Creativitatea si pasiunea pentru munca 

print
 
Creativitatea si pasiunea pentru munca

"Fiecare artist isi inmoaie pensula in suflet si isi picteaza natura in propriile sale tablouri" - Henry Ward Beecher

Creativitatea merge mana in mana cu pasiunea. Unde nu exista pasiune pentru munca, nu exista nici creativitate. Cum ar putea un om sa picteze, daca pe el il pasioneaza muzica? Acesta este doar un exemplu. A trai cu pasiune este secretul unei vieti implinite.

Intr-o companie, oamenii angajati pe diferite pozitii trebuie sa fie dedicati posturilor respective. Nu poti angaja pe un post de contabil un om cu inclinatii spre arta sau design grafic, asa cum nu poti pune un om creativ cu inclinatie spre arta sa se descurce in lumea cifrelor.

Aceasta tine de orientarea profesionala a fiecaruia, dar si de pasiunea cu care isi indeplineste sarcinile de munca. Spre exemplu sunt oameni care au terminat o facultate cu profil Finante-Contabilitate si care lucreaza intr-o companie pe post de contabil, dar care isi urasc munca.

Veti intreba: "De ce nu a ales o alta facultate? Sau un alt job?". Raspunsul este simplu. Majoritatea dintre noi am fost sfatuiti de-a lungul vietii si cu precadere in adolescenta ca ceea ce vom alege sa facem in viata ne va scuti de grija zilei de maine, chiar daca facultatea sau respectivul loc de munca nu ne ofera si o satisfactie personala. Parintii sunt in mare parte responsabili pentru aceasta idee. Nu ne-au inoculat ideea de a face ceva folositor pentru noi in concordanta cu pasiunile noastre ci doar ideea de a face ce trebuie.

Din fericire exista si o alta cale. Aceasta este alegerea si acceptarea sa facem lucrurile din pasiune si nu din obligatie, asumarea muncii noastre ca pe o experienta nu doar profesionala ci si personala si dorinta de a darui, de a ne exprima potentialul, dand tot ceea ce este mai bun din noi. Este important sa ne dam seama ca ne-am gasit adevarata pasiune in viata.

Creativitatea nu tine numai de ceea ce facem ci si de ceea ce ne place sa facem. Majoritatea liderilor de companii se preocupa sa aplice creativitatea doar in domenii inclinate spre aceasta precum marketingul, publicitatea, graphic designul. Marea lor greseala este ca ar trebui sa incerce sa stimuleze fiecare om din acea companie, indiferent de pozitia pe care o ocupa, sa fie creativ si sa isi urmeze pasiunea.

Atunci cand intervine rutina in munca de zi cu zi, creativitatea este cea care regleaza lucrurile. Creativitatea insotita de competitivitate intre angajati inseamna profituri mai bune si angajati mai motivati. Creativitatea insotita de pasiune inseamna o viata traita cu un scop si implinirea menirii noastre.

 
Subiectul:   munca Categoria:   succes, cariera, bani Data: 2011-03-26
 
Autor:          alexandra

"Dezvoltarea personala este o arta. Este arta de a te desavarsi pe tine insuti ca propria creatie. Imi place sa scriu si sa impartasesc din gandurile mele celor care au nevoie de ele. Geniul exista pentru a fi daruit. Fac acest lucru prin ceea ce scriu, sa daruiesc o particica din mine in fiecare articol."

 
Disclaimer :

Autorii acestui site, in afara de cazurile specificate in mod expres, nu sunt medici, psihologi sau terapeuti, nu se prezinta astfel si nu se substituie persoanelor cu studii autorizate in domeniu. Ca urmare materialele de pe acest site au scop strict de informare si sunt destinate exclusiv dezvoltarii personale, si nu diagnosticului, tratarii sau vindecarii unor situatii patologice. Teoriile, ideile si aplicatiile prezentate sunt viziunea personala a autorilor si nu pot substitui in nici un fel consultatiile de specialitate. Fiecare vizitator al site-ului este responsabil pentru propriile idei, propriile decizii, propriul confort fizic, emotional, mental si spiritual. Iti recomandam sa nu aplici nimic ce ti-ar putea aduce suferinta fizica, mentala, emotionala, spirituala. Utilizeaza doar ce ti se pare a fi util pentru tine, si ignora restul.

