Cele 3 aspecte ale constiintei 

print
 
Cele 3 aspecte ale constiintei

Una dintre cele mai importante invataturi vechi este ca noi nu suntem doar o singura minte, ci suntem facuti din trei minti. In traditia Kahuna acest lucru este cunoscut de mii de ani.
I

ata cele 3 aspecte ale constiintei in Huna:

1. Mintea constienta. Uhane - suflet, spirit.
In primul rand trebuie sa fii constient ca nu esti doar o minte constienta. Mintea constienta este partea ta logica, rezonabila si rationala din tine. Invataturile antice din Hawaii spun ca a existat o minte constienta si de asemenea o minte inconstienta. Si asa cum a existat o minte constienta si una inconstienta, a existat o minte constienta superioara. Fiecare dintre aceste minti au fost separate, distinse una de alta, astfel incat Mintea Constienta si-a ascuns de la constiinta o Minte Inconstienta, care a avut anumite functii si care a fost separata si distinsa de Mintea Constienta.

Mai departe, a fost de asemenea, ascunsa de mintea constienta, o Minte Constienta Superioara, care a avut functii foarte specifice si care au fost separate si distinse de mintea constienta. Mintea constienta nu ar putea percepe oricare dintre aceste minti in mod direct, cu exceptia anumitor stari de constiinta. Din moment ce suntem relativ constienti de mintea noastra constienta, urmatoarea minte pe care trebuie sa o cunoastem este mintea inconstienta.

2. Mintea Inconstienta. Vechii kahunas numeau mintea inconstienta UNIHIPILI. Luata ca un intreg unihipili inseamna lacusta. Radacinile acestui cuvant sunt urmatoarele:
u: scaunul emotiilor noastre din care provin sentimentele si durerea; sa rezulte din inima; elementul mama.
ni: pentru a turna un lichid.
Pili: A agata, a atinge, a uni, a asocia cu, a fi cu, relatie apropiata, a apartine.

Mintea incostienta este o parte foarte importanta din tine. Gandeste-te la aceasta doar pentru un moment. Iata o parte din tine care conduce trupul tau: iti face inima sa bata, respiratia sa continue, ochii sa clipeasca, stomacul sa digere alimentele si multe alte sarcini carora nu le-ai dat niciodata atentie. Esti constient de varietatea lucrurilor pe care le face Mintea Inconstienta pentru tine? Vechii invatatori spuneau ca este foarte important sa iti cunosti si sa ai incredere in mintea inconstienta. La'au Kahea, psihologii kahuna, au postulat ca inconstientul are anumite functii pe care le-am putea numi prim-directive ale mintii inconstiente.

3. Sinele Superior
Omenirea este alcatuita din piese materiale si spirituale, ca un magnet cu un pol in materie si un pol in spirit. Daca acesta este cazul, inseamna ca omenirea nu a fost inca recunoscuta de catre psihologia vestica. Kahunas spuneau ca noi suntem si o Minte Constienta Superioara. Termenul utlizat in antichitate a fost Aumakua, adica:
Au: O flacara involburata prin aer ca un duh sau spirit; a ta; a mea.
Makua: Parinte, senior, mai batran, matur.
Cuvantul aumakua a fost folosit si ca termen pentru a exprima orice termen de spirit parintesc, si de asemenea a inclus si multi stramosi si zei care au fost venerati sub acest termen.

 
Subiectul:   samanism Categoria:   spiritualitate Data: 2011-05-03
 
Autor:          iuliana s.

"Dezvoltarea personala este importanta pentru fiecare dintre noi deoarece sunt multe lucruri esentiale despre care nimeni nu ne invata la scoala, lucruri pe care trebuie sa le invatam singuri, pas cu pas..."

