


- Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte]
- Drumul catre tine insuti - M. Scott Peck [carte]
- 7 obiceiuri ale increderii in sine
- Eckhart Tolle - Un Nou Pamant [carte]
- Obiective de dezvoltare personala
- Obiective de Anul Nou
- Brian Tracy - Punctul Focal [carte]
- "The Body Image Workbook" - Thomas Cash [carte]
- Official Hugs - Martha Bolton [carte]
- Larry Crane - Cursul de abundenta [carte]



Compasiunea de sine vs. stima de sine [video]

Mary Leary, profesor la Universitatea Duke explica in acest videoclip care este diferenta intre compasiunea de sine si stima de sine. Conform studiilor profesorului, compasiunea de sine este mai buna decat stima de sine.
De foarte multi ani societatea incurajeaza ridicarea stimei de sine, cu dorinta de a rezolva probleme psihologice si sociale doar prin a face pe cineva sa se simta bine in pielea sa. In consecinta, incercam sa ne facem copiii sa aibe stima de sine ridicata, studentii si intreaga societate. Totusi, stima de sine nu este atat de buna pe cat pare. Multi oameni care au o stima de sine ridicata, se simt in masura sa abuzeze sau sa se foloseasca de alte persoane. Intrebarea este cum sa faci o persoana sa se simta bine fara a-i ridica doar nivelul de superioritate? Iar raspunsul la aceasta intrebare se gaseste in compasiunea de sine.
Stima de sine reprezinta cat de bine te simti in pielea ta, cat de pozitiv te auto-evaluezi. Compasiunea de sine reprezinta modul in care te tratezi atunci cand lucrurile nu merg bine, daca te tratezi cu aceeasi grija si compasiune ca pe persoanele iubite cand pierd sau gresesc.
Atunci cand o persoana draga greseste, incercam sa o facem sa se simta mai bine prin cuvinte placute si o grija speciala, insa cei mai multi dintre noi ne criticam foarte aspru atunci cand greselile sunt ale noastre. Chiar si persoanele cu o stima de sine ridicata se critica atunci cand gresesc. Doar persoanele cu o compasiune de sine ridicata pot merge inainte deoarece cand lucrurile nu ies asa cum trebuie, acestia pur si simplu se trateaza mai bine ca ceilalti.
Subiectul: acceptare | Categoria: minte si emotii | Data: 2012-01-25 |
Autor: iuliana s. |
"Dezvoltarea personala este importanta pentru fiecare dintre noi deoarece sunt multe lucruri esentiale despre care nimeni nu ne invata la scoala, lucruri pe care trebuie sa le invatam singuri, pas cu pas..."
Autorii acestui site, in afara de cazurile specificate in mod expres, nu sunt medici, psihologi sau terapeuti, nu se prezinta astfel si nu se substituie persoanelor cu studii autorizate in domeniu. Ca urmare materialele de pe acest site au scop strict de informare si sunt destinate exclusiv dezvoltarii personale, si nu diagnosticului, tratarii sau vindecarii unor situatii patologice. Teoriile, ideile si aplicatiile prezentate sunt viziunea personala a autorilor si nu pot substitui in nici un fel consultatiile de specialitate. Fiecare vizitator al site-ului este responsabil pentru propriile idei, propriile decizii, propriul confort fizic, emotional, mental si spiritual. Iti recomandam sa nu aplici nimic ce ti-ar putea aduce suferinta fizica, mentala, emotionala, spirituala. Utilizeaza doar ce ti se pare a fi util pentru tine, si ignora restul.
Recomanda articolul :
Mai multe articole video»
Din aceeasi categorie
7 obiceiuri ale increderii in sine



7 obiceiuri ale increderii in sine
Introducere in reflexologie [video]
Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte]
![Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte]](/images/articles/thumbs/pescarusul_jonathan_livingston.jpg)