Ciclul celor 5 elemente in Feng Shui 

print
 
Ciclul celor 5 elemente in Feng Shui

Feng Shui este puternic influentat de teoria elementelor. In schema chineza a Universului, exista cinci dintre acestea si anume: lemn, foc, metal, pamant si apa.

Primul element este lemnul, si semnifica inceputul unei vieti noi.
Al doilea element este focul, ceea ce reprezinta energia yang, sau masculina.
Al treilea element este pamantul. Acesta nu se refera doar la sol, ci si la piatra, lut etc.
Al patrulea element este metalul, care se gaseste in mai multe forme, precum aurul, argintul, cuprul, si otelul.
Apa este ce de-al cincelea element in Feng Shui, si este elementul cheie.

Fara apa, nu exista viata. In practica Feng Shui, apa trebuie sa fie intotdeauna clara si cu curgere libera. Focul este de culoarea rosie, o culoare de bun augur. Focul este, de asemenea vara, si Sudul. Apa este reprezentata de culoarea neagra. Este, de asemenea, iarna si Nordul. Lemnul este Estul si este reprezentat de culoarea verde. Metalul este alb sau de aur. Acesta simbolizeaza Vestul. Pamantul este galben si este, de asemenea, Centrul.

Toate aceste elemente sunt legate intre ele in doua moduri, ceea ce inseamna ca exista doua tipuri de cicluri ale acestor elemente: ciclul productiv si ciclul distructiv.

Ciclul productiv al elementelor
. Elementul lemn produce elementul foc, asta insemnand ca produce foc arzand lemnul. Focul produce pamant, pentru ca acesta arde si produce cenusa. Pamantul produce metal, avand in vedere ca metalul este extras din pamant. Metalul produce apa - se spune ca metalul topit se poate transforma intr-o stare lichida precum apa. Apa produce lemn, pentru ca doar udand cu apa putem creste plante.

Ciclul distructiv al elementelor
. In ciclul distructiv, putem observa cu usurinta ca lemnul distruge pamantul, deoarece copiii cresc pe pamant si extrag toate mineralele din acesta, lasand pamantul sterp. Focul distruge metalul, pentru ca metalul este topit de foc. Pamantul distruge elementul apa, deoarece acesta absoarbe toata apa atunci cand ploua. Metalul distruge lemnul, datorita multor instrumente ascutite care taie lemne, precum un topor sau un fierastrau. Elementul apa distruge elementul foc, pentru ca apa poate stinge orice flacara.

Pentru cineva care abia a inceput sa invete practica Feng Shui, poate dura un timp pentru a ajunge sa inteleaga ciclurile elementelor Feng Shui, dar odata ce aceasta il intelege corect, este foarte usor sa il foloseasca pentru imbunatatirea casei sale. Prin asezarea in mod corespunzator a mobilierului, a obiectelor de metal, acvariilor, bazinelor cu apa, peretilor din casa si din biroul nostru, putem sa ne asiguram ca locul este plin de energie pozitiva. Prin asigurarea ciclului productiv de elemente influentele negative sunt mult reduse. Acest lucru va asigura armonie, pace, prosperitate si noroc in viata noastra. De asemenea, este utila aflarea si utilizarea elementului personal in feng-shui.

 
Subiectul:   feng shui Categoria:   spiritualitate Data: 2011-03-26
 
Autor:          iuliana s.

"Dezvoltarea personala este importanta pentru fiecare dintre noi deoarece sunt multe lucruri esentiale despre care nimeni nu ne invata la scoala, lucruri pe care trebuie sa le invatam singuri, pas cu pas..."

 
Disclaimer :

Autorii acestui site, in afara de cazurile specificate in mod expres, nu sunt medici, psihologi sau terapeuti, nu se prezinta astfel si nu se substituie persoanelor cu studii autorizate in domeniu. Ca urmare materialele de pe acest site au scop strict de informare si sunt destinate exclusiv dezvoltarii personale, si nu diagnosticului, tratarii sau vindecarii unor situatii patologice. Teoriile, ideile si aplicatiile prezentate sunt viziunea personala a autorilor si nu pot substitui in nici un fel consultatiile de specialitate. Fiecare vizitator al site-ului este responsabil pentru propriile idei, propriile decizii, propriul confort fizic, emotional, mental si spiritual. Iti recomandam sa nu aplici nimic ce ti-ar putea aduce suferinta fizica, mentala, emotionala, spirituala. Utilizeaza doar ce ti se pare a fi util pentru tine, si ignora restul.

