Chakra inimii 

print
 
Chakra inimii

Chakra inimii (anahata) este centrul energetic prin care se emana si se primesc sentimente de iubire. Mai este asociata si cu alte emotii precum compasiunea, fericirea, intelegerea, bucuria, sinceritatea si generozitatea. Prin chakra inimii noi ne conectam cu persoanele pe care le iubim, stabilind niste legaturi care sunt dificil de rupt. Acesta este motivul pentru care oamenii sufera atat de mult cand se despart sau pierd pe cineva drag.

Exista sapte chakre in corpul energetic al omului, iar chakra inimii este a patra. Sanatatea chakrei inimii este foarte importanta deoarece aceasta furnizeaza o stare fizica, emotionala si spirituala importanta pentru echilibrul tau. Chakra inimii este responsabila pentru organele din corpul tau care au rol de contractie si expansiune, precum inima si plamanii. Daca chakra inimii noastre este echilibrata, atunci noi ne simtim bine in pielea noastra si aratam toleranta si fata de cei din jurul nostru. De asemena avem motivatia de a ne urma propriile valori si obiective, si nu ceea ce ni se impune.

O persoana care are chakra inimii pasiva este posibil sa posede trasaturi cum ar fi: incredere scazuta in sine, stima de sine scazuta, lipsa de preocupare pentru ceilalti, probleme respiratorii. Pe cand o persoana care are o chakra a inimii mult prea activa este posibil sa detina trasaturi cum ar fi: o personalitate dominanta, tendinta de a controla totul, tendinta de a se simti responsabila pentru altii sau probleme respiratorii si circulatorii.

Un alt aspect important al chakrei inimii este ca ea controleaza abilitatea ta de a gestiona sentimente precum ura, furia, teama, gelozia, singuratatea si tradarea. Pentru gestionarea acestor sentimente intr-un mod pozitiv trebuie sa inveti sa iti deschizi chakra inimii. O metoda prin care poti face asta este antrenarea energiei inimii tale prin meditatia mantrei. Fiecare chakra are o mantra. Daca vei recita mantra chakrei pe care vrei sa o stimulezi vei reusi sa iti deschizi punctul energetic al chakrei respective prin stimularea si intarirea ei in timpul meditatiei cu mantre.

Acest exercitiu poate genera un flux mare de energie si nu este recomandata folosirea lui in exces, deoarece poate dauna celorlalte chakre. Tehnica meditatiei trebuie folosita alaturi de alte tehnici care iti vor pregati trupul pentru energia noua.

Iata un exemplu de meditatie mantra:
1. gaseste un loc confortabil si linistit unde poti sta jos cu picioarele incrucisate;
2. inchide-ti ochii si repeta mantra chakrei inimii care este YAM;
3. in timp ce reciti mantra incearca sa iti imaginezi chakra inimii tale in centrul pieptului tau;

Daca respecti indicatiile si reciti mantra corect atunci ar trebui sa observi o energie noua. Incepatorii sunt avertizati sa nu depaseasca 20 de recitari pe sesiune.

Tehnicile efective pentru a-ti deschide chakra inimii necesita lectii de meditatie si diferite exercitii de yoga. Este nevoie de timp si rabdare pentru a vedea rezultatele dorite, insa rezultatele benefice vor fi vizibile in viata ta emotionala.

 
Subiectul:   energetica corpului uman Categoria:   spiritualitate Data: 2011-03-26
 
Autor:          iuliana s.

"Dezvoltarea personala este importanta pentru fiecare dintre noi deoarece sunt multe lucruri esentiale despre care nimeni nu ne invata la scoala, lucruri pe care trebuie sa le invatam singuri, pas cu pas..."

 
Disclaimer :

Autorii acestui site, in afara de cazurile specificate in mod expres, nu sunt medici, psihologi sau terapeuti, nu se prezinta astfel si nu se substituie persoanelor cu studii autorizate in domeniu. Ca urmare materialele de pe acest site au scop strict de informare si sunt destinate exclusiv dezvoltarii personale, si nu diagnosticului, tratarii sau vindecarii unor situatii patologice. Teoriile, ideile si aplicatiile prezentate sunt viziunea personala a autorilor si nu pot substitui in nici un fel consultatiile de specialitate. Fiecare vizitator al site-ului este responsabil pentru propriile idei, propriile decizii, propriul confort fizic, emotional, mental si spiritual. Iti recomandam sa nu aplici nimic ce ti-ar putea aduce suferinta fizica, mentala, emotionala, spirituala. Utilizeaza doar ce ti se pare a fi util pentru tine, si ignora restul.

