Ce este Reiki 

print
 
Ce este Reiki

Reiki este o forma de terapie complementara de origine japoneza, care devine din ce in ce mai populara in intreaga lume. Reiki este unica deoarece aceasta incorporeaza elemente aproape din toate celelalte practici alternative de vindecare, cum ar fi vindecarea spirituala, aura, cristale, meditatie, echilibrarea chakrelor, arometerapie, homeopatie si naturopatie.

Reiki se refera la transferul de flux de energie vitala prin practician la pacient, pentru a spori capacitatea naturala a organismului de a se vindeca prin echilibrarea energiei. Reiki este un mod natural si o terapie care atinge toate nivelurile si anume: mintea, corpul si spiritul.

Cuvantul Reiki este un cuvant japonez care reprezinta energia universala a vietii, energia care ne inconjoara. Rei - inseamna trecere libera sau spirit transcendental, iar Ki - inseamna energia vitala a fortei de viata sau energia universala a vietii.

Practicienii Reiki furnizeaza energie intr-un model special pentru a armoniza fluxul de energie vitala care curge prin coprul pacientului. Vindecarea poate aparea ca o consecinta a acestei armonizari. Fata de celelalte terapii de vindecare bazate pe premisa unui camp energetic uman, metoda Reiki cauta un mod de a restabili ordinea organismului a carui energie vitala a devenit dezechilibrata.

Reiki are mai multe efecte de baza:
- aduce o relaxare profunda.
-elimina blocajele energetice.
-detoxifica organimul.
-ofera o vitalitate noua in forma de vindecare universala a vietii.
-creste frecventa vibrationala a corpului.

Istoria Reiki

Initierea metodei Reiki se crede ca a inceput in Tibet cu cateva mii de ani in urma. Vizionarii din Orient au studiat energiile si au dezvoltat un sistem de sunete si simboluri pentru energiile de vindecare universala. Multe sisteme de vindecare, care au trecut prin culturi diferite, s-au despins din acest sistem. Din nefericire, sursa originala in sine a fost uitata.

La sfarsitul anilor 1800, un educator japonez pe nume Mikao Usui a redescoperit sistemul de radacini. Acesta a inceput un studiu extensiv, de aproximativ douazeci si unu de ani, al fenomenelor de vindecare a liderilor spirituali cei mai importanti din istorie. El a redescoperit sunetele vechi si simbolurile care sunt legate direct de organismul uman si de sistemul nervos care activeaza energia universala a vietii.

Mikao Usui a trait o experienta metafizica si a devenit imputernicit sa utilizeze aceste sunete si simboluri pentru a se reconecta la energia vitala. Vindecarea a aparut ca o urmare firesca a acestei reconectari El a numit aceasta forma de terapie Reiki si a predat-o in toata Japonia. Traditia a trecut pe la mai multi maestrii si anume Hawayo Takata, Chukiro Hyashi si Phyllis Lei Furutomo.

Astazi exista mai multe scoli de Reiki. Cele mai importante forme de terapie sunt: Sistemul Usui de vindecare naturala, si Tehnica radianta. Sistemul Usui de vindecare naturala are puterea de a echilibra si de a intari energia corpului, promovand abilitatea sa de a se vindeca in mod natural.

Metoda Reiki este folosita si in tratarea unor boli mai grave cum ar fi: leziuni sportive, arsuri, taieturi, boli interne, boli legate de stres si tulburari emotionale.

Reiki a fost introdusa si in lumea occidenta la mijlocul anilor 1970 si de atunci aceasta terapie s-a extins dramatic peste tot in lume.

 
Subiectul:   reiki Categoria:   spiritualitate Data: 2011-05-05
 
Autor:          iuliana s.

"Dezvoltarea personala este importanta pentru fiecare dintre noi deoarece sunt multe lucruri esentiale despre care nimeni nu ne invata la scoala, lucruri pe care trebuie sa le invatam singuri, pas cu pas..."

 
Disclaimer :

Autorii acestui site, in afara de cazurile specificate in mod expres, nu sunt medici, psihologi sau terapeuti, nu se prezinta astfel si nu se substituie persoanelor cu studii autorizate in domeniu. Ca urmare materialele de pe acest site au scop strict de informare si sunt destinate exclusiv dezvoltarii personale, si nu diagnosticului, tratarii sau vindecarii unor situatii patologice. Teoriile, ideile si aplicatiile prezentate sunt viziunea personala a autorilor si nu pot substitui in nici un fel consultatiile de specialitate. Fiecare vizitator al site-ului este responsabil pentru propriile idei, propriile decizii, propriul confort fizic, emotional, mental si spiritual. Iti recomandam sa nu aplici nimic ce ti-ar putea aduce suferinta fizica, mentala, emotionala, spirituala. Utilizeaza doar ce ti se pare a fi util pentru tine, si ignora restul.

