Cum sa schimbi vocea interioara negativa 

print
 
Cum sa schimbi vocea interioara negativa

Fiecare dintre noi are o voce interioara pe care o auzim in fiecare zi, iar ceea ce ne spune este fie un mesaj pozitiv fie unul negativ. De cele mai multe se simte ca vocea noastra interioara este predominant negativa si ne spune lucruri deprimante si demoralizatoare, si mai rau de atat pare imposibil sa o oprim.

Este foarte usor sa te pierzi in obiceiul de a repeta aceleasi ganduri, care iti spun ca esti un esec, inutil, ca nu meriti sa fi fericit sau sa ai succes de nici un fel. Este socant cat de duri sunt oamenii cu ei insusi atunci cand folosesc vocea interioara, si ca asculta mai mult gindurile negative decat cele pozitive pe care le asculta mai rar.

Este posibil ca tu sa nu fi constient ca repeti prea multe mesaje negative pentru tine. Daca iti incepi ziua privind in oglinda si numindu-te gras sau groaznic, atunci acest sentiment negativ va creste pur si simplu si va provoca si mai multe ganduri negative. In scurt timp, tot ce vei auzi este doar vocea ta interioara negativa.

Indiferent de ceea ce iti spune vocea interioara, tu esti singurul responsabil pentru ea. Oamenii din jurul tau ar putea fi la fel de negativi, dar ei nu au puterea sa iti controleze gandurile. In circumstante in care cineva te face sa te simti jenat de tine, vocea ta interioara negativa se aude tot mai puternic, insa chiar si in aceasta situatie tu esti cel care controleaza ceea ce crezi. Ai putere si control complet asupra vocii tale interioare negative si poti invata sa o reduci la tacere si sa incepi sa asculti mesaje placute si pozitive.

Este nevoie de timp si practica pentru a reduce la tacere vocea interioara negativa si pentru a cultiva un mod sanatos de a vorbi cu tine insuti. Insusirea unei stari de spirit mult mai pozitive iti va permite sa cresti ca persoana, deoarece vei avea mai multe posibilitati si bucurii de la viata. Sanatatea ta se poate imbunatati de asemenea si vei avea mai multa energie, lucruri care iti vor permite sa te bucuri de viata mai mult.

Primul pas consta in a fi constient de vocea ta interioara negativa si ceea ce iti spune. Pentru inceput iti va dificil sa te concentrezi, dar nu uita ca acest pas este o etapa cruciala. In continuare trebuie sa incepi sa inlocuiesti vocea negativa cu una pozitiva. Spune ferm vocii tale interioare sa taca imediat dupa ce auzi un gand negativ. Apoi inlocuieste gandul cu un mesaj pozitiv.

Cu cat vei deveni mai constient de gandurile tale, vei fi mai inclinat sa alegi ca vocea ta interioara sa transmita mesaje pozitive si inaltatoare, pentru simplul motiv ca te face sa te simti mult mai bine.

 
Subiectul:   dezvoltare personala Categoria:   minte si emotii Data: 2012-02-08
 
Autor:          iuliana s.

"Dezvoltarea personala este importanta pentru fiecare dintre noi deoarece sunt multe lucruri esentiale despre care nimeni nu ne invata la scoala, lucruri pe care trebuie sa le invatam singuri, pas cu pas..."

 
Disclaimer :

Autorii acestui site, in afara de cazurile specificate in mod expres, nu sunt medici, psihologi sau terapeuti, nu se prezinta astfel si nu se substituie persoanelor cu studii autorizate in domeniu. Ca urmare materialele de pe acest site au scop strict de informare si sunt destinate exclusiv dezvoltarii personale, si nu diagnosticului, tratarii sau vindecarii unor situatii patologice. Teoriile, ideile si aplicatiile prezentate sunt viziunea personala a autorilor si nu pot substitui in nici un fel consultatiile de specialitate. Fiecare vizitator al site-ului este responsabil pentru propriile idei, propriile decizii, propriul confort fizic, emotional, mental si spiritual. Iti recomandam sa nu aplici nimic ce ti-ar putea aduce suferinta fizica, mentala, emotionala, spirituala. Utilizeaza doar ce ti se pare a fi util pentru tine, si ignora restul.

