonathan Livingston` vom intalni o pasare care vrea sa se uite dincolo de viata normala, care pentru o pasare inseamna a manca, a dormi si a se reproduce. Aceasta pasare vrea sa zboare cat mai sus si mai rapid si sa faca cele mai indraznete miscari. Richard Bach stia, evident, o multime de lucruri despre aviatie si fascinatia acestuia este evidenta in carte. El reuseste sa impleteasca intr-un mod extrem de armonios domeniul aviatiei, aerodinamica, spiritualitatea si intrebarile de genul "de ce suntem aici" intr-o tesatura diafana si vesnic actuala ...
 
 
 
close

Te rugam sa te loghezi pentru a putea folosi aceasta optiune

 
User:
 
Parola:
 
 
Am uitat parola >>>