Cum sa ne organizam timpul  

print
 
Cum sa ne organizam timpul

Stres? Probleme? Intarzieri la serviciu?
Toate aceste lucruri sunt uneori cauzate de lipsa de timp. Problemele de la serviciu sunt cauzate de multe ori de sarcini pe care nu reusim sa le ducem la bun sfarsit de task-uri amanate. La fel si stresul care isi are originile in purtarea "bagajului" de probleme de la serviciu acasa si invers. Uneori nu reusim sa ne trezim dimineata. Alteori pierdem autobuzul sau metroul. Ajungem la slujba sau la facultate nervosi, stresati si invocam mereu lipsa de timp.

Ceea ce nu stim noi este ca timpul este resursa de care beneficiem din plin, fara masura. Toata lumea are timp. Pentru noi toti ziua are 24 de ore, ora are 60 de minute si minutul 60 de secunde. Pentru toata lumea anul are 12 luni, 365 de zile, 4 saptamani pe luna si 7 zile pe saptamana.
Care este oare cauza acestor neajunsuri si a acestor probleme pe care lipsa de timp ni le cauzeaza?

Un aspect ar fi managementul defectuos al timpului. Asta ne face sa nu ne organizam timpul asa cum trebuie si sa nu ajungem aproape niciodata sa ne finalizam sarcinile cu eficienta.
Cum ne putem organiza timpul in asa fel incat sa apucam sa facem tot ceea ce ne planificam intr-o zi? Simplu.

In primul rand, trebuie sa ne organizam sarcinile din ziua respectiva. Pe ore si pe durata pe care o necesita o sarcina pentru a fi dusa la bun sfarsit. Ziua buna se cunoaste de dimineata. E bine sa ne organizam sarcinile personale dintr-o zi, in functie de cum ne simtim. Daca azi avem chef de mers la coafor e bine sa planificam. Daca nu suntem destul de dispusi sa facem piata, ar trebui sa mergem la coafor pentru a nu face lucrurile doar de dragul de a le face.

In al doilea rand, cine se scoala de dimineata, departe ajunge. Foarte adevarat. Pentru a nu intarzia la serviciu sau la facultate, ar trebui sa ne luam dimineata macar o marja de timp de una sau doua ore, pentru a ne trezi, a ne spala si a ne pregati de plecare.
Daca ceasul suna la 6:50 si noi la 7:30 trebuie sa fim la serviciu, e putin probabil ca o sa ajungem la timp si mai mult decat atat, vom ajunge pe jumatate adormiti.

In al treilea rand, sa prioritizam. La munca e bine sa ne stabilim prioritatile. Sarcinile pot fi impartite in foarte importante si foarte urgente, foarte importante si mai putin urgente, mai putin importante dar urgente, mai putin importante si mai putin urgente. In functie de aceasta clasificare nu vom ramane in urma cu ceea ce avem de facut si vom da cu siguranta rezultate mai bune la locul de munca.

In al patrulea rand, pauzele mici si dese, cheia marilor succese. Pe jumatate adevarat. Cand muncim, ne gandim adesea la pauza, iar in pauza la ceea ce ne-a mai ramas de facut la munca. De asta, randamentul nostru va fi foarte scazut. Este bine ca pauza sa fie pauza si programul de lucru, program de lucru.

Toata lumea dispune de timp in aceeasi masura. Depinde de noi sa ni-l organizam in asa fel incat sa dam randament maxim in timpul alocat muncii si sa profitam de timpul pe care il avem la dispozitie.

 
Subiectul:   timp Categoria:   succes, cariera, bani Data: 2011-03-25
 
Autor:          alexandra

"Dezvoltarea personala este o arta. Este arta de a te desavarsi pe tine insuti ca propria creatie. Imi place sa scriu si sa impartasesc din gandurile mele celor care au nevoie de ele. Geniul exista pentru a fi daruit. Fac acest lucru prin ceea ce scriu, sa daruiesc o particica din mine in fiecare articol."

 
Disclaimer :

Autorii acestui site, in afara de cazurile specificate in mod expres, nu sunt medici, psihologi sau terapeuti, nu se prezinta astfel si nu se substituie persoanelor cu studii autorizate in domeniu. Ca urmare materialele de pe acest site au scop strict de informare si sunt destinate exclusiv dezvoltarii personale, si nu diagnosticului, tratarii sau vindecarii unor situatii patologice. Teoriile, ideile si aplicatiile prezentate sunt viziunea personala a autorilor si nu pot substitui in nici un fel consultatiile de specialitate. Fiecare vizitator al site-ului este responsabil pentru propriile idei, propriile decizii, propriul confort fizic, emotional, mental si spiritual. Iti recomandam sa nu aplici nimic ce ti-ar putea aduce suferinta fizica, mentala, emotionala, spirituala. Utilizeaza doar ce ti se pare a fi util pentru tine, si ignora restul.

