Ce este iubirea? 

print
 
Ce este iubirea?

Iubirea este un amalgam de sentimente uneori contradictorii si alteori complementare. Iubirea este acea stare de bine pe care o simtim in inima atunci cand suntem in preajma unei persoane. Desi nu are forma, ci doar fond, iubirea nu se vede, in schimb se simte. Iubirea are multe aspecte. Oamenii au fost obisnuiti sa caute motive pentru a iubi, insa adevarata iubire, iubirea neconditionata, se simte, se traieste si atat. Nimeni nu poate spune cu precizie cat de mult sau cat de putin iubeste.

Mai presus de orice, iubirea inseamna afectiune, respect, devotament. Iubirea fara respect este ca desertul fara ploaie, searbada, stearsa. De cele mai multe ori, iubirea ne poate face sa ne simtim stapanii lumii. Alteori, ne induce tristete sau nesiguranta. Lipsa iubirii produce goluri imense.

De-a lungul timpului, filosofi, oameni interesati de acest aspect au incercat sa defineasca iubirea, insa toti au fost doar aproape de ceea ce inseamna ea in esenta. Multi poeti au scris iubirea in versuri. Altii, au transpus-o in muzica. Altii doar au trait-o.

Iubirea presupune nebunie si curaj. Nebunie pentru a te simti si a te purta ca un copil pana si la maturitate si curaj pentru a declara ceea ce simti. Multora le lipseste curajul. Iar in lipsa lui, domneste teama. Teama de a nu fi respinsi, de a nu le fi refuzata iubirea.

Iubirea este strans legata de apreciere si de dorinta de a-l face pe cel de langa noi sa se simta bine. Insa nu toti stim sa ne aratam dragostea. Pentru ca suntem fiinte diferite, avem moduri diferite de a trai si de a iubi. Gesturile mici pe care le facem pentru cei pe care ii iubim sunt uneori mai importante decat repetitia zilnica a expresiei "Te iubesc!". Iubirea inseamna mai mult decat ceea ce pot sa exprime cateva cuvinte.

Ceea ce cautam toti este sa aflam ce este iubirea neconditionata si in adancul sufletului stim ca daca primim mai putin, nu este de ajuns, nu este decat un surogat de iubire. Ne deschide inima doar sentimentul pe care il simtim ca vine din inima si nu este conditionat de factori externi sau de anumite comportamente sau alegeri ale noastre.

Prima sau ultima, platonica sau reala, iubirea inseamna emotie, vibratie, traire, suspans, fericire, teama, curaj, ambitie, daruire, prietenie, pasiune, nebunie. Toate aceste senzatii sunt efectele sentimentului pe care majoritatea oamenilor au privilegiul sa il experimenteze. Privilegiul, pentru ca iubirea este un privilegiu: al celor bogati si al celor saraci, al poetilor si al celor care nu stiu sa scrie, al visatorilor si al celor cu picioarele pe pamant. Este un privilegiu al conditiei umane.

Dragostea este cel mai de pret dar al unui om, iar capacitatea de a iubi este un dar pe care il detinem cu totii in inimile noastre si pentru care ar trebui sa fim etern recunoscatori.

 
Subiectul:   iubire, cuplu, sexualitate Categoria:   minte si emotii Data: 2011-03-26
 
Autor:          alexandra

"Dezvoltarea personala este o arta. Este arta de a te desavarsi pe tine insuti ca propria creatie. Imi place sa scriu si sa impartasesc din gandurile mele celor care au nevoie de ele. Geniul exista pentru a fi daruit. Fac acest lucru prin ceea ce scriu, sa daruiesc o particica din mine in fiecare articol."

 
Disclaimer :

Autorii acestui site, in afara de cazurile specificate in mod expres, nu sunt medici, psihologi sau terapeuti, nu se prezinta astfel si nu se substituie persoanelor cu studii autorizate in domeniu. Ca urmare materialele de pe acest site au scop strict de informare si sunt destinate exclusiv dezvoltarii personale, si nu diagnosticului, tratarii sau vindecarii unor situatii patologice. Teoriile, ideile si aplicatiile prezentate sunt viziunea personala a autorilor si nu pot substitui in nici un fel consultatiile de specialitate. Fiecare vizitator al site-ului este responsabil pentru propriile idei, propriile decizii, propriul confort fizic, emotional, mental si spiritual. Iti recomandam sa nu aplici nimic ce ti-ar putea aduce suferinta fizica, mentala, emotionala, spirituala. Utilizeaza doar ce ti se pare a fi util pentru tine, si ignora restul.

