Ce este iubirea neconditionata? 

print
 
Ce este iubirea neconditionata?

Iubirea neconditionata inseamna a darui iubire din inima fara a astepta nimic in schimb. Este o cale aparent dificila pentru fericire, si totusi cei care o aleg ajung sa cunoasca fericirea. Pentru ca cel ce ofera iubirea neconditionata este capabil si sa primeasca iubire neconditionat. Este un flux care odata ce este pornit nu mai poate fi oprit, alimentand izvorul fericirii adevarate.

Pentru a iubi neconditionat, trebuie sa cautam in interiorul nostru cheia spre acest mecanism complex fara de care lumea nu ar putea exista. Este iubire fara atasamente, fara asteptari, fara judecati. Sub toate formele ei, iubirea da nastere unor senzatii si trairi umane neexperimentate prin intermediul altor sentimente pe care fiinta umana in ansamblul si complexitatea ei le poate experimenta.

Pentru ca oamenii sunt facuti din iubire si pentru ca fara iubire si fara sentimentul de apartenenta acestia se simt goi si lipsiti de teluri in viata, iubirea care nu impune conditii este singura forma de manifestare deplina a acestui sentiment. Iubirea neconditionata este un act mental si spiritual, este o stare de a fi, neavand neaparat implicare emotionala, depasind nivelul acesteia.

Oamenii uita adesea sa daruiasca neconditionat iubire, ametiti fiind de stresul cotidian, de principiile si de lumea mereu in schimbare, si de alterarea relatiilor umane prin prisma dificultatilor sociale de orice natura. Pentru ca acest sentiment sa nu isi piarda stralucirea si nobletea, este important sa cautam in interiorul nostru dorinta de a iubi si de a darui fara a astepta nimic in schimb sau fara a ne impune. In caz contrar iubirea va fi neconditionata doar cu numele si nu vom atrage inapoi in vietile noastre iubire, fericire sau multumire.

Sentimentul iubirii functioneaza pe acelasi principiu ca legea atractiei. Cu cat vom crede in el, cu atat va fi mai puternic. Atragem exact ceea ce daruim.
Ii putem spune efectul de "bumerang", dar pe cat de uimitor, pe atat de adevarat este. Ceea ce oferim bun sau rau din inima noastra are consecinte. Judecand din punctul de vedere al credintei, zicala "Ochi pentru ochi si dinte pentru dinte" nu poate fi decat adevarata, atunci cand vine vorba de iubire.

Facandu-i pe ceilalti sa se simta fericiti primim inapoi fericire. Facandu-i sa se simta iubiti ne este inapoiata iubirea. Ranindu-i si facandu-i sa se simta mizerabil ne returneaza sentimente negative, remuscari, regrete, durere si uneori dezamagire.
Iubind neconditionat si iubindu-ne pe noi insine, reusim sa raspandim un halou de iubire in jurul nostru si sa atragem acelasi sentiment.

 
Subiectul:   iubire neconditionata Categoria:   minte si emotii Data: 2011-03-26
 
Autor:          alexandra

"Dezvoltarea personala este o arta. Este arta de a te desavarsi pe tine insuti ca propria creatie. Imi place sa scriu si sa impartasesc din gandurile mele celor care au nevoie de ele. Geniul exista pentru a fi daruit. Fac acest lucru prin ceea ce scriu, sa daruiesc o particica din mine in fiecare articol."

 
Disclaimer :

Autorii acestui site, in afara de cazurile specificate in mod expres, nu sunt medici, psihologi sau terapeuti, nu se prezinta astfel si nu se substituie persoanelor cu studii autorizate in domeniu. Ca urmare materialele de pe acest site au scop strict de informare si sunt destinate exclusiv dezvoltarii personale, si nu diagnosticului, tratarii sau vindecarii unor situatii patologice. Teoriile, ideile si aplicatiile prezentate sunt viziunea personala a autorilor si nu pot substitui in nici un fel consultatiile de specialitate. Fiecare vizitator al site-ului este responsabil pentru propriile idei, propriile decizii, propriul confort fizic, emotional, mental si spiritual. Iti recomandam sa nu aplici nimic ce ti-ar putea aduce suferinta fizica, mentala, emotionala, spirituala. Utilizeaza doar ce ti se pare a fi util pentru tine, si ignora restul.