Comenteaza articolul

Nume:
 
Email:
 
Website:
 
Comentariu:
 
Cod de validare:
 

 

Recomanda articolul :

 
Email(uri)* :
Mesaj :
*Introduceti adresele de email separate prin virgule
 
Trimite Anuleaza
 

 

Mai multe articole text»


Din aceeasi categorie

Perseverenta si scopurile
 
Perseverenta si scopurile Crezi sau nu, perseverenta este cea care ne aduce mai aproape de scopurile si visele noastre. Perseverenta este una dintre calitatile invingatorilor si ea ii propulseaza spre succes. Insa cum putem deveni perseverenti daca aceasta nu este una dintre calitatile noastre? Primul pas este sa acceptam ca nu muncim prea mult pentru a ne atinge idealurile si ca pentru a face acest lucru si a deveni perseverenti, avem nevoie ...
 
Treci la actiune
 
Treci la actiune Daca lasi viata sa treaca pe langa tine fara sa iei nici o masura, vei avea rezultate mediocre. Acesta este firul natural al vietii si nu exista nimic din ce ai putea face pentru a schimba acest fapt. Chiar si castigul la loterie iti impune sa iei masuri prin achizitionarea biletului de loterie, pentru inceput. Daca esti nemultumit de ceva din viata ta, atunci ia masuri, treci la actiune. Pentru inceput trebuie sa ad ...
 
E V E N I M E N T E - unde mergi
 
M A G A Z I N - produse pentru o viata mai frumoasa
 
Login
 
 
Ultima carte

Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte]

 
Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte] In `Pescarusul Jonathan Livingston` vo ...
 
 
 
Ultimul articol text

7 obiceiuri ale increderii in sine

 
7 obiceiuri ale increderii in sine Inainte de a deprinde noi obiceiuri trebuie sa renunti la vechile obiceiuri. Exista 7 obiceiuri esentiale pe care trebuie sa le stapanesti. Dupa ce faci toate aceste lucruri, nu te vei mai gandi la obtinerea unei increderi in si ...
 
 
 
Reclama 6
 
 
 
Reclama 7
 
 
 
Ultimul articol video

Introducere in reflexologie [video]

 
Reflexologia este o practica veche de  ...
 
 
 
R A D I O -muzica pentru suflet
 
Reclama 8
 
 
 
 
 
Ultimul articol text

7 obiceiuri ale increderii in sine

 
7 obiceiuri ale increderii in sine Inainte de a deprinde noi obiceiuri trebuie sa renunti la vechile obiceiuri. Exista 7 obiceiuri esentiale pe care trebuie sa le stapanesti. Dupa ce faci toate aceste lucruri, nu te vei mai gandi la obtinerea unei increderi in sine puternice, ci aceasta devine o parte ta ca persoana. Atunci cand se intampla acest lucru, te vei simti in mod natural puternic, vei face din ce in ce mai putine alegeri gresite si actiunile tale te vor duce spre realizari tot mai mari. ...
 
 
Ultimul articol video

Introducere in reflexologie [video]

 
Reflexologia este o practica veche de vindecare si metoda alternativa si moderna de ingrijire a sanatatii. Desi aceasta practica a fost recunoscuta la nivel global ca o forma viabila de vindecare de mai multi ani, numai recent reflexologia a devenit cunoscuta si acceptata in mai multe tari. ...
 
 
Ultimul articol carte

Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte]

 
Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte] In `Pescarusul Jonathan Livingston` vom intalni o pasare care vrea sa se uite dincolo de viata normala, care pentru o pasare inseamna a manca, a dormi si a se reproduce. Aceasta pasare vrea sa zboare cat mai sus si mai rapid si sa faca cele mai indraznete miscari. Richard Bach stia, evident, o multime de lucruri despre aviatie si fascinatia acestuia este evidenta in carte. El reuseste sa impleteasca intr-un mod extrem de armonios domeniul aviatiei, aerodinamica, spiritualitatea si intrebarile de genul "de ce suntem aici" intr-o tesatura diafana si vesnic actuala ...
 
 
 
close

Te rugam sa te loghezi pentru a putea folosi aceasta optiune

 
User:
 
Parola:
 
 
Am uitat parola >>>