Ce este reflexologia? 

print
 
Ce este reflexologia?

Reflexologia este practica de aplicare a presiunii in zona picioarelor si a mainilor, prin utilizarea tehnicilor aplicate cu mana si degetele, fara utilizarea uleiurilor, cremelor sau lotiunilor. Aceasta se bazeaza pe un sistem de zone si zone de reflexe care reflecta imaginea corpului pe picioare si maini, cu o premisa ca un astfel de lucru efectueaza o modificare fizica in organism.

Diagrama de reflexologie

O diagrama de reflexologie este o harta a reflectarii corpului pe picioare si maini: piciorul sau mana stanga reprezinta jumatatea stanga a corpului, iar piciorul sau mana dreapta reprezinta jumatatea dreapta. In practica reflexologiei, tehnica este aplicata in zona de reflex relevanta, pentru a determina o schimbare in partea dorita a corpului.

Istoria Reflexologiei

Reflexologia a fost redescoperita din timp in timp, in intreaga lume de-a lungul istoriei. Dovezi arheologice arata ca reflexologia a fost practicata in Egipt prin 2330 i.Hr., cat si in China si Japonia. In Occident, conceptul de reflexologie a aparut in jurul secolului 19, odata cu cercetarile europene si rusesti asupra sistemului nervos si a reflexelor. Terapiile pentru reflexe au fost create ca practici medicale, insa au fost repede eclipsate de chirurgie si farmacologie.

Conceptul de utilizare a reflexologiei pentru imbunatatirea sanatatii a fost continuat si adus la americani in anul 1909, de catre Dr. William Fitzgerald, un specialist in ochi-urechi si nas (O.R.L.). In 1938, fizioterapeutul Eunice Ingham a fost creditat pentru dezvoltarea unui sistem al zonelor de reflex.

In anii 1980, tehnicile antice chinezesti au fost re-descoperite si raspandite in intreaga Asie, punand bazele reflexologiei de astazi, cu un numar in crestere de practicieni, intreprinderi si institute de cercetare.

Cum actioneaza reflexologia?

Reflexologia functioneaza prin tehnicile de presiune aplicate in zonele picioarelor sau ale mainilor, care interactioneaza ca o parte a sistemului nervos al corpului creand: relaxare, o circulatie mai buna, stimularea sistemului nervos si beneficiile atingerii specifice.

Senzorii de presiune din picioare si maini sunt o parte a raspunsului reflexiv al corpului, care face posibila reactia la pericol de "lupta sau fugi". Picioarele gata sa fuga si mainile gata sa lupte, comunica cu organele interne ale corpului (glande suprarenale), pentru a face posibila oricare eventualitate.

Cresterea brusca a secretiei glandei suprarenale, care permite unei persoane sa ridice o masina, este un exemplu al acestei activitati coordonate. Perceptia de presiune de la picioare si maini, loveste usor in reteaua de reflex care face posibila fiecare miscare a noastra. Printr-o aplicare consecventa, reflexoterapia ofera o stimulare a acestor senzori de presiune si astfel o conditionare a organelor interne de care sunt legate.

 
Subiectul:   reflexologie Categoria:   corp Data: 2011-05-28
 
Autor:          iuliana s.

"Dezvoltarea personala este importanta pentru fiecare dintre noi deoarece sunt multe lucruri esentiale despre care nimeni nu ne invata la scoala, lucruri pe care trebuie sa le invatam singuri, pas cu pas..."

 
Disclaimer :

Autorii acestui site, in afara de cazurile specificate in mod expres, nu sunt medici, psihologi sau terapeuti, nu se prezinta astfel si nu se substituie persoanelor cu studii autorizate in domeniu. Ca urmare materialele de pe acest site au scop strict de informare si sunt destinate exclusiv dezvoltarii personale, si nu diagnosticului, tratarii sau vindecarii unor situatii patologice. Teoriile, ideile si aplicatiile prezentate sunt viziunea personala a autorilor si nu pot substitui in nici un fel consultatiile de specialitate. Fiecare vizitator al site-ului este responsabil pentru propriile idei, propriile decizii, propriul confort fizic, emotional, mental si spiritual. Iti recomandam sa nu aplici nimic ce ti-ar putea aduce suferinta fizica, mentala, emotionala, spirituala. Utilizeaza doar ce ti se pare a fi util pentru tine, si ignora restul.

