Criza de timp, scuza sau realitate 

print
 
Criza de timp, scuza sau realitate

"Se zice ca timpul trece. Timpul nu trece niciodata. Noi trecem prin timp." - Garabet Ibraileanu

« Sunt in criza de timp!. « Nu imi mai ajunge timpul!. Cred ca macar o data am spus aceste lucruri. Macar o data in viata am simtit ca ceva merge contra-cronometru si ca timpul tinde sa alerge in loc sa tina cu noi. Cat este mit si cat realitate?

In primul rand, numeroase cercetari si carti sustin ca timpul este doar o iluzie. De fapt, timpul este o masura pe care oamenii au dat-o lucrurilor. De ce? Poate pentru a se motiva, pentru a-si organiza viata, pentru a simti ca traiesc mai mult si mai bine.

Daca nu ar fi existat timpul, cum ar fi fost ? Facand un exercitiu de imaginatie, fara o delimitare temporala, viata ar fi fost probabil un haos. Cum ar fi fost sa nu trebuiasca sa ne trezim dimineata ci in orice moment? Sau cum ar fi fost sa nu muncim 8 ore de la o anumita ora dimineata, ci atunci cand ne-am fi simtit in stare ?

Daca nu ar fi existat timpul cu unitatile sale de masura, viata noastra s-ar fi desfasurat ori prea lent, ori inimaginabil de rapid. De aici putem deduce cu usurinta ca timpul nu ne este impotriva, ci din contra, ne este un ajutor de nadejde in oragnizarea propriilor vieti si pana si a intregii lumi.

Pentru toata lumea, indiferent de ce parte a globului se afla, timpul are aceeasi masura. Un an are 365 de zile, o zi are 24 de ore si o ora are 60 de minute. Intr-adevar, pentru fiecare in parte, timpul si eficienta se masoara prin activitatile pe care le intreprindem pe parcursul unei zile sau a unei ore, care difera de la caz la caz. Pentru cei care lucreaza intr-un birou supra-aglomerat si au un volum mare de lucru, se pare ca timpul fuge mult prea repede. Atunci cand sarcinile sunt urgente, cand proiectele au un termen apropiat de predare, timpul parca se scurteaza din ce in ce mai tare.

Atunci cand este justificata, aceasta criza de timp are tot dreptul sa se instaleze. Insa, asa cum vorbeam in articolele anterioare despre eficientizarea timpului, este important sa respectam fiecare durata de odihna sau de munca, sa luam pauze atunci cand este cazul si sa muncim la capacitate maxima atunci cand este de muncit. Este important de stiut faptul ca aceasta  se poate combate prin a dobandi eficienta in munca.

Cateodata « criza de timp » insa serveste si drept scuza pentru a scapa de sarcinile neplacute.
Spunem « Sunt in criza de timp si trebuie sa termin proiectul pana la data X. Nu ma pot ocupa si de... Nu este decat un motiv sau o justificare in privinta sarcinilor care nu ne fac placere. Sa fim sinceri, cati dintre noi nu am invocat macar o data aceasta criza fictiva de timp, pentru a fugi sau a refuza in mod elegant ceva ce nu ne face placere sau nu avem chef sa facem?

Oricum ar fi, indiferent daca folosim criza de timp drept scuza sau realitate, timpul are in mod obiectiv aceeasi masura pentru toti. Diferenta consta in modul in care privim timpul, ne folosim acest timp in mod eficient, traim dupa valorile noastre, suntem orientati spre a trai prezentul, astfel incat sa reusim sa il impartim pentru toate activitatile pe care ni le dorim.

 
Subiectul:   timp Categoria:   succes, cariera, bani Data: 2011-03-26
 
Autor:          alexandra

"Dezvoltarea personala este o arta. Este arta de a te desavarsi pe tine insuti ca propria creatie. Imi place sa scriu si sa impartasesc din gandurile mele celor care au nevoie de ele. Geniul exista pentru a fi daruit. Fac acest lucru prin ceea ce scriu, sa daruiesc o particica din mine in fiecare articol."

