Cum sa depasesti frica din copilarie 

print
 
Cum sa depasesti frica din copilarie

Ti-e frica de intuneric? Ai inca sentimentul ca se afla ceva sub patul tau? Simti o stare de anxietate atunci ai aranjat o intalnire iar acea persoana nu a mai venit? Te simti extrem de nerabdator cand ai in minte ideea unei confruntari?

Daca ai astfel de sentimente de teama de fiecare data cand apar aceste situatii, in ciuda asigurarilor logice ca totul va fi bine, atunci este probabil ca re-experimentezi o teama a ceva din trecut.

Nu este neobisnuit pentru adulti sa aibe sentimente de teama si anxietate din pricina unei experiente traumatice din copilarie. Perceptiile si atitudinile noastre asupra lucrurilor si situatiilor in general sunt formate in timpul copilariei. Iar uneori aceste perceptii si atitudini pot fi prelungite si la maturitate.

Cu toate acestea, aceste atitudini pot influenta negativ capacitatea ta de a functiona pe deplin si productiv ca adult. De aceea este important sa recunosti sursele temerilor tale, chiar daca acest lucru inseamna sa te intorci in trecut si sa iti evaluezi copilaria.

Expertii sunt de acord ca atata timp cat aceste probleme raman nerezolvate, frica pe care o experimenteaza cineva nu va fi niciodata cu adevarat tratata si il va impiedica sa isi realizeze potentialele personale. Unii oameni prefera sa creada ca sursa se alfa in prezent decat sa admita o teama copilareasca. Indiferent de situatie, aceasta jena trebuie depasita pentru a ajunge la cauza reala a fricii. Pentru a te elibera de temeri trebuie sa treci printr-un proces de recunoastere, confruntare, reconciliere si separare. 

De exemplu, daca o persoana are sentimente de anxietate excesiva, poate chiar si furie asupra oamenilor care nu ajung la timp la o intalnire stabilita, este mai mult ca probabil ca acest sentiment sa isi aibe radacina inca din copilarie. Este posibil ca la un moment dat, cand era copil, cineva a promis ca vine la un moment dat. Copilul a avut incredere in acea persoana, iar atunci cand aceasta nu s-a mai prezentat, el a ramas cu o dezamagire zdrobitoare si cu sentimentul de abandon. Aceste sentimente ar putea foarte simplu sa fie raportate si la o varsta adulta.

Abordarea unei temeri presupune recunoasterea faptului ca teama exista, in locul negarii existentei acesteia. Urmatorul pas presupune derularea procesului de reconciliere si separare. Acesta este pasul in care adultul constata ca modul in care s-a simtit in trecut ramane in trecut.  In timp ce acesta reconciliaza faptul ca adultul si copilul sunt aceeasi persoana, ca adult el poate sa aleaga sa raspunda diferit la aceste sentimente – adica sa nu ii mai fie frica.

Durata acestui proces variaza in functie de persoana. Cu toate acestea, toate masurile luate impotriva fricii sunt pozitive si utile pentru a te elibera de trecut si pentru a putea atinge potentialul tau complet.

 
Subiectul:   consiliere si psihoterapie Categoria:   minte si emotii Data: 2012-02-08
 
Autor:          iuliana s.

"Dezvoltarea personala este importanta pentru fiecare dintre noi deoarece sunt multe lucruri esentiale despre care nimeni nu ne invata la scoala, lucruri pe care trebuie sa le invatam singuri, pas cu pas..."

 
Disclaimer :

Autorii acestui site, in afara de cazurile specificate in mod expres, nu sunt medici, psihologi sau terapeuti, nu se prezinta astfel si nu se substituie persoanelor cu studii autorizate in domeniu. Ca urmare materialele de pe acest site au scop strict de informare si sunt destinate exclusiv dezvoltarii personale, si nu diagnosticului, tratarii sau vindecarii unor situatii patologice. Teoriile, ideile si aplicatiile prezentate sunt viziunea personala a autorilor si nu pot substitui in nici un fel consultatiile de specialitate. Fiecare vizitator al site-ului este responsabil pentru propriile idei, propriile decizii, propriul confort fizic, emotional, mental si spiritual. Iti recomandam sa nu aplici nimic ce ti-ar putea aduce suferinta fizica, mentala, emotionala, spirituala. Utilizeaza doar ce ti se pare a fi util pentru tine, si ignora restul.