Comenteaza articolul

Nume:
 
Email:
 
Website:
 
Comentariu:
 
Cod de validare:
 

 

Recomanda articolul :

 
Email(uri)* :
Mesaj :
*Introduceti adresele de email separate prin virgule
 
Trimite Anuleaza
 

 

Mai multe articole text»


Din aceeasi categorie

Cum sa gestionam emotiile negative intr-un mod pozitiv
 
Cum sa gestionam emotiile negative intr-un mod pozitiv Provocarea cu care se confrunta multe persoane atunci cand vine vorba de emotii negative este sa le respinga, sa nu le simta deloc, ca si cand acestea ar fi cele mai rele lucruri posibile. Poate crezi ca frica, ura, furia sunt rele, sau nu poti indura sa le simti, sau crezi ca esti slab, sau ca nu esti o persoana buna daca le experimentezi. ...
 
Este egoista iubirea de sine?
 
Este egoista iubirea de sine? Exista diferite tipuri de iubire pe care o manifestam fata de oamenii din viata noastra: iubirea pentru un iubit/iubita, sot sau sotie, pentru familia noastra, pentru copiii nostri, pentru prietenii nostrii, pentru umanitate, in general si iubirea pentru noi insine. Care din toate acestea este cea mai importanta ramura a iubirii? Care ar trebui sa fie prima noastra prioritate? Sa fie oare iubirea de sine cea mai mare ...
 
E V E N I M E N T E - unde mergi
 
M A G A Z I N - produse pentru o viata mai frumoasa
 
Login
 
 
Ultima carte

Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte]

 
Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte] In `Pescarusul Jonathan Livingston` vo ...
 
 
 
Ultimul articol text

7 obiceiuri ale increderii in sine

 
7 obiceiuri ale increderii in sine Inainte de a deprinde noi obiceiuri trebuie sa renunti la vechile obiceiuri. Exista 7 obiceiuri esentiale pe care trebuie sa le stapanesti. Dupa ce faci toate aceste lucruri, nu te vei mai gandi la obtinerea unei increderi in si ...
 
 
 
Reclama 6
 
 
 
Reclama 7
 
 
 
Ultimul articol video

Introducere in reflexologie [video]

 
Reflexologia este o practica veche de  ...
 
 
 
R A D I O -muzica pentru suflet
 
Reclama 8
 
 
 
 
 
Ultimul articol text

7 obiceiuri ale increderii in sine

 
7 obiceiuri ale increderii in sine Inainte de a deprinde noi obiceiuri trebuie sa renunti la vechile obiceiuri. Exista 7 obiceiuri esentiale pe care trebuie sa le stapanesti. Dupa ce faci toate aceste lucruri, nu te vei mai gandi la obtinerea unei increderi in sine puternice, ci aceasta devine o parte ta ca persoana. Atunci cand se intampla acest lucru, te vei simti in mod natural puternic, vei face din ce in ce mai putine alegeri gresite si actiunile tale te vor duce spre realizari tot mai mari. ...
 
 
Ultimul articol video

Introducere in reflexologie [video]

 
Reflexologia este o practica veche de vindecare si metoda alternativa si moderna de ingrijire a sanatatii. Desi aceasta practica a fost recunoscuta la nivel global ca o forma viabila de vindecare de mai multi ani, numai recent reflexologia a devenit cunoscuta si acceptata in mai multe tari. ...
 
 
Ultimul articol carte

Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte]

 
Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte] In `Pescarusul Jonathan Livingston` vom intalni o pasare care vrea sa se uite dincolo de viata normala, care pentru o pasare inseamna a manca, a dormi si a se reproduce. Aceasta pasare vrea sa zboare cat mai sus si mai rapid si sa faca cele mai indraznete miscari. Richard Bach stia, evident, o multime de lucruri despre aviatie si fascinatia acestuia este evidenta in carte. El reuseste sa impleteasca intr-un mod extrem de armonios domeniul aviatiei, aerodinamica, spiritualitatea si intrebarile de genul "de ce suntem aici" intr-o tesatura diafana si vesnic actuala ...
 
 
 
close

Te rugam sa te loghezi pentru a putea folosi aceasta optiune

 
User:
 
Parola:
 
 
Am uitat parola >>>