Comenteaza articolul

Nume:
 
Email:
 
Website:
 
Comentariu:
 
Cod de validare:
 

 

Recomanda articolul :

 
Email(uri)* :
Mesaj :
*Introduceti adresele de email separate prin virgule
 
Trimite Anuleaza
 

 

Mai multe articole text»


Din aceeasi categorie

Aikido
 
Aikido Aikido este una dintre cele mai vechi forme de arte martiale. Aceasta a fost fondata de Morijei Ueshiba, si s-a format prin studiile mai multor feluri de arte martiale traditionale. Aikido este adeseori perceputa precum o forma de exercitiu sau un dans din cauza unora dintre formele sale. De asemenea este privita de unii ca o forma de hipnoza martiala. ...
 
Introducere in TAO
 
Introducere in TAO Tao (pronuntat dao) inseamna literal "calea" sau "drumul". Tao este un principiu universal care sta la baza tuturor lucrurilor de la crearea de galaxii la interactiunea dintre fiintele umane. Lucrarile lui Tao sunt vaste si de multe ori, dincolo de logica umana. Daca incerci sa intelegi Tao folosind doar ratiunea, este posiil sa intelegi doar o jumatate. Este important ca aceasta filosofie de viata sa fie perceputa a ...
 
E V E N I M E N T E - unde mergi
 
M A G A Z I N - produse pentru o viata mai frumoasa
 
Login
 
 
Ultima carte

Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte]

 
Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte] In `Pescarusul Jonathan Livingston` vo ...
 
 
 
Ultimul articol text

7 obiceiuri ale increderii in sine

 
7 obiceiuri ale increderii in sine Inainte de a deprinde noi obiceiuri trebuie sa renunti la vechile obiceiuri. Exista 7 obiceiuri esentiale pe care trebuie sa le stapanesti. Dupa ce faci toate aceste lucruri, nu te vei mai gandi la obtinerea unei increderi in si ...
 
 
 
Reclama 6
 
 
 
Reclama 7
 
 
 
Ultimul articol video

Introducere in reflexologie [video]

 
Reflexologia este o practica veche de  ...
 
 
 
R A D I O -muzica pentru suflet
 
Reclama 8
 
 
 
 
 
Ultimul articol text

7 obiceiuri ale increderii in sine

 
7 obiceiuri ale increderii in sine Inainte de a deprinde noi obiceiuri trebuie sa renunti la vechile obiceiuri. Exista 7 obiceiuri esentiale pe care trebuie sa le stapanesti. Dupa ce faci toate aceste lucruri, nu te vei mai gandi la obtinerea unei increderi in sine puternice, ci aceasta devine o parte ta ca persoana. Atunci cand se intampla acest lucru, te vei simti in mod natural puternic, vei face din ce in ce mai putine alegeri gresite si actiunile tale te vor duce spre realizari tot mai mari. ...
 
 
Ultimul articol video

Introducere in reflexologie [video]

 
Reflexologia este o practica veche de vindecare si metoda alternativa si moderna de ingrijire a sanatatii. Desi aceasta practica a fost recunoscuta la nivel global ca o forma viabila de vindecare de mai multi ani, numai recent reflexologia a devenit cunoscuta si acceptata in mai multe tari. ...
 
 
Ultimul articol carte

Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte]

 
Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte] In `Pescarusul Jonathan Livingston` vom intalni o pasare care vrea sa se uite dincolo de viata normala, care pentru o pasare inseamna a manca, a dormi si a se reproduce. Aceasta pasare vrea sa zboare cat mai sus si mai rapid si sa faca cele mai indraznete miscari. Richard Bach stia, evident, o multime de lucruri despre aviatie si fascinatia acestuia este evidenta in carte. El reuseste sa impleteasca intr-un mod extrem de armonios domeniul aviatiei, aerodinamica, spiritualitatea si intrebarile de genul "de ce suntem aici" intr-o tesatura diafana si vesnic actuala ...
 
 
 
close

Te rugam sa te loghezi pentru a putea folosi aceasta optiune

 
User:
 
Parola:
 
 
Am uitat parola >>>