 
Disclaimer :

Autorii acestui site, in afara de cazurile specificate in mod expres, nu sunt medici, psihologi sau terapeuti, nu se prezinta astfel si nu se substituie persoanelor cu studii autorizate in domeniu. Ca urmare materialele de pe acest site au scop strict de informare si sunt destinate exclusiv dezvoltarii personale, si nu diagnosticului, tratarii sau vindecarii unor situatii patologice. Teoriile, ideile si aplicatiile prezentate sunt viziunea personala a autorilor si nu pot substitui in nici un fel consultatiile de specialitate. Fiecare vizitator al site-ului este responsabil pentru propriile idei, propriile decizii, propriul confort fizic, emotional, mental si spiritual. Iti recomandam sa nu aplici nimic ce ti-ar putea aduce suferinta fizica, mentala, emotionala, spirituala. Utilizeaza doar ce ti se pare a fi util pentru tine, si ignora restul.

Comenteaza articolul

Nume:
 
Email:
 
Website:
 
Comentariu:
 
Cod de validare:
 

 

Recomanda articolul :

 
Email(uri)* :
Mesaj :
*Introduceti adresele de email separate prin virgule
 
Trimite Anuleaza
 

 

Mai multe articole text»


Din aceeasi categorie

Primele lectii despre bani se invata acasa
 
Primele lectii despre bani se invata acasa Primele lectii despre bani se invata acasa... sau cel putin asa ne-am dori. Scoala ne ofera posibilitati multiple, insa aproape niciodata nu ne ofera oportunitati. Din punct de vedere al informatiei, ne este oferita din ce in ce mai multa. Insa ceva lipseste. In practica, teoria este deficitara. Asa cum Robert Kiyosaki spune, scoala ne ofera instruire academica si profesionala, insa aproape niciodata nu ne ofera inst ...
 
Muncesti mult, putin sau deloc?
 
Muncesti mult, putin sau deloc? Meseria este bratara de aur. Munca innobileaza. Adevarat, nu-i asa? Dar adevarul trebuie sustinut si de pasiunea cu care muncim. Daca meseria este bratara de aur, ce meserie ni se potriveste? ...
 
E V E N I M E N T E - unde mergi
 
M A G A Z I N - produse pentru o viata mai frumoasa
 
Login
 
 
Ultima carte

Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte]

 
Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte] In `Pescarusul Jonathan Livingston` vo ...
 
 
 
Ultimul articol text

7 obiceiuri ale increderii in sine

 
7 obiceiuri ale increderii in sine Inainte de a deprinde noi obiceiuri trebuie sa renunti la vechile obiceiuri. Exista 7 obiceiuri esentiale pe care trebuie sa le stapanesti. Dupa ce faci toate aceste lucruri, nu te vei mai gandi la obtinerea unei increderi in si ...
 
 
 
Reclama 6
 
 
 
Reclama 7
 
 
 
Ultimul articol video

Introducere in reflexologie [video]

 
Reflexologia este o practica veche de  ...
 
 
 
R A D I O -muzica pentru suflet
 
Reclama 8
 
 
 
 
 
Ultimul articol text

7 obiceiuri ale increderii in sine

 
7 obiceiuri ale increderii in sine Inainte de a deprinde noi obiceiuri trebuie sa renunti la vechile obiceiuri. Exista 7 obiceiuri esentiale pe care trebuie sa le stapanesti. Dupa ce faci toate aceste lucruri, nu te vei mai gandi la obtinerea unei increderi in sine puternice, ci aceasta devine o parte ta ca persoana. Atunci cand se intampla acest lucru, te vei simti in mod natural puternic, vei face din ce in ce mai putine alegeri gresite si actiunile tale te vor duce spre realizari tot mai mari. ...
 
 
Ultimul articol video

Introducere in reflexologie [video]

 
Reflexologia este o practica veche de vindecare si metoda alternativa si moderna de ingrijire a sanatatii. Desi aceasta practica a fost recunoscuta la nivel global ca o forma viabila de vindecare de mai multi ani, numai recent reflexologia a devenit cunoscuta si acceptata in mai multe tari. ...
 
 
Ultimul articol carte

Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte]

 
Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte] In `Pescarusul Jonathan Livingston` vom intalni o pasare care vrea sa se uite dincolo de viata normala, care pentru o pasare inseamna a manca, a dormi si a se reproduce. Aceasta pasare vrea sa zboare cat mai sus si mai rapid si sa faca cele mai indraznete miscari. Richard Bach stia, evident, o multime de lucruri despre aviatie si fascinatia acestuia este evidenta in carte. El reuseste sa impleteasca intr-un mod extrem de armonios domeniul aviatiei, aerodinamica, spiritualitatea si intrebarile de genul "de ce suntem aici" intr-o tesatura diafana si vesnic actuala ...
 
 
 
close

Te rugam sa te loghezi pentru a putea folosi aceasta optiune

 
User:
 
Parola:
 
 
Am uitat parola >>>