Cuvinte prin care putem schimba lumea 

print
 
Cuvinte prin care putem schimba lumea

Lumea din jurul nostru poate fi schimbata prin intermediul cuvintelor. Important este ce cuvinte folosim in fiecare zi, pentru a ne schimba perceptia asupra vietii. Iata cateva dintre cele mai importante:

Dragoste - prin intermediul acestui sentiment atat de puternic putem schimba lumea si ne putem schimba pe noi insine. Dragostea este cel mai frumos sentiment care ni s-a dat pentru a trai in armonie cu tot ceea ce ne inconjoara si cu noi insine. Dragostea de natura, dragostea de parinti, dragostea de sine sunt doar cateva tipuri de dragoste cu care am fost inzestrati si care ne pot ajuta sa schimbam lumea.

Credinta - a crede este important. Nu conteaza in ce credem, atata timp cat credinta noastra aduce binele pentru noi si pentru ceilalti. Putem crede in Divinitate sau in noi insine. Si Divinitatea si noi, putem schimba lumea.

Bucurie - lumea ar trebui sa fie un loc in care toti sa aiba posibilitatea de a se bucura. Noi putem schimba asta. Chiar daca ajutam doar cativa oameni si chiar daca puterile ne sunt limitate, a aduce bucurie pe chipul unui copil, inseamna a aduce bucurie in lume.

Zambet - un zambet atrage dupa sine alte zambete. Cum ar fi daca Pamantul ar zambi si noi toti am fi un zambet? Cu siguranta, lumea ar fi un loc mai bun.

Recunostinta - unii avem mai mult, altii mai putin. Nu suntem egali social, dar acest lucru nu ar trebui sa ne impiedice sa ne exprimam recunostinta. Experientele prin care trecem in viata sunt cele care ne cizeleaza si ne formeaza pe noi ca oameni. Nu conteaza cat de mult sau cat de putin avem, ci cat suntem de recunoscatori pentru tot ce avem.

Ascultare. Uneori suntem prea grabiti. Alteori ascultam superficial. Uneori ranim si alteori ignoram. Ce ar fi daca ne-am opri un pic din goana noastra nebuna prin viata si am asculta nevoile celorlalti, dorintele lor, visele lor, durerea lor? Le-am insenina viata, le-am lumina ziua si le-am alina sufletele. A-l asculta pe celalalt este cel mai mare gest pe care il putem face pentru cineva care are nevoie de noi. Si gestul ni se va intoarce cu siguranta.

Iertare - iertarea face mai mult decat orice bun pe care l-am putea primi sau oferi. Iertarea inseamna acceptare, intelegere si mai presus de orice eliberare. Ranchiuna, ura sau resentimentele nu fac altceva decat sa darame ceea ce cu greu construim. A ierta e gratis iar binele pe care iertarea il produce nu poate fi compensat de nimic altceva.

Compasiune - putem simti compasiune fata de ceilalti si ii putem ajuta sa treaca peste momente dificile. Ne putem pune in locul lor si putem simti ceea ce simt si ei. Aceasta se numeste empatie. Putem ajuta neconditionat si ajutorul ni se va intoarce inzecit.

Ajutor - noi toti avem nevoie de ajutor. Nu putem trai unii fara altii si lumea nu poate fi altfel decat cu ajutorul nostru. Indiferent de ce fel de ajutor este vorba, putem schimba ceva in vietile celorlalti. Efortul nostru va fi mereu rasplatit.

Incurajare - toti oamenii au nevoie de incurajare. Toti au nevoie de sustinere si de cineva care sa ii sustina atunci cand se prabusesc, atunci cand visele lor se naruie si aripile li se spulbera. Incurajandu-i pe ceilalti, putem construi o lume mai buna.

Cuvintele sunt cele care ne schimba pe noi, iar schimbandu-ne pe noi schimbam si lumea in care traim. Sa le folosim intelept!

 
Subiectul:   comunicare Categoria:   minte si emotii Data: 2010-04-15
 
Autor:          alexandra

"Dezvoltarea personala este o arta. Este arta de a te desavarsi pe tine insuti ca propria creatie. Imi place sa scriu si sa impartasesc din gandurile mele celor care au nevoie de ele. Geniul exista pentru a fi daruit. Fac acest lucru prin ceea ce scriu, sa daruiesc o particica din mine in fiecare articol."

 
Disclaimer :

Autorii acestui site, in afara de cazurile specificate in mod expres, nu sunt medici, psihologi sau terapeuti, nu se prezinta astfel si nu se substituie persoanelor cu studii autorizate in domeniu. Ca urmare materialele de pe acest site au scop strict de informare si sunt destinate exclusiv dezvoltarii personale, si nu diagnosticului, tratarii sau vindecarii unor situatii patologice. Teoriile, ideile si aplicatiile prezentate sunt viziunea personala a autorilor si nu pot substitui in nici un fel consultatiile de specialitate. Fiecare vizitator al site-ului este responsabil pentru propriile idei, propriile decizii, propriul confort fizic, emotional, mental si spiritual. Iti recomandam sa nu aplici nimic ce ti-ar putea aduce suferinta fizica, mentala, emotionala, spirituala. Utilizeaza doar ce ti se pare a fi util pentru tine, si ignora restul.