Comenteaza articolul

Nume:
 
Email:
 
Website:
 
Comentariu:
 
Cod de validare:
 

 

Recomanda articolul :

 
Email(uri)* :
Mesaj :
*Introduceti adresele de email separate prin virgule
 
Trimite Anuleaza
 

 

Mai multe articole text»


Din aceeasi categorie

Increderea in noi sau masca pe care le-o aratam celorlalti
 
Increderea in noi sau masca pe care le-o aratam celorlalti Dezvoltarea personala ne ajuta sa tindem spre un eu mai bun, spre o evolutie personala si spirituala care sa faca din noi  fiinte desavarsite. Insa uneori in viata noastra intervine si nesiguranta. Devenim nesiguri de noi insine si de partenerul nostru, de locul nostru de munca sau de sentimentele noastre. Nu exista om care sa nu fi avut macar o data in viata momente de cumpana si care sa se indoiasca de el insu ...
 
Autodisciplina - reteta unor obiective atinse
 
Autodisciplina - reteta unor obiective atinse Majoritatea liderilor lumii au o rigoare care ii ajuta sa isi atinga scopurile. Cum reusesc ei in tot ceea ce fac? Cine ii ajuta? Cine le impune sa actioneze intr-un anumit mod? Cum de au succes in tot ceea ce fac? Cum de nu dau gres? ...
 
E V E N I M E N T E - unde mergi
 
M A G A Z I N - produse pentru o viata mai frumoasa
 
Login
 
 
Ultima carte

Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte]

 
Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte] In `Pescarusul Jonathan Livingston` vo ...
 
 
 
Ultimul articol text

7 obiceiuri ale increderii in sine

 
7 obiceiuri ale increderii in sine Inainte de a deprinde noi obiceiuri trebuie sa renunti la vechile obiceiuri. Exista 7 obiceiuri esentiale pe care trebuie sa le stapanesti. Dupa ce faci toate aceste lucruri, nu te vei mai gandi la obtinerea unei increderi in si ...
 
 
 
Reclama 6
 
 
 
Reclama 7
 
 
 
Ultimul articol video

Introducere in reflexologie [video]

 
Reflexologia este o practica veche de  ...
 
 
 
R A D I O -muzica pentru suflet
 
Reclama 8
 
 
 
 
 
Ultimul articol text

7 obiceiuri ale increderii in sine

 
7 obiceiuri ale increderii in sine Inainte de a deprinde noi obiceiuri trebuie sa renunti la vechile obiceiuri. Exista 7 obiceiuri esentiale pe care trebuie sa le stapanesti. Dupa ce faci toate aceste lucruri, nu te vei mai gandi la obtinerea unei increderi in sine puternice, ci aceasta devine o parte ta ca persoana. Atunci cand se intampla acest lucru, te vei simti in mod natural puternic, vei face din ce in ce mai putine alegeri gresite si actiunile tale te vor duce spre realizari tot mai mari. ...
 
 
Ultimul articol video

Introducere in reflexologie [video]

 
Reflexologia este o practica veche de vindecare si metoda alternativa si moderna de ingrijire a sanatatii. Desi aceasta practica a fost recunoscuta la nivel global ca o forma viabila de vindecare de mai multi ani, numai recent reflexologia a devenit cunoscuta si acceptata in mai multe tari. ...
 
 
Ultimul articol carte

Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte]

 
Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte] In `Pescarusul Jonathan Livingston` vom intalni o pasare care vrea sa se uite dincolo de viata normala, care pentru o pasare inseamna a manca, a dormi si a se reproduce. Aceasta pasare vrea sa zboare cat mai sus si mai rapid si sa faca cele mai indraznete miscari. Richard Bach stia, evident, o multime de lucruri despre aviatie si fascinatia acestuia este evidenta in carte. El reuseste sa impleteasca intr-un mod extrem de armonios domeniul aviatiei, aerodinamica, spiritualitatea si intrebarile de genul "de ce suntem aici" intr-o tesatura diafana si vesnic actuala ...
 
 
 
close

Te rugam sa te loghezi pentru a putea folosi aceasta optiune

 
User:
 
Parola:
 
 
Am uitat parola >>>