Ce este Karma 

print
 
Ce este Karma

Karma este suma de actiuni ale unei persoane in una din starile succesive ale existentei sale, care decide soarta pentru urmatoarea viata. In filosofia hindusa, karma este legea cauzei si a efectului.

In sanscrita, karma inseamna o actiune volitiva care se realizeaza in mod deliberat si cu buna stiinta. Acest lucru imbina auto-determinarea si o  hotarare puternica pentru a se abtine de la inactivitate. Karma este diferentierea care caracterizeaza fiintele umane si le distinge de alte creaturi ale lumii.

Legea naturalaKarma este suma de actiuni ale unei persoane in una din starile succesive ale existentei sale, care decide soarta pentru urmatoarea viata. In filosofia hindusa, karma este legea cauzei si a efectului.

In sanscrita, karma inseamna o actiune volitiva care se realizeaza in mod deliberat si cu buna stiinta. Acest lucru imbina auto-determinarea si hotararea puternica de a se abtine de la inactivitate. Karma este diferentierea care caracterizeaza fiintele umane si le distinge de alte creaturi ale lumii.

Legea naturala

Teoria karmei insista pe principiul newtonian ca fiecare actiune produce o reactiune egala si opusa. De fiecare data cand gandim sau cand facem ceva, noi cream o cauza, care in timp va genera efectele sale corespunzatoare. Aceasta cauza ciclica si acest efect genereaza conceptele de samsara, ale nasterii si reincarnarii. O fiinta umana acumuleaza karma prin personalitatea ta, cu actiunile sale pozitive si negative.

Karma ar putea fi activitatea corpului sau a mintii, indiferent de daca acel fenomen aduce roade imediat sau intr-o etapa ulterioara. Cu toate acestea, actiunile corpului involuntare sau din reflex, nu pot sa coincida cu karma.

Karma ta este propriul tau comportament

Fiecare persoana in parte este responsabila pentru actiunile si gandurile sale, astfel karma fiecarei persoane este in intregime a lui sau a ei. Filosofia hindusa, care crede in viata de dupa moarte, detine o doctrina care arata ca atunci cand karma unui individ este suficient de buna, urmatoarea nastere va fi una plina de satisfactii, iar daca nu, o persoana poate sa se degenereze intr-o forma de viata inferioara. Pentru a acumula karma pozitiva, este important sa traiesti viata in conformitate cu Dharma (ceea ce este drept).

Tipuri de Karma

In functie de modul de viata ales de catre o persoana, karma pe care o acumuleaza poate fi clasificata in trei tipuri:
- Satvik karma, care se acumuleaza din actiuni realizate fara atasament, altruiste si in beneficiul altora.
- Rajasik karma, care se acumuleaza din actiuni egoiste in cazul in care accentul se pune pe castiguri pentru sine.
- Tamasik karma, care se se acumuleaza din actiuni facute fara atentie la consecinte si este extrem de egoista.

Potrivit scripturilor, disciplina actiunii detasate poate duce la mantuirea sufletului. Este recomandat ca o persoana sa ramana detasata in timp ce isi indeplineste atributiile sale in viata. In caz contrariu, Krishna a scris in Bhagavad Gita ca: "Pentru omul care se gandeste la obiecte (a simturilor) apare atasamentul fata de ele; din atasament apare dorinta; si din dorinta apare furia. Din furie vine iluzia; si din iluzie pierderea de memorie; de la pierderea de memorie, ruina de discriminare; si din ruina de descriminare, el piere".

 
Subiectul:   karma Categoria:   minte si emotii Data: 2011-05-24
 
Autor:          iuliana s.

"Dezvoltarea personala este importanta pentru fiecare dintre noi deoarece sunt multe lucruri esentiale despre care nimeni nu ne invata la scoala, lucruri pe care trebuie sa le invatam singuri, pas cu pas..."

 
Disclaimer :

Autorii acestui site, in afara de cazurile specificate in mod expres, nu sunt medici, psihologi sau terapeuti, nu se prezinta astfel si nu se substituie persoanelor cu studii autorizate in domeniu. Ca urmare materialele de pe acest site au scop strict de informare si sunt destinate exclusiv dezvoltarii personale, si nu diagnosticului, tratarii sau vindecarii unor situatii patologice. Teoriile, ideile si aplicatiile prezentate sunt viziunea personala a autorilor si nu pot substitui in nici un fel consultatiile de specialitate. Fiecare vizitator al site-ului este responsabil pentru propriile idei, propriile decizii, propriul confort fizic, emotional, mental si spiritual. Iti recomandam sa nu aplici nimic ce ti-ar putea aduce suferinta fizica, mentala, emotionala, spirituala. Utilizeaza doar ce ti se pare a fi util pentru tine, si ignora restul.