 
Disclaimer :

Autorii acestui site, in afara de cazurile specificate in mod expres, nu sunt medici, psihologi sau terapeuti, nu se prezinta astfel si nu se substituie persoanelor cu studii autorizate in domeniu. Ca urmare materialele de pe acest site au scop strict de informare si sunt destinate exclusiv dezvoltarii personale, si nu diagnosticului, tratarii sau vindecarii unor situatii patologice. Teoriile, ideile si aplicatiile prezentate sunt viziunea personala a autorilor si nu pot substitui in nici un fel consultatiile de specialitate. Fiecare vizitator al site-ului este responsabil pentru propriile idei, propriile decizii, propriul confort fizic, emotional, mental si spiritual. Iti recomandam sa nu aplici nimic ce ti-ar putea aduce suferinta fizica, mentala, emotionala, spirituala. Utilizeaza doar ce ti se pare a fi util pentru tine, si ignora restul.

Comenteaza articolul

Nume:
 
Email:
 
Website:
 
Comentariu:
 
Cod de validare:
 

 

Recomanda articolul :

 
Email(uri)* :
Mesaj :
*Introduceti adresele de email separate prin virgule
 
Trimite Anuleaza
 

 

Mai multe articole text»


Din aceeasi categorie

Chakra Coroanei
 
Chakra Coroanei Chakra Coroanei este reprezentata de culoarea Violet si se afla in partea de sus al capului, in zona fontanelei. ...
 
Tipuri de yoga - Mantra Yoga
 
Tipuri de yoga - Mantra Yoga Meditatia Mantra Yoga implica cantarea unui cuvant sau a unei fraze, pana in punctul in care mintea si emotiile sunt depasite, si supra-constientul este dezvaluit si experimentat. ...
 
E V E N I M E N T E - unde mergi
 
M A G A Z I N - produse pentru o viata mai frumoasa
 
Login
 
 
Ultima carte

Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte]

 
Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte] In `Pescarusul Jonathan Livingston` vo ...
 
 
 
Ultimul articol text

7 obiceiuri ale increderii in sine

 
7 obiceiuri ale increderii in sine Inainte de a deprinde noi obiceiuri trebuie sa renunti la vechile obiceiuri. Exista 7 obiceiuri esentiale pe care trebuie sa le stapanesti. Dupa ce faci toate aceste lucruri, nu te vei mai gandi la obtinerea unei increderi in si ...
 
 
 
Reclama 6
 
 
 
Reclama 7
 
 
 
Ultimul articol video

Introducere in reflexologie [video]

 
Reflexologia este o practica veche de  ...
 
 
 
R A D I O -muzica pentru suflet
 
Reclama 8
 
 
 
 
 
Ultimul articol text

7 obiceiuri ale increderii in sine

 
7 obiceiuri ale increderii in sine Inainte de a deprinde noi obiceiuri trebuie sa renunti la vechile obiceiuri. Exista 7 obiceiuri esentiale pe care trebuie sa le stapanesti. Dupa ce faci toate aceste lucruri, nu te vei mai gandi la obtinerea unei increderi in sine puternice, ci aceasta devine o parte ta ca persoana. Atunci cand se intampla acest lucru, te vei simti in mod natural puternic, vei face din ce in ce mai putine alegeri gresite si actiunile tale te vor duce spre realizari tot mai mari. ...
 
 
Ultimul articol video

Introducere in reflexologie [video]

 
Reflexologia este o practica veche de vindecare si metoda alternativa si moderna de ingrijire a sanatatii. Desi aceasta practica a fost recunoscuta la nivel global ca o forma viabila de vindecare de mai multi ani, numai recent reflexologia a devenit cunoscuta si acceptata in mai multe tari. ...
 
 
Ultimul articol carte

Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte]

 
Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte] In `Pescarusul Jonathan Livingston` vom intalni o pasare care vrea sa se uite dincolo de viata normala, care pentru o pasare inseamna a manca, a dormi si a se reproduce. Aceasta pasare vrea sa zboare cat mai sus si mai rapid si sa faca cele mai indraznete miscari. Richard Bach stia, evident, o multime de lucruri despre aviatie si fascinatia acestuia este evidenta in carte. El reuseste sa impleteasca intr-un mod extrem de armonios domeniul aviatiei, aerodinamica, spiritualitatea si intrebarile de genul "de ce suntem aici" intr-o tesatura diafana si vesnic actuala ...
 
 
 
close

Te rugam sa te loghezi pentru a putea folosi aceasta optiune

 
User:
 
Parola:
 
 
Am uitat parola >>>