Cele 5 atribute ale autodisciplinei 

print
 
Cele 5 atribute ale autodisciplinei

Autodisciplina este calea spre o viata mai usoara si spre o munca cu mult mai eficienta. Unul din obiectivele dezvoltarii personale este acela de a ne creste capacitatea de a urma un plan pentru a ne atinge un tel. De ce trebuie sa tinem insa cont atunci cand suntem abia la inceput si vrem sa ne disciplinam pentru a ne facilita existenta?
Cele 5 atribute ale autodisciplinei sunt menite sa ne faca sa nu ne abatem de la drumul pe care l-am ales, sa il urmam si sa ne faciliteze procesul de atingere a obiectivelor noastre. E nevoie de cateva unelte inteligente.

Cele 5 atribute ale autodisciplinei sunt:

1. Constientizarea. Ce ar trebui sa constientizam? In primul rand, faptul ca viata este un dar si ca trebuie sa avem grija de el. In al doilea rand, ca tot ceea ce facem se rasfrange asupra noastra. Constient sau nu, efectele actiunilor noastre ne influenteaza existenta. Constientizarea sta in evaluarea corecta si realista a situatiei in care ne aflam, in diferentierea si trierea lucrurilor care conteaza si care ne aduc beneficii, de cele care mai pot fi amanate.

2. Dorinta. Cat de tare ne dorim sa ne simplificam viata? Cat de tare ne dorim sa facem lucrurile bine si sa fim stapani pe vietile noastre si pe viitorul nostru? Cat de tare ne dorim sa avem succes? Raspunsul il avem noi. Autodisciplina prin puterea dorintei ne poate face sa atingem aceste idealuri.

3. Munca asidua. Oricine ar auzi acesti doi termeni alaturati, ar fugi sau si-ar acoperi urechile. Bine, nu oricine. Oamenii care au intr-adevar o disciplina de fier stiu ca munca este calea cea mai simpla de indeplinire a unor vise. Munca fara dedicare si fara perseverenta nu inseamna nimic. Munca fara constiinciozitate, nu inseamna nimic. Munca asidua nu este decat costul manoperei construirii unui drum spre succes, pavat cu seriozitate si disciplina.

4. Timpul. Pentru unii, este cel mai mare dusman. Pentru altii, este cel mai bun prieten. Tu de care parte esti? Timpul inseamna bani de cele mai multe ori. Insa tot timpul inseamna si realizari, reusite, dorinte implinite. De noi depinde in cat TIMP ni le indeplinim. Fara respectarea termenelor si a timpilor stabiliti pentru orice activitate si sarcina pe care o avem, nu poate exista disciplina.

5. Perseverenta. Ce inseamna acest cuvant? Inseamna determinare si persistenta impletite pentru indeplinirea unui vis. Oricare ar fi el. Visele ne ajuta sa ne stabilim scopurile, iar perseverenta ne ajuta sa lucram pentru ele.

Oricare ar fi visul nostru, autodisciplina manifestata prin cele 5 atribute de mai sus ne va aduce mai aproape de el, mult mai repede. Autodisciplina si dezvoltarea personala sunt calea usoara spre succes.

 
Subiectul:   disciplina, perseverenta Categoria:   minte si emotii Data: 2011-03-26
 
Autor:          alexandra

"Dezvoltarea personala este o arta. Este arta de a te desavarsi pe tine insuti ca propria creatie. Imi place sa scriu si sa impartasesc din gandurile mele celor care au nevoie de ele. Geniul exista pentru a fi daruit. Fac acest lucru prin ceea ce scriu, sa daruiesc o particica din mine in fiecare articol."

 
Disclaimer :

Autorii acestui site, in afara de cazurile specificate in mod expres, nu sunt medici, psihologi sau terapeuti, nu se prezinta astfel si nu se substituie persoanelor cu studii autorizate in domeniu. Ca urmare materialele de pe acest site au scop strict de informare si sunt destinate exclusiv dezvoltarii personale, si nu diagnosticului, tratarii sau vindecarii unor situatii patologice. Teoriile, ideile si aplicatiile prezentate sunt viziunea personala a autorilor si nu pot substitui in nici un fel consultatiile de specialitate. Fiecare vizitator al site-ului este responsabil pentru propriile idei, propriile decizii, propriul confort fizic, emotional, mental si spiritual. Iti recomandam sa nu aplici nimic ce ti-ar putea aduce suferinta fizica, mentala, emotionala, spirituala. Utilizeaza doar ce ti se pare a fi util pentru tine, si ignora restul.