Comenteaza articolul

Nume:
 
Email:
 
Website:
 
Comentariu:
 
Cod de validare:
 

 

Recomanda articolul :

 
Email(uri)* :
Mesaj :
*Introduceti adresele de email separate prin virgule
 
Trimite Anuleaza
 

 

Mai multe articole text»


Din aceeasi categorie

Acceptandu-i pe ceilalti asa cum sunt
 
Acceptandu-i pe ceilalti asa cum sunt Acceptandu-i pe ceilalti exact asa cum sunt... nu facem altceva decat sa ne acceptam pe noi exact asa cum suntem. De cate ori nu am incercat sa ii schimbam pe cei din jur pentru a-i modela dupa nevoile noastre, dupa preferintele noastre, dupa dorintele noastre? De cate ori nu am vazut in ceilalti ceea ce noi nu putem fi? De cate ori nu am vazut in ceilalti ceea ce noi am putea fi si totusi nu suntem? De cate ori nu a ...
 
Discutiile cu ceilalti, un camp de lupta?
 
Discutiile cu ceilalti, un camp de lupta? Intre noi si cei cu care avem relatii de comunicare, de pilda un dialog, se creeaza legaturi si uneori contradictii in ceea ce priveste punctul nostru de vedere si modul in care incercam sa ni-l sustinem. De obicei, atunci cand stim ca avem de sustinut un dialog cu cineva este bine sa ne clarificam de la inceput ce fel de dialog vrem sa avem, ce vrem sa obtinem prin intermediul lui si care va fi tonalitatea prin care ...
 
E V E N I M E N T E - unde mergi
 
M A G A Z I N - produse pentru o viata mai frumoasa
 
Login
 
 
Ultima carte

Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte]

 
Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte] In `Pescarusul Jonathan Livingston` vo ...
 
 
 
Ultimul articol text

7 obiceiuri ale increderii in sine

 
7 obiceiuri ale increderii in sine Inainte de a deprinde noi obiceiuri trebuie sa renunti la vechile obiceiuri. Exista 7 obiceiuri esentiale pe care trebuie sa le stapanesti. Dupa ce faci toate aceste lucruri, nu te vei mai gandi la obtinerea unei increderi in si ...
 
 
 
Reclama 6
 
 
 
Reclama 7
 
 
 
Ultimul articol video

Introducere in reflexologie [video]

 
Reflexologia este o practica veche de  ...
 
 
 
R A D I O -muzica pentru suflet
 
Reclama 8
 
 
 
 
 
Ultimul articol text

7 obiceiuri ale increderii in sine

 
7 obiceiuri ale increderii in sine Inainte de a deprinde noi obiceiuri trebuie sa renunti la vechile obiceiuri. Exista 7 obiceiuri esentiale pe care trebuie sa le stapanesti. Dupa ce faci toate aceste lucruri, nu te vei mai gandi la obtinerea unei increderi in sine puternice, ci aceasta devine o parte ta ca persoana. Atunci cand se intampla acest lucru, te vei simti in mod natural puternic, vei face din ce in ce mai putine alegeri gresite si actiunile tale te vor duce spre realizari tot mai mari. ...
 
 
Ultimul articol video

Introducere in reflexologie [video]

 
Reflexologia este o practica veche de vindecare si metoda alternativa si moderna de ingrijire a sanatatii. Desi aceasta practica a fost recunoscuta la nivel global ca o forma viabila de vindecare de mai multi ani, numai recent reflexologia a devenit cunoscuta si acceptata in mai multe tari. ...
 
 
Ultimul articol carte

Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte]

 
Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte] In `Pescarusul Jonathan Livingston` vom intalni o pasare care vrea sa se uite dincolo de viata normala, care pentru o pasare inseamna a manca, a dormi si a se reproduce. Aceasta pasare vrea sa zboare cat mai sus si mai rapid si sa faca cele mai indraznete miscari. Richard Bach stia, evident, o multime de lucruri despre aviatie si fascinatia acestuia este evidenta in carte. El reuseste sa impleteasca intr-un mod extrem de armonios domeniul aviatiei, aerodinamica, spiritualitatea si intrebarile de genul "de ce suntem aici" intr-o tesatura diafana si vesnic actuala ...
 
 
 
close

Te rugam sa te loghezi pentru a putea folosi aceasta optiune

 
User:
 
Parola:
 
 
Am uitat parola >>>