Comenteaza articolul

Nume:
 
Email:
 
Website:
 
Comentariu:
 
Cod de validare:
 

 

Recomanda articolul :

 
Email(uri)* :
Mesaj :
*Introduceti adresele de email separate prin virgule
 
Trimite Anuleaza
 

 

Mai multe articole text»


Din aceeasi categorie

In viata totul este trecator, chiar si problemele
 
In viata totul este trecator, chiar si problemele Viata nu are numai parti bune. Chiar daca ar fi asa, nu ne-am putea bucura cu adevarat de ceea ce are bun de oferit decat in contrast cu partile ei mai putin bune.Problemele apar de obicei si fara a fi provocate de ceva sau cineva. Pot aparea situatii conflictuale din senin, disensiuni sau lucruri care sa ne faca sa devenim nervosi, tristi, frustrati. ...
 
De ce sa urmezi un plan de dezvoltare personala
 
De ce sa urmezi un plan de dezvoltare personala Dezvoltarea personala poate fi considerata un angajament in constientizarea propriilor forte, un angajament ce te va conduce catre cunoasterea propriilor limite. Odata devenite constiente, sufletul si mintea ta vor continua sa caute si sa gaseasca raspunsuri la cat mai multe intrebari, iar experienta demonstreaza ca acest lucru poate avea un impact benefic asupra vietii personale. ...
 
E V E N I M E N T E - unde mergi
 
M A G A Z I N - produse pentru o viata mai frumoasa
 
Login
 
 
Ultima carte

Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte]

 
Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte] In `Pescarusul Jonathan Livingston` vo ...
 
 
 
Ultimul articol text

7 obiceiuri ale increderii in sine

 
7 obiceiuri ale increderii in sine Inainte de a deprinde noi obiceiuri trebuie sa renunti la vechile obiceiuri. Exista 7 obiceiuri esentiale pe care trebuie sa le stapanesti. Dupa ce faci toate aceste lucruri, nu te vei mai gandi la obtinerea unei increderi in si ...
 
 
 
Reclama 6
 
 
 
Reclama 7
 
 
 
Ultimul articol video

Introducere in reflexologie [video]

 
Reflexologia este o practica veche de  ...
 
 
 
R A D I O -muzica pentru suflet
 
Reclama 8
 
 
 
 
 
Ultimul articol text

7 obiceiuri ale increderii in sine

 
7 obiceiuri ale increderii in sine Inainte de a deprinde noi obiceiuri trebuie sa renunti la vechile obiceiuri. Exista 7 obiceiuri esentiale pe care trebuie sa le stapanesti. Dupa ce faci toate aceste lucruri, nu te vei mai gandi la obtinerea unei increderi in sine puternice, ci aceasta devine o parte ta ca persoana. Atunci cand se intampla acest lucru, te vei simti in mod natural puternic, vei face din ce in ce mai putine alegeri gresite si actiunile tale te vor duce spre realizari tot mai mari. ...
 
 
Ultimul articol video

Introducere in reflexologie [video]

 
Reflexologia este o practica veche de vindecare si metoda alternativa si moderna de ingrijire a sanatatii. Desi aceasta practica a fost recunoscuta la nivel global ca o forma viabila de vindecare de mai multi ani, numai recent reflexologia a devenit cunoscuta si acceptata in mai multe tari. ...
 
 
Ultimul articol carte

Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte]

 
Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte] In `Pescarusul Jonathan Livingston` vom intalni o pasare care vrea sa se uite dincolo de viata normala, care pentru o pasare inseamna a manca, a dormi si a se reproduce. Aceasta pasare vrea sa zboare cat mai sus si mai rapid si sa faca cele mai indraznete miscari. Richard Bach stia, evident, o multime de lucruri despre aviatie si fascinatia acestuia este evidenta in carte. El reuseste sa impleteasca intr-un mod extrem de armonios domeniul aviatiei, aerodinamica, spiritualitatea si intrebarile de genul "de ce suntem aici" intr-o tesatura diafana si vesnic actuala ...
 
 
 
close

Te rugam sa te loghezi pentru a putea folosi aceasta optiune

 
User:
 
Parola:
 
 
Am uitat parola >>>