Comenteaza articolul

Nume:
 
Email:
 
Website:
 
Comentariu:
 
Cod de validare:
 

 

Recomanda articolul :

 
Email(uri)* :
Mesaj :
*Introduceti adresele de email separate prin virgule
 
Trimite Anuleaza
 

 

Mai multe articole text»


Din aceeasi categorie

Ce este teama si cum ne influenteaza viata
 
Ce este teama si cum ne influenteaza viata Putem inceta sa mai simtim teama si sa privim latura pozitiva a vietii. Putem sa luam lucrurile bune dintr-o relatie sau din viata noastra si sa ne repetam ca temerile noastre sunt nefondate. Fiecare om poate reusi ceea ce isi propune. Pentru ca nu exista "Nu pot", exista "Nu vreau". Diferenta o da alegerea pe care noi o facem  in anumite momente ale vietii noastre. ...
 
Ajutandu-i pe ceilalti, te ajuti pe tine
 
Ajutandu-i pe ceilalti, te ajuti pe tine Putem incepe chiar astazi sa ii ajutam pe ceilalti. Ne putem ajuta parintii la treburile casnice, ne putem ajuta sotul sa termine de finalizat o constructie importanta unde nu este neaparat nevoie de abilitatile noastre de constructor ci mai degraba de simtul nostru estetic, putem hrani un caine flamand, sau putem dona o suma de bani unei case de batrani. ...
 
E V E N I M E N T E - unde mergi
 
M A G A Z I N - produse pentru o viata mai frumoasa
 
Login
 
 
Ultima carte

Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte]

 
Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte] In `Pescarusul Jonathan Livingston` vo ...
 
 
 
Ultimul articol text

7 obiceiuri ale increderii in sine

 
7 obiceiuri ale increderii in sine Inainte de a deprinde noi obiceiuri trebuie sa renunti la vechile obiceiuri. Exista 7 obiceiuri esentiale pe care trebuie sa le stapanesti. Dupa ce faci toate aceste lucruri, nu te vei mai gandi la obtinerea unei increderi in si ...
 
 
 
Reclama 6
 
 
 
Reclama 7
 
 
 
Ultimul articol video

Introducere in reflexologie [video]

 
Reflexologia este o practica veche de  ...
 
 
 
R A D I O -muzica pentru suflet
 
Reclama 8
 
 
 
 
 
Ultimul articol text

7 obiceiuri ale increderii in sine

 
7 obiceiuri ale increderii in sine Inainte de a deprinde noi obiceiuri trebuie sa renunti la vechile obiceiuri. Exista 7 obiceiuri esentiale pe care trebuie sa le stapanesti. Dupa ce faci toate aceste lucruri, nu te vei mai gandi la obtinerea unei increderi in sine puternice, ci aceasta devine o parte ta ca persoana. Atunci cand se intampla acest lucru, te vei simti in mod natural puternic, vei face din ce in ce mai putine alegeri gresite si actiunile tale te vor duce spre realizari tot mai mari. ...
 
 
Ultimul articol video

Introducere in reflexologie [video]

 
Reflexologia este o practica veche de vindecare si metoda alternativa si moderna de ingrijire a sanatatii. Desi aceasta practica a fost recunoscuta la nivel global ca o forma viabila de vindecare de mai multi ani, numai recent reflexologia a devenit cunoscuta si acceptata in mai multe tari. ...
 
 
Ultimul articol carte

Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte]

 
Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte] In `Pescarusul Jonathan Livingston` vom intalni o pasare care vrea sa se uite dincolo de viata normala, care pentru o pasare inseamna a manca, a dormi si a se reproduce. Aceasta pasare vrea sa zboare cat mai sus si mai rapid si sa faca cele mai indraznete miscari. Richard Bach stia, evident, o multime de lucruri despre aviatie si fascinatia acestuia este evidenta in carte. El reuseste sa impleteasca intr-un mod extrem de armonios domeniul aviatiei, aerodinamica, spiritualitatea si intrebarile de genul "de ce suntem aici" intr-o tesatura diafana si vesnic actuala ...
 
 
 
close

Te rugam sa te loghezi pentru a putea folosi aceasta optiune

 
User:
 
Parola:
 
 
Am uitat parola >>>