Comenteaza articolul

Nume:
 
Email:
 
Website:
 
Comentariu:
 
Cod de validare:
 

 

Recomanda articolul :

 
Email(uri)* :
Mesaj :
*Introduceti adresele de email separate prin virgule
 
Trimite Anuleaza
 

 

Mai multe articole text»


Din aceeasi categorie

Lazarev despre sanatate si karma
 
Lazarev despre sanatate si karma S.N. Lazarev este un clarvazator de origine rusa si un terapeut contemporan. Cartile sale au fost traduse in intreaga lume si sunt recomandate pentru toti cei care vor sa isi creasca spiritul. Seriile de volume de carti sunt un rezultat a unei perioade lungi de terapie si cercetare. ...
 
NLP - beneficii in afaceri
 
NLP - beneficii in afaceri Programarea Neuro-Lingvistica are beneficii uimitoare atat pentru viata personala cat si pentru viata de afaceri. Multe organizatii din intreaga lume folosesc tehnici pentru a imbunatati productivitatea in munca a angajatilor. ...
 
E V E N I M E N T E - unde mergi
 
M A G A Z I N - produse pentru o viata mai frumoasa
 
Login
 
 
Ultima carte

Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte]

 
Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte] In `Pescarusul Jonathan Livingston` vo ...
 
 
 
Ultimul articol text

7 obiceiuri ale increderii in sine

 
7 obiceiuri ale increderii in sine Inainte de a deprinde noi obiceiuri trebuie sa renunti la vechile obiceiuri. Exista 7 obiceiuri esentiale pe care trebuie sa le stapanesti. Dupa ce faci toate aceste lucruri, nu te vei mai gandi la obtinerea unei increderi in si ...
 
 
 
Reclama 6
 
 
 
Reclama 7
 
 
 
Ultimul articol video

Introducere in reflexologie [video]

 
Reflexologia este o practica veche de  ...
 
 
 
R A D I O -muzica pentru suflet
 
Reclama 8
 
 
 
 
 
Ultimul articol text

7 obiceiuri ale increderii in sine

 
7 obiceiuri ale increderii in sine Inainte de a deprinde noi obiceiuri trebuie sa renunti la vechile obiceiuri. Exista 7 obiceiuri esentiale pe care trebuie sa le stapanesti. Dupa ce faci toate aceste lucruri, nu te vei mai gandi la obtinerea unei increderi in sine puternice, ci aceasta devine o parte ta ca persoana. Atunci cand se intampla acest lucru, te vei simti in mod natural puternic, vei face din ce in ce mai putine alegeri gresite si actiunile tale te vor duce spre realizari tot mai mari. ...
 
 
Ultimul articol video

Introducere in reflexologie [video]

 
Reflexologia este o practica veche de vindecare si metoda alternativa si moderna de ingrijire a sanatatii. Desi aceasta practica a fost recunoscuta la nivel global ca o forma viabila de vindecare de mai multi ani, numai recent reflexologia a devenit cunoscuta si acceptata in mai multe tari. ...
 
 
Ultimul articol carte

Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte]

 
Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte] In `Pescarusul Jonathan Livingston` vom intalni o pasare care vrea sa se uite dincolo de viata normala, care pentru o pasare inseamna a manca, a dormi si a se reproduce. Aceasta pasare vrea sa zboare cat mai sus si mai rapid si sa faca cele mai indraznete miscari. Richard Bach stia, evident, o multime de lucruri despre aviatie si fascinatia acestuia este evidenta in carte. El reuseste sa impleteasca intr-un mod extrem de armonios domeniul aviatiei, aerodinamica, spiritualitatea si intrebarile de genul "de ce suntem aici" intr-o tesatura diafana si vesnic actuala ...
 
 
 
close

Te rugam sa te loghezi pentru a putea folosi aceasta optiune

 
User:
 
Parola:
 
 
Am uitat parola >>>