Cum sa traiesti in Tao 

print
 
Cum sa traiesti in Tao

Tao reprezinta frumusetea care vine din harul energiei Sursa care curge prin toate lucrurile. Tao nu este considerata  religie pentru ca spre deosebire de multe religii, Tao nu are nici un fel de reguli. Tao este o idee filosofica si spirituala care vine mai degraba cu sugestii, decat cu regulamente si dogme.

Tao nu are o descriere anume sau un nume, deoarece acesta este dincolo de orice descriere. Este atemporal si nemuritor si nu are nici o definitie. Tao este esenta tuturor lucrurilor, care sustine evolutia. Daca ceva are un nume, atunci nu este Tao.

Tao este o filosofie interesanta, care vine din China. Taoismul te duce din lumea ego-ului, iluziilor si farmecelor, in spiritualitatea naturii si sinele infinit. Cea mai buna reprezentare a lui Tao se poate gasi in cartea lui Lao Tzu, Tao Te Ching, care a fost scrisa cu aproximatie in anul 500 i.Hr. Lao Tzu - semnifica prin traducere "omul vechi". Aceasta carte este o lucrare fascinanta; la prima citire ar putea parea eliptica, insa contine invataturi dincolo de religie, filosofie si dogme.

Doar ego-ul nostru are nevoie sa defineasca anumite lucruri, sa discrimineze, sa cuantifice si sa masoare lucrurile pentru a crea un cadru de viata, in asa fel incat sa ne putem simti in siguranta si confortabil cu putinul pe care il intelegem. Actul de a defini viata iti limiteaza perceptia asupra acesteia.

Atunci cand esti capabil sa spui "nu vreau sa am dreptate, vreau doar sa fiu fericit", si astfel urmezi calea Tao, ceea ce ramane in urma este adunatura lucrurilor in care ai crezut si ego-ul tau care te-a facut sa crezi in ele. Ceea ce ramane este constientizarea adevarului pe care simturile tale le-au acoperit cat timp te lasai condus de ego. Apoi, iti vei recastiga viziunea, libertatea si bucuria.

Taoismul te invata sa te detasezi de emotiile lumii si a celor din jur, si te invata sa observi si sa te detasezi de propriile tale emotii. In procesul de invatare a detasarii de dorintele tale si  de anxietate, vei deveni mai transparent si tot mai putin o victima a propriei tale drame. Este ca si cand stai deasupra ta si privesti ce se intampla, mai degraba decat sa sustii intregul spectacol.

Tao iti indica un mod de gandire si de viata care sunt in legatura stransa cu modul nespus in care lucrurile sunt in ordinea lor naturala in Univers. Tao te ajuta sa experimentezi dincolo de gandirea si experienta realitatii a ceea ce este. Vezi ceea ce este, asa cum este.  Filosofia Tao este simplitate, dragoste si smerenie.

 
Subiectul:   tao Categoria:   spiritualitate Data: 2011-04-05
 
Autor:          iuliana s.

"Dezvoltarea personala este importanta pentru fiecare dintre noi deoarece sunt multe lucruri esentiale despre care nimeni nu ne invata la scoala, lucruri pe care trebuie sa le invatam singuri, pas cu pas..."

 
Disclaimer :

Autorii acestui site, in afara de cazurile specificate in mod expres, nu sunt medici, psihologi sau terapeuti, nu se prezinta astfel si nu se substituie persoanelor cu studii autorizate in domeniu. Ca urmare materialele de pe acest site au scop strict de informare si sunt destinate exclusiv dezvoltarii personale, si nu diagnosticului, tratarii sau vindecarii unor situatii patologice. Teoriile, ideile si aplicatiile prezentate sunt viziunea personala a autorilor si nu pot substitui in nici un fel consultatiile de specialitate. Fiecare vizitator al site-ului este responsabil pentru propriile idei, propriile decizii, propriul confort fizic, emotional, mental si spiritual. Iti recomandam sa nu aplici nimic ce ti-ar putea aduce suferinta fizica, mentala, emotionala, spirituala. Utilizeaza doar ce ti se pare a fi util pentru tine, si ignora restul.

Comenteaza articolul

Nume:
 
Email:
 
Website:
 
Comentariu:
 
Cod de validare:
 

 

Recomanda articolul :

 
Email(uri)* :
Mesaj :
*Introduceti adresele de email separate prin virgule
 
Trimite Anuleaza
 

 

Mai multe articole text»


Din aceeasi categorie

Chakra Sacrala
 
Chakra Sacrala Chakra sacrala este reprezentata de culoarea Orange si este situata in partea inferioara a abdomenului. ...
 
Feng Shui si banii
 
Feng Shui si banii Banii isi au propriul lor debit in univers. In Feng Shui exista o varietate de simboluri care se aseaza in spatiile potrivite ale casei pentru a invita acest debit de prosperitate. ...
 
E V E N I M E N T E - unde mergi
 
M A G A Z I N - produse pentru o viata mai frumoasa
 
Login
 
 
Ultima carte

Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte]

 
Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte] In `Pescarusul Jonathan Livingston` vo ...
 
 
 
Ultimul articol text

7 obiceiuri ale increderii in sine

 
7 obiceiuri ale increderii in sine Inainte de a deprinde noi obiceiuri trebuie sa renunti la vechile obiceiuri. Exista 7 obiceiuri esentiale pe care trebuie sa le stapanesti. Dupa ce faci toate aceste lucruri, nu te vei mai gandi la obtinerea unei increderi in si ...
 
 
 
Reclama 6
 
 
 
Reclama 7
 
 
 
Ultimul articol video

Introducere in reflexologie [video]

 
Reflexologia este o practica veche de  ...
 
 
 
R A D I O -muzica pentru suflet
 
Reclama 8
 
 
 
 
 
Ultimul articol text

7 obiceiuri ale increderii in sine

 
7 obiceiuri ale increderii in sine Inainte de a deprinde noi obiceiuri trebuie sa renunti la vechile obiceiuri. Exista 7 obiceiuri esentiale pe care trebuie sa le stapanesti. Dupa ce faci toate aceste lucruri, nu te vei mai gandi la obtinerea unei increderi in sine puternice, ci aceasta devine o parte ta ca persoana. Atunci cand se intampla acest lucru, te vei simti in mod natural puternic, vei face din ce in ce mai putine alegeri gresite si actiunile tale te vor duce spre realizari tot mai mari. ...
 
 
Ultimul articol video

Introducere in reflexologie [video]

 
Reflexologia este o practica veche de vindecare si metoda alternativa si moderna de ingrijire a sanatatii. Desi aceasta practica a fost recunoscuta la nivel global ca o forma viabila de vindecare de mai multi ani, numai recent reflexologia a devenit cunoscuta si acceptata in mai multe tari. ...
 
 
Ultimul articol carte

Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte]

 
Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte] In `Pescarusul Jonathan Livingston` vom intalni o pasare care vrea sa se uite dincolo de viata normala, care pentru o pasare inseamna a manca, a dormi si a se reproduce. Aceasta pasare vrea sa zboare cat mai sus si mai rapid si sa faca cele mai indraznete miscari. Richard Bach stia, evident, o multime de lucruri despre aviatie si fascinatia acestuia este evidenta in carte. El reuseste sa impleteasca intr-un mod extrem de armonios domeniul aviatiei, aerodinamica, spiritualitatea si intrebarile de genul "de ce suntem aici" intr-o tesatura diafana si vesnic actuala ...
 
 
 
close

Te rugam sa te loghezi pentru a putea folosi aceasta optiune

 
User:
 
Parola:
 
 
Am uitat parola >>>