Ce este Tai Chi? 

print
 
Ce este Tai Chi?

Privind din punct de vedere occidental, Tai Chi poate fi cel mai bine descris ca o forma de miscare combinata cu yoga si meditatie. Initial derivata din artele martiale, miscarile lente si gratioase reflecta miscarile animalelor si ale pasarilor, ca simboluri sau "imagini" destinate sa ajute la deprinderea abilitatii cuiva de a-si concentra mintea si respiratia, urmand serie complexa de practici.

In Tai Chi, se practica miscari lente, fluide, continue, muschii si articulatiile sunt in miscare, iar respiratia este parte integranta a procesului. Efectul este sedativ pentru sistemul nervos central care ajuta la imbunatatirea celorlaltor sisteme ale organismului. Este calmant, miscarile devenind poezia fizica a unui proces meditativ. Atunci cand Tai Chi este practicat in mod corespunzator, energia Chi creste si, de multe ori, se simt "furnicaturi" in zona degetelor de la maini si picioare, precum si o incalzire a corpului. Mintea devine clara si relaxata. Miscarile pot ajuta la imbunatirea posturii si la relaxarea muschilor incordati.

Exista scoli diferite sau stiluri de Tai Chi: Chen, Wu, Yang si Sun. Stilul Peking este un stil modern, mai scurt, cu 24 de elemente din alte stiluri, comandat special de guvernul chinez care a recunoscut beneficiile practicii Tai Chi. Stilul Yang, cel mai practicat stil, fiind alcatuit din doua sub-stiluri de forma lunga si de forma scurta. Acest stil a fost inventat pentru prima oara in anul 1800 de catre Yang Lu Chan.

Caligrafie

O forma de Tai Chi este alcatuita din miscari separate, unite printr-o tranzitie numita "legatura". Fiecare miscare poate fi foarte scurta sau alcatuita dintr-o secventa complexa de sub-miscari. Desi fiecare miscare este definita ca si forma, ele curg continuu una in cealalta si nu sunt practicate separat.

Cuvantul Yang din titlul: "Stilul yang, forma lunga" se refera la familia Yang care a dezvoltat acest stil de Tai Chi. Aceasta este o forma lunga, deci daca te astepti la rezultate rapide, acest stil nu este pentru tine. Nu numai ca ocupa mult timp, dar stilul de Tai Chi poate fi chiar inaccesibil daca te grabesti.

Exista 128 pozitii in forma lunga si in general dureaza aproximativ trei ani sa inveti aceste posturi in mod corespunzator. Multe dintre acestea sunt repetate de mai multe ori si, prin urmare, nu necesita o noua invatare. Cu toate acestea, la acest nivel al studiului, trebuie sa inveti cum sa ajungi de la un stil la altul. O ora sau doua de studiu pe saptamana a stilului Yang este de ajuns. Restul saptamanii poate fi petrecut practicand lectii de cate o ora pe zi si perfectionand restul. Nu instruirea dureaza mult timp, ci practica.

Cu cat studiul dureaza mai mult, cu atat necesita mai multa practica. In cele din urma, viata devine practica, sau practica este viata. In acest punct de studiu "antrenamentul" Tai Chi nu mai ajunge sa fie niciodata o sarcina.

 

 
Subiectul:   tai-chi, qi gong, chi kung Categoria:   corp Data: 2011-09-14
 
Autor:          iuliana s.

"Dezvoltarea personala este importanta pentru fiecare dintre noi deoarece sunt multe lucruri esentiale despre care nimeni nu ne invata la scoala, lucruri pe care trebuie sa le invatam singuri, pas cu pas..."

 
Disclaimer :

Autorii acestui site, in afara de cazurile specificate in mod expres, nu sunt medici, psihologi sau terapeuti, nu se prezinta astfel si nu se substituie persoanelor cu studii autorizate in domeniu. Ca urmare materialele de pe acest site au scop strict de informare si sunt destinate exclusiv dezvoltarii personale, si nu diagnosticului, tratarii sau vindecarii unor situatii patologice. Teoriile, ideile si aplicatiile prezentate sunt viziunea personala a autorilor si nu pot substitui in nici un fel consultatiile de specialitate. Fiecare vizitator al site-ului este responsabil pentru propriile idei, propriile decizii, propriul confort fizic, emotional, mental si spiritual. Iti recomandam sa nu aplici nimic ce ti-ar putea aduce suferinta fizica, mentala, emotionala, spirituala. Utilizeaza doar ce ti se pare a fi util pentru tine, si ignora restul.