Comenteaza articolul

Nume:
 
Email:
 
Website:
 
Comentariu:
 
Cod de validare:
 

 

Recomanda articolul :

 
Email(uri)* :
Mesaj :
*Introduceti adresele de email separate prin virgule
 
Trimite Anuleaza
 

 

Mai multe articole text»


Din aceeasi categorie

Citate despre fericire
 
Citate despre fericire Gasesti aici o selectie de citate despre FERICIRE. ...
 
Obiective de dezvoltare personala
 
Obiective de dezvoltare personala Un obiectiv general de dezvoltare personala este caela de a face modificari sau de a aduce imbunatatiri in anumite zone ale vietii tale cu care nu esti complet multumit. Acest lucru ar putea implica, de asemenea, efectuarea unor modificari in comportament sau atitudine. Un obiectiv de imbunatatire de sine poate fi de exemplu - sa castigi mai multi bani, sa devii o persoana mai iubitoare sau sa deprinzi noi abilitati. ...
 
E V E N I M E N T E - unde mergi
 
M A G A Z I N - produse pentru o viata mai frumoasa
 
Login
 
 
Ultima carte

Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte]

 
Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte] In `Pescarusul Jonathan Livingston` vo ...
 
 
 
Ultimul articol text

7 obiceiuri ale increderii in sine

 
7 obiceiuri ale increderii in sine Inainte de a deprinde noi obiceiuri trebuie sa renunti la vechile obiceiuri. Exista 7 obiceiuri esentiale pe care trebuie sa le stapanesti. Dupa ce faci toate aceste lucruri, nu te vei mai gandi la obtinerea unei increderi in si ...
 
 
 
Reclama 6
 
 
 
Reclama 7
 
 
 
Ultimul articol video

Introducere in reflexologie [video]

 
Reflexologia este o practica veche de  ...
 
 
 
R A D I O -muzica pentru suflet
 
Reclama 8
 
 
 
 
 
Ultimul articol text

7 obiceiuri ale increderii in sine

 
7 obiceiuri ale increderii in sine Inainte de a deprinde noi obiceiuri trebuie sa renunti la vechile obiceiuri. Exista 7 obiceiuri esentiale pe care trebuie sa le stapanesti. Dupa ce faci toate aceste lucruri, nu te vei mai gandi la obtinerea unei increderi in sine puternice, ci aceasta devine o parte ta ca persoana. Atunci cand se intampla acest lucru, te vei simti in mod natural puternic, vei face din ce in ce mai putine alegeri gresite si actiunile tale te vor duce spre realizari tot mai mari. ...
 
 
Ultimul articol video

Introducere in reflexologie [video]

 
Reflexologia este o practica veche de vindecare si metoda alternativa si moderna de ingrijire a sanatatii. Desi aceasta practica a fost recunoscuta la nivel global ca o forma viabila de vindecare de mai multi ani, numai recent reflexologia a devenit cunoscuta si acceptata in mai multe tari. ...
 
 
Ultimul articol carte

Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte]

 
Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte] In `Pescarusul Jonathan Livingston` vom intalni o pasare care vrea sa se uite dincolo de viata normala, care pentru o pasare inseamna a manca, a dormi si a se reproduce. Aceasta pasare vrea sa zboare cat mai sus si mai rapid si sa faca cele mai indraznete miscari. Richard Bach stia, evident, o multime de lucruri despre aviatie si fascinatia acestuia este evidenta in carte. El reuseste sa impleteasca intr-un mod extrem de armonios domeniul aviatiei, aerodinamica, spiritualitatea si intrebarile de genul "de ce suntem aici" intr-o tesatura diafana si vesnic actuala ...
 
 
 
close

Te rugam sa te loghezi pentru a putea folosi aceasta optiune

 
User:
 
Parola:
 
 
Am uitat parola >>>