


- Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte]
- Drumul catre tine insuti - M. Scott Peck [carte]
- 7 obiceiuri ale increderii in sine
- Eckhart Tolle - Un Nou Pamant [carte]
- Obiective de dezvoltare personala
- Obiective de Anul Nou
- Brian Tracy - Punctul Focal [carte]
- "The Body Image Workbook" - Thomas Cash [carte]
- Official Hugs - Martha Bolton [carte]
- Larry Crane - Cursul de abundenta [carte]



Chakra inimii


Chakra inimii (anahata) este centrul energetic prin care se emana si se primesc sentimente de iubire. Mai este asociata si cu alte emotii precum compasiunea, fericirea, intelegerea, bucuria, sinceritatea si generozitatea. Prin chakra inimii noi ne conectam cu persoanele pe care le iubim, stabilind niste legaturi care sunt dificil de rupt. Acesta este motivul pentru care oamenii sufera atat de mult cand se despart sau pierd pe cineva drag.
Exista sapte chakre in corpul energetic al omului, iar chakra inimii este a patra. Sanatatea chakrei inimii este foarte importanta deoarece aceasta furnizeaza o stare fizica, emotionala si spirituala importanta pentru echilibrul tau. Chakra inimii este responsabila pentru organele din corpul tau care au rol de contractie si expansiune, precum inima si plamanii. Daca chakra inimii noastre este echilibrata, atunci noi ne simtim bine in pielea noastra si aratam toleranta si fata de cei din jurul nostru. De asemena avem motivatia de a ne urma propriile valori si obiective, si nu ceea ce ni se impune.
O persoana care are chakra inimii pasiva este posibil sa posede trasaturi cum ar fi: incredere scazuta in sine, stima de sine scazuta, lipsa de preocupare pentru ceilalti, probleme respiratorii. Pe cand o persoana care are o chakra a inimii mult prea activa este posibil sa detina trasaturi cum ar fi: o personalitate dominanta, tendinta de a controla totul, tendinta de a se simti responsabila pentru altii sau probleme respiratorii si circulatorii.
Un alt aspect important al chakrei inimii este ca ea controleaza abilitatea ta de a gestiona sentimente precum ura, furia, teama, gelozia, singuratatea si tradarea. Pentru gestionarea acestor sentimente intr-un mod pozitiv trebuie sa inveti sa iti deschizi chakra inimii. O metoda prin care poti face asta este antrenarea energiei inimii tale prin meditatia mantrei. Fiecare chakra are o mantra. Daca vei recita mantra chakrei pe care vrei sa o stimulezi vei reusi sa iti deschizi punctul energetic al chakrei respective prin stimularea si intarirea ei in timpul meditatiei cu mantre.
Acest exercitiu poate genera un flux mare de energie si nu este recomandata folosirea lui in exces, deoarece poate dauna celorlalte chakre. Tehnica meditatiei trebuie folosita alaturi de alte tehnici care iti vor pregati trupul pentru energia noua.
Iata un exemplu de meditatie mantra:
1. gaseste un loc confortabil si linistit unde poti sta jos cu picioarele incrucisate;
2. inchide-ti ochii si repeta mantra chakrei inimii care este YAM;
3. in timp ce reciti mantra incearca sa iti imaginezi chakra inimii tale in centrul pieptului tau;
Daca respecti indicatiile si reciti mantra corect atunci ar trebui sa observi o energie noua. Incepatorii sunt avertizati sa nu depaseasca 20 de recitari pe sesiune.
Tehnicile efective pentru a-ti deschide chakra inimii necesita lectii de meditatie si diferite exercitii de yoga. Este nevoie de timp si rabdare pentru a vedea rezultatele dorite, insa rezultatele benefice vor fi vizibile in viata ta emotionala.
Subiectul: energetica corpului uman | Categoria: spiritualitate | Data: 2011-03-26 |
Autor: iuliana s. |
"Dezvoltarea personala este importanta pentru fiecare dintre noi deoarece sunt multe lucruri esentiale despre care nimeni nu ne invata la scoala, lucruri pe care trebuie sa le invatam singuri, pas cu pas..."
Autorii acestui site, in afara de cazurile specificate in mod expres, nu sunt medici, psihologi sau terapeuti, nu se prezinta astfel si nu se substituie persoanelor cu studii autorizate in domeniu. Ca urmare materialele de pe acest site au scop strict de informare si sunt destinate exclusiv dezvoltarii personale, si nu diagnosticului, tratarii sau vindecarii unor situatii patologice. Teoriile, ideile si aplicatiile prezentate sunt viziunea personala a autorilor si nu pot substitui in nici un fel consultatiile de specialitate. Fiecare vizitator al site-ului este responsabil pentru propriile idei, propriile decizii, propriul confort fizic, emotional, mental si spiritual. Iti recomandam sa nu aplici nimic ce ti-ar putea aduce suferinta fizica, mentala, emotionala, spirituala. Utilizeaza doar ce ti se pare a fi util pentru tine, si ignora restul.
Recomanda articolul :
Mai multe articole text»
Din aceeasi categorie


7 obiceiuri ale increderii in sine



7 obiceiuri ale increderii in sine
Introducere in reflexologie [video]
Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte]
![Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte]](/images/articles/thumbs/pescarusul_jonathan_livingston.jpg)