Comenteaza articolul

Nume:
 
Email:
 
Website:
 
Comentariu:
 
Cod de validare:
 

 

Recomanda articolul :

 
Email(uri)* :
Mesaj :
*Introduceti adresele de email separate prin virgule
 
Trimite Anuleaza
 

 

Mai multe articole text»


Din aceeasi categorie

Feng Shui - Ba-Gua Zona 7, copii, creativitate si distractie
 
Feng Shui - Ba-Gua Zona 7, copii, creativitate si distractie Orice om este creativ. Gandeste-te cati copii de 4 ani ai intalnit care nu puteau canta, desena sau dansa? Si tu ai fost copil candva. Daca ai putut sa faci aceste lucruri atunci, le poti face si acum. ...
 
Citate despre meditatie
 
Citate despre meditatie Gasesti aici o selectie de citate despre MEDITATIE. ...
 
E V E N I M E N T E - unde mergi
 
M A G A Z I N - produse pentru o viata mai frumoasa
 
Login
 
 
Ultima carte

Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte]

 
Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte] In `Pescarusul Jonathan Livingston` vo ...
 
 
 
Ultimul articol text

7 obiceiuri ale increderii in sine

 
7 obiceiuri ale increderii in sine Inainte de a deprinde noi obiceiuri trebuie sa renunti la vechile obiceiuri. Exista 7 obiceiuri esentiale pe care trebuie sa le stapanesti. Dupa ce faci toate aceste lucruri, nu te vei mai gandi la obtinerea unei increderi in si ...
 
 
 
Reclama 6
 
 
 
Reclama 7
 
 
 
Ultimul articol video

Introducere in reflexologie [video]

 
Reflexologia este o practica veche de  ...
 
 
 
R A D I O -muzica pentru suflet
 
Reclama 8
 
 
 
 
 
Ultimul articol text

7 obiceiuri ale increderii in sine

 
7 obiceiuri ale increderii in sine Inainte de a deprinde noi obiceiuri trebuie sa renunti la vechile obiceiuri. Exista 7 obiceiuri esentiale pe care trebuie sa le stapanesti. Dupa ce faci toate aceste lucruri, nu te vei mai gandi la obtinerea unei increderi in sine puternice, ci aceasta devine o parte ta ca persoana. Atunci cand se intampla acest lucru, te vei simti in mod natural puternic, vei face din ce in ce mai putine alegeri gresite si actiunile tale te vor duce spre realizari tot mai mari. ...
 
 
Ultimul articol video

Introducere in reflexologie [video]

 
Reflexologia este o practica veche de vindecare si metoda alternativa si moderna de ingrijire a sanatatii. Desi aceasta practica a fost recunoscuta la nivel global ca o forma viabila de vindecare de mai multi ani, numai recent reflexologia a devenit cunoscuta si acceptata in mai multe tari. ...
 
 
Ultimul articol carte

Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte]

 
Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte] In `Pescarusul Jonathan Livingston` vom intalni o pasare care vrea sa se uite dincolo de viata normala, care pentru o pasare inseamna a manca, a dormi si a se reproduce. Aceasta pasare vrea sa zboare cat mai sus si mai rapid si sa faca cele mai indraznete miscari. Richard Bach stia, evident, o multime de lucruri despre aviatie si fascinatia acestuia este evidenta in carte. El reuseste sa impleteasca intr-un mod extrem de armonios domeniul aviatiei, aerodinamica, spiritualitatea si intrebarile de genul "de ce suntem aici" intr-o tesatura diafana si vesnic actuala ...
 
 
 
close

Te rugam sa te loghezi pentru a putea folosi aceasta optiune

 
User:
 
Parola:
 
 
Am uitat parola >>>