Citate Osho 

print
 
Citate Osho

"Dumnezeirea înseamna sa simti viata ca un dans, ca un cântec, sa o accepti în toata complexitatea ei, fara nici o judecata - sa o iubesti pentru ceea ce este."

"Faptul ca-i judeci pe altii face ca egoul tau sa creasca. De aceea oamenilor le place sa vorbeasca despre greselile altora - le da sentimentul ca ei sunt corecti."

"Maestrul spiritual nu trebuie sa aiba atitudini autoritare. Un maestru vine doar ca sa ajute. El este prezent doar pentru a arata calea. Azi, aceasta cale nu trebuie indicata în functie de un sistem rigid. Calea trebuie indicata în functie de fiecare individ în parte. Un maestru te asculta, te observa, te învaluie cu dragostea sa si te ajuta sa devii tu însuti."

"Nu condamnati senzualitatea! Ea a fost condamnata în întreaga lume si, din cauza acestei condamnari, energia care poate înflori în senzualitate se transforma în perversiune, gelozie, furie, ura; ea genereaza o existenta arida, lipsita de orice savoare. Senzualitatea este una din binecuvântarile omenirii. Este sensibilitatea voastra, este constiinta voastra. Este constiinta voastra filtrata prin corp."

"Iubirea nu se naste în voi decât daca deveniti un cerc perfect: un întreg multumindu-se cu sine. Atunci iubiti tot ceea ce vine spre voi."

"Aceasta scurta viata pe care o aveti poate fi transformata într-un paradis. Aceasta mica planeta este floarea de lotus a paradisului."

"Iubirea nu este o relatie între doua persoane. Ea este un stadiu al constiintei tale."

"Atunci când te nasti, nu esti un copac, ci o samânta. Trebuie sa cresti, trebuie sa ajungi la o înflorire, iar aceasta înflorire va fi multumirea ta, împlinirea ta. Aceasta înflorire nu are nimic de-a face nici cu puterea, nici cu banii, nici cu politica. Nu are legatura decât cu tine, cu evolutia ta personala."

"Nu este nevoie sa stii unde mergi. Nu este nevoie sa stii de ce mergi. Tot ceea ce e nevoie sa stii este faptul ca mergi plin de veselie; daca faci acest lucru, nu poti gresi."

"Sunt doar doua feluri de oameni pe lume: cei care încearca sa-si umple goliciunea interioara si acele persoane foarte rare si deosebite care încearca sa-si vada aceasta goliciune."

"Numesc aceasta "meditatie": o peregrinare catre propria voastra fiinta. Iar în momentul în care va gasiti propriul centru, ati gasit centrul întregii existente."

"Omul devine cu adevarat om atunci când îsi asuma întreaga raspundere pentru ceea ce este: asta e primul curaj, cel mai mare curaj."

"Joaca trebuie sa ramâna viata ta. Munca trebuie sa fie doar un mijloc de a te juca. Nu-ti transforma viata într-o rutina de munca, pentru ca scopul vietii e joaca."

 
Subiectul:   citate Categoria:   spiritualitate Data: 2011-03-25
 
Autor:          alexandra

"Dezvoltarea personala este o arta. Este arta de a te desavarsi pe tine insuti ca propria creatie. Imi place sa scriu si sa impartasesc din gandurile mele celor care au nevoie de ele. Geniul exista pentru a fi daruit. Fac acest lucru prin ceea ce scriu, sa daruiesc o particica din mine in fiecare articol."

 
Disclaimer :

Autorii acestui site, in afara de cazurile specificate in mod expres, nu sunt medici, psihologi sau terapeuti, nu se prezinta astfel si nu se substituie persoanelor cu studii autorizate in domeniu. Ca urmare materialele de pe acest site au scop strict de informare si sunt destinate exclusiv dezvoltarii personale, si nu diagnosticului, tratarii sau vindecarii unor situatii patologice. Teoriile, ideile si aplicatiile prezentate sunt viziunea personala a autorilor si nu pot substitui in nici un fel consultatiile de specialitate. Fiecare vizitator al site-ului este responsabil pentru propriile idei, propriile decizii, propriul confort fizic, emotional, mental si spiritual. Iti recomandam sa nu aplici nimic ce ti-ar putea aduce suferinta fizica, mentala, emotionala, spirituala. Utilizeaza doar ce ti se pare a fi util pentru tine, si ignora restul.