Comenteaza articolul

Nume:
 
Email:
 
Website:
 
Comentariu:
 
Cod de validare:
 

 

Recomanda articolul :

 
Email(uri)* :
Mesaj :
*Introduceti adresele de email separate prin virgule
 
Trimite Anuleaza
 

 

Mai multe articole text»


Din aceeasi categorie

Tu cum imbratisezi?
 
Tu cum imbratisezi? O imbratisare este o actiune completa de iubire. Bratele noastre sunt facute pentru imbratisari, iniminile noastre sunt facute pentru a exprima dragostea, iar spiritului nostru ii place sa isi exprime grija profunda. ...
 
Posturi Yoga - Savasana
 
Posturi Yoga - Savasana Postura Savasana este efectuata de obicei la sfarsitul unei sesiuni de yoga. Obiectivul principal al acestei asane este de a oferi relaxare organismului dupa o sesiune intensa si ajuta la mentinerea acestuia. Aceasta asana este folosita pentru a ajuta o persoana sa scape de stres, anxietate sau presiune si poate ajuta chiar si la calmarea mintii. ...
 
E V E N I M E N T E - unde mergi
 
M A G A Z I N - produse pentru o viata mai frumoasa
 
Login
 
 
Ultima carte

Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte]

 
Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte] In `Pescarusul Jonathan Livingston` vo ...
 
 
 
Ultimul articol text

7 obiceiuri ale increderii in sine

 
7 obiceiuri ale increderii in sine Inainte de a deprinde noi obiceiuri trebuie sa renunti la vechile obiceiuri. Exista 7 obiceiuri esentiale pe care trebuie sa le stapanesti. Dupa ce faci toate aceste lucruri, nu te vei mai gandi la obtinerea unei increderi in si ...
 
 
 
Reclama 6
 
 
 
Reclama 7
 
 
 
Ultimul articol video

Introducere in reflexologie [video]

 
Reflexologia este o practica veche de  ...
 
 
 
R A D I O -muzica pentru suflet
 
Reclama 8
 
 
 
 
 
Ultimul articol text

7 obiceiuri ale increderii in sine

 
7 obiceiuri ale increderii in sine Inainte de a deprinde noi obiceiuri trebuie sa renunti la vechile obiceiuri. Exista 7 obiceiuri esentiale pe care trebuie sa le stapanesti. Dupa ce faci toate aceste lucruri, nu te vei mai gandi la obtinerea unei increderi in sine puternice, ci aceasta devine o parte ta ca persoana. Atunci cand se intampla acest lucru, te vei simti in mod natural puternic, vei face din ce in ce mai putine alegeri gresite si actiunile tale te vor duce spre realizari tot mai mari. ...
 
 
Ultimul articol video

Introducere in reflexologie [video]

 
Reflexologia este o practica veche de vindecare si metoda alternativa si moderna de ingrijire a sanatatii. Desi aceasta practica a fost recunoscuta la nivel global ca o forma viabila de vindecare de mai multi ani, numai recent reflexologia a devenit cunoscuta si acceptata in mai multe tari. ...
 
 
Ultimul articol carte

Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte]

 
Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte] In `Pescarusul Jonathan Livingston` vom intalni o pasare care vrea sa se uite dincolo de viata normala, care pentru o pasare inseamna a manca, a dormi si a se reproduce. Aceasta pasare vrea sa zboare cat mai sus si mai rapid si sa faca cele mai indraznete miscari. Richard Bach stia, evident, o multime de lucruri despre aviatie si fascinatia acestuia este evidenta in carte. El reuseste sa impleteasca intr-un mod extrem de armonios domeniul aviatiei, aerodinamica, spiritualitatea si intrebarile de genul "de ce suntem aici" intr-o tesatura diafana si vesnic actuala ...
 
 
 
close

Te rugam sa te loghezi pentru a putea folosi aceasta optiune

 
User:
 
Parola:
 
 
Am uitat parola >>>