Cele 7 principii Huna 

print
 
Cele 7 principii Huna

Huna, practica de vindecare spirituala Hawaiiana, inseamna literal "secret". Se crede ca aceasta este cunostinta ascunsa despre viata si lumea in care traim.

Huna este o filosofie de viata sau o intelepciune despre lumea in care traiesti. Aceasta invata ca nu exista limite pe care le poti atinge, contrar psihologiei umane care pune accentul pe traiul de baza, obisnuit. Huna poate fi o harta pentru a calatori prin viata. Atunci cand este aplicata in mod regulat, Huna poate schimba viata oricui.

In Huna exista sapte principii de baza, care sunt relativ simple dar si puternice:

1.IKE - Lumea este ceea ce crezi tu ca este.
Absolut totul in lumea ta, in realitatea ta vine de la gandurile tale. Conform traditiei Huna, daca vrei sa schimbi lumea, prima data trebuie sa iti schimbi gandurile. Incepe prin a-ti schimba modul de gandire, trecand de la credinta ca iti lipseste ceva la o credinta ca ai ceva. Toate celelalte principii din Huna curg in mod natural si firesc din principiul IKE.

2.KALA - Nu exista limite.
In univers, totul este conectat. Nu exista nici o separare si nici o limita. Separarea este o iluzie creata de gandurile tale care te fac sa crezi ca suntem separati de restul. Limitele pe care le vezi si de care te temi exista numai in mintea ta. Conform traditiei Huna, daca te vei debarasa de aceste ganduri de separare si limitare, te vei reconecta si vei deveni unul singur.

3.MAKIA - Energia curge acolo unde este focalizata atentia si invers.
Acolo unde exista un flux de energie si atentie, sunt create evenimente si rezultate. Principiul fundamental al initierii rezultatelor este: atentie+energie+idei+actiune=rezultate.

4.MANAWA - ACUM este momentul puterii.
Nu exista putere nici in trecut si nici in viitor. Doar prezentul detine puterea. Toata puterea pentru a schimba viata exista ACUM. Prezentul este locul unde putem efectua actiuni care conteaza pentru viitor.

5.ALOHA - A iubi inseamna a fi fericit
In limba hawaiiana, aloha nu inseamna cliseul "salut" de care am auzit cu totii, si nici "la revedere". Intelesul sau mai adanc este bucuroasa (oha) impartire (alo) a energiei vietii (ha) in ALO prezent. Radacinile acestui cuvant inseamna "a fi fericit cu". Secretul in acest principiu este de a fi fericit cu ceva sau cineva. Gandul de fericire dicteaza gradul in care esti indragostit sau iubesti.

6.MANA - Toata puterea vine din interior
In traditia Hawaiiana, MANA este numele sursei intregii puteri care exista in univers. Aceasta convingere presupune ca exista o singura sursa de putere si ca acea sursa curge prin fiecare fiinta de pe aceasta planeta. Aceasta putere nu curge doar prin fiintele umane, ci si prin pamant si tot ceea ce il ocupa. MANA ne da puterea de a face ceea ce noi credem ca putem face.

7.PONO - Eficacitatea este masura adevarului.
Exista multe metode de a face majoritatea lucrurilor. Nu este o singura cale prin care sa faci ceva, deoarece intotdeauna exista o alternativa. Nu exista o singura tehnica sau metoda, un singur fel de medicament sau modalitate de a fi fericiti. Exista moduri nenumarate prin care poti atinge obiectivele si fericirea ta.

Principiile Huna functioneaza pentru toata lumea. Acest mod de viata este echilibrat si puternic. Este un sistem de transformare, de practici, invataturi, filosofie si multe altele.

 
Subiectul:   samanism Categoria:   spiritualitate Data: 2011-05-02
 
Autor:          iuliana s.

"Dezvoltarea personala este importanta pentru fiecare dintre noi deoarece sunt multe lucruri esentiale despre care nimeni nu ne invata la scoala, lucruri pe care trebuie sa le invatam singuri, pas cu pas..."