Comenteaza articolul

Nume:
 
Email:
 
Website:
 
Comentariu:
 
Cod de validare:
 

 

Recomanda articolul :

 
Email(uri)* :
Mesaj :
*Introduceti adresele de email separate prin virgule
 
Trimite Anuleaza
 

 

Mai multe articole text»


Din aceeasi categorie

Evolutia spirituala si imaginatia
 
Evolutia spirituala si imaginatia Ce au in comun acestea doua? Imaginatia este cea care ne tine aproape de visele si sperantele noastre si care ne face sa vizualizam dorintele inimii iar dezvoltarea spirituala, alaturi de cea personala ne dau imboldul necesar pentru a atinge aceste vise si dorinte. ...
 
Qi Gong - energie de sanatate si vindecare
 
Qi Gong - energie de sanatate si vindecare Qi Gong, tradus cu apoximatie inseamna cultivarea energiei fortei viatale. Numele isi are originea in Mandarina. Pentru traducere a fost folosit sistemul de ortografie Wade-Giles si Pinyin  astfel incit noi sa il putem citi Qi Gong sau Chi Kung. ...
 
E V E N I M E N T E - unde mergi
 
M A G A Z I N - produse pentru o viata mai frumoasa
 
Login
 
 
Ultima carte

Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte]

 
Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte] In `Pescarusul Jonathan Livingston` vo ...
 
 
 
Ultimul articol text

7 obiceiuri ale increderii in sine

 
7 obiceiuri ale increderii in sine Inainte de a deprinde noi obiceiuri trebuie sa renunti la vechile obiceiuri. Exista 7 obiceiuri esentiale pe care trebuie sa le stapanesti. Dupa ce faci toate aceste lucruri, nu te vei mai gandi la obtinerea unei increderi in si ...
 
 
 
Reclama 6
 
 
 
Reclama 7
 
 
 
Ultimul articol video

Introducere in reflexologie [video]

 
Reflexologia este o practica veche de  ...
 
 
 
R A D I O -muzica pentru suflet
 
Reclama 8
 
 
 
 
 
Ultimul articol text

7 obiceiuri ale increderii in sine

 
7 obiceiuri ale increderii in sine Inainte de a deprinde noi obiceiuri trebuie sa renunti la vechile obiceiuri. Exista 7 obiceiuri esentiale pe care trebuie sa le stapanesti. Dupa ce faci toate aceste lucruri, nu te vei mai gandi la obtinerea unei increderi in sine puternice, ci aceasta devine o parte ta ca persoana. Atunci cand se intampla acest lucru, te vei simti in mod natural puternic, vei face din ce in ce mai putine alegeri gresite si actiunile tale te vor duce spre realizari tot mai mari. ...
 
 
Ultimul articol video

Introducere in reflexologie [video]

 
Reflexologia este o practica veche de vindecare si metoda alternativa si moderna de ingrijire a sanatatii. Desi aceasta practica a fost recunoscuta la nivel global ca o forma viabila de vindecare de mai multi ani, numai recent reflexologia a devenit cunoscuta si acceptata in mai multe tari. ...
 
 
Ultimul articol carte

Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte]

 
Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte] In `Pescarusul Jonathan Livingston` vom intalni o pasare care vrea sa se uite dincolo de viata normala, care pentru o pasare inseamna a manca, a dormi si a se reproduce. Aceasta pasare vrea sa zboare cat mai sus si mai rapid si sa faca cele mai indraznete miscari. Richard Bach stia, evident, o multime de lucruri despre aviatie si fascinatia acestuia este evidenta in carte. El reuseste sa impleteasca intr-un mod extrem de armonios domeniul aviatiei, aerodinamica, spiritualitatea si intrebarile de genul "de ce suntem aici" intr-o tesatura diafana si vesnic actuala ...
 
 
 
close

Te rugam sa te loghezi pentru a putea folosi aceasta optiune

 
User:
 
Parola:
 
 
Am uitat parola >>>