Comenteaza articolul

Nume:
 
Email:
 
Website:
 
Comentariu:
 
Cod de validare:
 

 

Recomanda articolul :

 
Email(uri)* :
Mesaj :
*Introduceti adresele de email separate prin virgule
 
Trimite Anuleaza
 

 

Mai multe articole text»


Din aceeasi categorie

Cum sa empatizezi prin comunicare non-verbala
 
Cum sa empatizezi prin comunicare non-verbala Comunicarea face parte din structura de identitate a fiecarei persoane. Prin intermediul comunicarii reusim sa ne exteriorizam  gandurile, ideile, sentimentele. Fara comunicare, viata ar fi greu de imaginat. Si fara comunicare ar fi aproape imposibil sa relationam cu cei din jurul nostru. Este foarte important sa stii ca procesul de comunicare nu se limiteaza doar la caracteristica sa verbala, el este mult mai c ...
 
Cuvintele de putere
 
Cuvintele de putere Cuvintele de putere amplifica efectul unui verb prin folosirea unui adverb care intensifica sensul si mai ales continutul emotional. ...
 
E V E N I M E N T E - unde mergi
 
M A G A Z I N - produse pentru o viata mai frumoasa
 
Login
 
 
Ultima carte

Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte]

 
Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte] In `Pescarusul Jonathan Livingston` vo ...
 
 
 
Ultimul articol text

7 obiceiuri ale increderii in sine

 
7 obiceiuri ale increderii in sine Inainte de a deprinde noi obiceiuri trebuie sa renunti la vechile obiceiuri. Exista 7 obiceiuri esentiale pe care trebuie sa le stapanesti. Dupa ce faci toate aceste lucruri, nu te vei mai gandi la obtinerea unei increderi in si ...
 
 
 
Reclama 6
 
 
 
Reclama 7
 
 
 
Ultimul articol video

Introducere in reflexologie [video]

 
Reflexologia este o practica veche de  ...
 
 
 
R A D I O -muzica pentru suflet
 
Reclama 8
 
 
 
 
 
Ultimul articol text

7 obiceiuri ale increderii in sine

 
7 obiceiuri ale increderii in sine Inainte de a deprinde noi obiceiuri trebuie sa renunti la vechile obiceiuri. Exista 7 obiceiuri esentiale pe care trebuie sa le stapanesti. Dupa ce faci toate aceste lucruri, nu te vei mai gandi la obtinerea unei increderi in sine puternice, ci aceasta devine o parte ta ca persoana. Atunci cand se intampla acest lucru, te vei simti in mod natural puternic, vei face din ce in ce mai putine alegeri gresite si actiunile tale te vor duce spre realizari tot mai mari. ...
 
 
Ultimul articol video

Introducere in reflexologie [video]

 
Reflexologia este o practica veche de vindecare si metoda alternativa si moderna de ingrijire a sanatatii. Desi aceasta practica a fost recunoscuta la nivel global ca o forma viabila de vindecare de mai multi ani, numai recent reflexologia a devenit cunoscuta si acceptata in mai multe tari. ...
 
 
Ultimul articol carte

Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte]

 
Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte] In `Pescarusul Jonathan Livingston` vom intalni o pasare care vrea sa se uite dincolo de viata normala, care pentru o pasare inseamna a manca, a dormi si a se reproduce. Aceasta pasare vrea sa zboare cat mai sus si mai rapid si sa faca cele mai indraznete miscari. Richard Bach stia, evident, o multime de lucruri despre aviatie si fascinatia acestuia este evidenta in carte. El reuseste sa impleteasca intr-un mod extrem de armonios domeniul aviatiei, aerodinamica, spiritualitatea si intrebarile de genul "de ce suntem aici" intr-o tesatura diafana si vesnic actuala ...
 
 
 
close

Te rugam sa te loghezi pentru a putea folosi aceasta optiune

 
User:
 
Parola:
 
 
Am uitat parola >>>