Comenteaza articolul

Nume:
 
Email:
 
Website:
 
Comentariu:
 
Cod de validare:
 

 

Recomanda articolul :

 
Email(uri)* :
Mesaj :
*Introduceti adresele de email separate prin virgule
 
Trimite Anuleaza
 

 

Mai multe articole text»


Din aceeasi categorie

Cum sa iti revii din durerea pierderii persoanei dragi?
 
Cum sa iti revii din durerea pierderii persoanei dragi? Pentru revenirea din durerea pierderii persoanei dragi nu exista nici o reteta sau metoda. Totul depinde de persoana in cauza, tipul de durere a acesteia, fundalul sau social si cultural si stabilitatea sa emotionala in perioada mortii persoanei iubite. Iata cateva idei practice de recuperare care te pot ajuta sa diminuezi durerea. ...
 
Moartea - doliul, durerea si jelirea
 
Moartea - doliul, durerea si jelirea Impactul mortii, al doliului si a jelirii are efecte diferite asupra fiecarei persoane. Oamenii fac fata pierderii unei persoane dragi intr-o varietate de moduri. In aceasta perioada foarte dificila, unele persoane gasesc puterea sa evolueze in timpul acestui proces. Durerea ii face sa se gandeasca la viata lor si ii grabeste sa adopte un mod de viata mai plin de semnificatie, pentru momentul in care si ei se vor co ...
 
E V E N I M E N T E - unde mergi
 
M A G A Z I N - produse pentru o viata mai frumoasa
 
Login
 
 
Ultima carte

Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte]

 
Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte] In `Pescarusul Jonathan Livingston` vo ...
 
 
 
Ultimul articol text

7 obiceiuri ale increderii in sine

 
7 obiceiuri ale increderii in sine Inainte de a deprinde noi obiceiuri trebuie sa renunti la vechile obiceiuri. Exista 7 obiceiuri esentiale pe care trebuie sa le stapanesti. Dupa ce faci toate aceste lucruri, nu te vei mai gandi la obtinerea unei increderi in si ...
 
 
 
Reclama 6
 
 
 
Reclama 7
 
 
 
Ultimul articol video

Introducere in reflexologie [video]

 
Reflexologia este o practica veche de  ...
 
 
 
R A D I O -muzica pentru suflet
 
Reclama 8
 
 
 
 
 
Ultimul articol text

7 obiceiuri ale increderii in sine

 
7 obiceiuri ale increderii in sine Inainte de a deprinde noi obiceiuri trebuie sa renunti la vechile obiceiuri. Exista 7 obiceiuri esentiale pe care trebuie sa le stapanesti. Dupa ce faci toate aceste lucruri, nu te vei mai gandi la obtinerea unei increderi in sine puternice, ci aceasta devine o parte ta ca persoana. Atunci cand se intampla acest lucru, te vei simti in mod natural puternic, vei face din ce in ce mai putine alegeri gresite si actiunile tale te vor duce spre realizari tot mai mari. ...
 
 
Ultimul articol video

Introducere in reflexologie [video]

 
Reflexologia este o practica veche de vindecare si metoda alternativa si moderna de ingrijire a sanatatii. Desi aceasta practica a fost recunoscuta la nivel global ca o forma viabila de vindecare de mai multi ani, numai recent reflexologia a devenit cunoscuta si acceptata in mai multe tari. ...
 
 
Ultimul articol carte

Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte]

 
Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte] In `Pescarusul Jonathan Livingston` vom intalni o pasare care vrea sa se uite dincolo de viata normala, care pentru o pasare inseamna a manca, a dormi si a se reproduce. Aceasta pasare vrea sa zboare cat mai sus si mai rapid si sa faca cele mai indraznete miscari. Richard Bach stia, evident, o multime de lucruri despre aviatie si fascinatia acestuia este evidenta in carte. El reuseste sa impleteasca intr-un mod extrem de armonios domeniul aviatiei, aerodinamica, spiritualitatea si intrebarile de genul "de ce suntem aici" intr-o tesatura diafana si vesnic actuala ...
 
 
 
close

Te rugam sa te loghezi pentru a putea folosi aceasta optiune

 
User:
 
Parola:
 
 
Am uitat parola >>>