Comenteaza articolul

Nume:
 
Email:
 
Website:
 
Comentariu:
 
Cod de validare:
 

 

Recomanda articolul :

 
Email(uri)* :
Mesaj :
*Introduceti adresele de email separate prin virgule
 
Trimite Anuleaza
 

 

Mai multe articole text»


Din aceeasi categorie

Jocul interior al bogatiei
 
Jocul interior al bogatiei Ti s-a intamplat vreodata sa fii invidios pe cei care au mai mult? Sa refuzi sa privesti in mod obiectiv un om bogat si sa il discreditezi banuindu-l cum ca si-ar fi castigat averea prin mijloace necinstite, desi nu este intotdeauna asa? ...
 
Munca si viata personala - de ce avem nevoie de echilibru
 
Munca si viata personala - de ce avem nevoie de echilibru Munca, munca si iar munca! Se pare ca asta e tot ceea ce aleg sa faca unii dintre noi. Munca innobileaza, intr-adevar! Dar uneori simtim nevoia de pauza, nevoia de libertate si de spatiu personal. Pentru aceasta, intre munca si toate celelalte aspecte ale vietii noastre trebuie sa existe echilibru. ...
 
E V E N I M E N T E - unde mergi
 
M A G A Z I N - produse pentru o viata mai frumoasa
 
Login
 
 
Ultima carte

Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte]

 
Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte] In `Pescarusul Jonathan Livingston` vo ...
 
 
 
Ultimul articol text

7 obiceiuri ale increderii in sine

 
7 obiceiuri ale increderii in sine Inainte de a deprinde noi obiceiuri trebuie sa renunti la vechile obiceiuri. Exista 7 obiceiuri esentiale pe care trebuie sa le stapanesti. Dupa ce faci toate aceste lucruri, nu te vei mai gandi la obtinerea unei increderi in si ...
 
 
 
Reclama 6
 
 
 
Reclama 7
 
 
 
Ultimul articol video

Introducere in reflexologie [video]

 
Reflexologia este o practica veche de  ...
 
 
 
R A D I O -muzica pentru suflet
 
Reclama 8
 
 
 
 
 
Ultimul articol text

7 obiceiuri ale increderii in sine

 
7 obiceiuri ale increderii in sine Inainte de a deprinde noi obiceiuri trebuie sa renunti la vechile obiceiuri. Exista 7 obiceiuri esentiale pe care trebuie sa le stapanesti. Dupa ce faci toate aceste lucruri, nu te vei mai gandi la obtinerea unei increderi in sine puternice, ci aceasta devine o parte ta ca persoana. Atunci cand se intampla acest lucru, te vei simti in mod natural puternic, vei face din ce in ce mai putine alegeri gresite si actiunile tale te vor duce spre realizari tot mai mari. ...
 
 
Ultimul articol video

Introducere in reflexologie [video]

 
Reflexologia este o practica veche de vindecare si metoda alternativa si moderna de ingrijire a sanatatii. Desi aceasta practica a fost recunoscuta la nivel global ca o forma viabila de vindecare de mai multi ani, numai recent reflexologia a devenit cunoscuta si acceptata in mai multe tari. ...
 
 
Ultimul articol carte

Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte]

 
Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte] In `Pescarusul Jonathan Livingston` vom intalni o pasare care vrea sa se uite dincolo de viata normala, care pentru o pasare inseamna a manca, a dormi si a se reproduce. Aceasta pasare vrea sa zboare cat mai sus si mai rapid si sa faca cele mai indraznete miscari. Richard Bach stia, evident, o multime de lucruri despre aviatie si fascinatia acestuia este evidenta in carte. El reuseste sa impleteasca intr-un mod extrem de armonios domeniul aviatiei, aerodinamica, spiritualitatea si intrebarile de genul "de ce suntem aici" intr-o tesatura diafana si vesnic actuala ...
 
 
 
close

Te rugam sa te loghezi pentru a putea folosi aceasta optiune

 
User:
 
Parola:
 
 
Am uitat parola >>>