 
Disclaimer :

Autorii acestui site, in afara de cazurile specificate in mod expres, nu sunt medici, psihologi sau terapeuti, nu se prezinta astfel si nu se substituie persoanelor cu studii autorizate in domeniu. Ca urmare materialele de pe acest site au scop strict de informare si sunt destinate exclusiv dezvoltarii personale, si nu diagnosticului, tratarii sau vindecarii unor situatii patologice. Teoriile, ideile si aplicatiile prezentate sunt viziunea personala a autorilor si nu pot substitui in nici un fel consultatiile de specialitate. Fiecare vizitator al site-ului este responsabil pentru propriile idei, propriile decizii, propriul confort fizic, emotional, mental si spiritual. Iti recomandam sa nu aplici nimic ce ti-ar putea aduce suferinta fizica, mentala, emotionala, spirituala. Utilizeaza doar ce ti se pare a fi util pentru tine, si ignora restul.

Comenteaza articolul

Nume:
 
Email:
 
Website:
 
Comentariu:
 
Cod de validare:
 

 

Recomanda articolul :

 
Email(uri)* :
Mesaj :
*Introduceti adresele de email separate prin virgule
 
Trimite Anuleaza
 

 

Mai multe articole text»


Din aceeasi categorie

Goliciune - Sutra Inimii
 
Goliciune - Sutra Inimii Sutra Inimii este, posibil, cel mai cunoscut text al budismului Mahayana si se spune ca aceasta este o mostra pura de intelepciune. De asemenea, Sutra Inimii este printre cele mai scurte sutre. Invataturile din Sutra Inimii sunt profunde si subtile. ...
 
Citate Osho
 
Citate Osho Gasesti aici o selectie de citate din OSHO. ...
 
E V E N I M E N T E - unde mergi
 
M A G A Z I N - produse pentru o viata mai frumoasa
 
Login
 
 
Ultima carte

Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte]

 
Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte] In `Pescarusul Jonathan Livingston` vo ...
 
 
 
Ultimul articol text

7 obiceiuri ale increderii in sine

 
7 obiceiuri ale increderii in sine Inainte de a deprinde noi obiceiuri trebuie sa renunti la vechile obiceiuri. Exista 7 obiceiuri esentiale pe care trebuie sa le stapanesti. Dupa ce faci toate aceste lucruri, nu te vei mai gandi la obtinerea unei increderi in si ...
 
 
 
Reclama 6
 
 
 
Reclama 7
 
 
 
Ultimul articol video

Introducere in reflexologie [video]

 
Reflexologia este o practica veche de  ...
 
 
 
R A D I O -muzica pentru suflet
 
Reclama 8
 
 
 
 
 
Ultimul articol text

7 obiceiuri ale increderii in sine

 
7 obiceiuri ale increderii in sine Inainte de a deprinde noi obiceiuri trebuie sa renunti la vechile obiceiuri. Exista 7 obiceiuri esentiale pe care trebuie sa le stapanesti. Dupa ce faci toate aceste lucruri, nu te vei mai gandi la obtinerea unei increderi in sine puternice, ci aceasta devine o parte ta ca persoana. Atunci cand se intampla acest lucru, te vei simti in mod natural puternic, vei face din ce in ce mai putine alegeri gresite si actiunile tale te vor duce spre realizari tot mai mari. ...
 
 
Ultimul articol video

Introducere in reflexologie [video]

 
Reflexologia este o practica veche de vindecare si metoda alternativa si moderna de ingrijire a sanatatii. Desi aceasta practica a fost recunoscuta la nivel global ca o forma viabila de vindecare de mai multi ani, numai recent reflexologia a devenit cunoscuta si acceptata in mai multe tari. ...
 
 
Ultimul articol carte

Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte]

 
Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte] In `Pescarusul Jonathan Livingston` vom intalni o pasare care vrea sa se uite dincolo de viata normala, care pentru o pasare inseamna a manca, a dormi si a se reproduce. Aceasta pasare vrea sa zboare cat mai sus si mai rapid si sa faca cele mai indraznete miscari. Richard Bach stia, evident, o multime de lucruri despre aviatie si fascinatia acestuia este evidenta in carte. El reuseste sa impleteasca intr-un mod extrem de armonios domeniul aviatiei, aerodinamica, spiritualitatea si intrebarile de genul "de ce suntem aici" intr-o tesatura diafana si vesnic actuala ...
 
 
 
close

Te rugam sa te loghezi pentru a putea folosi aceasta optiune

 
User:
 
Parola:
 
 
Am uitat parola >>>